Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ιστορική μέρα

1994papeo6.jpg
Ό,τι κι αν λένε ορισμένοι, όσο συγκρατημένοι ή αισιόδοξοι κι αν είναι μερικοί ή όσο λαϊκιστές κάποιοι άλλοι, βγήκαν κάποια πολύ σημαντικά συμπεράσματα σήμερα:
Λένε πως "πέρασε της Μέρκελ".
Δεν κατάλαβα?!;
Ξεχνάνε προφανώς πως, μερικούς μήνες πριν, η Μέρκελ μόνο... "λεκτικά" στήριζε την Ελλάδα;
Ξεχνάμε πως, μέχρι πριν λίγες ημέρες η Ε.Ε. ήταν σαν να μην υπάρχει;
Θυμάστε τι έλεγε ο Γιώργος από την αρχή; "Δεν θέλουμε λεφτά, θέλουμε έμπρακτη στήριξη για να μπορούμε να δανειστούμε όπως όλοι οι άλλοι. Αλλιώς αυτό που πάθαμε εμείς σήμερα μπορεί να το πάθει ο καθένας σας αύριο.".
Είναι γνωστό ότι η βασική αρχή του συντηρητισμού είναι "ο καθένας για τον εαυτό του". Αμφιβάλει κανείς για αυτό; Δεν νομίζω. Είναι η βασική αρχή της ελεύθερης αγοράς.
Ο Γιώργος κατάφερε να κάνει τους συντηρητικούς ηγέτες της Ε.Ε. να πουν "το πρόβλημά σου είναι και πρόβλημα όλων μας"!
Τώρα, σκεφτείτε πάλι. Ποιος κατάφερε τελικά να περάσει αυτό που ήθελε;
Κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη,
α) παίρνοντας σκληρά μέτρα*. Αναγκαίο κακό για να πείσεις ότι η Ελλάδα "έβαλε μυαλό" κι έτσι να τους βουλώσεις και τα στόματα.
β) Δείχνοντας ότι τα πρώτα οικονομικά στοιχεία του 2010 ξεπερνούν τις προβλέψεις του συμφώνου σταθερότητας
γ) χρησιμοποιώντας το "χαρτί" του ΔΝΤ και από την άλλη την Αρχή του "Ντόμινο", έτσι ώστε το δικό μας πρόβλημα να το μετατρέψει σε Ευρωπαϊκό. Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να ήταν και το αυτονόητο εδώ και πολλά χρόνια, που όμως οι συντηρητικές ηγεσίες της Ε.Ε. δεν έλεγαν να καταλάβουν (δεν ήθελαν μάλλον) και να αντιμετωπίσουν.
Έτσι, φτάσαμε σήμερα στο σημείο:

1ον) Να έχουμε επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ συμφωνία στην Ε.Ε. για στήριξη (αχρείαστη να 'ναι) που θα ισχύει για οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης.

2ον) Στήριξη προς την Ελληνική Οικονομία από τον Τρισέ και άρα ανάσα προς το τραπεζικό μας σύστημα που θα μπορεί να δανείζει σε επαγγελματίες.

3ον) Δήλωση του ΔΝΤ που δίνει φτηνά δάνεια (αχρείαστα να 'ναι κι αυτά) χωρίς την απαίτηση νέων μέτρων. (Το έλεγα από καιρό πως τα μέτρα, μιας και είμαστε στην Ε.Ε. είναι ήδη επιπέδου ΔΝΤ)
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι "λεπτομέρειες" του τελικού κειμένου της συμφωνίας.
Η ουσία είναι ότι σιγά-σιγά αρχίζει να επανέρχεται η χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία κι έτσι, ίσως πιο νωρίς από όσο περιμέναμε, να δούμε και τις μηχανές της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να παίρνουν μπρος.

Ε, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος από έναν πολιτικό ηγέτη, που παρέλαβε μια  ξεχαρβαλωμένη χώρα και όπως αποδεικνύεται και μια εντελώς ξεχαρβαλωμένη Ε.Ε.;

Από εδώ και πέρα, ηρεμία, δημιουργικότητα, δικαιοσύνη και όλα θα πάνε καλά!


* Η ιστορία θα δείξει αν αυτά τα μέτρα ήταν τόσο σκληρά όσο πιστεύουμε όλοι μας, δεδομένων των συνθηκών... Γιατί αν δούμε τι έγινε σε άλλες χώρες, τότε τα μέτρα αυτά ήταν "παράδεισος".
http://antikrogias.blogspot.com/

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΤΡΙΠΛΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ Η ΚΥΡΑΤΣΑ !

Όλα δείχνουν πως η απόφαση της Ε.Ε. κινείται, ως προς την ουσία της, στους άξονες που ήθελε η Ελλάδα. Κατ΄ αρχήν, υπάρχει αυτή καθεαυτή η απόφαση, (η μη ύπαρξη απόφασης θάταν καταστροφή…), κατά δεύτερον, προβλέπεται μηχανισμός χορήγησης δανείων και κατά τρίτον, η εποπτεία όλης της διαδικασίας βρίσκεται στην ΄Ενωση.
Σ΄ ό, τι αφορά τώρα τις λεπτομέρειες και κυρίως την έκβαση της σύγκρουσης με τις αμετακίνητες θέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, (οι οποίες διαμορφώνονταν με καθαρά εσωτερικά ψηφοθηρικά κριτήρια), η προκαλέσασα τη μήνι όλων των ελλήνων, με την ανθελληνική, αλλά και αντιευρωπαϊκή στάση της, κυράτσα, την έφαγε κατακούτελα, με τριπλό χτύπημα : πρώτον, η ενίσχυση προς την Ελλάδα, θα υπάρξει, μεν, από μικτό μηχανισμό Ε.Ε – ΔΝΤ, με τις ευρωπαϊκές, όμως, χώρες να έχουν την κύρια συμμετοχή, δεύτερον, η όποια συμμετοχή του ΔΝΤ θα γίνει, χωρίς να επιβληθούν νέα περιοριστικά οικονομικά μέτρα και τρίτον, η αίτηση της Ελλάδας, (ή άλλης χώρας με πρόβλημα), για δανειοδότησή της από αυτόν τον μηχανισμό δεν θα γίνει, μόνο, αν δεν μπορέσει να δανειστεί καν, αλλά όταν αντιμετωπίσει στις αγορές υπέρογκα επιτόκια, δηλαδή υψηλά spreads. Το πλαίσιο αυτό, μαζί με την απόφαση – δώρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα συνεχίσει να δέχεται, ως ενέχυρο, τα ελληνικά ομόλογα, με αξιολόγηση έως ΒΒΒ-, (τρεις θέσεις παρακάτω από τη σημερινή τους…), και για το 2011, διαμορφώνουν μια εξέλιξη – θρίαμβο για τις ελληνικές επιδιώξεις και, ταυτόχρονα, ένα κόλαφο για τη Μέρκελ και τους υποστηρικτές της, σουηδό Ράινφελντ και ολλανδό Μπαλκενέντε… 

Φορολογικό: οι βασικές τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου

Ελαφρύνσεις από 10 έως και 340 ευρώ για φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα έως 39.000 ευρώ προβλέπει η ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, η οποία αρχίζει να εφαρμόζεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μεταφέροντας τα βάρη στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Oι ελαφρύνσεις όμως ψαλιδίζονται ή εκμηδενίζονται εξαιτίας της παράλληλης σύνδεσης του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις δαπανών, οι οποίες μέχρι πρότινος απέφεραν μείωση του φόρου, αλλά και εξαιτίας της κατάργησης των φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης. Οι επιβαρύνσεις από την εφαρμογή της νέας κλίμακας αρχίζουν από το όριο εισοδήματος των 40.000 ευρώ και αυξάνονται κατακόρυφα για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, στα οποία επιβάλλεται ο ανώτερος συντελεστής 45%.

Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ αν ο φορολογούμενος έχει ένα παιδί, κατά 3.000 ευρώ αν έχει δύο, κατά 11.500 αν έχει τρία και κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του τρίτου.

Οι αποδείξεις
Πρώτη φορά το αφορολόγητο όριο συνδέεται με αποδείξεις δαπανών. Έτσι, οι φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλλουν στην Εφορία αποδείξεις αξίας 10% επί του εισοδήματός τους για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Αν είναι μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ, επιπλέον 30% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 12.000 ευρώ. Για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων δαπανών.

Έτσι, φορολογούμενος με εισόδημα 9.000 ευρώ πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 900 ευρώ, για εισόδημα 15.000 ευρώ οι απαιτούμενες αποδείξεις φτάνουν τα 2.100

ευρώ, ενώ το μάξιμουμ ποσό των αποδείξεων φτάνει στα 12.000 ευρώ για εισοδήματα από 48.000 ευρώ και πάνω. Αν οι φορολογούμενοι συλλέξουν αποδείξεις μεγαλύτερου ποσού από αυτό που απαιτείται με ανώτατο όριο τα 15.000

ευρώ, κερδίζουν ως μπόνους έκπτωση φόρου 10% επί της διαφοράς ποσών μεταξύ απαιτούμενων και υποβαλλόμενων αποδείξεων, ενώ ποινή φόρου 10% στη διαφορά επιβάλλεται στην αντίθετη περίπτωση.

Για το χτίσιμο του αφορολόγητου μετράνε όλες οι αποδείξεις, εκτός από τις δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες (και κινητά), για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και όσες δαπάνες με βάση άλλες φορολογικές διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις (ασφάλιστρα, εγκατάσταση φυσικού αερίου κ.λπ.).
ΤΑ ΝΕΑ

Euroleague: Ολυμπιακός - Πρόκομ: 90-73

Ολυμπιακός - Πρόκομ: 90-73
Με τη φωνή του λαού του και εντολή του αρχηγού του Θοδωρή Παπαλουκά, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 επί της Πρόκομ (90-73) και check in για το Παρίσι. Μαγικός Τεόντοσιτς, σούπερ Κλέιζα.Όταν το ΣΕΦ ήταν άδειο ή χλιαρό έως άγευστο (το οποίο συνέβη αρκετές φορές τη φετινή περίοδο) το γράφαμε και το ξαναγράφαμε, γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα σε θέση να δώσει περισσότερη δύναμη στην ομάδα και να δημιουργήσει μια πραγματική νίκη. Την Τρίτη και ακόμη περισσότερο την Πέμπτη στο δεύτερο ματς, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί που γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν άφησαν την Πρόκομ να ονειρεύεται για πολύ ότι μπορεί να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, κάτι που έδωσε το κίνητρο στον Θοδωρή Παπαλουκά να σκοράρει 20 πόντους και να αφυπνίσει όλη την ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο με συνεχόμενα τρίποντα. Ομοίως ο Λίνας Κλέιζα που για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά έφτασε τους 26 πόντους (το συγκεκριμένο στοιχείο δεν είναι κάτι που βλέπεις εύκολα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ειδικά σε ματς τόσο κοντά το ένα στο άλλο), αλλά και ο Μίλος Τεόντοσιτς που με 14 πόντους και 12 ασίστ ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ένας ηγέτης σε σώμα και ηλικία που δεν συνάδουν με την εμπειρία και την προσωπικότητα που βγάζει στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πλέον πάει στην Πολωνία για να πάρει μια νίκη και να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ. Αν την πετύχει με την πρώτη, δεν θα έχουμε και δουλειά Μεγάλη Πέμπτη...
http://www.sport24.gr

Τρέξιμο


ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ - για μία φορά- αισιόδοξοι. Μπορείς να εγκαινιάσεις τον ουρανοξύστη σου, ακόμη και αν έχεις πτωχεύσει! Το αποδεικνύει η περίπτωση του Ντουμπάι που, συμπτωματικά, αυτές τις ημέρες προχωρεί στην αναδιάρθρωση του χρέους του. Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει, έστω και αν κάνα δυο φορές ανά πενήντα χρόνια χρεοκοπεί. Η ένταξη στην ευρωζώνη- όπως έγραφε ένας ξένος σχολιαστής- ήταν το πάρτι μιας ζωής. Όχι για την Ελλάδα αλλά για τον ευρωπαϊκό Νότο. Οι χώρες αυτές ούτε σκέφτηκαν να συμπιέσουν το κόστος εργασίας, να προχωρήσουν σε ένα σοβαρό συμμάζεμα που θα τις κάνει ανταγωνιστικές απέναντι στη Γερμανία. Εδώ που τα λέμε, δεν ήταν κι εύκολα. Αναπόφευκτα, ένα πρωί το πάρτι τελείωσε.

ΓΙΑ ΤΟΝ Γιώργο Παπανδρέου, η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου συνιστά ορόσημο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάζεψε χιλιάδες αεροπορικά μίλια μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Χαμένος δεν βγήκε- όπως κι εμείς μαζί του. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ένας θρίαμβος δημοσίων σχέσεων για την Ελλάδα. Η εστία της φασαρίας δεν είμαστε πια- μόνο- εμείς. Είναι επίσης τα παράγωγα, είναι ο Νότος- είναι, τελικά, και η Γερμανία. Το Βερολίνο στέλνει αβέρτα επιστολές στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» για να απαντήσει στους αρθρογράφους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Γερμανία θέλει να διατηρήσει το εξαγωγικό πλεονασματικό μοντέλο της αδιαφορώντας αν αυτό καταδικάζει σε φτώχεια τη Νότια Ευρώπη.

ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΘΕ επίθεση γοητείας- αλλά και κάθε άσκηση δημόσιας ειλικρίνειας- έχει τα όριά της. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να μεταμορφωθεί. Το προεκλογικό σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» έρχεται να στοιχειώσει τον Παπανδρέου, που πρέπει να το κάνει πράξη. Δεν μπορούμε πια να είμαστε χώρα πεντακοσίων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε μπορούμε να είμαστε υποζύγια ενός μετα-οθωμανικού δημόσιου τομέα που, αντί να μας διευκολύνει, κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Η χώρα πρέπει να ανοίξει σε ξένες και ντόπιες επενδύσεις κι αυτό θα γίνει με γενικές ρυθμίσεις και όχι με VΙΡ αποστολές σε εμίρηδες. Άλλωστε, το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η γεωγραφία της- από τον τουρισμό μέχρι την πράσινη ανάπτυξη.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τρέχει χιλιόμετρα στον διάδρομο για να ηρεμεί και να διατηρεί την αυτοκυριαρχία του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της κυβέρνησής του, όμως, είναι να βρεθεί να τρέχει στο κενό. Δηλαδή, να εξαγγέλλει χωρίς να υλοποιεί. Να καθυστερεί, εκεί που θα έπρεπε να τολμήσει. Να στρογγυλεύει, εκεί που πρέπει να πει την αλήθεια. Η χώρα δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο. 

ΤΑ ΝΕΑ

Oι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη συμφωνία

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2009/12/GeorgePapandreou.jpg
"Ασφαλής η Ελλάδα του ευρώ"
 
http://24gr.blogspot.com/

Γράμμα στον Στρατηγό Μακρυγιάννη...

Αγαπητέ και σεβαστέ μου Στρατηγέ Μακρυγιάννη.
Μόλις χθες έλαβα το γράμμα σου με καμιά εκατοστή χρόνια καθυστέρηση, τα ξέρεις δα και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Μην στεναχωριέσαι όμως τα νέα σου δεν πάλιωσαν ,ολόφρεσκα είναι και σήμερα. Μου γράφεις «…Τής πρόσοδες τής πατρίδας τής κλέβομεν, από υποστατικά δέν τής αφήσαμεν τίποτας, σέ ‘πηρεσίαν νά μπούμεν, ένα βάνομεν εις τό ταμείον, δέκα κλέβομεν. Αγοράζομεν πρόσοδες, τίς τρώμεν όλες. Χρωστούν εις τό Ταμείον δεκαοκτώ ‘κατομμύρια ο ένας καί ο άλλος × ο Μιχαλάκης Γιατρός πεντακόσιες χιλιάδες, ο Τζούχλος τρακόσες, ο Γεωργάκης Νοταράς τρακόσες πενήντα – όλο τέτοιγοι χρωστούνε αυτά. ……. κι’ ακόμα δέν κυτάχτηκαν πόσα θά λείψουν ακόμα. Τό ίδιο ντογάνες κι’ άλλα. ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΒΑΝΟΥΝ . Δύσκολο είναι ο τίμιος άνθρωπος νά κάνη τά χρέη του πατριωτικώς. Οι αγωνισταί οί περισσότεροι καί οι χήρες κι’ αρφανά δυστυχούν".
Κοιμήσου ήσυχος Στρατηγέ μου σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε στον τόπο , μόνο οι αγωνιστές και οι χήρες και τα ορφανά δεν δυστυχούν πλέον , ευτυχώς πέθαναν . Α! ναι να μη ξεχάσω και τα ονόματα αυτών που αδειάζουν το Ταμείο , άλλαξαν , έχω όμως τη βεβαιώτη πως από δω και μετά δεν θα ξαναλλάξουν ποτέ.
Δύσκολο είναι και σήμερα όπως και τότες ο τίμιος άνθρωπος να κάνη τα χρέη του πατριωτικώς, σε αυτό συνίσταται διαχρονικά όλη η κακοδαιμονία του τόπου μας.
Το χειρότερο το τραγικό θα έλεγα είναι πως στις δικές μας μέρες, ο λαός έχει φορτωθεί και την ενοχή πως αυτός φταίει, γιατί λέει έχουμε δημοκρατία και διαλέγουμε μόνοι μας αυτούς που μας κυβερνούν, και ο λαός το πιστεύει, σάμπως του έχουν αφήσει περιθώρια να κάμει και αλλιώς !
Η ΠΑΙΔΙΑ Στρατηγέ μου και σήμερα όπως και τότε είναι η πρώτη ανάγκη του τόπου, την πραγματική δημοκρατία θα την φέρει μόνο ο παιδευμένος με τις αξίες των αρχαίων Ελληνικών Αρετών λαός.
Να υποψιαστώ Στρατηγέ μου, πως γιαυτόν ακριβώς τον λόγο δεν δίνουν Παιδεία στο λαό μόνο την έχουν στριμωγμένη και απένταρη μέσα στο Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
Λεωνίδας Ορφανουδάκης
http://press-gr.blogspot.com

Θα μπορούσε να λέει...


-Πώς να ξεχωρίσεις ποιος από τους τρεις είναι ο αρχηγός...
Μήπως και οι τρεις αλλά δεν το λέει ο ένας στον άλλον;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Αυτοκίνητα του μέλλοντος!!!
















Δείτε τίς φώτο:





eikones-tou-kosmou

Χασισόδεντρο μέσα σε γραφείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Γλάστρα με ινδική κάνναβη βρέθηκε μέσα σε γραφείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα όταν πήγε εκεί η δημοσιογράφος του Παπαδάκη για το θέμα της συμπεριφέρθηκαν με άσχημο τρόπο. Ο Παπαδάκης είπε πως είχε ραντεβού με τον αντιδήμαρχο, αλλά όταν πήγαν στο σημείο που βρέθηκε η γλάστρα ήταν άφαντος.
http://eglimatikotita.blogspot.com

Το χρήμα είναι Θεός



Η εκκλησία θέλει να φορολογηθεί όπως και οι τράπεζες. Με 10%! Το είπε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος της Μεσσηνίας.
Και έχει δίκιο. Σε ομοειδείς επιχειρήσεις η φορολόγηση πρέπει να είναι ίδια.
Δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Πως αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε επιχειρήσεις με παρόμοιο αντικείμενο;
Και η εκκλησία και οι τράπεζες υπηρετούν τον θεό τους. Ο Θεός της τράπεζας είναι το χρήμα και οι τράπεζες είναι ο ναός του.
Ο Θεός δεν έχει πατρίδα, είναι πανταχού παρών. Το ίδιο και το χρήμα.
Η εκκλησία έχει τράπεζα και μάλιστα Άγια.
Η τράπεζα έχει εξομολογητήριο. Μόνο που το ονομάζουν θυρίδες.
Στο όνομα του Θεού  και στο όνομα του χρήματος έχουν γίνει πόλεμοι και πόλεμοι.
Στις τράπεζες προστρέχει κάποιος για να πάρει δάνειο να σώσει την δουλειά του.
Στις εκκλησίες προστρέχει κάποιος για να πάρει ευλογία να σώσει την ψυχή του.
Οι τράπεζες σου υπόσχονται έναν επίγειο παράδεισο και η εκκλησία έναν ουράνιο παράδεισο. Οι πιστοί μαθαίνουν την αλήθεια, για το αν υπάρχει παράδεισος, μόνο όταν πεθάνουν.
Οι τράπεζες για να σε δανείσουν πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχεις «καλή πίστη».
Τελικά θα καταλήξουμε να πέσουμε στα νύχια του ΔΝΤ.
Από το Ελευθερία ή Θάνατος φτάσαμε στο ΕΕ ή ΔΝΤ. Σαν να λέμε δηλαδή θάνατος ή θάνατος.
Η Γερμανία επιμένει πως για να μας βοηθήσει θα πρέπει να μην μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλού δανεικά.
Είναι σαν να λέει ότι αν τελικά πεθάνεις θα σου δώσω το φάρμακο. Προς το παρόν πάρε το φαρμάκι.
Ο Πρωθυπουργός ζήταγε να βάλουν οι εταίροι μας ένα όπλο πάνω στο τραπέζι. Και αυτοί έβαλαν νεροπίστολο.
Μάθανε ότι διαλυόμαστε πλάκωσαν και οι Τούρκοι.
Εντάξει, θέλουμε να αυξηθεί ο τουρισμός μας, αλλά δεν εννοούμε να έρχονται με κορβέτες. Υπάρχουν και πιο άνετα κρουαζιερόπλοια.
Μικρός Φωκίων