Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΜΕΕ ! ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ, με 9,2 και 10,6 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, το κυβερνών κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 9,2%, λαμβάνοντας ποσοστό 34,7% έναντι 25,5% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,3%, ΛΑΟΣ με 4,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 2%.
Στην έρευνα της MARC για το Εθνος της Κυριακής, η διαφορά είναι 10,6%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 39,6% έναντι 29% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, ο ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6%. Στην ίδια δημοσκόπηση ο Γιώργος Παπανδρέου έχει 79,8% θετικές και 17,3% αρνητικές γνώμες. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 75,5% θετικές και 18,6% αρνητικές.
Σε ό,τι αφορά τις δημοτικότητες των υπουργών, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης έρχεται πρώτος με ποσοστό 75,6%, δεύτερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου με 73,8%, τρίτος ο Ανδ. Λοβέρδος με 70,5%, τέταρτη η Μ. Ξενογιαννακοπούλου με 67% και πέμπτη με 63,5% η Αννα Διαμαντοπούλου. Στην έκτη θέση είναι η Λούκα Κατσέλη (63,4%), στην έβδομη ο Ευ. Βενιζέλος (62,6%), στην όγδοη ο Γ. Ραγκούσης (61,9%), στην ένατη ο Χ. Καστανίδης (54,2%) και στη δέκατη θέση ο Δ. Ρέππας (51,3%). Το 52,3% των ψηφοφόρων κρίνουν θετικά και μάλλον θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, ενώ το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την ίδια γνώμη έχει το 30,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Οκτωβρίου και το 40,1% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων. Επίσης, το 82,2% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει όρεξη για δουλειά και προσπαθεί, το 69,3% ότι έχει ήθος και εντιμότητα, το 65,6% ότι φέρνει νέες ιδέες, το 52,2% ότι έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, το 54,7% ότι προωθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και το 65,9% ότι νοιάζεται για τον πολίτη. Από την άλλη, βέβαια, μόνο το 42,7% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική και το 42,9% ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
http://www.nooz.gr

Μήνυμα εκδίκησης από τον Ιορδανό που σκότωσε 7 πράκτορες της CIA

Ο διπλός πράκτορας Χουμάμ αλ-Μπαλάουι, που σκότωσε επτά πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, εμφανίζεται σε βίντεο που προέβαλε το Αλ Τζαζίρα να ζητεί εκδίκηση κατά των Αμερικανών για τον θάνατο ενός ηγέτη των Ταλιμπάν. Συγκεκριμένα ο αλ-Μπαλάουι, που συνεργαζόταν με τις ιορδανικές υπηρεσίες και τη CIA, δηλώνει στο μήνυμά του ότι στόχος του είναι να «πάρει πίσω το αίμα» του Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτη των Ταλιμπάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική πυραυλική επίθεση τον Αύγουστο του 2009. «Είναι ένα μήνυμα προς τους εχθρούς του (ισλαμικού) έθνους:τις ιορδανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη CIA. Λέμε στο φίλο μας εμίρη Μπαϊτουλάχ Μεσούντ ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ το αίμα που έχυσε. Θα εκδικηθούμε γι΄αυτό στην Αμερική ή εκτός της Αμερικής», αναφέρει στο βίντεο ο Ιορδανός.
ΤΑ ΝΕΑ

Όσο η θερμοκρασία πέφτει... τόσο "ανάβουν" οι Βρετανοί !


Καθώς το κρύο στην Μ. Βρετανία αρνείται να υποχωρήσει, οι Βρετανοί το έριξαν στο online dating, ψάχνοντας τρόπο για να ζεσταθούν. Με τον παγετό να μην επιτρέπει την έξοδο από το σπίτι, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους κι έχοντας βαρεθεί την τηλεόραση, προσπαθούν να εφαρμόσουν το «κρύο καιρός για δύο». Φυσικά ο ευκολότερος τρόπος, για κάτι τέτοιο, είναι η επίσκεψη σε ιστοσελίδες που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες. Η μεγαλύτερη Βρετανική ιστοσελίδα ονλάϊν ραντεβού, Mysinglefriend.com, ανέφερε αύξηση επισκέψεων κατά 55% την Τρίτη, ενώ το αντίπαλο δέος, Singles365.com, είδε τις επισκέψεις να ανεβαίνουν 27% την Τρίτη και την Τετάρτη.Γενικότερα, η συγκεκριμένη αγορά γνωρίζει άνθηση και υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Βρετανών, που θα πληρώνουν για να βρουν το ταίρι τους στο διαδίκτυο, θα αυξηθεί από 2,6 εκατομμύρια το 2006, σε 6 εκατομμύρια το 2012. Πάντως, δεν ήταν μόνο οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που βγήκαν κερδισμένες από την κακοκαιρία, καθώς και η ιστοσελίδα “IllicitEncounters.com”, η οποία προσφέρει σε παντρεμένους τη δυνατότητα να συνάψουν ερωτικές σχέσεις, έκανε ρεκόρ επισκέψεων. Οι περισσότεροι επισκέπτες προερχόταν από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία. Εδώ ταιριάζει και το… «κρύο καιρός για τρίο».
http://24newslines.blogspot.com

"Καποδίστρια 2": Τι προτείνει το ΙΤΑ;;;

O χάρτης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Εθνος" (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) απεικονίζει ένα από τα σενάρια για τον "Καποδίτρια 2" που περιλαμβάνεται στις μελέτες του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προτείνει τη μείωση των 1.034 δήμων και κοινοτήτων σε περίπου 380-450 πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

http://press-gr.blogspot.com

Οι ωκεανοί απελευθερώνουν επικίνδυνο εντομοκτόνο!

Γερμανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι σημαντικές ποσότητες του επικίνδυνου εντομοκτόνου DDT, στη χρήση του οποίου είχαν επιβληθεί εκτεταμένοι περιορισμοί από τη δεκαετία του ΄70, συνεχίζουν να απελευθερώνονται από τους ωκεανούς του πλανήτη μας. Οι υπολογισμοί, με τη βοήθεια προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δείχνουν ότι αν και το DDT ουσιαστικά σήμερα πια χρησιμοποιείται μόνο στο νότιο ημισφαίριο, οι συγκεντρώσεις του παραδόξως αυξάνουν διαρκώς στο βόρειο ημισφαίριο, όπου η χρήση του έχει απαγορευτεί, καθώς η ουσία μετακινείται μέσω των ωκεανών και της ατμόσφαιρας της Γης. Εκτιμάται ότι 1,5 εκατ. τόνοι DDT χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ της δεκαετίας του ΄40 και του ΄70, τόσο ως εντομοκτόνο στη γεωργία όσο και για την καταπολέμηση εντόμων, κυρίως κουνουπιών-φορέων διαφόρων ασθενειών. Για παράδειγμα, το DDT υπήρξε το κύριο χημικό όπλο στον πόλεμο κατά της ελονοσίας. Όμως σταδιακά έγινε αντιληπτή η τοξικότητα της ουσίας και η ζημιά που κάνει σε διάφορους οργανισμούς της στεριάς και της θάλασσας. Έτσι, σιγά-σιγά, καθώς αυξανόταν η ευαισθησία των ανθρώπων για το περιβάλλον, πολλές χώρες απαγόρευσαν την χρήση του. Όμως, αν και η χρήση του έχει μειωθεί δραστικά σε παγκόσμιο επίπεδο, η "κληρονομιά" του DDT συνεχίζει να βρίσκεται μαζί μας, σύμφωνα με τους ερευνητές Γκέρχαρντ Λάμελ και Ιρέν Στέμλερ του Ινστιτούτου Χημείας Μαξ Πλανκ στο Μάιντς. Όπως αναφέρουν σε έρευνά τους στο περιοδικό "Geophysical Research Letters" της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, το DDT συνεχώς επανατροφοδοτείται στην ατμόσφαιρα από τους ωκεανούς, ώσπου να διαλυθεί και να επανέλθει στις θάλασσες και, έτσι, ένας νέος κύκλος επαναφοράς του στην ατμόσφαιρα ξεκινά και πάλι. Επειδή η τοξική χημική ουσία εξατμίζεται πιο γρήγορα από τα θερμότερα νερά του νότιου ημισφαιρίου, τείνει διαχρονικά να αυξάνεται περισσότερο πάνω από τα κρύα νερά του βορείου ημισφαιρίου, μολονότι εκεί είναι που έχει σταματήσει η χρήση του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, επειδή το DDT μολύνει τους θαλάσσιους οργανισμούς και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα.
skai.gr

Ο γάμος προσθέτει κιλά στις γυναίκες!

Η συντροφικότητα και όχι η μητρότητα ευθύνεται για το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες παχαίνουν μετά το γάμο ή τη συμβίωση. Μεγάλης κλίμακας έρευνα, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες διαφορετικής οικογενειακής κατάστασης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και μεταξύ των άτεκνων γυναικών, εκείνες που συζούσαν με τον σύντροφό τους ήταν πιο παχιές σε σχέση με εκείνες που ζούσαν μόνες. Οι διαφορές που εντοπίστηκαν ήταν μεγάλες. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο η αύξηση του βάρους στη διάρκεια μιας δεκαετίας για μια γυναίκα 63,5 κιλών ήταν 9 κιλά σε περίπτωση που είχε σύντροφο και παιδί, 7 κιλά αν είχε μόνο σύντροφο και μόλις 5 κιλά σε περίπτωση που ήταν άτεκνη και αδέσμευτη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι η συντροφικότητα προκαλεί αλλαγές στο μεταβολισμό, η πρόσληψη βάρους μεταξύ των άτεκνων, αλλά δεσμευμένων γυναικών, προκαλείται χωρίς αμφιβολία από τη μεταβολή του τρόπου ζωής, δηλαδή από την αύξηση της κοινωνικής ζωής και των εξόδων. Στην έρευνα που διήρκεσε μια δεκαετία κι έληξε το 2006, συμμετείχαν περισσότερες από 6.000 γυναίκες. Κατά τη διάρκειά της όλες τους εμφάνισαν σταδιακή αύξηση του βάρους τους, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση βάρους στις γυναίκες που αποκτούν παιδιά. «Ισως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να προκαλείται κάποια μη αναστρέψιμη διαταραχή στο μεταβολισμό» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης και καθηγητηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ Ανέτ Ντόμπσον. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι γυναίκες πάχυναν περισσότερο μετά την πρώτη εγκυμοσύνη τους, με τις επόμενες γέννες να έχουν μηδαμινό αντίκτυπο στο βάρος τους. Οπως τόνισε η αύξηση του βάρους όλων των γυναικών, με οικογένειες ή χωρίς, προκαλεί προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα. «Ο γάμος ή η συγκατοίκηση και η απόκτηση παιδιού είναι χωρίς αμφιβολία γεγονότα που πυροδοτούν την αύξηση βάρους. Προληπτικά, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες είναι να προσέχουν περισσότερο σε αυτές τις μεταβατικές περιόδους της ζωής τους» εξήγησε.
http://sourta-ferta.blogspot.com

Βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή

Εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος εξερράγη το απόγευμα του Σαββάτου σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Οι δράστες της επίθεσης είχαν ειδοποιήσει δέκα πέντε λεπτά πριν από την έκρηξη -με τηλεφώνημα τους σε απογευματινή εφημερίδα- και η αστυνομία είχε εκκενώσει τον χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές. Ο τρόπος δράσης και οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν τους αστυνομικούς στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που και στην προηγούμενη επίθεσή της στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε αφήσει πολύ μικρό χρονικό περιθώριο στις αρχές προκειμένου να εκκενώσουν τον χώρο.
ΤΑ ΝΕΑ

«Θα βελτιώσουμε το πρόγραμμα σταθερότητας»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες συγκεκριμένο και αναλυτικό πρόγραμμα μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, υποσχόμενος να προχωρήσει στις «βελτιώσεις» που ζήτησαν οι κοινοτικοί παράγοντες που επισκέφθηκαν την Αθήνα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι το προσχέδιο «σίγουρα θα βελτιωθεί, ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ε.Ε.» και επισημαίνει ότι η τριήμερη επίσκεψη των ελεγκτών της Κομισιόν «ενίσχυσε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».