Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !...

Βραχυκύκλωσε η Ν.Δ.

http://www.ipedia.gr/wp-content/uploads/2010/11/danger.pngΒραχυκύκλωµα στη Ν.Δ. προκάλεσε η απόφαση των Βρυξελλών για επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου από την τρόικα µε παράλληλη µείωση του επιτοκίου, µε αποτέλεσµα να χρειαστεί διπλή παρέµβαση του Αντώνη Σαµαρά προκειµένου να αποσαφηνιστεί η επίσηµη θέση του κόµµατος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., µε δύο δηλώσεις του µέσα σε 24 ώρες, κατέστησε σαφές ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση θα κλιµακώσει την πολεµική κατά του Μνηµονίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να πανηγυρίσει για µια απόφαση που προκαλεί «προσωρινή ανακούφιση», αλλά δεν αντιµετωπίζει το βασικό πρόβληµα χρέους που αντιµετωπίζει η χώρα. Κατά τον κ. Σαµαρά, η κυβέρνηση ανέλαβε δεσµεύσεις για νέα µέτρα ενώ αναλαµβάνει και την πρόσθετη υποχρέωση – που δεν προβλεπόταν στο αρχικό Μνηµόνιο – για έσοδα ύψους 50 δισ. ευρώ µέσω της αξιοποίησης κρατικής περιουσίας. «Δεν ξέρουµε από πού υπολογίζει να βρει αυτά τα χρήµατα και πώς. Αλλά όταν εµείς είχαµε προτείνει αξιοποίηση της περιουσίας του Δηµοσίου, το είχαµε κάνει για να βρούµε τρόπο να βγούµε από το Μνηµόνιο και από την ανάγκη στήριξης, όχι για να µπούµε πιο βαθιά...» τόνισε µε έµφαση χθες, σχολιάζοντας και την εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συµβούλιο.

Στο ίδιο µήκος κύµατος είχε κινηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το απόγευµα του Σαββάτου, όταν µε δήλωσή του επεδίωξε να ξεδιαλύνει, σύµφωνα µε κοµµατικούς παράγοντες, και τη σύγχυση που είχε προκληθεί έπειτα από παρέµβαση του Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά µε την επίσηµη θέση του κόµµατος για τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Ο αναπληρωτής τοµεάρχης Οικονοµίας επικρότησε ουσιαστικά όσα συµφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής κι έκανε λόγο για «πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα µας». «Ηταν µια σηµαντική απόφαση για την Ευρώπη µε επιπτώσεις θετικές και για την Ελλάδα» σχολίασε (στον Flash) και πρόσθεσε: «Δόθηκε ένα ισχυρό, συντονισµένο, ρεαλιστικό µήνυµα προς τις αγορές και προς όλον τον κόσµο...».

Η τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα προκάλεσε εσωκοµµατικές τριβές και αρκετοί στη Ν.Δ. ερµήνευσαν, λίγες ώρες αργότερα, τη δήλωση του κ. Σαµαρά, που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, και ως «άδειασµα» του αναπληρωτή τοµεάρχη. Σε κάθε περίπτωση, το θέµα της αξιοποίησης δηµόσιας περιουσίας για την εξασφάλιση εσόδων 50 δισ. ευρώ αναµένεται το επόµενο διάστηµα να είναι το βασικό ζήτηµα στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, το γαλάζιο επιτελείο ετοιµάζει συγκεκριµένο κατάλογο µε ακίνητα και οργανισµούς προς αποκρατικοποίηση, που θα ενταχθεί στην επικαιροποιηµένη αντιµνηµονιακή πρόταση της Ν.Δ. και θα παρουσιασθεί από τον κ. Σαµαρά, εντός του Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. 
ΤΑ ΝΕΑ

Το πρόσωπο των ημερών


Μιας και της έχω καταλογίσει δεκάδες φορές απροθυμία ανάληψης αποφάσεων με υψηλό πολιτικό κόστος, οφείλω να της αναγνωρίσω τη γενναία απόφαση συγχώνευσης εκατοντάδων σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχει βουλευτής επαρχίας που να μην έχει επιχειρήσει μια διαφορετική ρύθμιση για τον τόπο του, δεν υπάρχει δήμαρχος που να μην έχει αντιδράσει.

Χωρίς να σημαίνει ότι το Υπ. Παιδείας έχει σε κάθε μια από τις περιπτώσεις δίκιο, ο Καλλικράτης στην Παιδεία είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να στηριχθεί.
parapolitiki.com

Θα μπορούσε να λέει...


-Ας πω καμιά καλή κουβέντα για το έργο του πρωθυπουργού, μπας και σωθώ γιατί βλέπω την καρέκλα μου να τρίζει στον ανασχηματισμό...
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος
press-gr

Μπένι ο … αεροδρόμιος!

Δωρεάν ποδήλατα σε 4 πόλεις από το υπουργείο Υγείας

woman-cycling-at-park
Δωρεάν χρήση ποδηλάτου για την άσκηση ή και τις μετακινήσεις των πολιτών στην πόλη, προβλέπει  το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Αρχάγγελου Πέλλας και Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, το υπουργείο Υγείας θα αγοράσει 300 ποδήλατα με σκοπό να τα χρησιμοποιούν δωρεάν οι πολίτες.
Τα ποδήλατα θα είναι σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και όποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο θα δίνει την πιστωτική του κάρτα για την εξακρίβωση των στοιχείων του, χωρίς βέβαια να χρεώνεται.
Στην Αθήνα θα επιλεγούν τρία σημεία στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη θα επιλεγούν αντίστοιχα σημεία στην παραλιακή ζώνη και τον Λευκό Πύργο, ενώ για τους ορεινούς Δήμους Αρχαγγγέλου Πέλλας και Σαμοθράκης θα αγοραστούν ειδικά ποδήλατα που θα εξυπηρετούν το χρήστη ανάλογα με το φυσικό τοπίο.
Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επιχειρησιακά σχέδια για τη δημιουργία ανοικτών χώρων άθλησης στις πόλεις (πίστες για σκέιτμπορντ ή αναρρίχηση), ενώ στο μέλλον μία πόλη – θα ανακοινωθεί στο μέλλον – θα γίνει «αθλητική πόλη».
healthview.gr