Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Game over: Ο Fitch υποβάθμισε 5 χώρες της ευρωζώνης



Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch μείωσε σήμερα τη βαθμολογία του για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο πέντε κρατών της ευρωζώνης.
Έτσι, το μακοπρόθεσμο αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες, στο Α-. Επίσης κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκε η βαθμολόγηση για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της ισπανικής οικονομίας, σε ΑΑ- πλέον.
Κατά μία βαθμίδα υποβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου, σε ΑΑ πλέον. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας υποβαθμίστηκε δύο μονάδες, σε Α πλέον.

Στο άρθρο 99 και η Τυποεκδοτική. Το ΚΚΕ τα κατάφερε...




Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.

Αναστέλλονται τα πρωταθλήματα B' και Γ' Εθνικής


Τη διακοπή τω ν πρωταθλημάτων της Football League και της Football League 2 (οι παλιές Β΄ και Γ΄ Εθνική) από τις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι ενώσεις επαγγελματικού ποδοσφαίρου λόγω «οικονομικού αδιεξόδου».
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’- Γ’ Εθνικής Κατηγορίας υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΟΠΑΠ Σωτήρη Σπανίδη.
Οι ομάδες με δυσκολία συγκεντρώνουν τα χρήματα για τα ταξίδια τους, τα παιχνίδια καθυστερούν να αρχίσουν λόγω της δυσκολίας καταβολής των εξόδων διαιτησίας και το κυριότερο, οι ποδοσφαιριστές είναι ανασφάλιστοι. Τα έσοδα είναι περιορισμένα πλέον και οι εποχές που οι πρόεδροι είχαν την άνεση να καλύπτουν τα ανοίγματα έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, παρά μόνο η αποχή από τις υποχρεώσεις και ο μη ορισμός αγώνων μετά τις 13 Φεβρουαρίου.
Η ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’- Γ’ Εθνικής Κατηγορίας αποφάσισε ομόφωνα, όπως αναστείλει τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE και FOOTBALL LEAGUE 2 από τις 13.02.2012, εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων και της αδυναμίας ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες, που έχουν περιέλθει οι ΠΑΕ και η διοργανώτρια, δεδομένης της μη εισροής εσόδων από οποιαδήποτε πηγή, από τα τέλη Μαΐου 2011 έως και σήμερα».
tanea