Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

O πιο γρήγορος και όμορφος browser είναι πια γεγονός! Κατεβάστε τον νέο Internet Explorer 9 τώρα!





Κατεβάστε τον νέο Internet Explorer 9 τώρα! Και για όσουw δεν έχουν Vista ή Windows κατεβάστε τον Internet Explorer 8 τώρα. Μεγαλύτερη ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία!

«Πρόγραμμα δανειοδότησης μαμούθ»

http://www.ixorcosmos.gr/ic1/images/stories/mamouth-20110122.jpgΚρυφός άσος του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη -σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές- είναι η αναφορά στη συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο.«Με την κα Μέρκελ συνομιλήσαμε για ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης μαμούθ που δεν έχει ξανα-υπάρξει για τη συλλογική διαχείριση του Ελληνικού χρέους. Πρόκειται για βούληση που αναδεικνύεται μετά από προσπάθεια ενός έτους και σημαντικών επιτυχιών της κυβέρνησης» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.
Την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ επιβεβαίωσε η καγκελαρία του Βερολίνου. Εκπρόσωπος της καγκελαρίας αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος παρέσχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ. Από την πλευρά της η καγκελάριος μετέφερε στον πρωθυπουργό την κατ΄ αρχήν πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στο θέμα του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.
athina984

Πώς η Μέρκελ καβάλησε τον Σαρκοζί

Τη δυσαρέσκεια του αναγνωστικού της κοινού έχει προκαλέσει γελοιογραφία του Guardian η οποία απεικονίζει με φόντο την ελληνική σημαία τον Σαρκοζί ταύρο και την Μέρκελ να κάθεται πάνω του σαν αλλοτινή Ευρώπη.

Μια προκλητική γελοιογραφία του Guardian που απεικονίζει το ελληνικό νόμισμα των 2 ευρώ με την εικόνα του Σαρκοζί και της Μέρκελ στην θέση της Ευρώπης έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους αναγνώστες της εφημερίδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος απεικονίζεται ως ταύρος όπου πάνω του κάθεται η Γερμανίδα Καγκελάριος η...
οποία μας δείχνει το μεσαίο της δάχτυλο, "αναβιώνοντας" την αρπαγή της Ευρώπης.

Αυτή δημιουργήθηκε από τον Steve Bell με σκοπό να σχολιάσει την γερμανική απροθυμία για την διάσωση της Ελληνικής οικονομίας και έχει ήδη συγκεντρώσει 72 αρνητικά σχόλια.
Από news247

Προσδοκίες

http://allotino.pblogs.gr/files/f/202899-simpsons-trivia.gif 
Η πολιτική κρίση και ένταση των τελευταίων ημερών αποκάλυψε τις πολλές αδυναμίες του κυβερνητικού σχήματος και όπως φαίνεται επέβαλε ανακατατάξεις και νέες ισορροπίες.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τις διαθέσεις και τις υποσχέσεις θα είναι πιο πολιτικό, πιο λειτουργικό, πιο συνεκτικό, πιο ομοιογενές και τεχνοκρατικά πιο επαρκές.
Μένει να αποδειχθεί βεβαίως αν θα αποκτήσει και τις απαιτούμενες συντονιστικές λειτουργίες, αλλά και τη δέουσα αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση ώστε να είναι πιο αποφασιστικό και πιο αποτελεσματικό.
tovima.gr

Τη μάχη θα δώσουν οι πιο ανθεκτικοί


To νέο κυβερνητικό σχήμα δεν με ενθουσιάζει, όπως δεν με ενθουσίαζε και το προηγούμενο. Ο λόγος είναι απλός: στην ιστορικά πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τη μάχη δεν δίνουν οι καλύτεροι που διαθέτουμε.

Στο Υπ.Οικονομικών είναι ο Βενιζέλος και ο Οικονόμου κι όχι ο Παπαδήμος κι ο Στουρνάρας. Στο Υπ.Δικαιοσύνης είναι ο Παπαϊωάννου κι όχι ο Αλιβιζάτος. Στο Υπ.Υγείας είναι ο Λοβέρδος κι όχι ο Μόσιαλος. Στην κυβέρνηση μπήκαν "ΠΑΣΟΚοι" κι όχι άξιοι τεχνοκράτες.

Τουλάχιστον όμως έχουμε μια κυβέρνηση ανθετική με τις ευθύνες ισότιμα μοιρασμένες. Υπό τον φόβο να τον ρίξουν και να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να...

...τους βάλει όλους στο παιχνίδι "παίρνοντας" τους πια μαζί σε μια ενδεχόμενη πτώση.

Όσο λοιπόν κι αν προτιμούσα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, οφείλω να παραδεχθώ ότι μια τέτοια κυβέρνηση σήμερα δεν θα μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, δεν θα της το επέτρεπαν οι Λιντζέρηδες.

Ο Παπανδρέου επέλεξε να επιβιώσει με τον πλέον κυνικό τρόπο, παραχωρώντας μέρος της...εσωκομματικής του κυριαρχίας χωρίς όμως να κινδυνεύει. Μην ξεχνάτε ότι η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και σήμερα μόνο ένα τέτοιο αντιφατικό κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να τα καταφέρει...
parapolitiki 

Le Point: "Τελευταία ευκαιρία για τον Παπανδρέου"

Απίστευτη κόντρα Έλληνα και Γερμανού στο Stern

Απίστευτη κόντρα Έλληνα και Γερμανού στο Stern
Την αρχή έκανε με ειρωνική επιστολή του ο Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες γράφοντας πως αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν, για να πάρει μία »πληρωμένη» απάντηση από τον Γεώργιο Π. Ψωμά.
Διαβάστε πρώτα την επιστολή του Walτer Wuellenweberπου δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό.
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια.
Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό.Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς.
Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.
Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά.
Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε.
Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη.
Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς.
Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός.
Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας.
Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.
Διαβάστε τώρα πως του απάντησε μέσα από τις σελίδες του Stern ένας συμπατριώτης μας.
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς.
Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των »συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων »συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη.
Ο μισθός μου είναι 1.000.Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις.Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια.
Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου.
Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις.
Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή.
Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι).
Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν.
Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες!
Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά.
Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω.
Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση.
Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες).
Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Σκόντα, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Πράκτικερ και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες »λεπτομέρειες», αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου.
Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης!
Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!
politis-gr

Συναίνεση!!!

gap_vs_gap

Τζιμπρίλ Σισέ - Λάτσιο: «Ένα βήμα πριν τη συμφωνία»

cisse_sentraΣύσσωμος σχεδόν ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται στην περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ για την Λάτσιο με τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας να κάνουν λόγο για ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία.
Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο Γάλλος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού θα κοστίσει συνολικά 5 εκατομμύρια στην ομάδα της Ρώμης.
Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι Ιταλοί:
Η ιστοσελίδα «Resport» : «Η Λάτσιο βρίσκεται κοντά και σε άλλον έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Η Λάτσιο και ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πριν την συμφωνία, ενώ το κόστος της μεταγραφής θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ»!

Το «Calciosport24» υπογραμμίζει: «Η Λάτσιο δουλεύει για να φέρει τον Σισέ στην Ιταλία. Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ενώ η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ».

H «Tuttomercatoweb» παρουσιάζει τον αρχηγό του Παναθηναικού ως τον πρώτο στόχο της ομάδας αν αποχωρήσει ο Ρόκι και τονίζει πως η μεταγραφή του Γάλλου δεν θα περάσει τα 6 εκατ. Ευρώ.

Τρία σενάρια για την Ελλάδα από τους Financial Times

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, αλλά και τα σενάρια για το μέλλον της χώρας μονοπωλούν το σημερινό πρωτοσέλιδο των Financial Times.
Σε άρθρο - ανάλυση που υπογράφουν τρεις συντάκτες της εφημερίδας διαπιστώνεται πως η ελληνική κρίση χρεών έχει περάσει σε μια φάση που είτε η Ελλάδα, είτε οι πιστωτές της καλούνται να κάνουν υποχωρήσεις. Η προσοχή στρέφεται στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη δυνατότητα που έχει να σχηματίσει μια συναινετική κυβέρνηση υπό το βάρος κομματικών αποσχίσεων και έντονων διαδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό οι Financial Times αναφέρονται σε τρία σενάρια για τις εξελίξεις στην Ελλάδα όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την εκταμίευση της δόσης των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πρώτο σενάριο 
Στο πρώτο σενάριο, παρά την πολιτική αναταραχή ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να απολαμβάνει την εκτίμηση των διεθνών κύκλων και κερδίζει πρόσθετη στήριξη από την απόφασή του να κάνει ανασχηματισμό, ειδικά αν «θυσιάσει» τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Για τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας θα προΐσταται ο Παπανδρέου, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά για την Γερμανία», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η εφημερίδα αναφέρει πως αν ο έλληνας πρωθυπουργός εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και προωθήσει τα μέτρα λιτότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αγορές ίσως εξομαλυνθούν τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, που θα πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Επικαλείται δε κορυφαίο αξιωματούχο που εμπλέκεται στις συνομιλίες και ο οποίος υποστηρίζει πως παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα λιτότητας και να λάβει τα κεφάλαια.
Δεύτερο σενάριο
 Στο δεύτερο σενάριο, ο Παπανδρέου δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει ούτε την οριακή πλειοψηφία που θεωρητικά κατέχει στο κοινοβούλιο και η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν τα 12 δισ. ευρώ αποτρέποντας την στάση πληρωμών αν και δεν θα έχουν λάβει νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να υπάρξει ένα διμερές δάνειο στην Ελλάδα έως ότου ο πρωθυπουργός της χώρας καταφέρει να συστήσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού ή να διεξάγει εκλογές.

«Αυτό θα καθιστούσε παραβίαση της αρχής ότι δεν μπορούν να δοθούν χρήματα αν η χώρα δεν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για λιτότητα», τονίζει η εφημερίδα.

Τρίτο σενάριο
 Στο τρίτο και δυσμενέστερο σενάριο η Ελλάδα αφήνεται να χρεοκοπήσει.

Οι Financial Times θεωρούν πως αν το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας και το ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποφασίσουν να μην εκταμιεύσουν τα κεφάλαια, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και θα γίνει η πρώτη προηγμένη οικονομία σε 60 χρόνια που θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν μελετήσει ένα τέτοιο σενάριο και ο μεγαλύτερος φόβος της Ευρωζώνης είναι το ντόμινο στις αγορές κρατικών ομολόγων και στον τραπεζικό κλάδο. 
ΤΑ ΝΕΑ

Ανασχηματισμός με δοκιμασμένα στελέχη

Νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο βασίζεται σε όλα τα δοκιμασμένα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης προκύπτει από τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Η σύσταση της κυβερνητικής επιτροπής αποτελεί βασική καινοτομία του νέου σχήματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν συμμετέχει σε αυτό.
Κεντρικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ έκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του κ. Σταύρου Λαμπρινίδη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Πέραν του κ. Βενιζέλου, αναβαθμίζεται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αποκτά επιπλέον αρμοδιότητες καθώς και οι κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και Πάνος Μπεγλίτης που γίνονται υπουργοί. Εκτός κυβέρνησης, από το στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου μένουν ο Τίνα Μπιρμπίλη, Λουκά Κατσέλη και Δημήτρης Δρούτσας.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρωθυπουργός:
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Θεόδωρος Πάγκαλος

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος Υφυπουργός Οικονομικών: Φίλιππος Σαχινίδης
Υφυπουργός Οικονομικών: Παντελής Οικονόμου
Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέπας
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας, Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός:
Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Οθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:
Ηλίας Μόσιαλος
Κυβερνητική Επιτροπή
Ευάγγελος Βενιζέλος
Δημήτρης Ρέππας
Χάρης Καστανίδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Άννα Διαμαντοπουλου
Γιάννης Ραγκούσης
Ανδρέας Λοβέρδος
Κώστας Σκανδαλίδης
Χρήστος Παπουτσής
tanea.gr