Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΦΕΥΓΑΤΟΣ ...


Στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα επανέλθει πιθανότατα ο Ελεύθερος Τύπος.

Στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα επανέλθει πιθανότατα ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει την υψηλότερη οικονομική προσφορά και αναμένεται ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, ώστε η εφημερίδα να επανεκδοθεί κανονικά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον «ΕΤ» έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από εκδοτικό συγκρότημα, ενώ συνολικά έχουν υποβληθεί 4 προτάσεις. Επισημαίνεται ότι ο κ. Μαρινάκης ήταν επικεφαλής του επιχειρηματικού σχήματος που είχε αγοράσει την εφημερίδα από το Ιδρυμα Τύπου και εν μια νυκτί την μεταβίβασε -κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων και "υποδείξεων" - στην Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο εφοπλιστής έχει ήδη αποκτήσει αξιόλογη παρουσία στα media, συμμετέχοντας στον Sky με 25% και στο τηλεοπτικό εγχείρημα του Β. Ρέστη με το "ελληνικό MTV".

Ποιος ξερει;;;


Τουρίστρια πέταξε φλυτζάνι στη Mona Lisa

Η δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε για ψυχολογική γνωμάτευση, ενώ το μουσείο κατέθεσε μήνυση.Η γυναίκα φέρεται ότι υποφέρει από το «σύνδρομο Stendhal», όπου ο πάσχων συμπεριφέρεται παράλογα όταν συγκινείται από κάποιο έργο τέχνης.

Nazak Afshar: Ελεύθερη η Ιρανή υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας στο Ιράν

Ελεύθερη αφέθηκε η Ιρανή υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους για τα επεισόδια μετά τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, η Ναζάκ Αφσάρ αφέθηκε ελεύθερη και συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, μετά την απελευθέρωσή της. Η πρεσβεία είχε ενημερωθεί για την κράτησή της μόνο αφού παρουσιάστηκε στη δίκη, την οποία παρατηρητές χαρακτηρίζουν «σόου». Η Γαλλία ζητά τώρα να αποσυρθούν οι εναντίον της κατηγορίες , ενώ απαιτεί και την άμεση απελευθέρωση της Κλοτίλντ Ράις, της 24χρονης Γαλλίδας δασκάλας που βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη Συρία για «την υποστήριξή τους σε αυτήν την πρώτη φάση».
http://www.tanea.gr

ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΟ - ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ...to Be Continued!

Στην προσωπική του ιστοσελίδα διέψευσε ο Σωτήρης Κυργιάκος τη φημολογία αλλά και το δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, που τον ήθελαν να έχει συναντηθεί με τον Νίκο Πατέρα στο κότερο του προέδρου και να συζητούν το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η απάντηση -διάψευση του Κυργιάκου: «Απαντώντας για πρώτη φορά σε δημοσίευμα εφημερίδας, έχω να πω τα εξής: σε κότερα δεν μπαίνω ποτέ γιατί ζαλίζομαι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τη δικαστική διαμάχη που έχω με τον Παναθηναϊκό , και δεν έχει τελεσιδίκήσει , ορισμένοι προσπαθούν να την περάσουν ως πρόταση που δέχθηκα από τον Παναθηναϊκό. Ουδέποτε είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και απορώ ποιούς εξυπηρετούν όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Γιατί κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ψάχνει στόπερ, πρέπει το δικό μου όνομα να παίζει σε διάφορα σενάρια; Ας βρει επιτέλος ο Παναθηναϊκός έναν στόπερ για να ησυχάσουμε όλοι. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι ανταλλάξιμο προϊόν.Και πιστεύω ότι έχω δείξει πως ξέρω να τιμώ τη φανέλα της ομάδας που φορώ».Οπως γίνεται αντιληπτό, ύστερα και από το ειρωνικό ύφος του Σωτήρη Κυργιάκου, θέμα μεταγραφής του στους «πράσινους» δεν υφίσταται.Λίγες ώρες μετά την κίνηση αυτή του Κυργιάκου, ο Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση! Και σε τοποθέτηση της ΠΑΕ, τονίζονται τα ακόλουθα: «Πριν από ένα μήνα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ στα γραφεία του. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στην οικονομική απαίτηση που έχει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιριστή. Παρότι η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εκκρεμοδικία. Ως εκ τούτου, η διαφορά θα λυθεί μέσω της δικαστικής οδού. Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό , μιας και είναι σαφές ότι όσο υπάρχει οικονομική διαφορά και δικαστική διαμάχη με έναν παίκτη, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του».

Αυτοκίνητα της General Motors στο eBay!

Εδώ και χρόνια προέβλεπαν οι παρατηρητές της βιομηχανίας αυτοκινήτων πως, ο συμβατικός τρόπος αγοράς οχημάτων, θα αντικατασταθεί. Έλεγαν πως, όπως και τα άλλα είδη, έτσι και τα αυτοκίνητα θα διατίθενται μέσω Ίντερνετ και μάλιστα σε σταθερές τιμές. Η εποχή αυτή δεν άργησε να΄ρθει. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, και, ύστερα από την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της, η General Motors (GM) αρχίζει δοκιμαστικά την πώληση οχημάτων μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας πωλήσεων eBay και συγκεκριμένα στο : http://gm.ebay.com/search«Η GM και οι έμποροί μας φέρνουν νέα στοιχεία στην εμπειρία αγοράς οχημάτων» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της GM για τις αμερικανικές πωλήσεις, Μαρκ Λανέβ. Chevrolet, Buick, Pontiac αυτοκίνητα θα φωτογραφίζονται, θα τιμολογούνται και θα διατίθενται στο εξής από σήμερα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ο υποψήφιος αγοραστής θα βλέπει τις φωτογραφίες των οχημάτων που τον ενδιαφέρουν και θα μπορεί να επιλέξει αν θα προβεί άμεσα σε αγορά ή αν θα κάνει προσφορά για το όχημα που τράβηξε την προσοχή του. Το πρόγραμμα αυτό, επισημαίνει η Washington Post, θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά στην αρχή στην Καλιφόρνια, αλλά η εταιρία ελπίζει να το επεκτείνει σύντομα σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής.
http://www.tanea.gr

Διόρθωσαν τα πρακτικά των δηλώσεων του Vladimir Putin

Διορθώθηκαν από το γραφείο του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν τα πρακτικά των πρόσφατων δηλώσεών του, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Πούτιν είχε αναφερθεί στην ύπαρξη «δύο χωρών» στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρώσου πρωθυπουργού (www.government.ru) η Ρωσία θα επιδιώξει «στο εξής την οικοδόμηση των σχέσεων και με τα δύο τμήματα της Κύπρου, με τις δύο πλευρές», απαλείφθοντας τη φράση «δύο χώρες», που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Πούτιν, σπεύδοντας αμέσως μετά τη φραστική παραδρομή να τη διορθώσει σε «δύο τμήματα».

Caffeine: Νέα μηχανή αναζήτησης από τη Google

Μία πρώτη γεύση από τη νέα έκδοση της δημοφιλούς της μηχανής αναζήτησης έδωσε σήμερα η Google, μόλις μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία της Microsoft και της Yahoo!. Η νέα μηχανή ονομάζεται Caffeine και εξωτερικά δεν διαφέρει σε τίποτα από τη γνώριμη μινιμαλιστική σελίδα της Google. Η μεγάλη αλλαγή έγκειται στο πώς κατατάσσονται τα αποτελέσματα αναζήτησης. Πατήστε εδώ για να τη δείτε. Σε ένα από τα επίσημα blog της, η Google δημοσιοποίησε το μέχρι σήμερα «άκρως απόρρητο» πρόγραμμα, προκειμένου οι χρήστες -ιδιαίτερα οι επαγγελματίες και σχεδιαστές ιστοσελίδων- να πάρουν μία γεύση από τα αποτελέσματα της μηχανής. Προς το παρόν, η Caffeine είναι διαθέσιμη σε διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Google. Οι διαφορές στην ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό πονοκέφαλο ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εκείνες που στηρίζουν μεγάλο μέρος των εργασιών τους στη δικτυακή κίνηση που προέρχεται από την Google. Εάν η μέθοδος ταξινόμησης της Caffeine είναι ουσιωδώς διαφορετική, τότε πολλές εταιρείες θα πρέπει να αλλάξουν τις τεχνικές βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούν προκειμένου να διατηρήσουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google παραμένει αυτή τη στιγμή νούμερο ένα στη διαδικτυακή αναζήτηση και ακολουθούν η Yahoo Search και η Bing της Microsoft. Με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας η μηχανή της Microsoft θα αντικαταστήσει εκείνη της Yahoo!

Δυνατή δοκιμασία για την Εθνική κόντρα στην Πολωνία

Όλα τα όπλα που επέλεξε να πάρει στην αποστολή, θα έχει ο Ότο Ρεχάγκελ στη διάθεσή του στον φιλικό αγώνα με την Πολωνία που δίνει σήμερα, Τετάρτη η εθνική μας ομάδα στο γήπεδο «Σίτι» της πόλης Μπίντγκοζ (21:30), με διαιτητή τον Ιάπωνα, Κέντζι Ογκίγια.