Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Η1Ν1: Ακόμη ένα σοβαρό κρούσμα

Ακόμη ένας άνθρωπος μου μολύνθηκε από τον νέο ιό Α (Η1Ν1), παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές. Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος ανέπτυξε πνευμονία και διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η κατάστασή της υγείας τους κρίνεται σοβαρή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο 33χρονος που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αποσωληνώθηκε και η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση. Σταθερή χωρίς επιπλοκές είναι επίσης η κατάσταση του 42χρονου και της 16χρονης βρετανίδας υπηκόου. Στο μεταξύ, μετά από κοινή απόφαση του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εντάσσονται ως νοσοκομεία αναφοράς στην περιοχή των Αθηνών το νοσοκομείο «Φλέμινγκ» και το γενικό νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο». Έτσι, συνολικά στην Αθήνα λειτουργούν πέντε νοσοκομεία για ενήλικες, ένα για παιδιά και δύο για μαιευτικά περιστατικά. Επιπλέον, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εντάσσονται το γενικό νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και το «Ιπποκράτειο» για τους ανήλικους. Αυξάνονται όμως και τα εργαστήρια αναφοράς, πέραν των τριών που ήδη λειτουργούν: έτσι απο σήμερα αναλύσεις θα γίνονται και στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ηρακλείου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων.

Η εντολή Κόκκαλη για Μήτρογλου!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης υπήρξε κατηγορηματικός προς τους συνεργάτες του με τους οποίους μίλησε μετά τον πρώτο αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη του Κώστα Μήτρογλου. Ένας από τους λόγους που ο Κόκκαλης "τρελάθηκε" με τον καταιγισμό των ρεπορτάζ και των δημοσιευμάτων για απόκτηση σέντερ φορ, από τον Μπομπό έως τον Φαν Νίστελροϊ κι άλλους πολλούς, είχε να κάνει με το θέμα Μήτρογλου.

Οbserver: Δύσκολα τα πράγματα για την ιστορική εφημερίδα

Εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να αναστείλει την έκδοση της ιστορικής, κυριακάτικης εφημερίδας Observer ο όμιλος Guardian Media Group (GMG) στη Βρετανία, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Sunday Times. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από το εσωτερικό του Observer, επισημαίνει πως το σχέδιο για αναστολή της έκδοσης αναφέρθηκε κατά την συνέλευση της 6ης Ιουλίου και πως το τι θα γίνει μπορεί να αποφασιστεί τον ερχόμενο μήνα. Κατά τη συνέλευση αυτή, λέγεται πως η φιλανθρωπική οργάνωση Scott- ιδιοκτήτης της GMG-ενημερώθηκε για το σχέδιο να αντικατασταθεί η κυριακάτικη εφημερίδα, η αρχαιότερη στον κόσμο, με ένα περιοδικό, που θα κυκλοφορεί την Πέμπτη. Επίσης έγινε και μια επίδειξη της μορφής που μπορεί να έχει αυτό το περιοδικό. Ο όμιλος GMG ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες στα οικονομικά του αποτελέσματα για το διάστημα 2008-2009. Σύμφωνα με τους Sunday Times, εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει η κυκλοφορία μιας έκδοσης του Observer με λιγότερες σελίδες. H ιστορική εφημερίδα δημιουργήθηκε το 1791 και έφτασε να πουλά μέχρι και 1,3 εκατομμύρια φύλλα το 1979. Πέρυσι, η κυκλοφορία της κατρακύλησε στα 420.000 φύλλα.

Πλαστή η συνέντευξη του Masa υποστηρίζει η Ferrari

Μόνο στη φαντασία του δημοσιογράφου της News Of The World υποστηρίζει η Ferrari ότι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη του Φελίπε Μάσα, η οποία κι έκανε τον γύρο του κόσμου. Η «σκουντερία» ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Βραζιλιάνος πιλότος δεν έχει μιλήσει σε κανέναν δημοσιογράφο μετά το σοβαρό ατύχημα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ferrari, οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Mάσα στην εφημερίδα, δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά στον αδερφό του Eντοάρντο! Παράλληλα ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα, ημέρα που ο Βραζιλιάνος θα πάρει εξιτήριο από το νοσκομείο της Βουδαπέστης, η Ferrari θα δημοσιεύσει την πρώτη συνέντευξή του.
http://www.tanea.gr

Παλεύει» για Γκάγκα η ΑΕΚ

Ο Γκάκα είναι ο στόχος της ΑΕΚ για τη θέση του δεξιού μπακ και όπως φαίνεται μάλιστα είναι πρωταρχική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έχει παρακολουθήσει τον παίκτη από κοντά, όμως το υλικό που έχει στα χέρια του - κυρίως από τα παιχνίδια του Confederations Cup - τον έχει ικανοποιήσει και έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη.

Ένας νεκρός από έκρηξη στο εργοστάσιο της Λάρκο

Ένας 36χρονος άνδρας έχασε την ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί στις εγκαταστάσεις της Λάρκο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Το δυστύχημα έγινε στην υψικάμινο του εργοστασίου. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία περισσότερο από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Εντολή να συλληφθούν πέντε άτομα, υπεύθυνοι του εργοστασίου και βάρδιας, έδωσε ο εισαγγελέας Φθιώτιδας.
http://www.tanea.gr

Με αλλαγές αύριο ο ΠΑΟ

Νέο «πρόσωπο» θα εμφανίσει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς με τη Σπάρτα Πράγας την Τρίτη.Ηδη, ο Τεν Κάτε δοκιμάζει διαφορετικά σχήματα στις προπονήσεις και προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τα «δυνατά χαρτιά» του ΠΑΟ.Ο Ολλανδός προπονητής παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στον «πράσινο» πάγκο. Αν ο ΠΑΟ αποκλειστεί από τους Τσέχους, όλα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Τεν Κάτε.Ο προπονητής αποφάσισε για μια ακόμη φορά να αφήσει εκτός αποστολής τον Μάτος, ενώ «έκοψε» επίσης και τους Χριστοδουλόπουλο, Μελίσση, Ρουκάβινα, Μαχλελή.Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού επανέρχεται ο Κατσουράνης σε ρόλο -κλειδί στη μεσαία γραμμή. Ο Λέτο θα πάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο και ο Σαλπιγγίδης θα βοηθά τον Σισέ στην επίθεση.

Ρ.Κάστρο: «δεν διαπραγματευόμαστε τον σοσιαλισμό»

Μπορούμε να συζητήσουμε για όλα, πλην του ισχύοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος στην Κούβα. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στις Ην.Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος διαδέχθηκε τον ασθενή αδελφό του Φιντέλ στην εξουσία, πριν από τρία χρόνια, απάντησε στην υπουργό Εξωτερικών των Ην.Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία συνέδεσε τον διάλογο των δύο χωρών με τις «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» στην Κούβα. Ο Ραούλ Κάστρο στην ομιλία του κατά την ολοκλήρωση της ετήσιας κανονικής περιόδου λειτουργίας της Βουλής, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε ακόμη πως θεωρεί τον Ομπάμα λιγότερο επιθετικό απέναντι στη χώρα του, χαρακτήρισε θετικές κάποιες αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως να αρθούν κάποιοι από τους περιορισμούς για τα ταξίδια στην Κούβα, και κάλεσε να «επιστραφεί χωρίς όρους» το Γκουαντάναμο στην δικαιοδοσία της Κούβας.