Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΚΑΛΕΦ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ενώ τα βουνά των σκουπιδιών, συνεχίζουν να πνίγουν πόλη και ύπαιθρο,λόγω του παρατεταμένου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από κατοίκους της περιοχής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, μίλησε σήμερα "για μια ομάδα κατοίκων που τυραννούν τον τόπο, ενώ επεσήμανε πως δεν πρόκειται να ζητήσει την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή".
Αυτή την ώρα (10.30 μ.μ.) συνεχίζεται η συνεδρίαση του Συνδέσμου Καθαριότητας με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο κ. Μικάλεφ σημείωσε πως η συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων προσπαθεί να επιβάλλει τρόπο διαχείρισης με τη μορφή της δεματοποίησης. "Μας υπέδειξαν ωμά, ιταμότατα και απειλητικά ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη, αν δεν καλέσουμε το κ. Αραβόση καθηγητή του Πολυτεχνείου να μας αναλύσει τη μέθοδο αυτή". Οπως πρόσθεσε, υπήρξαν πολλές πολυωρες συζητήσεις στην προσπάθεια να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Σύνδεσμος πρέπει να υλοποιηθούν, γιατί μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα τουλάχιστον για το χρόνο που ισχύει ο περιφερειακός σχεδιασμός. "Αν δε τους καλύπτουν όλα όσα έχουμε κάνει, δε είναι δυνατό να παραμείνουμε δέσμιοι τέτοιων πρωτοφανών μεθόδων".
Αναφερόμενος σε όσους προέβησαν σε δηλώσεις για το θέμα σημείωσε ότι καλώς το έπραξαν, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει κράτος το οποίο πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει."Η δημόσια υγεία βάλλεται με τέτοιους αποκλεισμούς. Βασανίζεται η πόλη, οι εικόνες πάνε παντού. Δε ζητάμε να μας κάνουν χάρη αλλά να μας αφήσουν να κάνουμε το σχεδιασμό μας για ν'απαλλάξουμε το Τεμπλόνι απο τη σημερινή κατάσταση. Δεν καλώ τα ΜΑΤ, υπάρχει κράτος αυτοδιοίκηση, αρχές. Κάποιοι είναι πίσω απ΄'αυτές τις ομάδες, έχουν συμφέροντα και πολιτικές επιδιώξεις. Χρησιμοποιούν κανόνες που ξεπερνούν τα όρια πολιτικής ηθικής" ανέφερε ο κ. Μικάλεφ.