Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Happy Birthday...5 χρόνια Νέα Δημοκρατία!

Μα δείτε...δεν είναι τρέλα όλοι τους στο πάρτι;

Αθώος ο 22χρονος φοιτητής

Αθώος των κατηγοριών της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής, κρίθηκε ο 22χρονος φοιτητής, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Ο φοιτητής είχε προβεί σε ανάκληση της έγκλησης που είχε υποβάλλει κατά των αστυνομικών. Σε νεότερη κατάθεσή του χαρακτήρισε το συμβάν ατυχές και εξέφρασε την επιθυμία του να μην διωχθούν ποινικά, όπως ζητούσε αρχικά, οι εμπλεκόμενοι στο καταγγελθέν επεισόδιο αστυνομικοί.

3,8% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ Ε.Τ

Η δημοσκόπηση που θα βγάλει αύριο ο "Ε.Τ" δίνει πάλι σταθερό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ με 3,8%.

Happy Birthday...5 χρόνια Νέα Δημοκρατία!

Σήμερα συμπληρώνονται 5 ολόκληρα χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας!!Η μέρα είναι ιστορική και πολύ σημαντική.Η κυβέρνηση που μας πρόσφερε ανεπανάληπτες συγκινήσεις γίνεται 5 ετών!Το θέμα είναι πως εμείς νιώθουμε ήδη 100,τα κατάφερε μάλλον να μας γεράσει πριν την ώρα μας.!
Για να δούνε πόσο καλοί είμαστε πάντως βάλαμε την Μέριλιν να τραγουδήσει το "Happy birthday Mr President...happy birthday ΝΔ"....

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις για Λύκειο - ΑΕΙ

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του Λυκείου και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε εκδήλωση του αντίστοιχου Τομέα του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι βασικές λέξεις-κλειδιά και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία είναι «η δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας για όλους Παιδεία». Για το ΠΑΣΟΚ, είπε, είναι απαράδεκτο και συντηρητικό το δίλημμα εάν θα έχουμε λίγους μαθητές με υψηλή ποιότητα ή πολλούς με χαμηλή. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει αλλαγή στο Λύκειο, στις παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και στον αριθμό των μαθημάτων, αντικειμενικές εξετάσεις στη Γ΄Λυκείου με την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, εξετάσεις πανεθνικές, αλλά από δεξαμενή θεμάτων τα οποία θα υπάρχουν στο διαδίκτυο. Επιπλέον, εθνικό απολυτήριο του οποίου οι βαθμοί θα είναι διαβατήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Στην Τριτοβάθμια οι σχολές θα θέτουν τα μαθήματα, τη βαθμολογία και τους συντελεστές για το κάθε μάθημα, για την επιλογή των μαθητών» συμπλήρωσε.η κ. Διαμαντοπούλου. Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία εξήγησε ότι για κάθε φοιτητή- σπουδαστή θα υπάρχει μια οικονομική μονάδα από το κράτος, ένας μικρός προϋπολογισμός που θα οδηγείται στην κάθε σχολή ανάλογα με τον αριθμό φοιτητών που θα προσλαμβάνει.Αφού ανέφερε ότι τόσο οι πρυτάνεις όσο και η ΟΛΜΕ και το ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «ο μόνος που δεν έχει καταθέσει πρόταση είναι η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι μπορεί απλά να ταμπουρωθεί πίσω από την tabula rasa». Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σιλβάνα Ράπτη είπε ότι η αναμόρφωση του Λυκείου πρέπει να διαπνέεται με το σκοπό της διαμόρφωσης ενός Ευρωπαίου πολίτη, που έχει τη δυνατότητα να σταθεί μέσα και έξω από τη χώρα του.
Στο διάλογο, που συνεχίζεται με παρεμβάσεις ανθρώπων του εκπαιδευτικού χώρου, λαμβάνουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρόεδρος των ΤΕΙ Γιάννης Τσακνής.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...

Δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από την ώρα που ο πρωθυπουργός δεχόταν στο γραφείο του τους αρχηγούς των κομμάτων σε μια προσπάθεια -υποτίθεται- να τους πείσει για την ανάγκη της συναίνεσης και οι μάσκες έπεσαν. Με μία κατά μέτωπο επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός δικαίωσε όλους όσοι τον κατηγορούσαν ότι επικαλείται τη συναίνεση για επικοινωνιακούς λόγους και πως η όλη κυβερνητική πρακτική αποδεικνύει το αντίθετο.

ΙΝΔΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Μ.ΓΚΑΝΤΙ

«Αίσιο» τέλος είχε η αμφιλεγόμενη δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Μαχάτμα Γκάντι, καθώς, ύστερα από παρέμβαση Ινδού μεγιστάνα, τα πολύτιμα είδη επιστρέφουν στην πατρίδα του ηγέτη της ινδικής ανεξαρτησίας. Οπότε θα παραμείνουν στην Ινδία τελικώς τα προσωπικά αντικείμενα του ιστορικού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι που βγήκαν στο σφυρί από τον αμερικανικό οίκο Αntiquorum Αuctioneers. Ενα ρολόι τσέπης, τα δερμάτινα σανδάλια, ένα κύπελλο και ένα πιάτο που ανήκαν στον Γκάντι κατοχυρώθηκαν έναντι του ποσού του 1,8 εκατ. δολαρίων στον ινδό μεγιστάνα Βιτζάι Μαλία.

Νέες συστάσεις από το Εco/Fin

Τον «εφιάλτη» να έχει υπερβεί το έλλειμμα το 4% το 2008 (έναντι του 3,7% που αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008-2011) θα πρέπει να συνηθίσει η κυβέρνηση. Το πραγματικό ύψος του ελλείμματος θα το γνωρίζουμε στα μέσα Απριλίου, οπότε η Εurostat θα ανακοινώσει επίσημα τα σχετικά στοιχεία βάσει αυτών που θα της διαβιβάσει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Ηδη η ΕΣΥΕ έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τα Ταμεία, τα νοσοκομεία και τους δήμους και την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι σε θέση να τα διαβιβάσει στη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρώπης. Στη συνέχεια η Εurostat θα ελέγξει τα στοιχεία αυτά και θα ανακοινώσει το πραγματικό ύψος του ελλείμματος. Στην (πιθανότερη) περίπτωση που το έλλειμμα είναι ακόμη υψηλότερο το 2008 από το 3,7% και με δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι και το 2009 και το 2010 θα είναι άνω του 3%, τότε αναμφίβολα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και από εκείνη που περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008-2011. Ουσιαστικά η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη υπό επιτήρηση, αλλά τυπικά θα γνωστοποιηθεί στις 4 Απριλίου μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ (Εco/Fin) που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα. Η όλη ιστορία πάντως έχει τη «φαιδρή», αν επιτρέπεται να χαρακτηρισθεί έτσι, πλευρά της. Το Εco/Fin, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου, είναι άτυπο και συνεπώς σε αυτό δεν λαμβάνονται (τυπικώς) αποφάσεις. Ετσι το Συμβούλιο Υπουργών θα αποφασίσει ουσιαστικά την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας στις 4 Απριλίου αλλά τυπικά την απόφαση θα τη λάβει ασυζητητί (χωρίς συζήτηση- σημείο Α, όπως λένε στην κοινοτική διάλεκτο) το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συνέλθει στις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν.Δένδια. Εν τω μεταξύ ο κ. Παπαθανασίου θα επιδιώξει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του πριν και μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup (Δευτέρα 9 Μαρτίου) και μετά τη σύνοδο του Εco/Fin (Τρίτη 10 Απριλίου), με στόχο να ενημερωθεί για τη στάση τους στα θέματα της επιτήρησης που αφορούν βεβαίως και άλλες χώρεςμέλη της ΕΕ πλην της Ελλάδας. Στο Εco/Fin θα γίνει επίσης προετοιμασία των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 19-20 Μαρτίου, ενώ θα προετοιμαστούν και οι κοινές θέσεις των 27 εν όψει της συνόδου του G20. Τέλος, θα συζητηθούν η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το ενδεχόμενο μείωσης του χαμηλότερου συντελεστή του ΦΠΑ και ο έλεγχος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενώ θα υπογραφεί και συμφωνία για τον συντονισμό των τελωνειακών αρχών των «27» για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Στην Τουρκία η H.Clinton

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιούνται το Σάββατο οι επαφές της Χίλαρι Κλίντον με την τουρκική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Στην ατζέντα, το θέμα του Ιράκ ειδικά σε σχέση με τις κινήσεις των Κούρδων, η ειρήνη στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ MIG ΚΑΙ Swissport Hellas

Το «πράσινο φως» στις προσφορές της Marfin Investment Group (MIG) και της Swissport Hellas για την πώληση της Ολυμπιακής, συνολικού ύψους 177,2 εκατ. ευρώ, έδωσε χθες η κυβέρνηση. Η Ο.Α ύστερα από 35 χρόνια λειτουργίας της ως δημόσιας εταιρείας, περνά και πάλι (έως τα μέσα της δεκαετίας του '70 ανήκε στον Ωνάση) σε «χέρια» ιδιωτών. Με δήλωσή του αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την πώληση του εθνικού αερομεταφορέα.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΛΕΟΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ

Δύσκολη η θέση πλέον του πρώην νομάρχη, Γ. Μαχειμάρη, μετά την έγγραφη εντολή του Υπ. Εσωτερικών και της Περιφέρειας Ι.Ν. προς τη Νομαρχία για την είσπραξη ποσού 456.400 ευρώ. Ποσό που αφορά τη γνωστή υπόθεση της ανάληψης διάφορων ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Νομαρχίας το έτος 2006 για πληρωμές χωρίς εντάλματα, κατά παράβαση των στοιχειωδών κανόνων του Δημοσίου Λογιστικού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3 Η Γ.Σ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του ΕΚΚ.