Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Δεν μας έφτανε η Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ πλακώσανε και οι .. τσάτσοι

<<..ευτελισμός της Δημοκρατίας η πρόκληση εκλογών τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου τις Δημοκρατίας…>> κατά την άποψη των Συνταγματολόγων Τσάτσου-Κασιμάτη….
Βρέ καλώς τα παιδιά!!! (εδώ έπρεπε να το πεις Αλέκο μου…).Είναι πραγματικά αδιανόητο το τi έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από Καθηγητάδες και λοιπούς φωστήρες…Σε μια περίοδο που λέξεις όπως αξιοπρέπεια, ΠΟΛΙΤΗΣ, Νόμος, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗείναι ουτοπία. Που μία κυβέρνηση ανοίγει και κλείνει τη βουλή σαν μπακάλικο στην Ικαρία. Που οι φόροι, οι μίζες, οι νονοί, οι κουμπάροι, οι μοναχοί, οι τραπεζίτες και οι….. Τούρκοι πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε, θυμήθηκαν οι Συνταγματολόγοι την έννοια Δημοκρατία…Τόσα γεγονότα ζήσαμε και κανείς τους δεν μίλησε, και βρήκαν να μιλήσουν για ευτελισμό της Δημοκρατίας αν το ΠΑΣΟΚ προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Αλήθεια κύριοι καθηγητές, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αντανακλάται η συναίνεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση? Η εκλογή του δεν έχει πολιτικό συμβολισμό?Το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του ώστε να επισφραγίζεται και στη Βουλή η αποδοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.Αυτή τι στιγμή η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία, και στη βουλή η δεδηλωμένη χρειάζεται <<μηχανική υποστήριξη>> είτε με αποχωρήσεις της πλειοψηφίας, είτε με κινήσεις πανικού.Το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν τον δρόμο ώστε ο λαός να δώσει λύσει στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδοπου βρίσκετε η χώρα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SONY !...


Συνεχιζεται το παρτυ των Τουρκων πανω απο το Αιγαιο!


Η κυβέρνηση παίζει Pacman με τα blogs!


Η Carla Bruni-Sarkozy τραγούδησε για τον Nelson Mandela

Η Carla Bruni τίμησε τον Nelson Mandela, τραγουδώντας για αυτόν στο κονσέρτο που έγινε για τον εορτασμό των 91ων γενεθλίων του, στο Radio City Music hall της Νέας Υόρκης.

ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ 1$ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ! ! !

Η απόφαση κατοίκων της κωμόπολης Μαλί, στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας να προσφέρουν σπίτια με ενοίκιο ένα δολάριο την εβδομάδα για να προσελκύσουν νέους κατοίκους είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Aνθρωποι από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ισπανία, την Αυστραλία, την Ελβετία, την Ιρλανδία αλλά και από την Ελλάδα έδειξαν ενδιαφέρον. Η επαρχιακή κωμόπολη που βρίσκεται τρεις ώρες με το αυτοκίνητο μακριά από τη Μελβούρνη μαστίζεται από την ανομβρία εδώ και 13 χρόνια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να συρρικνώνεται. Κάποτε η περιοχή αυτή, που ήταν μία από τις πρώτες περιοχές στην παραγωγή σιταριού, έσφυζε από ζωή, ενώ τώρα πολλοί κάτοικοι της την εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να απειλείται με κλείσιμο ακόμα και το σχολείο της. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να εγκατασταθούν στην περιοχή νέοι άνθρωποι, οι κάτοικοι του Μαλί υιοθέτησαν τη νέα ιδέα. Αγόρασαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια και τα νοικιάζουν με μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα. Ήδη, πάνω από 10.000 άτομα επισκέφθηκαν την κωμόπολη και επίσημα 45 οικογένειες με παιδιά έχουν υποβάλει αίτηση για να νοικιάσουν σπίτια με ένα δολάριο ενοίκιο την εβδομάδα. Σημειώνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέοι κάτοικοι να έχουν παιδιά και να φροντίζουν τα σπίτια..
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.wycheproof.vic.au
http://www.imerisia.gr

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Συμφωνία με Μπακαγιόκο!

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να θεωρείται ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός άσος, ο οποίος μετέβη σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, συμφώνησε σε όλα με τους ιθύνοντες των Ηπειρωτών και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει, εκτός απροόπτου, την καριέρα του στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.Οι δύο πλευρές κατόρθωσαν να αμβλύνουν τις μεταξύ τους διαφορές και τελικά έδωσαν τα χέρια, με άγνωστους επί του παρόντος οικονομικούς όρους. Ο 32χρονος επιθετικός που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Έβερτον, Μαρσείγ, Οσασούνα, Λιβόρνο, Λάρισα και ΠΑΟΚ αναμένεται σήμερα (20/6) στα Γιάννενα όπου θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
http://www.sportnet.gr

Αναβιώνει στην Κύπρο η μαύρη ημέρα της 20ής Ιουνίου 1974

Οι μνήμες της 20ής Ιουλίου 1974 αναβιώνουν σήμερα με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους, τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σύληση πολιτιστικών μνημείων, τον τουρκικό εποικισμό.Στις 05.30 το πρωί, ώρα που στις 20 Ιουλίου 1974 άρχισε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Στις 8 το πρωί τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες από την Κύπρο και την Ελλάδα κατά την τουρκική εισβολή. Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.Τα πολιτικά κόμματα με διακηρύξεις τους καταδικάζουν την εισβολή και το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.Τριάντα πέντε χρόνια μετά, σημειώνουν, ο λαός της Κύπρου συνεχίζει τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του νησιού.Επισημαίνουν ακόμα την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας λαού και ηγεσίας για να ανατραπούν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής. Στις διακηρύξεις τους τα πολιτικά κόμματα αναφέρονται, επίσης, στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και σημειώνουν ότι στόχος είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού, που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
http://www.in.gr

Patrick Swayze: Ελπίδες για την υγεία του

Με καπέλο και σκούρα γυαλιά και με σαφώς πιο υγιή εικόνα εμφανίστηκε ο ηθοποιός Patrick Swayze. Ο 56χρονος πρωταγωνιστής του Dirty Dancing, που πάσχει από καρκίνο, έχει πιο πολλά μαλλιά και μερικά κιλά παραπάνω.Ο ηθοποιός στον οποίο οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στο πάγκρεας πέρσι, άφηναν λίγες ελπίδες για να κερδίσει την μάχη. Πέρσι τον Απρίλιο οι φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί δεν άφηναν καμία ελπίδα: ήταν λεπτός και τα σημάδια από τις χημειοθεραπείες ήταν εμφανή.Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, κάποια θεραπεία με βλατοκύτταρα έφεραν πάλι την ελπίδα στον ηθοποιό και την οικογένεια του, ωστόσο η μάχη δεν έχει τελειώσει.
Πηγή: Nooz.gr

ΠΑΟ - Borussia M'gladbach απόψε (19:00,ΝΕΤ)

Πρόβα τζενεράλε ενόψει Σπάρτα, δίνει απόψε (19:00,ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός στην Αυστρία με αντίπαλο την Γκλάντμπαχ. Ο προπονητής των «πρασίνων» Χενκ Τεν Κάτε θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, αλλά στα πρόσωπα αναμένεται να καταλήξει μετά την πρωινή προπόνηση. Από εκεί και πέρα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά το ζήτημα της μετακίνησης του Αντρέας Ίβανσιτς από τον Παναθηναϊκό στη Μάιντς. Ο Αυστριακός άσος με δηλώσεις του επισήμανε πως στη γερμανική ομάδα πήγε με δανεισμό και όχι με μεταγραφή.

Ο Omar Arnold ήταν ο Michael Jackson...

Ψευδώνυμα χρησιμοποιούσε ο Μάικλ Τζάκσον ώστε να μπορούν να του γράφουν συνταγές με ισχυρά φάρμακα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Λος Άντζελες Τάιμς, Όμαρ Άρνολντ, Τζόζεφ Σκρουζ και Μπιλ Μπρέι ήταν μόνο μερικά από τα ψευδώνυμα που διέθετε ο βασιλιάς της ποπ για να μπορεί να παίρνει αναλγητικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά και άλλα ισχυρά φάρμακα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται για τον θάνατο του τραγουδιστή. Σύμφωνα με τους Λος Άντζελες Τάιμς, ο Μάικλ Τζάκσον κατάφερε να του δοθούν συνταγές με φάρμακα λίγο πριν από τον θάνατο του χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Όμαρ Άρνολντ". Η εφημερίδα γράφει ακόμη αναφερόμενη σε άτομο που εργαζόταν με τον Τζάκσον τις δεκαετίες του '80 και του '90, ότι οι γιατροί του βασιλιά της ποπ έγραφαν αρκετές φορές συνταγές με φάρμακα στα ονόματα "Τζόζεφ Σκρουζ και Μπιλ Μπρέι".

Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με διάθεση αυτοκριτικής, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και αιχμές προς τον ΣΥΝ και την ηγετική του ομάδα, εμφανίστηκε ο Αλέκος Αλαβάνος στη σύσκεψη του Πανελλαδικού Σώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, συνιστωσών, αλλά και προσωπικές, είπε ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης, το οποίο το περιέγραψε όχι ως ναυάγιο, αλλά ως σοβαρό πλήγμα. «Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κάμφθηκε σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «ωστόσο, δεν πρόκειται για 'ναυάγιο'» και η κατάσταση είναι ανατρέψιμη «φτάνει να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τόλμη». Ευθύνες έχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος κάνοντας την αυτοκριτική του, σημειώνοντας ότι θα ήθελε πολύ να γυρίσει πίσω και να αλλάξει κάποια πράγματα. Επιπλέον, ο κ. Αλαβάνος επανέφερε την πρότασή του για «δημοκρατική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ», με τη δημιουργία γραφείου Τύπου, γραμματείας, καθώς επίσης και τη λήψη αποφάσεων πριν την πανελλαδική συνδιάσκεψη και πανελλαδικών αποφάσεων, γενικότερα.

NASA - Endeavour: Πρόβλημα με την τουαλέτα προέκυψε στο Διαστημικό Σταθμό

Να βρίσκεσαι στο διάστημα και ν’ αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την τουαλέτα σου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όταν, μάλιστα, η φύση στο απόλυτο κενό δεν προσφέρεται τόσο απλόχερα για τη χρησιμοποίησή της ή, ακριβέστερα, για την κατάχρησή της. Σ’ αυτή την ασυνήθιστα δύσκολη θέση βρίσκονται από χθες οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) αφού η κεντρική τουαλέτα χάλασε. Αν και είναι εκπαιδευμένοι να επιδιορθώνουν ζημιές που σχετίζονται με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, με το WC του Σταθμού τα βρήκαν… σκούρα. Για την ακρίβεια σημειώνεται ως WHC (Τμήμα Αποβλήτων και Υγιεινής, είναι η κυριότερη του ISS και συνδέεται με το σύστημα λυμάτων και ανακύκλωσης του Σταθμού). Αντιμετωπίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που προέκυψε, ο Χαλ Γκέτσελμαν, από τον Έλεγχο Αποστολής, αναγκάστηκε να δώσει σ’ ένα μέλος του πληρώματος την πρωτότυπη εντολή:«Βάλε πινακίδα με την ένδειξη ‘‘Εκτός λειτουργίας’’ στο WHC». Το εμπόδιο εμφανίστηκε τη χειρότερη εποχή. Τώρα, που συνωστίζονται στο Διαστημικό Σταθμό 13 άτομα με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουρά έξω από τις εφεδρικές εγκαταστάσεις του ρωσικού τομέα και του διαστημικού λεωφορείου Endeavour. Μάλιστα, το πρόβλημα επιτείνεται καθώς η NASA έχει περιορίσει τη χρήση της τουαλέτας στο διαστημικό λεωφορείο. Δεν μπορεί ν’ αδειάσει τα λύματα έξω, όπως κάνει κατά τη διάρκεια των πτήσεων, επειδή κινδυνεύει να μολυνθεί η ολοκαίνουργια εξέδρα επιστημονικών πειραμάτων του σταθμού. Η εξέδρα τοποθετήθηκε το Σάββατο και θα χρησιμοποιηθεί σε πειράματα που θα γίνουν στο διάστημα, έξω από το Σταθμό. Σύμφωνα με το διευθυντή πτήσης του σταθμού, Μπράιαν Σμιθ, προς στιγμή δεν αποτελεί πρόβλημα η χρήση τουαλέτας του διαστημικού λεωφορείου. Εάν όμως δεν επισκευαστεί η βασική μέσα σε έξι ημέρες, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την έκταση του προβλήματος», είπε ο Σμιθ.

http://www.tanea.gr

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΗΣ!!!

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά, μετά και τις τουρκικές ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη γεωφυσικών ερευνών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένων και των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η τουρκική προκλητικότητα πυροδότησε πολιτικό καύσωνα στην Ελλάδα, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και απραξία. Στο επίκεντρο της «κόντρας» βρίσκεται η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ν. Μπακογιάννη στην Τουρκία, η ατζέντα του οποίου είναι ακόμα μετέωρη.

Κατασκήνωση και πολεμικό πλοίο «χτύπησε» η νέα γρίπη

Ένας 9χρονος που βρισκόταν σε παιδική κατασκήνωση στη Β. Ελλάδα καθώς και ένας υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού νοσηλεύονται με νέα γρίπη. Υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται ακόμη 11 παιδιά της κατασκήνωσης και τα μέλη της κανονιοφόρου «Μαχητής». Το 9χρονο αγόρι που βρισκόταν σε κατασκήνωση στη Βόρειο Ελλάδα εμφάνισε χθες συμπτώματα της νέας γρίπης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έντεκα ακόμα παιδιά που βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο της κατασκήνωσης με τον 9χρονο βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης έγινε απολύμανση. Την ίδια στιγμή σε νοσοκομείο της Κύπρου νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα της νέας γρίπης αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος κανονιοφόρου που περιπολεί στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Τα υπόλοιπα μέλη της κανονιοφόρου έχουν λάβει προληπτική φαρμακευτική αγωγή και δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα. Η κανονιοφόρος «Μαχητής» πρόκειται να προσεγγίσει σήμερα το λιμάνι της Λεμεσού, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν ο αρχικελευστής θα επαναπατρισθεί με το πλοίο του ή αεροπορικώς, καθώς βρίσκεται πλέον στη φάση της τελικής αποθεραπείας.