Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοι τορπιλίζουν τον «Καλλικράτη» ...

Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και τοπικοί φορείς αντιδρούν στη διοικητική μεταρρύθμιση - Το ενδεχόμενο οι περιφερειάρχες να αναδειχθούν σε «μικρούς πρωθυπουργούς» τρομάζει στελέχη της κυβέρνησης. 

ΣΤΑ Μακρά Τείχη των προσωπικών φιλοδοξιών, των μικροπολιτικών συμφερόντων και των συντεχνιακών διεκδικήσεων κινδυνεύει να προσκρούσει ο «Καλλικράτης». Απέναντι σε όσα και όσους απειλούν να υπονομεύσουν τη διοικητική μεταρρύθμιση στέκεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης με τις κινήσεις του στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Σχετικά με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου και κυρίως με την επικείμενη χωροταξική κατανομή των νέων ΟΤΑ έχει ξεκινήσει θύελλα αντιδράσεων:

* Νυν νομάρχες εμφανίζονται λάβροι κατά των βουλευτών, από τους οποίους ζητούν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους αν θέλουν να είναι υποψήφιοι.

* Υπουργοί βλέπουν με καχυποψία τους νέους περιφερειάρχες.

* «Κομματικοί βαρόνοι» κινούνται ώστε να κλείσουν τη μεταρρύθμιση έξω από τα «τείχη» της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

* Δήμαρχοι που χάνουν την «πίτα της εξουσίας» αναζητούν σανίδα σωτηρίας
στην... αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
Ο κ. Ραγκούσης, εκτός από την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων, έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τρία κεφαλαιώδη θέματα:
α. Το εύρος των εξουσιών των υπό σύσταση περιφερειών που παραπέμπει στη μεταρρύθμιση του σκληρού πυρήνα του κράτους.
β. Το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των νέων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
γ. Τη χωροταξική κατανομή των δήμων.

ΠΡΕΦΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

 

''Eμπρός; Νέα κι άφθαρτα πρόσωπα, εκεί;''


Σκεφτήκατε πολύ, για να προτείνετε τον κ. Τασούλα, Πρόεδρε;
       Ένα κόμμα, Πρόεδρε, για να ανασυγκροτηθεί πρέπει ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος να αποκοπεί από σχέσεις εξάρτησης ή "έρωτα" (ας μου επιτραπεί, λόγω ημερών) που διατηρεί με τους προκατόχους του. Ενώ, πολλοί μιλάνε για τον ομφάλιο λώρο, που σας δένει και σας μολύνει, με τον Καραμανλή το Νεώτερο, σεις αποδεικνύετε ότι ακόμα χρωστάτε χάρες στον απελθόντα Ευάγγελο Αβέρωφ.
Μόνο έτσι εξηγείται η επιλογή του κ. Τασούλα για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
        Ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (φοβούμαι ότι, ήδη, κανείς δεν θυμάται το κυβερνητικό χρόνιο πέρασμά του), ο οποίος σήμερα είναι και τομεάρχης (ως επιβράβευση για την προηγούμενη ανυπαρξία του), υπήρξε (κατά την δεκαετία 1981-1990) ο ιδιαίτερος γραμματεύς του Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ...

...γιατί αν σχολιάσω θα είναι μόνο σε γλώσσα λιμανίσια.Γιατί πολύ γρήγορα έγινε εφοπλιστής ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Πολύ γρήγορα υιοθέτησε τα βαποράκια της GOLDMAN SACHS απο το κόμμα του που βάζουν "ερωτηματικά" για την άρνηση του Γ. Παπανδρέου να δανειστεί "εγκαίρως", τον Νοέμβριο. Απο τον προέδρο της Goldman Sachs Gary D. Cohn ο οποίος αφίχθη τον περασμένο Νοέμβρη στην Αθήνα δηλαδή. Μπορεί να μη λέγανε το όνομα της Τράπεζας αλλά τώρα καταλαβαίνουμε... Κάποιοι μάλιστα ψελλίζανε και κάτι μισόλογα για αναζήτηση ευθυνών για την "καθυστέρηση" που "κόστισε" στη χώρα... Οι άθλιοι! Οι αλήτες! Τα αργυρώνητα υπαλληλάκια των κερδοσκόπων με το σοβαρό ύφος και τα ακριβά κουστούμια!

Διαβάστε την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στους NEW YORK TIMES και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
"...Μέγα θέμα για τη δράση των επενδυτικών τραπεζών της Wall Street και δη για μια εκ των κορυφαίων, της Goldman Sachs, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Που επισημαίνει ότι η γνωστή, καταστροφική τακτική των subprime δανείων, αυτή ακριβώς η πρακτική που ευθύνεται για την χειρότερη κρίση στην αμερικανική οικονομία εδώ κι έναν αιώνα, ακολουθήθηκε από τις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και στην περίπτωση της Ελλάδας, με την υιοθέτηση σύνθετων προϊόντων που επέτρεπαν στο ελληνικό Δημόσιο να αποκρύπτει μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας, στην ουσία «πουλώντας» το σε επενδυτικές και «εξαφανίζοντάς» το από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η ΕΣΥΕ στις Βρυξέλλες. Πρακτική που κατά την εφημερίδα είχε ακολουθηθεί σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, τόσο πριν, όσο και μετά το 2001, χρονιά κατά την οποία η Κομισιόν απαγόρευσε στα κράτη μέλη της ΟΝΕ να ακολουθούν αυτή τη «δημιουργική λογιστική» …

Αυτός είναι ο "λίγος" Σωκράτης...

"Το Κίνημά μας δεν είναι στρατώνας, αλλά ούτε και κατασταλτικός μηχανισμός. Έχουμε οπωσδήποτε υποστεί το σοκ της μετάβασης της κομματικής μας πρωτοπορίας στην κυβέρνηση και το κράτος, αλλά θα αποδείξουμε ότι έχουμε κρυμμένες εφεδρείες που θα εκπλήξουν. Πάντως, ούτε ανακατάταξη μιζέριας θα γίνει ούτε και στοιχίσεις συσχετισμών θα υλοποιηθούν. Λίγη υπομονή."

Συνδέστε τώρα, την απάντηση του Σωκράτη με το σχόλιο της "Παραπολιτικής" και έχετε όλη την εικόνα μπροστά στα μάτια σας.
Μήπως κάποιοι -ευτυχώς ελάχιστοι και ξεπερασμένοι- δεν φοβούνται πως ο Σωκράτης είναι "λίγος" και "νεοσσός", αλλά το ακριβώς αντίθετο...; Ε;

Βέβαια, όλη η συνέντευξή του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδίως για αυτούς τους λίγους και ξεπερασμένους...  

Η ΞΕΦΤΥΛΑ της τελευταίας ΔΙΕΤΙΑΣ του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ δεν θα ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Στη Μόσχα από το πρωϊ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επίσκεψη θα καλύψει όλη τη γκάμα των ελληνορωσικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, που δόθηκε στη δημοσιότητα.«Αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτή η επίσκεψη σε συνδιασμό με τις κρίσιμες για την ελληνική οικονομία συνεδριάσεις, στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν το Eurogroup σήμερα και το Ecofin την Τρίτη, δημιουργεί πολύ ΔΥΣΚΟΛΕΣ καταστάσεις για την ΕΛΛΑΔΑ. Η ευθύνη για τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΑΜΑΡΑ είναι ΒΑΘΕΙΑ υποχρεωμένη, πρώτον να στηρίξει την όποια προσπάθεια του ΓΙΩΡΓΟΥ χωρίς ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ, και δεύτερο είναι υποχρεωμένη να ΕΞΗΓΗΣΕΙ στον Ελληνικό λαό γιατί ΑΦΗΣΕ την ΧΩΡΑ να γκρεμιστεί τα τελευταία 3 χρόνια από τα πέντε που εκυβέρνησε!! Γιατί δεν μας είπαν πριν από 6 μήνες ότι καταστρεφόμαστε παρά μοίραζε 500.000.000 εκ. στους αγρότες και άλλα τόσα στους κατασκευαστές! Γιατί εξακολουθούσε να διορίζει δεκάδες χιλιά δες στο καταχρεομένο ΔΗΜΟΣΙΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! Δεν πρέπει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να τα αφήσει ! Δεν πρέπει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να τα σκεπάσει! Κ Α Θ Α Ρ Σ Η ΑΝΤΩΝΗ Κ Α Θ Α Ρ Σ Η ΤΩΡΑ!! 
http://diaporon-bl.blogspot.com

ΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ !...

Το δεδομένο είναι πως ως χώρα και ως λαός είμαστε χρεωμένοι εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, (το ακριβές νούμερο παίζει από 300, το δημόσιο, μέχρι και 800, το συνολικό), δηλαδή μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δραχμές, (από 102 έως 273…).
Το χρέος αυτό δεν δημιουργήθηκε, ούτε χθες, ούτε προχθές, έρχεται από πολύ μακριά, είναι, όμως, γεγονός, πως μεγάλωσε, κατά πολύ, απ΄ όταν άρχισε το νταβαντούρι μας με την Ευρώπη, την ΕΟΚ πρώτα, την Ε.Ε. μετά και την ΟΝΕ τελευταία.
Την σημερινή λαίλαπα, που σαρώνει την Ελλάδα, την προκάλεσε η εκτίναξη του ελλείμματος, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των λογιστικών αλχημειών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια. Οι «κουτόφραγκοι» ψυλλιάστηκαν τη δουλειά και μας έβγαλαν στη σέντρα.
Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το «δασκαλίστικο» ύφος και την επιτιμητική συμπεριφορά των εταίρων μας και το κατά πόσο το δικαιούνται. Κατά πόσο, δηλαδή, αυτά που λέγονται και προσάπτονται στην Ελλάδα, ισχύουν μόνο γι αυτήν κι όχι για άλλους, ακόμα και γι αυτούς τους ίδιους, τους «δασκάλους» - τιμωρούς.Κατ΄ αρχήν, στο Έλλειμμα, αν εξαιρέσουμε το έτος – μπάχαλο της καραμανλικής θητείας, το οποίο έδωσε και το δικαίωμα για τις, πρωτοφανείς, επιθέσεις κατά της χώρας μας, στα υπόλοιπα χρόνια, μετά το 2000, οι «ισχυροί» εταίροι μας δεν είχαν και τόσο καλύτερες επιδόσεις : σε μέσα επίπεδα η ευρωζώνη είχε, 2,5% το 2002, 3% το 2003, 6,2% το 2009 και αναμένεται ένα 6,7 για το 2010…

ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Πολύ καιρό έχουμε να σας ενημερώσουμε με παραπολιτικό από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Θυμάστε που γράφαμε ότι την Ντόρα την έσφαξαν...Την πούλησε ο Καραμανλής. Δεν την στήριξαν οι συνεργάτες του και την πολέμησαν λυσσαλέα οι "μπαμπάδες" του κόμματος. Γι' αυτό και η ενεργοποίηση δίπλα στον Σαμαρά του Πέτρου Μολυβιάτη.
Χθες το βράδυ όμως ο άνθρωπος μας έμαθε και κάτι άλλο.Ο Νίκος Δένδιας όπως όλοι ξέραμε και η Ντόρα πίστευε, την υποστήριζε.Αυτός όμως, ως μονάδα. Γιατί το γραφείο του δούλευε σύσσωμο για τον Σαμαρά!!!!

Μπράβο!!! Τι ντομπροσύνη!!!!
Γι' αυτό η πολιτική σε αυτή τη χώρα πάει κατά διαόλου...
Όχι γιατί το γραφείο του συγκεκριμένου στήριζε Σαμαρά αλλά γιατί ο ίδιος έπαιζε σε διπλό ταμπλό.
Όποιος και να γινόταν αρχηγός γι' αυτόν θα ήταν όλα μέλι-γάλα.
Γι' αυτό και ο Σαμαράς τον επιβράβευσε και τον έκανε τομεάρχη.Και οι κακομοίρηδες οι νεοδημοκράτες λένε..."Μπράβο στον Σαμαρά είναι συναινετικός. Αξιοποίησε τον Δένδια που στήριζε την Ντόρα!!!"

Κούνια που σας κούναγε δυστυχείς... Σας εμπαίζουν....
http://udemand.blogspot.com

Σάλος απο το "άντε γ..." της Ντόρας στον Καραμανλή!

Από τον Γιώργο Πολίτη
Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει απο την αποκάλυψη του Γιάννη Πρετεντέρη στο άρθρο του στο "ΒΗΜΑ".
Το διαζύγιο Λάτσιου-Μενεγάκη, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς στ αθηναικά σαλόνια -αλλά και σ αυτά της περιφέρειας- οι γηραιές κυρίες της Φιλοθέης αλλά και οι μετανάστες απο το αγαπημένο Πακιστάν, σχολιάζουν την ευχή της Ντόρας ("αντε γ...") στον Καραμανλή!
Ηδη πολλοί αναρωτιούνται αν η ευχή είχε και συνοδευτικό, όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, όπως ("αντε γ. πα...") η ήταν ένα λιτό και απέριτο "αντε γ...".

Στη Μόσχα σήμερα ο πρωθυπουργός

 
Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Βλάντιμιρ Πούτιν. Η επίσκεψη αναμένεται να καλύψει όλη τη γκάμα των ελληνορωσικών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Αναμένεται ότι κατά τις συνομιλίες των επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, θα θιγεί ευρύ φάσμα θεμάτων της ρωσοελληνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας και της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το έως τώρα γνωστό πρόγραμμα των συναντήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τους προέδρους των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, της Κρατικής Δούμας, Μπαρίς Γκριζλόφ, και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Σεργκέι Μιρόνοφ, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, τον πρωθυπουργό, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο.
totefteri

Τα νέα παπούτσια της Ντόρας



Φήμες που θέλουν να είναι δώρο από τον Αντώνη δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί 

Δεν κλέψαμε μαζί, αλλά πρέπει να πληρώσουμε όλοι

O Σαββόπουλος το έχει πει καθαρά, κι από χρόνια. «Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσουμε, γι΄ άλλα δέκα χρόνια άντε καθαρίσαμε». «Άντε», όμως. Για πάντα όχι. Γιατί θα είναι διαρκής αυτός ο αγώνας. Κι όσοι είδαν στις αρχές της εβδομάδας πίσω από τα μέτρα της κυβέρνησης να χειροτερεύει η ζωή τους, να γίνονται πιο σκοτεινά και πιο δύσκολα τα πράγματα, να σκεφτούν ότι αν δεν συνέβαινε αυτό, ίσως στο τέλος αυτού του χειμώνα να μην είχαν καν την πολυτέλεια να γκρινιάζουν. Θα μου πεις, εντάξει, αλλά είναι δυνατόν να πληρώνω κάθε φορά εγώ, και συνήθως μόνο εγώ; Στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί; Μαζί τα κλέψαμε για να πληρώσουμε μαζί; Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν τα κλέψατε μαζί. Μόνοι τους τα έκλεψαν, μόνοι τους τα έφαγαν, και με τους φίλους, τους κολλητούς και τους κουμπάρους τα μοιράστηκαν. Εσύ δεν φταις. Ως προς αυτό τουλάχιστον. Αν έχεις μια ευθύνη, και θα στην πω, είναι ότι τους έκανες (τους άλλους) κυβέρνηση. Κι όχι μία φορά, δύο. Για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά το γνωστό ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (και γυναικός) σοφού»...

Ο Γιώργος έχει «πέρασμα» παντού
Θυμάσαι που στα ΄λεγα και δεν με πίστευες; Να τώρα που καταντήσαμε «του κόσμου το περίγελο» που λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι. Και δεν της πρέπει αυτής της χώρας τέτοια τύχη. Όχι. Έχει μια αξιοπρέπεια και έναν πολιτισμό, που δεν ταιριάζουν με όλη αυτή την κατάσταση, πώς το λένε. Ήμουν στο Παρίσι με τον Γιώργο. Ο Γιώργος έχει «πέρασμα» παντού, και στους ξένους πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι στους Έλληνες. Είδα με τα μάτια μου το πώς τον υποδέχθηκε μέσα στη χιονοθύελλα ο Σαρκοζί, έστω και χωρίς την περίφημη Κάρλα του. Και είδα και με τα μάτια μου επίσης πόσο φιλικά και εγκάρδια τον ξεπροβόδισε. Και την άλλη μέρα μου διάβασαν μια συνέντευξη του Τζακ Λανγκ που έλεγε πόσο έντιμος είναι αυτός ο άνθρωπος και πόσο τεράστιο είναι το βάρος που κληρονόμησε από τους προηγούμενους που κατέστρεψαν τη χώρα. Και ένα άρθρο της κομμουνιστικής «Ουμανιτέ», που προφανώς αγνοεί τον «Ριζοσπάστη» και την Αλέκα, που έλεγε ότι η «ενάρετη» Ευρώπη θα πρέπει να κάνει κάτι επιτέλους για μια χώρα που επιχειρούν να την καταστήσουν όμηρο οι κερδοσκόποι και να πληρώσουν την κρίση οι ίδιοι οι όμηροι. «Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αγωνίζεται»...

'' Εθνική ντροπή ''

          Tο ''απίστευτο'' ρεζιλίκι μας

Oλοι μας λίγο πολύ αισθανόμαστε τον τελευταίο καιρό μεγάλη ντροπή για την κατάσταση της χώρας, για την εικόνα των Ελλήνων διεθνώς, για το ''απίστευτο'' ρεζιλίκι μας.
Για την κατάσταση της χώρας, που μας οδήγησε η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή ενα βήμα πρίν τη πτώχευση.
Μια πτώχευση για την οποία η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου ουδόλως ευθύνεται.
Φανταστείτε την ψυχολογία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, που βρέθηκε μόνος στις Βρυξέλλες σε μια κλειστή αίθουσα με τους ευρωπαίους ηγέτες να συζητούν τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ευρώπη η Ελλάδα.
Με τον Μπαρόζο να τον ''κατηγορεί'' για τα ψευδή στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση Καραμανλή στις Βρυξέλλες.
Με τη Μέρκελ να του εξηγεί ότι οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν τα ''σπασμένα'' των Ελλήνων.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε μετά ότι «χάσαμε κομμάτι της εθνικής μας ανεξαρτησίας» και με κατεβασμένο το κεφάλι υποσχέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα.
Δεν είναι εύκολη στιγμή για έναν πρωθυπουργό, ή μάλλον είναι μια πάρα πολύ
''κακή στιγμή'', να θυσιάζει τα πάντα για να αποφύγει την πτώχευση.
Η Νέα Δημοκρατία έχει τεράστιο θράσος.
Ακόμη και σήμερα και αφού υπερδιπλασίασε το χρέος, αφού εξευτέλισε τη χώρα διεθνώς, αφού μας χρεοκόπησε, αφού πνίγεται στα σκάνδαλα και οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί της, ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς, ''αλληλοεκβιάζονται'' για να μη μιλήσει ο ένας για τις πομπές του άλλου, η ΝΔ εμφανίζεται λάβρα να κάνει κριτική στο ΠαΣοΚ.
Πηδάει δεκαετίες πίσω και λέει ότι για όλα φταίει το ΠαΣοΚ, το παλιό ΠαΣοΚ, το ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
Και εμφανίζεται την ιδιαίτερα δυσάρεστη αυτή στιγμή ο νέος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, πιεζόμενος προφανώς από τις εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα του και τις διαμάxες που σπαράσσουν τα στρατόπεδα Καραμανλικών- Σαμαρικών και Μητσοτακικών και εξαπολύει επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Πραγματικά δεν ''ξέρει'' κανείς τι να πει.   

Δεν πάει πουθενά, πουθενά … εδώ θα μείνει!

Τέρμα στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται για το ότι «αναχωρεί» από την θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Ξυνίδης, θα θέλαμε να πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσως επειδή κάποιοι (δεν αναφερόμαστε στο blog Sibilla) δεν έχουν τα κότσια να χτυπήσουν ή να αντιπαρατεθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα «βάζουν» με τις επιλογές του. Εμείς μετά απ’ αυτό δηλώνουμε εθελοντές στο κόμμα και θέτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση του Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη…
piazzadelpopolo

Ο "λίγος" Ξυνίδης και η άνιση μάχη

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που ανέλαβε το δυσκολότερο έργο που έχει ανατεθεί ποτέ σε πρωθυπουργό , τότε ο Ξυνίδης έχει αναλάβει σίγουρα το δυσκολότερο έργο που έχει αναλάβει ποτέ γραμματέας στην Ιπποκράτους.

Πριν οτιδήποτε άλλο , αξίζει να σταθούμε λίγο στο παρελθόν του πολιτικού μας συστήματος . Τις τελευταίες δυο δεκαετίες , ούτε η Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πατήσουν σε δυο βάρκες , όταν η μια ήταν η κυβέρνηση και η άλλη το κόμμα.

Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα Σημίτη ο οποίος το 2004 παρέδωσε την εξουσία χωρίς να διαθέτει καμία ιδιαίτερη επιρροή στον κομματικό μηχανισμό ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Κώστα Καραμανλή , ο οποίος την 5η Οκτωβρίου συνειδητοποίησε ότι στη Ρηγίλλης δεν είχαν απομείνει και πολλοί φίλοι...

Ο Παπανδρέου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι είναι πολύ εύκολα να έχει ανάλογο...τέλος , ειδικά όταν στην Ιπποκράτους κατοικεί ακόμα το λεγόμενο και "βαθύ ΠΑΣΟΚ".

Και πως να μην κινδυνέψει , όταν ισχυροποιεί τον ΑΣΕΠ , όταν καταργεί τα Stage στο Δημόσιο , όταν αρνείται να συναλλαχθεί με τους συνδικαλισταράδες . Ξέρετε πόσοι κομματάρχες της Ιπποκράτους περίμεναν την επομένη των εκλογών για να αρχίσουν και πάλι τους μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο ;

Οι κομματάρχες αυτοί τον τελευταίο καιρό τα έχουν χαμένα . Από την ΠΑΣΚΕ μέχρι και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ , σήμερα σχηματίζονται οι πλέον...

...παράξενοι "συνασπισμοί" και μάλιστα μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι πριν 1-2 χρόνια δεν μιλούσαν ο ένας στον άλλον . Βλέπετε δεν ενώνει μόνο η εξουσία . Ενώνει και ο αποκλεισμός από αυτήν...

Συνταξιούχος ετών 53 (και μισό...);

Σήμερα ο Κ. Καραμανλής γίνεται 53 ετών και έξι μηνών. Κανονικά, οι νέες ρυθμίσεις Λοβέρδου τού απαγορεύουν διά ροπάλου να βγει στη σύνταξη. Αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι και ο ίδιος έχει επιλέξει την οριστική συνταξιοδότησή του.

Μπορεί τα κιλά να έχουν αυξηθείμιλάνε για πάνω από 125!.. Μπορεί η διάθεση να μην έχει επανέλθει. Μπορεί η πολιτική δραστηριότητα να είναι μάλλον υποτονική. Αλλά τον τελευταίο καιρό η απόσυρση από τον μάταιο κόσμο της πολιτικής έχει γίνει πολύ πιο σχετική.

Ο Καραμανλής βλέπει περισσότερο κόσμο, συναντιέται χωρίς δυσκολία με βουλευτές και στελέχη που ζητούν να τον συναντήσουν, τηλεφωνεί και τηλεφωνιέται... Ακόμη και με τον Θ. Ρουσόπουλο ξαναέπιασε το νήμα της επικοινωνίας.

Τρ3ζόρ...(Aστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3)

Ο Λούα Λούα σκόραρε δις στην Τρίπολη και οδήγησε τον Ολυμπιακός στο 3-1 επί του Αστέρα. Στο -3 από την κορυφή οι ερυθρόλευκοι μετά τη νίκη της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Οι αργοναύτες εξελίσσονται στο σύγχρονο "φονέα" της Super League και ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου "ράγισε" την καρδιά του... μεταμφιεσμένου Παναθηναϊκού με το 2-0. Με εμφάνιση πραγματικού πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός ήρθε, είδε και... νίκησε στην Τρίπολη. Ο Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι, παθιασμένοι, αποτελεσματικοί και διψασμένοι για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δίχως να ιδρώσουν πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο σε μια... εχθρική έδρα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έγιναν υπερομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όμως κάθε παιχνίδι εμφανίζονται βελτιωμένοι κυρίως επιθετικά, πιο δημιουργικοί και δείχνουν πως δεν παρατούν τη μάχη για το πρωτάθλημα. Και πως να το κάνουν; Όταν πλέον η διαφορά από τον "αιώνιο" αντίπαλο (που στραβοπάτησε στο ΟΑΚΑ με την Καβάλα) μειώθηκε στο -3 και η υπόθεση πρωτάθλημα εξαρτάται μόνο από τους ίδιους... Αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα: αν ο Ολυμπιακός νικήσει και στα 8 παιχνίδια που απομένουν θα στεφθεί πρωταθλητής για 13η φορα τα τελευταία 14 χρόνια και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο! Η σχέση αγάπης του Ολυμπιακού με την κορυφή, έκανε την εμφάνισή της την κατάλληλη μέρα... του Αγίου Βαλεντίνου. 
http://www.sport24.gr

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ...ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ, ΣΤΗΝ Ε.Ε.

logoplokies

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

O αλαζόνας Πατέρας πήρε το μάθημά του. Νομίζει ότι το πρωτάθλημα είναι Da Capo που μαζεύει όλους τους φουσκωτούς του για να τους περιεργαστούν τα βλαχαδερά και οι γκόμενες από την Αγία Βαρβάρα που σκάνε μύτη στο Κολωνάκι! Δεν το έχει δει καλά το έργο. Ούτε φυσικά έχει ακούσει τι λένε οι Βαρδινογιάννηδες γι' αυτόν και την... υπερφίαλη συμπεριφορά του. Κύριε Πατέρα, δεν το έχεις δει το έργο που θα παιχθεί στις οθόνες... 
http://fimotro.blogspot.com 

Ανεξάρτητος ο Ν. Χονδρογιάννης με βολές κατά Μικάλεφ για τα χρέη στο ΙΚΑ

altΔήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χονδρογιάννης, διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο απέναντι στο Σ. Μικάλεφ για τα χρέη της ΑΝΕΔΚ προς το ΙΚΑ τα οποία βαρύνουν και τον ίδιο. Ο κ. Χονδρογιάννης, στέλεχος στην επαγγελματική του δραστηριότητα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κέρκυρας, διετέλεσε πριν από δύο χρόνια πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων. Παρά τις ρυθμίσεις που (και) ο ίδιος προώθησε για τα χρέη της ΑΝΕΔΚ προς το ΙΚΑ, χρέη που απειλούσαν την Επιχείρηση με κατασχέσεις και μεγάλες περιπέτειες, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και έτσι, το ΙΚΑ σήμερα κινεί διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών αυτών.
Έτσι, υπόλογος είναι και ο Ν. Χονδρογιάννης ως πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ, γεγονός που μετά από αρκετές κρούσεις προς την ηγεσία του Δήμου και απειλές για παραίτηση, τον έφεραν να υλοποιεί την απειλή αυτή με πράξη ανεξαρτητοποίησης.
Ο κ. Χονδρογιάννης με αυτό τον τρόπο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τον κ. Μικάλεφ υποστηρίζοντας ότι τον άφησε έκθετο και ακάλυπτο απέναντι στην ίδια του την υπηρεσία, με την μη τήρηση των υποχρεώσεων του διακανονισμού που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσων και του Δήμου Κερκυραίων.

Μικάλεφ: Κακώς ανεξαρτητοποιήθηκε για μικροπαράπονα!

Στις δηλώσεις Χονδρογιάννη απάντησε σήμερα το μεσημέρι ο Σ. Μικάλεφ ο οποίος με αιχμές κατά του (πρώην) στελέχους της παράταξής του υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα η ανεξαρτητοποίηση για μικροπαράπονα και πως ο κ. Χονδρογιάννης δεν δικαιούται να ανεξαρτητοποιείται αφού εξελέγη με την παράταξη, αλλά όφειλε να παραιτηθεί εφόσον θέλει να διαφοροποιηθεί.
Η γραπτή δήλωση Μικάλεφ αναφέρει: ««Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χονδρογιάννης, επέλεξε το δρόμο της ταραχώδους ανεξαρτητοποίησης. Επικαλούμενος αστεία επιχειρήματα, που δεν έχουν να κάνουν με πολιτική διαφωνία, αλλά με προσωπικά παράπονα μικροπολιτικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της Προεδρίας του στην πρώην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝΕΔΚ), δήλωσε στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αναρωτιέται κανείς, γιατί μετά από ενάμισι χρόνο, χωρίς να έχει προκύψει κάτι το τελευταίο διάστημα, διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να δηλώσει ανεξάρτητος; Η στάση του αυτή, να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από τον εαυτό του, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Πόλης και τη βούληση του Κερκυραϊκού Λαού, που με την ψήφο του επέλεξε την παράταξή μας να διοικήσει τον Δήμο Κερκυραίων. Αν ο Λαός δεν είχε επιλέξει την «Κέρκυρα Νέα Πόλη» στις επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου, ο κος Χονδρογιάννης δεν θα ήταν σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έντιμο από την πλευρά του είναι να παραιτηθεί.»
http://www.corfupress.com