Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κατασκευάζουν ιπτάμενα ξενοδοχεία για κροίσους !!!


Τεραστίων διαστάσεων αερόπλοια σε σχήμα χαρταετού μπορεί να γίνουν τα πολυτελή και οικολογικά μέσα μεταφοράς του μέλλοντος. Χθες παρουσιάστηκε στο Λονδίνο ένα «αεροξενοδοχείο» που θεωρείται η επιτομή των ταξιδιών για κροίσους. Ονομάζεται Αircruise και δημιουργήθηκε ως ο αντίποδας των γρήγορων ιδιωτικών αεροπλάνων όπου οι επιβάτες, ακόμη και οι εκατομμυριούχοι, στριμώχνονται σε πολύ περιορισμένο χώρο. Το Αircruise βασίζεται στην ευδαιμονική αλλά και εξόχως επιχειρηματική αντίληψη ότι «πολυτέλεια ίσον αφθονία χώρου και χρόνου». Διαθέτει ευρύχωρα διαμερίσματα, μπαρ και γυάλινα πατώματα που προσφέρουν μοναδική θέα στη γη- για εκείνους οι οποίοι δεν υποφέρουν από ίλιγγο.
«Σε έναν κόσμο όπου η ταχύτητα αποτελεί σχεδόν παγκόσμια μανία, η ιδέα τού να ταξιδεύεις χαλαρά με όλες τις ανέσεις με “πράσινο” καύσιμο τον άνεμο είναι μια καλοδεχούμενη αντίθεση» λέει ο Νικ Τάλμποτ, διευθυντής σχεδιασμού στην εταιρεία Seymourpowell που κατασκεύασε το ιπτάμενο ξενοδοχείο. Το πρώτο Αircruise, μια διασταύρωση μεταξύ αερόπλοιου και ξενοδοχείου, βρίσκεται σήμερα- δεμένο; παρκαρισμένο;- στα Ντόκλαντς του Λονδίνου. Στο μέλλον, όταν αρχίσει η εμπορική του εκμετάλλευση, θα μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 37 ώρες ή από το Λος Αντζελες στη Σανγκάη σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ημέρες.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του- και αυτό που δικαιώνει τον τίτλο «μεταφορικό μέσο του μέλλοντος»- είναι πως είναι οικολογικό και αθόρυβο. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υδρογόνου (για να ανυψώνεται) και ηλιακής ενέργειας (για να κινείται) και η ταχύτητα με την οποία πλέει στους ουρανούς φθάνει στα 145 χλμ. την ώρα. Τα αερόπλοια βρέθηκαν στο απόγειό τους στη δεκαετία του ΄30 με τα διάσημα γερμανικά Ζέπελιν. Σήμερα, όμως, η νέα τεχνολογία τα καθιστά όλο και πιο ελκυστικά από οικολογική άποψη.
Το πρώτο Αircruise που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει μια ζώνη μπαρ-σαλόνι, τέσσερα διώροφα διαμερίσματα, ένα ρετιρέ και πέντε μικρότερα διαμερίσματα.
Εχει ύψος 265 μέτρα, μπορεί να σηκώσει βάρος σχεδόν 400 τόνων και περιέχει 330.000 κυβικά μέτρα υδρογόνου. Η Seymourpowell το περιγράφει ως «ένα γιγάντιο κάθετο αερόπλοιο που κινείται με πράσινη ενέργεια και είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει επιβάτες με στυλ και πολυτέλεια». Για να το διαφημίσει χρησιμοποιεί το σλόγκαν: «Το αργό είναι το νέο γρήγορο».
«Το Αircruise αμφισβητεί την άποψη ότι το μέλλον των πολυτελών ταξιδιών πρέπει να βασιστεί στις στενόχωρες, ενεργοβόρες και συχνά αγχωτικές αερομεταφορές» πρόσθεσε ο κ. Τάλμποτ. «Προσφέροντας μια πιο γαλήνια ταξιδιωτική εμπειρία, θα προσελκύσει ανθρώπους για τους οποίους το ίδιο το ταξίδι είναι σημαντικότερο από το να πάνε γρήγορα από το σημείο Α στο Β. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία από το να κάθεσαι στο σαλόνι σου και να θαυμάζεις από ψηλά το Σερενγκέτι ή να πετάς πάνω από τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. Είναι σαν να κάνεις μια κρουαζιέρα μόνο που αντί να πλέεις στη θάλασσαπετάς στον ουρανό». Τι θα συμβεί, όμως, αν το Αircruise πέσει σε κακοκαιρία; Η εταιρεία παραδέχεται ότι αυτό θα κάνει το ταξίδι λίγο άβολο για τους επιβάτες, όμως τα προηγμένα συστήματα πρόγνωσης του καιρού επιτρέπουν στο αερόπλοιο να παρακάμπτει τις πιο προβληματικές περιοχές.
Τα σχέδια της Seymourpowell προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κορεατικού γίγαντα Samsung που εξετάζει αν θα είναι εμπορικά βιώσιμη η μαζική παραγωγή του.
alepounews

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΡΑΓΙΣΕ !...

Τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό στο διάγγελμα της Τρίτης έπαιξαν το ρόλο τους σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων κι υπήρξε το πολυπόθητο «ναι» στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, δεν έμειναν, όμως δυστυχώς, μόνο σ΄ αυτό. Τα μέτρα που μπουμπουνήθηκαν ξαφνικά, πάγωσαν τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από επί μέρους αριθμούς και στοιχεία, πέρα από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις τους.
Υπήρξε ζημιά στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σχέσης, που είχε δημιουργηθεί και παρέμεινε, ακόμα, ανάμεσα στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων : σ΄ αυτό της εμπιστοσύνης !...

Μπορεί να υπάρχει η κατανόηση της έκτασης των προβλημάτων και της βαρύτητας των πιέσεων, πλην όμως, το γυαλί ράγισε, ως αποτέλεσμα και της τακτικής, που ακολουθήθηκε, σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης και τον προσανατολισμό της.
Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία θα επιδράσει πολλαπλά στη συνέχιση της κυβερνητικής δραστηριότητας, φυσικά με δυσμενείς συνέπειες. Με την καχυποψία να θρονιάζεται, πλέον, ως κυρίαρχο γνώρισμα κάθε προσέγγισης και εκτίμησης του κυβερνητικού έργου, το αύριο δεν θα μοιάζει, σχεδόν σε τίποτα, με το χθες.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ως τις 10 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον ΟΛΚΕ

altΜε τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος (open.gov), προκήρυξε το ΥΠΟΙΑΝ τις θέσεις προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων στα λιμάνια, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Κέρκυρας. Η προθεσμία λήγει στις 10 Φεβρουαρίου. Εξαιρούνται της διαδικασίας τα λιμάνια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πρακτικά, δηλαδή, το υπουργείο,  με μια σημαντική καθυστέρηση οπωσδήποτε, έρχεται να καλύψει τις διευθυντικές θέσεις διοίκησης στα λιμάνια Α.Ε. της χώρας : Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου και Ηρακλείου. Η καταληκτική ημερομηνία στην υποβολή αιτήσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου. Καθώς μάλιστα μέχρι τότε μένουν μόνο  έξι μέρες, σχετικά σύντομο διάστημα, κύκλοι του ΥΠΟΙΑΝ, που εμμέσως πλην σαφώς  παραδέχονταν ότι έχει καθυστερήσει η στελέχωση των συγκεκριμένων φορέων, άφηναν να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε μια διαδικασία επιλογής με όρους διαφάνειας πάντοτε, αλλά με ταχύτερους ρυθμούς από εκείνους που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα. Αίσθηση προκάλεσε  πάντως η μη προκήρυξη των θέσεων διοικητικής ευθύνης στους λιμένες Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας, που επίσης λειτουργούν ως Α.Ε. . Παράγοντες της Ναυτιλίας, υπενθύμιζαν παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Ανωμερίτη για Αττικό Σύστημα Λιμένων, και παρέπεμπαν σε μια ενδεχόμενη τέτοια διοικητική δομή, την μη προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ...

O Καραμανλής τις τελευταίες ημέρες δεν είναι μόνο αναστατωμένος. Είναι ΦΟ-ΒΙ-ΣΜΕ-ΝΟΣ. Έχει πληροφορηθεί τρία πράγματα που τον έχουν αναστατώσει:

1. Του έχουν μεταφέρει πληροφορίες ότι εβδομαδιαία εφημερίδα έχει στα συρτάρια του διευθυντή της επιστολή του μακαρίτη Γενικού Διευθυντή της Ν.Δ. Γ. Βαρθολομαίου προς τον Χριστοφοράκο. Στην επιστολή τον ευχαριστεί για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε στη Ν.Δ.!
2. Μετά το βίντεο που... εμφάνιζε τον ίδιο στο Βατοπέδι, στους κύκλους του Καραμανλή έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι υπάρχει και άλλο βίντεο από εκείνη την επίσκεψη στο Βατοπέδι. Στο βίντεο καταγράφεται συνομιλία του με τον Εφραίμ. Ο Καραμανλής φοβάται ότι όλα αυτά τα μοιράζει ο Ρουσόπουλος για να αποποιηθεί τις ευθύνες του στο σκάνδαλο και να τα φορτώσει όλα στον πρώην πρωθυπουργό.
3. Ο Καραμανλής φοβάται πολύ το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. Περισσότερο απ΄όλα σε αυτό το ενδεχόμενο φοβάται τον Γιώργο Αλογοσκούφη ο οποίος θέλει να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με κύκλους του πρώην υπουργού Οικονομίας υπάρχει επιστολή που έστειλε στον τότε πρωθυπουργό με την οποία ζητά την λήψη νέων έκτακτων μέτρων. Στην επιστολή αυτή ο Καραμανλής απάντησε γραπτώς επισημαίνοντας ότι για πολιτικούς λόγους δεν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και ότι "η Οικονομία πηγαίνει πολύ καλά"!
Άσχημα τα πράγματα για τον Καραμανλή...  
 

Υποκλοπές> Η μεγάλη συγκάλυψη;


Είναι εξοργιστικό και συγχρόνως λυπηρό να βλέπεις ορισμένες φορές τους βουλευτές να πυροβολούν τα πόδια τους. Την ώρα δηλαδή που αμφισβητείται τόσο έντονα ο ρόλος των ίδιων, της Βουλής και των κομμάτων, να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και τις ίδιες συμπεριφορές που οδήγησαν, ειδικά στην Ελλάδα, την πολιτική και τους πολιτικούς στη σημερινή αξιοθρήνητη κατάσταση.
Αφορμή του άρθρου η τύχη που φαίνεται ότι επιφυλάσσεται στο μεγαλύτερο ίσως -σε πολιτικό, εθνικό επίπεδο- σκάνδαλο της προηγούμενης πενταετίας: των τηλεφωνικών υποκλοπών και του ανεξήγητου θανάτου του στελέχους της Vodafone Κ. Τσαλικίδη.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε μετά τις εκλογές τη σύσταση μιας σειράς Εξεταστικών Επιτροπών για τα καραμπινάτα σκάνδαλα «της εποχής της ακρίδας», δηλαδή της καραμανλικής πενταετίας. Μέχρι εδώ όλα καλά: πράγματι, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προσπαθήσει να κουκουλώσει πολλές υποθέσεις και καλώς κάνει η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τις ανακινεί.
Θα περίμενε κανείς ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών θα φιγουράριζε από τα πρώτα στη σχετική λίστα. Μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλει μια πολύ οργισμένη ερώτηση στον τότε υπουργό των Εσωτερικών, ζητώντας «να δικαιολογήσει την έλλειψη απαντήσεων στα καίρια ερωτήματα που παραμένουν προκλητικά αναπάντητα εξαιτίας της συγκάλυψης ενός σκανδάλου πρωτοφανούς παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και ενδεχόμενης μείζονος απειλής της δημόσιας ασφάλειας, που οδήγησε και στην αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone».
Στην ίδια ερώτηση υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα από τα οποία προκύπτει ότι οι βουλευτές γνωρίζουν τα εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση. Υπογραμμίζουν ότι την «αμέσως επόμενη μέρα (από τον θάνατο Τσαλικίδη) ακολούθησε μυστική συνάντηση της ηγεσίας της κυβέρνησης Καραμανλή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone με θέμα το παράνομο λογισμικό συνακροάσεων στο δίκτυο της εταιρείας».
Προσθέτουν επίσης ότι ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε μυστηριωδώς πληροφορηθεί αμέσως την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη «και μάλιστα τουλάχιστον μία ώρα πριν (11.00 π.μ.) η οικογένειά του είχε επικοινωνήσει το γεγονός σε τρίτα πρόσωπα που ενδεχομένως μετέπειτα να πληροφόρησαν την εταιρεία». Αναρωτιούνται γιατί παρά την προσφυγή της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη «δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ οι κάτοχοι των αριθμών τηλεφώνων που κλήθηκαν ή κάλεσαν τον κινητό του Κ. Τσαλικίδη τις ώρες πριν από τον θάνατό του» κ.λπ. κ.λπ.
• Παρά την προσφυγή της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη φέρεται να ΜΗΝ ταυτοποιήθηκαν ποτέ οι κάτοχοι των αριθμών τηλεφώνων που κλήθηκαν ή κάλεσαν τον κινητό του Κ. Τσαλικίδη τις ώρες πριν από τον θάνατό του. Πρόκειται για τους παρακάτω αριθμούς, κάποιοι από τους οποίους δεν αντιστοιχούν σε κοινά κινητά ή σταθερά τηλέφωνα:
o 0030496499
o 6972224621
o 0030436024
o 0030491010
• Παρά επίσης την προσφυγή της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη φέρεται να ΜΗΝ έγινε επαρκής έρευνα των ψηφιακών αρχείων στον υπολογιστή, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κυρίως σε φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) του εκλιπόντος.
• Αδιευκρίνιστη παραμένει μια φερόμενη ως ουσιαστική ανακρίβεια των καταθέσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Γ. Αγγέλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone σχετικά με το πότε έλαβαν χώρα η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και η συνάντηση που ορίσθηκε για την επόμενη μέρα στο Μαξίμου με θέμα τις υποκλοπές.
Θα χρειάζονταν 3 σελίδες για την παράθεση των πρώτων ερωτημάτων καθώς και όσων έχουν εν τω μεταξύ προκύψει. Η Εισαγγελική Διάταξη του κ. Ι. Διώτη, λόγου χάρη, με την οποία η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, συσχετίζει άμεσα την υπόθεση Τσαλικίδη με τις υποκλοπές, αναφέροντας ότι το στέλεχος της Vodafone αυτοκτόνησε υπό το βάρος της γνώσης των υποκλοπών ή ίσως επειδή δέχθηκε πιέσεις γι' αυτόν το λόγο. Από πού άραγε;
Τελικά, εξεταστικές θα γίνουν για τα πάντα: για το Βατοπέδι, τη Siemens, την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, ακόμη και για το Χρηματιστήριο της προηγούμενης δεκαετίας. Μαντέψατε σωστά: οι υποκλοπές και ο Τσαλικίδης δεν υπάρχουν πουθενά.
Η απόπειρα συγκάλυψης είναι τόσο μεγάλη, ώστε προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, που δήλωσε την εβδομάδα που πέρασε ότι «εκτίθεται η Βουλή και η πλειοψηφία» για να συμπληρώσει ότι «η διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών έχει για μένα μεγαλύτερη αξία από τα πόσα έφαγε ο Εφραίμ». Δεν καταλαβαίνουν οι βουλευτές που λίγους μήνες πριν ζητούσαν τόσο επίμονα την διελεύκανση της υπόθεσης ότι τώρα πυροβολάνε τα πόδια τους;
Δεν είναι παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι από τις υποθέσεις που τελικά θα εξεταστούν δεν θα προκύψει τίποτα που να ικανοποιήσει τους πολίτες και να αναβαθμίσει στα μάτια τους το Κοινοβούλιο. Η ΝΔ π.χ. δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη σύσταση όλων των Επιτροπών, ακόμη και για το Βατοπέδι, ώστε, εξήγησε ο εισηγητής του κόμματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, «να μην κατηγορηθεί από οποιονδήποτε ότι δεν είναι υπέρ της διαφάνειας ή ότι φοβάται το οτιδήποτε». Άλλωστε, πρόσθεσε αμέσως μετά, είναι βέβαιο ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα κάνει «μια τρύπα στον αέρα».
Είναι δυνατόν ένα κόμμα να ψηφίζει υπέρ μιας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας απλώς για τα μάτια του κόσμου και μάλιστα να το βροντοφωνάζει; Μπορεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης να μην είναι ο Αϊνστάιν, αλλά κατάφερε με μια κουβέντα να εξηγήσει γιατί την επόμενη φορά οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές ίσως δεν σταματήσουν έξω από τη Βουλή. 

Φαγωμαρας συνεχεια…..

Βρετανοί βουλευτές επιστρέφουν χρήματα!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!


Ben Chapman, Julie Kirkbride and Douglas HoggΠάνω από ένα εκατομμύριο λίρες καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στα δημόσια ταμεία οι Βρετανοί βουλευτές, μετά την ολοκλήρωση της ανεξάρτητης διοικητικής έρευνας που διεξήχθη με αφορμή το σκάνδαλο των προσωπικών τους εξόδων. Ο συνταξιούχος ανώτατος δημόσιος υπάλληλος που συντόνισε τη σχετική διαδικασία, σερ Τόμας Λεγκ, αποφάνθηκε ότι 392 νυν και πρώην μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων χρέωσαν τον βρετανικό λαό με περιττά και υπερβολικά έξοδα, κυρίως για τη συντήρηση της δεύτερης κατοικίας που δικαιούνται, είτε στο Λονδίνο είτε στην εκλογική τους περιφέρεια. Ανάμεσα σε εκείνους που θα επιστρέψουν χρήματα στο κράτος είναι και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, καθώς θεωρήθηκε ότι τα χρήματα που διέθεσε για τον καθαρισμό του μεγάρου της Ντάουνινγκ Στριτ ήταν υπερβολικά.
«Πρωταθλήτρια» στα περιττά έξοδα αναδείχθηκε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ, η οποία χρέωσε το κράτος με 42.000 λίρες για την πρόσληψη φρουρών ασφαλείας στο σπίτι της, κάμερες κλειστού κυκλώματος και συναγερμό διάρρηξης. Αλλοι συνάδελφοί της είχαν αποζημιωθεί για την ενοικίαση ερωτικών ταινιών, το καθάρισμα των κήπων τους και τον καλλωπισμό της αυλής τους. Σε γενικές γραμμές «επικρατούσε πνεύμα αδιαφάνειας και σπατάλης», όπως αποφάνθηκε ο κ. Λεγκ, αφού «οι υπάλληλοι της Βουλής, που είχαν επωμιστεί με τον έλεγχο των εξόδων που υπέβαλλαν οι βουλευτές, απέφευγαν να αμφισβητήσουν τη σκοπιμότητά τους».
Η υπόθεση, η οποία ήλθε στο φως τον περασμένο Απρίλιο από την εφημερίδα Daily Telegraph, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η κατάχρηση του συστήματος αποζημίωσης για έξοδα παράστασης και κίνησης από τους βουλευτές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής ύφεσης, είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Αν και στο σκάνδαλο εμπλέκονται νομοθέτες όλων των παρατάξεων, το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η κυβέρνηση. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κ. Μπράουν ανέθεσε σε ανεξάρτητη επιτροπή να αναμορφώσει το σύστημα αποζημιώσεων. Παράλληλα, δύο βουλευτές εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, έξι βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και 150 δήλωσαν ότι δεν θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα.
Εν τούτοις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν (ανωνύμως), υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκαν αδίκως. Αντιθέτως, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης, Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτισαν το πόρισμα της επιτροπής ως «βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας».
http://www.kathimerini.gr/

Έλεος! Σε ανοιχτή διαβούλευση οι προτάσεις της ΝΔ!!

Έλεος τουλάχιστον σκεφτείτε λίγο πριν κατακρίνετε τις πρωτοπορίες του ΓΙΩΡΓΟΥ!! ....Ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και θέματα που απασχολούν επιμέρους τομείς, συζήτησαν σήμερα οι τομεάρχες της ΝΔ στη σύσκεψη που είχαν με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Ως γενική αντιπολιτευτική κατεύθυνση, συμφωνήθηκε να εμφανίζονται συναινετικοί στις σωστές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά να ασκούν σκληρή κριτική εκεί όπου η κυβέρνηση καθυστερεί ή παίρνει λάθος αποφάσεις. Μέχρι εδώ καλά! ΤΟΥΤΟ ΟΜΩΣ?????Τέλος, ανακοινώθηκε ότι για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας οι προτάσεις της ΝΔ θα τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες μέσω του διαδικτύου. ΗΜΑΡΤΟΝ!  

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΞΔΚύριε Πρωθυπουργέ, καλησπέρα σας. Με λένε Γιώργο και εμένα. Αν θα μπορούσα να σας έχω απέναντι μου θα με φέρνατε στην ευχάριστη για μένα θέση να σας κάνω μερικές ερωτήσεις. Δεν σας έχω, ίσως για τον λόγο ότι εσείς είστε ένας Πρωθυπουργός και εγώ ένας απλός πολίτης. Όμως θα γράψω με την αίσθηση ότι είστε απέναντι μου.
Είμαι 30 χρόνια φορολογούμενος, και πιστέψτε με, δηλώνω τα πάντα, όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα. Πληρώνω το ΙΚΑ μου κάθε μήνα ανελλιπώς, και γενικός πάντα είμαι τυπικότατος με τις συναλλαγές μου. Άρα το συμπέρασμα είναι, όπως θα λέγατε και εσείς πιστεύω, πως δεν έχω κλέψει από το κράτος ούτε μια δραχμή, τότε, ούτε ένα ευρώ, τώρα. Και με βάζετε σε σκέψεις μετά τις χθεσινές σας εξαγγελίες, γιατί πρέπει να πληρώσω ΠΑΛΙ εγώ; Γιατί δεν τα ζητάτε από αυτούς που τα πήρανε; Θυμάμαι που με έμφαση λέγατε στον προηγούμενο πρωθυπουργό "που πήγαν τα λεφτά" και έλεγα μέσα μου. "Για να του το λέει έτσι, αυτός θα ξέρει" Τώρα βλέπω με λύπη μου ότι δεν ξέρατε, το μόνο που θέλατε ήταν να έρθετε να κυβερνήσετε και εσείς και να βγάλετε τα σπασμένα ΠΑΛΙ από εμένα, και σας ρωτώ ΓΙΑΤΙ; Εγώ εκμεταλλεύτηκα  τα τρία κοινοτικά προγράμματα, εγώ έκανα μπίζνες με την siemens, εγώ έκανα δουλειές με off shore εταιρίες που τις είχαν μοναχοί που πουλάνε λίμνες; Εγώ πλούτισα από τα σκάνδαλα που έκαναν και το Σ.Α.Κ.Ο.Π. και η Δ.Ν; εγώ δυστυχώς δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά. Εσείς τα κάνατε, γιατί λοιπόν δεν τα ζητάτε από τους εαυτούς σας και από τους συνεταίρους σας στις δημόσιες εργολαβίες; γιατί πρέπει πάλι εγώ να πληρώσω για χρέη που δεν έχω κάνει, αφού όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα που μου ζητήσατε για να μου παρέχετε αξιοπρεπή παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιες υπηρεσίες, πολιτισμό, αγροτική πολιτική, εργασία, δικαιοσύνη, και προπαντός να μην χρωστάει το κράτος, τα έχω πληρώσει; Με λίγα λόγια, για να μην σας κουράζω κιόλας αφού φαντάζομαι θα είστε κουρασμένος με τις ευθύνες σας, αυτά τα χρήματα που μου ζητάγατε, που πήρατε από την Ε.Ε. που δανειστήκατε για να φτιάξετε όλα αυτά, πήγαν αλλού, μάλλον σε κάποιες τσέπες αφού για να είναι κάτω από κανένα μαξιλάρι αποκλείεται. Έτσι λοιπόν για να φτάσουμε και σε κάποιο συμπέρασμα. Γιατί δεν τα ζητάτε από αυτούς παρά λέτε σε μένα που δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για να κάνω λίγο καλύτερη την ζωή μου να τα δώσω; Με προκαλείτε με την σιωπή σας Κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν πλήρωσα ότι μου ζητήσατε; ε;
Ναι.
Έτσι μπράβο, τότε κάποιοι έκανα κακοδιαχείριση, ναι;
Ναι.
Ωραία, να πάνε φυλακή. Κάποιοι τα κλέψανε, ναι;
Ναι.
Ωραία τότε να δεσμεύσετε περιουσίες και να τους στείλετε φυλακή, και αν και εφόσον τα κάνετε όλα αυτά τότε ελάτε να ζητήσετε την δική μου συναίνεση, γιατί με το να ζητάτε την συναίνεση της Δ.Ν, του Σ.Α.Λ.Ο.Σ και των υπολοίπων δεν είναι λογικό. Λογικό θα ήταν αν ζητάγατε από αυτούς τα χρήματα που λείπουν. Αφού λοιπόν τα ζητάς από εμένα για να στα δώσω θέτω όρους. Να πάνε φυλακή, και να δεσμευτούν περιουσίες. Θα σου έλεγα κι άλλα Πρωθυπουργέ μου αλλά σκέφτομαι πως πρέπει να παρουσιαστείς στους ηγεμόνες σου. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!
lifo

Θα πει τα ίδια και στην Εξεταστική;...

Από τον Κυριάκο Χρηστέα
Κύριε Γ. Μανώλη θα πείτε τα ιδια και στην Eξεταστική για τον "Γερμανό";;;
"Την Δευτέρα καταθέτει ο Γ. Μανώλης στον ειδικό ανακριτή για τη σκανδαλώδη εξαγορά αλλά η ΝΔ τον ...απειλεί να μη μιλήσει για να μην κοπεί από τα ψηφοδέλτια!
Την Δευτέρα πρόκειται να καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στον ειδικό ανακριτή Απ.Ζαβιτσάνο που κάνει τη έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο της εξαγοράς της εταιρείας "Γερμανός " από την Cosmote. Είναι μια κατάθεση με ενδιαφέρον αφού ο βουλευτής είχε καταγγείλει την συμφωνία ως επιζήμια για το δημόσιο και είχε αποκαλύψει στη Βουλή τις μυστικές συναντήσεις στο εξωτερικό που κατέληξαν στη σκανδαλώδη αυτή εξαγορά. Και σκοπεύει κατα τις πληροφορίες να επαναλάβει τα ίδια. Η κατάθεση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς μεσολάβησαν δημοσιεύματα που περιέχουν απειλητικές "διαρροές" από τη ΝΔ για τον βουλευτή σύμφωνα τις οποίες "με αν δημιουργήσει πρόβλημα, ουσιαστικά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ειδικά με την εκ νέου συμμετοχή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο". (Δείτε σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος" εδώ). Οι απειλές αυτές έχουν να κάνουν προφανώς με το ενδεχόμενο να πάει και το σκάνδαλο αυτό τη Βουλή αλλά αυτή τη φορά "μάρτυρας κατηγορίας" να είναι ένας βουλευτής της ΝΔ!" 
press-gr

Τσικνοπέμπτη 2010! Το σύμφωνο σταθερότητας θέλει...θυσίες


Γιατί να απεργήσει η ΑΔΕΔΥ;

ADEDYΑρχίζει μάλλον να ξεδιαλύνει η πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις (και πολύ άργησε θα λέγαμε..)
Αν κρίνουμε δε, από τις αντιδράσεις που ξεδιπλώνονται - στον Δημόσιο τομέα - οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι μάλλον κινείται στην σωστή κατεύθυνση,  όσον αφορά την περικοπή των επιδομάτων και φορολόγηση, στους έχοντες και κατέχοντες των δημόσιων υπαλλήλων.
Δεν μπορούμε βέβαια να ισχυριστούμε πως καλώς πράττει επικεντρώνοντας την προσπάθειά της αποκλειστικά και μόνο στους υπαλλήλους, και επιδεικτικά αρνούμενη να θίξει δικαιώματα και φοροαπαλλαγές της μεγαλοαστικής τάξης και της εκκλησίας αλλά και να καταδιώξει, ως οφείλει, τα διαφόρων ειδών λαμόγια.
Κι αυτό το λέμε λαμβάνοντας υπ'όψιν τις διαμαρτυρίες κάποιων κλάδων που σήκωσαν τα μπαϊράκια της επανάστασης. Ταυτίζοντες την ιδική τους φοροασυλία με την απόδοση των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν και διαμηνύοντας πως ενδεχόμενη φορολόγησή τους θα οδηγήσει σε πλημμελή .... καθήκοντα από τους ίδιους.
Ήδη με τις απεργίες έδωσαν το στίγμα τους οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, εκ των πλέον ευνοουμένων του δημοσίου. Και δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι (ώστε να μπορέσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες να τους ξεχωρίζουν).
Διαβάζουμε από τον τύπο, ανακοίνωσή τους, και οργιζόμαστε:
Δεν μπορεί, λέει η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ), να αποδεχθεί για το 2011, ετήσιο φόρο 20.000 - 25.000 ευρώ (τόσα είναι τα έσοδα που έχουν τρεις οικογένειες, ώ ευγενείς διπλωματικοί υπάλληλοι). Και το ποσόν αυτό αντιστοιχεί μόνο σε ένα επίδομα, αυτό της Αποζημίωσης Υπηρεσίας Αλλοδαπής.
Και θέτουν και την έμμεση απειλή ( το προσωπικόν συμφέρον μετουσιώνεται σε εθνικόν) δηλώνοντας:
«Πολλούς θα διευκόλυνε η απενεργοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα.Σίγουρα όμως δεν θα διευκολύνει καθόλου την κυβέρνηση η επισήμανση από τους έλληνες διπλωμάτες κάποιων ιδιαίτερα πικρών αληθειών. Ποιοι άραγε έχουν λόγους να φοβούνται την αλήθεια;».
Και ένα ερώτημα προς την ΑΔΕΔΥ:
Αν δεχτούμαι ως αληθές, αυτό που κατ' επανάληψη διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία επιβάρυνση σε εισοδήματα μέχρι του ποσού των 30 - 35.000 ευρώ.
Γιατί θα πρέπει να απεργήσουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι;
Για να συνδράμουν στους επί χρόνια ευνοημένους - από όλες τις κυβερνήσεις - προνομιούχους υπαλλήλους κάποιων ειδικών κατηγοριών με τις προκλητικές αμοιβές;
Δεν εκπροσωπείτε το ιδιαίτερο (και προκλητικό) κύριοι της ΑΔΕΔΥ, εκπροσωπείται κυρίως το καθολικό και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους.
http://activistis.gr/

''Η σωτηρία του λαού, ας είναι ο ύψιστος νόμος''


Salus populi, suprema lex esto
Η σωτηρία του λαού ας είναι ο ύψιστος νόμος
(Από το Δημόσιο Ρωμαϊκό Δίκαιο)

Όντας σε αναμονή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ας ρίξουμε τώρα μια ματιά κριτική στο διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού.

Διαπιστώνουμε, πως όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, τα γνωρίζαμε νωρίτερα από τα ΜΜΕ.

Η παρέμβαση Μπαρόζο τάραξε λίγο το τέλμα, χωρίς μεγάλα πρακτικά αποτελέσματα.

Τα υπόλοιπα τα έχουμε χιλιοακούσει: σκληρή επιτήρηση, σπέκουλες, προοδευτικά επαχθέστεροι όροι δανεισμού, φορολόγηση καυσίμων για προσδοκώμενα έσοδα 800 εκ.ευρώ (και η συνακόλουθη γενική ακρίβεια) ,αύξηση του κόστους του χρήματος εξαιτίας του ανοίγματος της ψαλίδας των επιτοκίων (spreads). Mετά θα κυνηγούμε τις off-shore εταιρείες για στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης.

Στάλθηκε λοιπόν το μήνυμα στις Βρυξέλλες, πριν το στείλουν πρώτα αυτές.

Και η UBS, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα δηλώνοντας ότι χωρίς ευρωβοήθεια πάμε για φαλιμέντο.

Ακόμη αύξηση φορολογικής βάσης, με απόδοση το 2011.

Τώρα, όσον αφορά τις βαθιές τομές,τις ανατροπές, κ.λπ. ,το μόνο που αναφέρθηκε συγκεκριμένα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας που αφορά στις επενδύσεις.

Στο μεταξύ, π.χ. το καλαμπόκι μένει απούλητο στις αποθήκες.

Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μουδιασμένος στο συνέδριο του "Economist", μια και τον καίει το θέμα των χρονικών περιθωρίων.
Ελληνικά κεφάλαια φεύγουν για Κύπρο και Βουλγαρία και άλλα τέτοια ευχάριστα.

Ένα πράγμα δεν είπε κανείς: ότι περνάμε μια καπιταλιστική κρίση το κόστος της οποίας θα πληρώσει ένας αθώος λαός.-

Του Δημήτρη Δάμη
http://www.mediasoup.gr

Την έδρα Ομπάμα στη Γερουσία διεκδικεί ο Γιαννούλιας

Θριαμβευτική νίκη πέτυχαν οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος στις χθεσινές προκριματικές εκλογές, στην πολιτεία του Ιλινόι. Ο 33χρονος Αλέξης Γιαννούλιας κέρδισε για τη θέση στη Γερουσία που κατείχε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας το 39% των ψήφων, ενώ ο δεύτερος έλαβε το 33,8%. Στις γενικές εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, ο ομογενής πολιτικός, ο οποίος είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικάνο ομοσπονδιακό βουλευτή Πολ Κερκ. Η 60χρονη Μαρία Πάππας κέρδισε τις προκριματικές για την επανεκλογή της στη θέση του ταμία στην επαρχία Cook. Η επαρχία αυτή περιλαμβάνει πάνω από 130 προάστια και την πόλη του Σικάγο. Η 44χρονη Μαριάννα Σπυροπούλου κέρδισε για τη θέση του Επιτρόπου στην ίδια επαρχία. Η δικηγόρος κ. Σπυροπούλου είναι θυγατέρα του προέδρου του ΣΑΕ-Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου. 
Ομογενειακές οργανώσεις και στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας χαιρετίζουν την εκλογική επιτυχία των ομογενών στις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία του Ιλινόι, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη νίκη του Αλέξη Γιαννούλια. Επειδή πρόκειται για τη θέση που κατείχε στη Γερουσία ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, εκτιμάται ότι ο πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχουν στραμμένα τα μάτια τους προς το νεαρό Ελληνοαμερικανό υποψήφιο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ήττα των Δημοκρατικών στην πολιτεία Μασαχουσέτη για τη θέση που κατείχε ο αείμνηστος γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι. Αν ο κ. Γιαννούλιας εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, τώρα είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου 1976 από Έλληνες μετανάστες. Η μητέρα του είναι από τα Χανιά και ο πατέρας του ήταν από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγο, της Βοστώνης και της Νέας Ορλεάνης. Για ενάμιση χρόνο (1998 - 2000) έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην "Βroadway Bank", μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόι. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα "ΑG Foundation" για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχειας.Υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό κόμμα στις 7 Νοεμβρίου 2006. Τότε, είχε την υποστήριξη του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική του εκστρατεία το 2004, όταν διεκδίκησε την εκλογή του στη Γερουσία και στη συνέχεια το 2008 για την προεδρία της χώρας.
http://manier-manier.blogspot.com