Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΛΗΣΤΗΣ 13 ΕΤΩΝ

Η αστυνομία τον εντόπισε σε γκαράζ το οποίο βρίσκεται κοντά στην τράπεζα όπου λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ληστεία. Τον συνέλαβε επειδή τα χέρια του ήταν βαμμένα με κόκκινο χρώμα. Είχε προδοθεί από τη χρωστική ουσία που φέρουν για λόγους ασφαλείας οι σάκοι με τα χρήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 13χρονος απείλησε τον ταμία της τράπεζας με όπλο και απαίτησε να του δώσει τα χρήματα. Το αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με τη κατηγορία της ένοπλης ληστείας και αναμένεται να παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.Ωστόσο, είναι πιθανόν να βρεθεί σε ακόμη πιο δυσχερή θέση εάν τελικά οι εισαγγελικές αρχές τον παραπέμψουν να δικαστεί ως ενήλικας. Σ’ αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 30ετή κάθειρξη

Φύτρωσε έλατο στους πνεύμονές του!

Έκπληκτους και προβληματισμένους αφήνει τους ειδικούς η υπόθεση τιυ 28χρονου Ρώσου Αρτιόμ Σιντόρκιν. Ο Σιντόρκιν πήγε φοβισμένος στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Ούτε ο ίδιος όμως, ούτε οι γιατροί του περίμεναν αυτό που τελικά αντίκρυσαν: ένα κλαδί ελατου, στους πνεύμονές του.Όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα iKomsomolskaya Pravda, οι ακτινογραφίες έδειχναν κάτι που έμοιαζε με όγκο και οι γιατροί έβαλαν αμέσως τον ασθενή στο χειρουργείο. Εκεί, όμως, ανακάλυψαν πως αυτό που έμοιαζε με όγκο ήταν ένα ...κλαδί από έλατο, ύψους 5 εκατοστών, το οποίο αναπτυσσόταν μέσα στους πνεύμονες του νεαρού. Οι γιατροί αποφεύγουν να διατυπώσουν υποθέσεις, ο ασθενής όμως υποψιάζεται ότι μπορεί να είχε εισπνεύσει σπόρους από έλατο.

ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς χθες, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην υπουργού στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να διευρύνουν το κατηγορητήριο για τον πρώην υπουργό. Παράλληλα ζήτησαν επιμόνως να ανοίξουν οι λογαριασμοί της οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο πρώην υπουργός συμφώνησε στο αίτημα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς του λογαριασμούς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς του.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ προσέφερε σήμερα το καλύτερο πασχαλιάτικο δώρο στον Παναθηναϊκό. Εξέδωσε την άδεια εκσκαφών για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό και όπως φαίνεται από την επόμενη εβδομάδα πιάνουν δουλειά οι μπουλτόζες! Αυτό έγινε δεκτό με πολύ μεγάλη ικανοποίηση από τον Παναθηναϊκό.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ΑΠΟ ΑΣΕΠ!!!

Λάθος ήταν οι απαντήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ για δύο ερωτήσεις στο γραπτό διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (Προκήρυξη 1Γ/2008-ΦΕΚ 461/11.9.2008/τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, ζητώντας συγγνώμη από τους υποψηφίους, στην ερώτηση 6 του μαθήματος «Δημόσιο Δίκαιο» κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ως ορθή απάντηση θα θεωρηθεί η επιλογή β) «Για παράβαση ουσιώδους τύπου», αντί της επιλογής γ) «Για παράβαση νόμου» που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Επιπλέον, η ερώτηση 27 του ίδιου μαθήματος, η οποία είναι κοινή για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης, ακυρώνεται καθώς καμία από τις τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις δεν είναι σωστή.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων στους εθνικούς δρόμους ξεκίνησε τη Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος των κατοίκων της πρωτεύουσας για τους πασχαλινούς προορισμούς. Ήδη περισσότερα από 100.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα και έπεται συνέχεια για τις δύο επόμενες ημέρες οπότε αναμένεται ν' αναχωρήσει νέο μεγάλο κύμα εκδρομέων

Ευρωεκλογές 2009

‘‘Βρισκόμαστε ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης και το δικό μας. Μετά και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που μαστίζουν σχεδόν όλες τις οικονομίες του πλανήτη, καλούμαστε να δώσουμε ως γενιά την λύση. Είναι κάτι που το οφείλουμε σε εμάς αλλά και στις επόμενες γενιές. Το να μένουμε απαθείς, αγνοώντας για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, απλά βολεύει αυτούς που έχουν δημιουργήσει αυτό το σύστημα.’’

Την 7η Ιουνίου πρέπει όλοι όσοι ήμασταν παρατηρητές τόσα χρόνια να δώσουν το παρόν με την ιστορία. Μιλώ για ιστορία, γιατί η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλείται να διαχειριστή τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και να χαράξει παράλληλα την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη έως το 2020. Έως τώρα, τα συντηρητικά πολιτικά καθεστώτα χάραζαν πολιτικές για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Απλά απέτυχαν.
Χωρίς δικλίδες ασφαλείας για όλες τις οικονομίες, με ένα τραπεζικό σύστημα να διαμορφώνει όπως αυτό βολευόταν την οικονομική πολιτική, με ένα περιβάλλον που κάθε μέρα όλο και πιο πολύ επιβαρυνόταν από την αλόγιστη κατάχρηση των βιομηχανιών, με τους πολίτες να χάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και μια εξωτερική πολιτική για την Ευρώπη χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πολιτικές συμμαχίες με τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.
Η οικονομική κρίση ίσως να είναι και η ιδανική αφορμή για να διαμορφωθεί επιτέλους μια νέα παγκόσμια πολιτική σε όλους τους τομείς. Δεν είναι τυχαία η προσεγγίσει του νέου Προέδρου της Αμερικής προς την Ευρώπη. Μιας οικονομίας που κατέρρευσε μέσα σε λίγους μήνες. Όταν η πρώην οικονομική υπερδύναμη αναγνωρίζει ότι μέσα από μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να έρθει η αλλαγή ή αν θέλετε η ανατροπή της σημερινής κατάστασης, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι το χρέος που έχουμε, στο να διαμορφώσουμε με ποιες πολιτικές θα μετατρέψουμε τις προκλήσεις του αύριο σε πρόοδο για την Ευρώπη και τον κόσμο.
Μέχρι και σήμερα, κανένα Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν έχει καταθέσει τις θέσεις τους για το πώς θα διαχειριστή τις προκλήσεις του αύριο, πέραν του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η αναδιάρθρωση της οικονομίας και η αποτροπή νέων χρηματοπιστωτικών κρίσεων.
Μια Νέα Κοινωνική Ευρώπη με δίκαιη συμφωνία με τους πολίτες της.
Η διασφάλιση της ισότητας των φύλων.
Η μετατροπή της Ευρώπης σε παγκόσμια ηγετική δύναμη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Με αποτελεσματική πολιτική για την μετανάστευση.
Η ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης ως εταίρου για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη.

Τα παραπάνω αποτελούν το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους λαούς της Ευρώπης, κάτι που θα πρέπει με σοβαρότητα να το λάβουμε υπόψη μας. Τι είναι αυτό που μέχρι σήμερα κάνει τα άλλα Ευρωπαϊκά Κόμματα να μην μπορούν να παρουσιάσουν και αυτά, το δικό τους πρόγραμμα. Τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και τα μικρότερα.
Σε ότι αφορά τα μικρότερα Κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, η δικιά μου ερμηνεία είναι πως απλά θέλουν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα έχοντας έλλειψη προτάσεων. Δηλαδή υπάρχουν απλά για υπάρχουν. Σε ότι όμως αφορά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που έχει και την πλειοψηφία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, το μόνο πρόγραμμα που θα μπορούσε να παρουσιάσει, είναι αυτό που έχει ήδη αποτύχει στην εφαρμογή του. Αυτό που τα τελευταία πέντε χρόνια εφάρμοσε με πλήρη αποτυχία και με αποτελέσματα όπως τα σημερινά.
Το ραντεβού μας με την Ιστορία είναι αναπόφευκτο. Είναι ή γενιά μας που καλείτε να αναδομήσει μια νέα τάξη πραγμάτων με επίκεντρο τον πολίτη. Ας μην χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που έχουμε να γίνουμε από παρατηρητές του χθες, σε πρωταγωνιστές του αύριο.

Νικολούζος Τάσος
Μέλος
Π/Ε Ιονίων Νήσων ΠΑ.ΣΟ.Κ