Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ανεξάρτητος ο Ν. Χονδρογιάννης με βολές κατά Μικάλεφ για τα χρέη στο ΙΚΑ

altΔήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χονδρογιάννης, διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο απέναντι στο Σ. Μικάλεφ για τα χρέη της ΑΝΕΔΚ προς το ΙΚΑ τα οποία βαρύνουν και τον ίδιο. Ο κ. Χονδρογιάννης, στέλεχος στην επαγγελματική του δραστηριότητα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κέρκυρας, διετέλεσε πριν από δύο χρόνια πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων. Παρά τις ρυθμίσεις που (και) ο ίδιος προώθησε για τα χρέη της ΑΝΕΔΚ προς το ΙΚΑ, χρέη που απειλούσαν την Επιχείρηση με κατασχέσεις και μεγάλες περιπέτειες, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και έτσι, το ΙΚΑ σήμερα κινεί διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών αυτών.
Έτσι, υπόλογος είναι και ο Ν. Χονδρογιάννης ως πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ, γεγονός που μετά από αρκετές κρούσεις προς την ηγεσία του Δήμου και απειλές για παραίτηση, τον έφεραν να υλοποιεί την απειλή αυτή με πράξη ανεξαρτητοποίησης.
Ο κ. Χονδρογιάννης με αυτό τον τρόπο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τον κ. Μικάλεφ υποστηρίζοντας ότι τον άφησε έκθετο και ακάλυπτο απέναντι στην ίδια του την υπηρεσία, με την μη τήρηση των υποχρεώσεων του διακανονισμού που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσων και του Δήμου Κερκυραίων.

Μικάλεφ: Κακώς ανεξαρτητοποιήθηκε για μικροπαράπονα!

Στις δηλώσεις Χονδρογιάννη απάντησε σήμερα το μεσημέρι ο Σ. Μικάλεφ ο οποίος με αιχμές κατά του (πρώην) στελέχους της παράταξής του υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα η ανεξαρτητοποίηση για μικροπαράπονα και πως ο κ. Χονδρογιάννης δεν δικαιούται να ανεξαρτητοποιείται αφού εξελέγη με την παράταξη, αλλά όφειλε να παραιτηθεί εφόσον θέλει να διαφοροποιηθεί.
Η γραπτή δήλωση Μικάλεφ αναφέρει: ««Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χονδρογιάννης, επέλεξε το δρόμο της ταραχώδους ανεξαρτητοποίησης. Επικαλούμενος αστεία επιχειρήματα, που δεν έχουν να κάνουν με πολιτική διαφωνία, αλλά με προσωπικά παράπονα μικροπολιτικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της Προεδρίας του στην πρώην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝΕΔΚ), δήλωσε στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αναρωτιέται κανείς, γιατί μετά από ενάμισι χρόνο, χωρίς να έχει προκύψει κάτι το τελευταίο διάστημα, διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να δηλώσει ανεξάρτητος; Η στάση του αυτή, να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από τον εαυτό του, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Πόλης και τη βούληση του Κερκυραϊκού Λαού, που με την ψήφο του επέλεξε την παράταξή μας να διοικήσει τον Δήμο Κερκυραίων. Αν ο Λαός δεν είχε επιλέξει την «Κέρκυρα Νέα Πόλη» στις επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου, ο κος Χονδρογιάννης δεν θα ήταν σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έντιμο από την πλευρά του είναι να παραιτηθεί.»
http://www.corfupress.com