Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ?...

Μόλις η δικαιοσύνη επέβαλλε στο δεξί χέρι του Καραμανλή τη γνωστή εγγύηση και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα, δείχνοντας την ύπαρξη ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, οι ταλαίπωροι της Ρηγίλλης βάλθηκαν να στήσουν τον αντιπερισπασμό.
Με τον Στυλιανίδη μπροστάρη, (τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο για την υπόθεση), άρχισαν να φωνάζουν πως υπάρχουν χαρτιά που δείχνουν, πως από τις περιβόητες ανταλλαγές, το ελληνικό δημόσιο δεν υπέστη ζημιά ! ΄Αρα το όλο θέμα δεν είναι παρά μια σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, κατά της άμοιρης και αθώας Νέας Δημοκρατίας !...

Το χαρτί που επικαλούνται είναι μια επιστολή του Προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, (ΣΟΕ), που στάλθηκε τον Ιούλιο του 2009, στη Βουλή και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της τότε εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση του Βατοπεδίου, Μ.. Μπετενιώτη, η οποία μιλάει για «δήθεν σκάνδαλο» και υποστηρίζει πως τα ανταλλαγμένα ακίνητα δεν ήταν μεγάλης αξίας, ώστε να στοιχειοθετείται ζημιά του δημοσίου. Στην ίδια επιστολή οι όποιες ευθύνες αποδίδονται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), σε μια προσπάθεια ν΄ απαλλαγούν, από κάθε κατηγορία, οι υπουργοί της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.


Το χαρτί, λοιπόν, αυτό, πράγματι υπάρχει, δεν είναι κρυφό, μιας κι έχει δοθεί στα μέλη και της τωρινής εξεταστικής επιτροπής, είναι, όμως, ένα χαρτί, μια επιστολή ιδιόμορφη και περίεργη. Γιατί ; Επειδή ο αποστολέας της είναι ο κ. Ιωαν. Μουρμούρας, τότε Πρόεδρος του ΣΟΕ. Ποιος είναι ο κ. Μουρμούρας ; Μα ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά !!!

Πιο ..αξιόπιστο άνθρωπο, δεν μπορούσαν να βρουν και να επικαλεστούν οι φωστήρες της Ρηγίλλης !...

Υ.Γ. Χθεσινή δήλωση του Γ. Γιακουμάτου στο Κανάλι 1 του Πειραιά : «Το Βατοπέδι ήταν σκάνδαλο. Δεν ξέρω τι λέει ο Μουρμούρης. Ο κόσμος κουράστηκε, βαρέθηκε, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…».

Πώς θα μιλήσει ο Καραμανλής!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhThSt0U6pHwYXrQ2VWCSX5Gf5s-LTHVRpDuUafRoqoIMCREsCHDAms8vyteHuSvSFz9wi1ak_Oclk05F7uGZwaZUeCxxgA1B0CzObhVYH-iad-Y3ddnqdVLd3ePq5ToTyQtAVLSIDoMrQ/s1600/andreas287.jpg

Nα τους χαιρόμαστε...

Η τελευταία άδεια δόθηκε επί Χούντας και για 40 χρόνια το επάγγελμα αποτελούσε προνόμι0 ενός εκ των πλέον σκληρότερων καρτέλ.

Στο παρελθόν, όποτε απήργησαν, κατάφεραν να αποτρέψουν το άνοιγμα του επαγγέλματος του. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα περάσει είτε το θέλουν είτε όχι. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι καλά μας κάνουν...

Το κομματικό κράτος, το κράτος της συναλλαγής και των εξαρτήσεων μας εκδικείται ακόμα...

Υ.Γ Συγχαρητήρια στους πρατηριούχους που αύξησαν 4-5 λεπτά την τιμή της ελάχιστης βενζίνης που έχει απομείνει. Θα στηρίξουμε με μεγάλη χαρά τα αιτήματα τους όταν έρθει η ώρα τους...
parapolitiki 

Κ. Καραμανλής: "Εξαπάτηση, τρίπλα, ανάπαυση"

Karamanlis200Αλλεπάληλα δημοσιεύματα στο ξένο τύπο, που στρέφονται πολλές φορές με σαρκαστικό τρόπο εναντίον της πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Μετά το άρθρο του γαλλικού περιοδικού Μarianne που κατέτασσε τον Κώστα Καραμανλή ανάμεσα στα « 7 καθάρματα της κρίσης»  η πιο δημοφιλής εφημερίδα του Λουξεμβούργου, η Luxemburger Wort, επίσης τον χαρακτηρίζει τον πιο καταστροφικό πρωθυπουργό της νεώτερης Ελλάδας.
Σε ανταπόκριση του δημοσιογράφου Gerd Höhler από την Αθήνα, με τίτλο «Εξαπάτηση, τρίπλα, ανάπαυση», αναφέρονται τα εξής: «Οι μικροί συλλαμβάνονται, οι μεγάλοι αφήνονται να διαφύγουν – με αυτό το σύνθημα διαχειρίζονται στην Ελλάδα τα πολιτικά σκάνδαλα. Όταν ευρίσκεται ένας αποδιοπομπαίος τράγος, οι πολιτικοί παραμένουν ανενόχλητοι. Και τούτο διότι όλα τα κόμματα έχουν πτώματα κρυμμένα στο κελάρι.
Εάν ο κ. Γιάννης Αγγέλου είχε κάνει σχέδια για διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να τα ξεχάσει. Από την εβδομάδα αυτή δεν μπορεί ο πρώην επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του συντηρητικού πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Έτσι απεφάσισε η ανακρίτρια, κ. Ειρήνη Καλού. Ακόμη χειρότερα: ο κ. Αγγέλου απειλείται με προφυλάκιση, εάν δεν καταβάλει συντόμως εγγύηση 400.000 ευρώ. Συμφώνως προς τους δικηγόρους του, δεν δύναται να πληρώσει αυτά τα λεφτά. Τώρα ο κ. Αγγέλου ελπίζει ότι κάποιος θα καταβάλει την εγγύησή του. Ίσως το πρώην αφεντικό του, ο κ. Καραμανλής; Ή το κόμμα; […]
Σκάνδαλα, όπως η υπόθεση του Βατοπεδίου, έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα διαρκώς αυξανόμενη αγανάκτηση για τους πολιτικούς. Συμφώνως προς δημοσκόπηση που έγινε αυτόν τον μήνα, το 79% των εκλογέων είναι δυσαρεστημένοι με τους κυβερνώντες από τον Οκτώβριο του 2009 Σοσιαλιστές και το 88% είναι δυσαρεστημένοι με τους Συντηρητικούς, οι οποίοι έχασαν τότε τις εκλογές.
Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην δημοσιονομική κρίση και στην πολιτική λιτότητας αλλά και στην δίχως προηγούμενο έκπτωση της πολιτικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση των μιζών, τις οποίες επί χρόνια κατέβαλε ο γερμανικός όμιλος της Siemens σε Έλληνες πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους.
Η εταιρεία πρέπει να έχει πληρώσει από την δεκαετία του 1990 στην Ελλάδα για «λαδώματα» περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών κατέληγε στα δυο μεγάλα κόμματα ως «καλλιέργεια του πολιτικού πεδίου», όπως εν τω μεταξύ επιβεβαίωσε ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Όμως, πού είναι τα λεφτά;
Τα δυο κόμματα ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έλαβαν επιχορηγήσεις από την Siemens.
Ευτυχώς και σε αυτή την υπόθεση, όπως και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος – για την ακρίβεια δυο: ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, στενός συνεργάτης του σοσιαλιστή πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη, έλαβε το 1999 από τον κ. Χριστοφοράκο ένα εκατομμύριο μάρκα ως δωρεά προς το κόμμα.
Εν τω μεταξύ ο σοσιαλιστής πρώην Υπουργός Μεταφορών, κ. Τάσος Μαντέλης, εδέχθη ότι το 1998 έλαβε από την Siemens 200.000 γερμανικά μάρκα, όχι όμως ως «δώρο» αλλά ως «προεκλογική χορηγία». Πλην όμως ο κ. Μαντέλης ήταν αρμόδιος για την κατάρτιση συμβάσεων με την Siemens ύψους δισεκατομμυρίων.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, δήλωσε «αγανακτισμένος και εξοργισμένος». Ακόμη ένας, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτε.
Και ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Σημίτη το 2004 και κυβέρνησε την χώρα μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, κάνει σαν να μην υπάρχει παρελθόν.
Κανένας Πρωθυπουργός στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος δεν άφησε παρόμοια καταστροφική πολιτική κληρονομιά, όπως ο κ. Καραμανλής. Είχε κάνει σημαία του «τον αγώνα κατά της παραοικονομίας και της διαφθοράς», για να βυθισθεί εν συνεχεία στον βούρκο των σκανδάλων. Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους και άφησε πίσω του μια χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Μόνο μέσα σε πεντέμισι χρόνια διακυβερνήσεως το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από τα 183 δισεκατομμύρια ευρώ στα 280 δισεκατομμύρια ευρώ.
Θα λογοδοτήσει κανείς από τους πολιτικούς για την ελληνική δημοσιονομική καταστροφή; Μάλλον απίθανο.
Ακόμη και ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, προφανώς δεν θέλει να σκαλίσει το παρελθόν. Άλλωστε η προϊστορία του σκανδάλου του Βατοπεδίου φθάνει στις αρχές της δεκαετίας, όταν στην Αθήνα κυβερνούσε το δικό του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης η υπόθεση της Siemens πλήττει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ παρά τους Συντηρητικούς. Και η δημοσιονομική κρίση δεν χρεώνεται μόνο στον κ. Καραμανλή. Ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου, προδιέγραψε στην δεκαετία του 1980 την δημοσιονομική καταστροφή με την αλόγιστη πολιτική δαπανών. Ο γιος του, Γιώργος, δεν έχει ιδιαίτερο συμφέρον να σκαλίσει το παρελθόν. Αυτό βολεύει τον κ. Καραμανλή.
Ενώ, λοιπόν, πληρώνουν τώρα οι Έλληνες με περικοπές μισθών και συντάξεων και με υψηλότερους φόρους το όργιο δαπανών των περασμένων ετών, ο 54χρονος Πρωθυπουργός της χρεωκοπίας απολαμβάνει την πρώιμη πολιτική σύνταξή του.
Ο κ. Καραμανλής αναπαύεται. Κάνει ηλιοθεραπεία στην βίλα του στο αθηναϊκό προάστιο της Ραφήνας και βουτιές στην θάλασσα. Κανείς Έλληνας αρχηγός κυβερνήσεως δεν έχει απομακρυνθεί τόσο λάθρα. Πλην όμως πολλοί εκλογείς του κ. Καραμανλή θέλουν να γνωρίζουν πώς μπόρεσε η δημόσια οικονομία να φθάσει σε αυτόν τον χωρίς προηγούμενο εκτροχιασμό. Ο πρώην Πρωθυπουργός σιωπά. Ενδεχομένως δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να εξηγήσει την καταστροφή που προκάλεσε.
Ούτε μια φορά από την εκλογική του ήττα και την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος δεν έχει μιλήσει δημοσίως, ούτε στην Βουλή ούτε στα ΜΜΕ, ούτε ακόμη στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. …
Υπάρχουν, όμως, μερικές φορές που ο κ. Καραμανλής ανοίγει το στόμα δημοσίως. Όταν ψηφίζει στην ολομέλεια για το πρόγραμμα λιτότητας, για την φορολογική μεταρρύθμιση ή για τις νέες ρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και ακούγεται το όνομά του, σηκώνει το χέρι και λέει «όχι».
Ο κ. Καραμανλής λέει σε όλα όχι. Ακόμη και στην βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα οποία προσπαθούν να σώσουν την χώρα του από την χρεωκοπία».

Ευρωπαϊκά stress test: Αλήθειες και ψέματα

stress-test1
Γράφει ο Αρμαγεδδών
 «Θαυμάζω τούτη την επιμέλεια, τούτη τη μεθοδική υπομονή! Όταν δεν έχεις χαρακτήρα, θα πρέπει τουλάχιστον να υιοθετήσεις μια μέθοδο»
Αλμπέρ Καμύ
 Δεν ξέρω αν η Ε.Ε. έχει χαρακτήρα – πιθανολογώ ότι τον έχει χάσει – ωστόσο, όπως όλα δείχνουν έχει υιοθετήσει μια μέθοδο: αυτήν της μετριοπάθειας, που θεωρεί ότι θα την βγάλει από την κρίση. Και, ασφαλώς, αναφέρομαι στα περιβόητα stress test που διενεργήθηκαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες...και τις έβγαλαν «λάδι»!
 Ως γνωστόν, από τις 91 τράπεζες που εξετάστηκαν, «κόπηκαν» οι επτά και τα συνολικά κεφάλαια που τους επιβλήθηκε να συσσωρεύσουν είναι μόλις 3,5 δισ. ευρώ. Όπως έγραψε ένας αναλυτής σε γνωστό αμερικανικό διαδικτυακό τόπο, «πρόκειται για ποσό μικρότερο από εκείνο που θα δαπανήσουν οι Έλληνες για να καταβάλουν συντάξεις σε 50χρονους συνταξιούχους μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
 Χάριν συγκρίσεως αναφέρουμε ότι στα αντίστοιχα αμερικάνικα stress tests του 2009, από τις 19 τράπεζες που εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι οι 10 είχαν ανάγκη επιπλέον κεφαλαίων ύψους 74,6 δισ. δολ.!

 Εντάξει, αν θέλει κανείς να βρει δικαιολογίες, μπορεί. Για παράδειγμα, οι αναλυτές της Credit Suisse, η οποία, μάλιστα, συγκαταλέγεται μεταξύ των "ταύρων" και αισιόδοξων παρατηρητών των πραγμάτων στα ευρωπαϊκά δρώμενα, εκτίμησαν ότι τα τεστ αντοχής ήταν αρκετά αυστηρά ώστε να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα. Και στέκεται στο ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατάφεραν να αντεπεξέρθουν διότι ο κλάδος στο σύνολό του κατάφερε να συσσωρεύσει 220 δισ. ευρώ μέσα στους τελευταίους 18 μήνες για να ενισχύσει την κεφαλαιακή του επάρκεια.
 Εγώ, πάλι, πιστεύω ότι πίσω από την όλη διαδικασία υπάρχει μια μέθοδος: να καλυφθούν αυτή τη στιγμή κάποιες «μαύρες τρύπες» μέσω των «θετικών αποτελεσμάτων» των τεστ ώστε να κερδηθεί χρόνος για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό τομέα, ώστε οι όποιες ανάγκες (π.χ. αυξήσεις κεφαλαίων) να λάβουν χώρα με πιο ευνοϊκές συνθήκες.
 Να είναι τυχαίο ότι τα τεστ δομήθηκαν, καθορίστηκαν και διεξήχθησαν από τους ίδιους κεντρικούς τραπεζίτες, των οποίων η βασική δουλειά είναι να προστατέψουν τα εθνικά, και όχι τα ευρωπαϊκά ή παγκόσμια, τραπεζικά συστήματα;
 Ή να αναφέρουμε τη σκανδαλώδη αποκάλυψη των βρετανικών Financial Times, βάσει της οποίας οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές δεν επέβαλλαν στις εγχώριες τράπεζες να αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέρειες για τα κρατικά ομόλογα που κρατούν στο χαρτοφυλάκιό τους;
 Οι εκτιμήσεις ποικίλουν, αλλά μια μερίδα αναλυτών θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει ανάγκη να ξαναγίνουν σχετικά τεστ στην Ευρώπη και ότι τελικά οι τράπεζες να χρειαστεί να προβούν σε αυξήσεις κεφαλαιακής επάρκειας, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και στα 15 δισ. ευρώ. Από όπου κι αν το δει κανείς το θέμα, τα τεστ αντοχής απέτυχαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο θέμα της αξιοπιστίας.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: "ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

 Και ο Ιούλιος, ο μήνας κατά τον οποίο κορυφώνεται η τουριστική περίοδος θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις για τον Κεκρυραικό τουρισμό. Σε λίγες μέρες πρόκειται να δοθούν τα επίσημα στοιχεία στη δημοσιότητα για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο ΙΩΝΑΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ αλλά μιλώντας στο ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ο αερολιμενάρχης Α. Άλέξης αποκάλυψε ότι και ο Ιούλιος θα κλείσει, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, με αρνητικό πρόσημο....
Όχι βέβαια στα επίπεδα της μείωσης που έκλεισε ο Ιούνιος του 2010 και που κατεγράφη μείωση της τάξης του -9,3% αλλά και πάλι η μείωση θα είναι αισθητή. Η ίδια εκτίμηση γίνεται και για την κίνηση στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα. Να θυμίσουμε ότι ο Ιούνιος έκλεισε με μείωση της τάξης του -9% και με μείωση -12% στην πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα. Όπως επίσης -23% στις αφίξεις απο την Ιταλία. Την ίδια στιγμή ο τζίρος στην αγορά της Κέρκυρας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή πε΄ριοδο καταγράφη μια πτώση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και το -50%
ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010
Την ίδια στιγμή μειωμένες κατά 6,5% εμφανίζονται οι πληρότητες των ελληνικών ξενοδοχείων κατά το πρώτο 5μηνο του 2010, σύμφωνα με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission - ETC) στην τριμηνιαία έκθεσή της με τίτλο European Tourism in 2010 - Trends & Prospects.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση όσον αφορά στις πληρότητες των ξενοδοχείων, μεταξύ συνολικά 28 τουριστικών προορισμών. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιρλανδία, η οποία δέχθηκε φέτος ισχυρό πλήγμα μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου.
Τις παραπάνω επισημάνσεις-προβληματισμούς καταθέτει με ανακοίνωσή της η Ομοσπ. Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας.
Αντίθετα, όπως συνεχίζει, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λετονία με αύξηση 17,4%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία, με αύξηση της τάξης του 11,1%. Στην έκτη, όγδοη θέση βρίσκεται αντίστοιχα η Ιταλία με αύξηση 9,6% και η Ισπανία με 8,5%. H Βρετανία, βρίσκεται στην 20ή θέση με την πληρότητά της να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 3,4%, και η Γαλλία στην 22η θέση με αύξηση 2,7%.
Ρεκόρ
Σύμφωνα με την έκθεση της ETC το Mάιο η Ελλάδα εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 7% όσον αφορά στις πληρότητες των ξενοδοχείων της μεταξύ των 27 ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής Tαξιδιών, για το τρίμηνο Mαΐου - Ιουνίου - Ιουλίου, όσον αφορά στη ζήτηση ξενοδοχείων και εστιατορίων η Ελλάδα καταλαμβάνει την 21η θέση με πτώση 17%, ενώ στη ζήτηση υπηρεσιών μέσω τουριστικών γραφείων καταλαμβάνει την τελευταία θέση (22η) στον κατάλογο με πτώση 26,9%. Τέλος, όσον αφορά στη ζήτηση για μεταφορές η χώρα μας καταλαμβάνει επίσης την τελευταία θέση (23η) με πτώση 17,3%
Η έκθεση αυτή αποδεικνύει το σοβαρό έλλειμμα στρατηγικής προώθησης και προβολής του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τις σοβαρές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων.
http://www.corfutv.gr 
kerkyraikialepou 

Πείτε τους με το όνομά τους!

O MONAXOΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...



Υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται μόνοι, ακόμη κι αν το οικογενειακό, το εργασιακό, το κοινωνικό τους περιβάλλον πλαισιώνεται από μεγάλο αριθμό ατόμων.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί «…βρίσκονται στον κόσμο τους». Έναν κόσμο όμως που αγνοούν οι συνάνθρωποι τους ίσως γιατί δεν ένοιωσαν ποτέ την μοναξιά και την ανασφάλεια που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι παγκοσμίως.
Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις τον μοναχό τον άνθρωπο, να μπεις στους προβληματισμούς του, να αγγίξεις τα ευαίσθητα κομμάτια του εαυτού του. Αυτός ο άνθρωπος παραμένει μόνος χωρίς να ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος. Όλοι όσοι βρίσκονται στον περίγυρο του τους αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης.
Το γεγονός όμως ότι είναι μόνος δεν καταργεί τη σκέψη, τη λογική, τα αισθήματα του. Ίσως ένας μοναχικός τύπος να κρύβει μέσα του ένα θησαυρό γνώσεων, ιδεών και ενεργητικότητας που δεν συναντάς εύκολα στον πολιτικό, πολιτιστικό και πνευματικό κόσμο.
Τα προτερήματα αυτού του ατόμου παραμένουν αδρανή, ανέκφραστα, κρυμμένα στα βάθη του μυαλού και της ψυχής του γιατί διστάζει να τα εξωτερικεύσει. Φοβάται να εμπιστευτεί μια κοινωνία που τρομάζει με τα καμώματα της και έχει καταργήσει τα αισθήματα. Η επιλογή του όμως αυτή τον κάνει ευτυχισμένο μέσα στην μοναξιά του, και όχι άδικα πολλές φορές.
Ανέκαθεν η κοινωνία μας παρήγαγε άτομα που προτιμούσαν και τραβούσαν το δικό τους μοναχικό δρόμο, το δρόμο της σιωπής. Στη σημερινή εποχή των μυρίων προβλημάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα, η μοναξιά βρίσκει πρόσφορο το έδαφος για να αναπτυχθεί περισσότερο.
Οι μοναχικοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη την ελεημοσύνη μας. Χρειάζονται την ειλικρινή, ευαισθητοποιημένη προσέγγιση μας, με διακριτικότητα και λεπτότητα.
Εδώ η καρδιά μας πρέπει να δουλέψει με έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτής της σημαντικής κατηγορίας των συνανθρώπων μας.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ !