Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Στην Ευρωβουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται πλέον το θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά την έγγραφη καταγγελία διαμαρτυρόμενων κατοίκων της περιοχής και, στη συνέχεια, ερώτηση που υπέβαλλε πριν από 15 ημέρες ο Ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης. Η Συντονιστική κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μάλιστα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα για το θέμα.

alt

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης

Γραπτή ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνας Αρσένης, ζητώντας από τις υπηρεσίες της Ε.Ε. να διερευνήσουν τις καταγγελίες των κατοίκων για τους ΧΥΤΑ Λευκίμμης και Καρβουναρίου για καταπάτηση των περιβαλλοντικών κανόνων της Κοινότητας.

Τι απέγινε η διερεύνηση;

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά να πληροφορηθεί τι απέγινε η έρευνα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία των κατοίκων για πιθανή παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας γύρω από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Η καταγγελία είχε υποβληθεί τον Ιούλιο και εντός διμήνου η ελληνική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να παραθέσει στοιχεία απαντώντας στις αιτιάσεις των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.
Την ερώτηση ο κ. Αρσένης κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να απαντηθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

Η ερώτηση Αρσένη

Στην ερώτησή του, ο Κρ. Αρσένης αναφέρει: «Η Επιτροπή έχει γίνει πρόσφατα αποδέκτης της με αριθμό πρωτοκόλλου 2009/4306 καταγγελίας για πιθανή παραβίαση της περιβαλλοντικής κοινοτικής νομοθεσίας λόγω κακής εφαρμογής από πλευράς ελληνικών αρχών της Oδηγίας 85/337 για την εκτίμηση των επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον, της Oδηγίας 2006/12 περί στερεών αποβλήτων και της Oδηγίας πλαίσιο 2000/60 για τα Ύδατα. Συγκεκριμένα η καταγγελία αφορά παραβίαση σχετικά με την εκτίμηση των επιπτώσεων των έργων ΧΥΤΑ Λευκίμμης (Κέρκυρας) και ΧΥΤΑ Καρβουναρίου (Θεσπρωτίας) στο περιβάλλον.
Σε συνέχεια της καταγγελίας, η Επιτροπή ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να παραθέσουν στοιχεία, εντός δίμηνης προθεσμίας από την κοινοποίηση της καταγγελίας στην Ελλάδα, που έγινε στις 22.7.09. Με δεδομένο ότι η προθεσμία αυτή έχει εκπνεύσει, αναφορικά με τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Επιτροπή ερωτάται:
(α) Έχει λάβει διευκρινίσεις από πλευράς ελληνικών αρχών σε σχέση με τις διαδικασίες εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ΧΥΤΑ, τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης που ακολουθήθηκαν και τις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων;
(β) Κρίνει ικανοποιητικές τις τυχόν διευκρινίσεις που έχει λάβει;».

http://www.corfupress.com

24 SSD σε ένα PC !!!!


http://totefteri.blogspot.com

Και ο Μπομπ Σφουγγαράκης έδωσε συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά!!!


One Box απο το Google


ΤΟ GOOGLE ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει το Google το One Box. Πρόκειται για την μουσική πρόταση του Google για να βοηθήσει όλους εμάς να αναζητήσουμε και να βρούμε πληροφορίες για τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, να ακούσουμε τραγούδια τους αλλά και να βρούμε πως μπορούμε να τα αγοράσουμε. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θέλουν το Google να πουλά το ίδιο τραγούδι αλλά δε φαίνεται να ισχύουν. Απλά θα ειναι μια μουσική εξυπηρέτηση, για πιο εύκολη αναζήτηση στη μουσική βιβλιοθήκη του κόσμου.
troktiko

Τρία χρόνια μετά τα Vista, η Microsoft λανσάρει τα Windows 7

Τα Windows 7 φτάνουν την Τρίτη στα καταστήματα χωρίς τις εκδηλώσεις και τις τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν την άφιξη των Vista τον Ιανουάριο του 2007. Η Microsoft ελπίζει πάντως ότι το νέο λειτουργικό θα αποζημιώσει όσους έμειναν δυσαρεστημένοι από την προηγούμενη έκδοση. Ο κολοσσός του λογισμικού επιμένει ότι τα Windows Vista ήταν επιτυχή, πολλοί όμως απέφυγαν να τα εγκαταστήσουν λόγω της ασυμβατότητας με παλαιότερες εφαρμογές, των υψηλών απαιτήσεων συστήματος και των ενοχλητικών προειδοποιητικών μηνυμάτων. Τα Windows 7 αντίθετα έχουν κερδίσει καλές κριτικές, καθώς ξεκινούν ταχύτερα, τρέχουν ακόμα και σε φθηνούς υπολογιστές netbook και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες «πολλαπλής αφής» (multitouch).

Πώς θα κυκλοφορήσουν;...

Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου...
Από τον Χρήστο Λουτράδη
Αναζητούν την "πατριωτική" κεντροδεξιά οι ίδιοι άνθρωποι που δεν είχαν την πολιτικη αξιοπρέπεια ή τη λαική μπέσα να αναλογισθούν το μέγεθος των ψεμμάτων τους στην Ευρωπαική Ένωση. Είναι λυπηρό να αντιλαμβάνεσαι ότι σε κυβερνούσαν πολιτικοί που αντιμετώπιζαν τους ευρωπαίους γραφειοκράτες όπως αντιμετωπίζουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ειναι εξοργιστικό να τους βλέπεις είτε να εκδίδουν βιβλία , κ. Αλογοσκούφης, είτε να υπογράφουν εθνεγερτικά μανιφέστα, βλέπε Παπαθανασίου. Το χαστούκι της Ε.Ε όμως δεν ειναι χαστούκι αποκλειστικά στην Νέα Δημοκρατία, είναι ένα χαστούκι αφιερωμένο στον Έλληνα μικροαστό που κλέβει τον γείτονα του στο εμπόριο, είναι ένα χαστούκι στο θρασύδειλλο Ελληνάρα που βρίζει ανώνυμα και προσκυνάει επώνυμα τα αφεντικά του, είναι ένα χαστούκι-προειδοποιήση και σε αυτήν την κυβέρνηση.
http://press-gr.blogspot.com

ΟΙ ΧΑΡΟΥΛΕΣ !...


http://logoplokies.blogspot.com/

Ένα κτίριο που... παράγει ρεύμα!


«Ένα κτίριο δεν αρκεί να είναι πράσινο, πρέπει και να φαίνεται πράσινο». Αυτό ήταν το σκεπτικό των κατασκευαστών του πρώτου κτιρίου στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκά στις προσόψεις των μπαλκονιών.

Αν και η συγκεκριμένη λύση επιλέχθηκε κυρίως για αισθητικούς λόγους, η εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ στους 7 ορόφους αλλά και τη στέγη της οικοδομής μπορεί να αποφέρει έως και 10.500 ευρώ κάθε χρόνο στους ιδιοκτήτες.

«Πολύς κόσμος είναι επιφυλακτικός με την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών για αισθητικούς λόγους: κατά κάποιον τρόπο τα συσχετίζουν στο μυαλό τους με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το έργο αυτό αποδεικνύει ότι τα φωτοβολταϊκά μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία προς ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λευτέρης Σιγάλας, διευθύνων σύμβουλος της Οmniphos ΑΤΕ, που υλοποίησε την εγκατάσταση του συστήματος.

Στο πράσινο κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 93 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχουν εγκατασταθεί συνολικά 20 κιλοβάτ ηλιακών πάνελ- 13 από αυτά τοποθετήθηκαν στις προσόψεις των μπαλκονιών, ενώ τα υπόλοιπα στην ταράτσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται κατακόρυφα έχουν κατά προσέγγιση 50% μειωμένη απόδοση καθώς οι ακτίνες βρίσκουν την επιφάνειά τους με μεγάλη γωνία. Στην περίπτωση του νέου κτιρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το κόστος των πάνελ που τοποθετήθηκαν στα μπαλκόνια δεν ξεπέρασε τα 57.000 ευρώ και θα αποσβεστεί σε 10-11 χρόνια. Όχι άσχημα για μία λύση που επιλέχθηκε για αισθητικούς κυρίως λόγους...

Όσο για τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα, η ισχύς των οποίων φτάνει τα 7 κιλοβάτ, θα «κερδίζουν» για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους περίπου 5.300 ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος τους ανήλθε σε 28.000 ευρώγεγονός που κάνει την απόσβεσή τους «υπόθεση 5 ετών».

Περιβαλλοντικά οφέλη
«Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών στις προσόψεις των εξωστών, πέρα από αισθητική λύση, προσφέρει περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη: αφενός συνεισφέρει στη μείωση των ρύπων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αφετέρου μειώνει το ύψος των λογαριασμών ηλεκτρικού καθιστώντας τα μία ενδιαφέρουσα επένδυση από κάθε άποψη», επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Σιγάλας.
ΣΥΜΦΕΡΕΙ
Σε 10 χρόνια το φωτοβολταϊκό σύστημα θα είναι ήδη μια απολύτως κερδοφόρα επένδυση για τους ιδιοκτήτες

Μικρά μυστικά για μεγαλύτερο κέρδος

ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ σε ταράτσες ή στέγαστρα φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος έως και 10 κιλοβάτ- το κόστος των οποίων δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης-, απαραίτητη είναι μία έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, ενώ βάσει της πρόσφατης ρύθμισης καταργείται η τήρηση βιβλίων. Αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κλίση ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο- ήτοι περίπου 75 τετραγωνικά μέτρα - η μείωση της απόδοσής τους υπολογίζεται για την ηλιοφάνεια της Αθήνας στο 9%.

Δηλαδή θα παράγουν ετησίως περίπου 12.700 κιλοβατώρες, των οποίων η αξίαμε 55 λεπτά ανά κιλοβατώρα που θα αγοράζει η ΔΕΗ- ανέρχεται σε 6.985 ευρώ.

Για να αποδίδουν τα φωτοβολταϊκά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους θα πρέπει η τοποθέτησή τους να γίνει με κλίση 25%, που σημαίνει ότι για την εγκατάσταση 10 κιλοβάτ απαιτείται χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων. Σε αυτήν την περίπτωση τα ετήσια έσοδα από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχονται σε 7.700 ευρώ. «Αν σε μία ταράτσα υπάρχει και κοινόχρηστος και ιδιωτικός χώρος έχουμε τη δυνατότητα τοποθέτησης 20 κιλοβάτ φωτοβολταϊκών χωρίς κλίση σε 150 τ.μ. Μπορεί να έχουν μειωμένη απόδοση κατά 9%, όμως συμφέρει οικονομικά αφού προσφέρουν έσοδα της τάξης των 14.000 ευρώ κάθε χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα από τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις έως 10 κιλοβάτ δεν φορολογούνται», λέει ο κ. Σιγάλας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι για να μπορέσει κάποιος να εγκαταστήσει έως και 20 κιλοβάτ φωτοβολταϊκών σε προσόψεις μπαλκονιών, θα πρέπει - πέρα από την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία- να τηρεί βιβλία για την Εφορία, ενώ θα φορολογείται από 20% έως 25% για τα έσοδα ανάλογα με το είδος της εταιρείας που έχει συστήσει. Επιπλέον η τιμή αγοράς της κιλοβατώρας από τη ΔΕΗ σε αυτήν την περίπτωση ανέρχεται στα 45 λεπτά και όχι στα 55 όπως ισχύει για τις εγκαταστάσεις έως 10 κιλοβάτ σε ταράτσες και στέγαστρα.
ΤΑ ΝΕΑ

Dora – Samaras as Hilary – Obama



Άλλο παράδειγμα είναι το «δίδυμο» Χίλαρυ-Ομπάμα;

–Η Χίλαρυ Κλίντον στις προκριματικές εκλογές για το Δημοκρατικό χρίσμα το 2008 στις ΗΠΑ: Είχε το σαφές προβάδισμα εξ αρχής, αλλά πρώτον ήταν αρκετά «φθαρμένη» απέναντι στη βάση του Δημοκρατικού κόμματος. Και δεύτερον, έδωσε την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να κερδίσει τους «ταλαντευόμενους», «κυμαινόμενους» ή «ενδιάμεσους ψηφοφόρους» (μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών) θεωρώντας ως «δεδομένους» τους παραδοσιακούς Δημοκρατικούς. –Αντίθετα, ο Ομπάμα απευθύνθηκε στον «πυρήνα» των ψηφοφόρων του κόμματός του, εξέφρασε την ίδια τη βάση, κέρδισε την «καρδιά» της και τελικά νίκησε και τις προκριματικές και τις Προεδρικές εκλογές.

Η Χίλαρυ κέρδισε σχεδόν παντού όπου ψήφιζαν τα κομματικά στελέχη μόνο (caucuses). Αντίθετα ο Ομπάμα κέρδισε τις περισσότερες Πολιτείες όπου ψήφιζε η βάση.

* Η Χίλαρυ, πέρα απο την υποστήριξη των μηχανισμών, των παραδοσιακών δημοκρατικών media και του κορμού των στελεχών του κόμματος, έδινε εξ αρχής την εικόνα ότι ήταν «η μόνη που μπορούσε να κερδίσει τους Δημοκρατικούς». Αλλά καθώς ξετυλιγόταν η προεκλογική εκστρατεία, αυτή η εικονα άλλαξε και τελικά ανατράπηκε.

Champ.League - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΑΝΤΑΡ: 2 - 1

Η καρδιά και η πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό τον δικαίωσε. Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε από την τροπή της αναμέτρησης και με πείσμα κατάφερε να νικήσει στις καθυστερήσεις τη Σταντάρ Λιέγης (2-1), θέτοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους έξι βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και τέσσερις μακριά από την τρίτη Άλκμααρ.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσλαμβάνει μετανάστες

Μετανάστες στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σκοπεύει να προσλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξετάζεται η πρόσληψη μεταναστών δεύτερης γενιάς σε αστυνομικά τμήματα τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και εθνικών μειονοτήτων. Πρόθεση του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μέτρου να αρχίσει από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονος, περιοχή με έντονη παρουσία μεταναστών και συχνά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και κατοίκων, αλλά και με αμαρτωλή ιστορία βασανισμού Αφγανών μεταναστών από αστυνομικούς. Μόλις λυθούν τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για το νέο μέτρο, το τμήμα θα ενισχυθεί και με κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και μετανάστες- «αστυνομικούς». Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ότι θα συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για το άνοιγμα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα. Προτάσεις για τη συμμετοχή μεταναστών στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά το πρότυπο της βρετανικής αστυνομίας όπου συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες, είχαν πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν αλλά έμειναν τελικά στο συρτάρι.
ΤΑ ΝΕΑ

Ελεύθερος ο κ. Μίζενς! ! !

Ελεύθερος είναι από χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Σχεδόν τέσσερις μήνες, 118 ημέρες, έμεινε στις φυλακές Στάντελχαϊμ του Μονάχου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ηellas. Εγκατέλειψε την πύλη των φυλακών χθες το απόγευμα, έπειτα από απόφαση του Εφετείου της Βαμβέργης. Με την αποφυλάκιση υλοποιήθηκε η προσωρινή απόφαση που πήρε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το Εφετείο της Βαμβέργης να άρει την κράτηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που είχε συλληφθεί στις 25 Ιουνίου προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα. Η προσωρινή αποφυλάκιση αποτελεί στην ουσία και προπομπό για την οριστική απόφαση των Γερμανών δικαστών. Μετά τη χθεσινή αποφυλάκισή του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία, όπου προστατεύεται από την ασπίδα της γερμανικής υπηκοότητας που διαθέτει.

Σοκ και δέος στις Βρυξέλλες για το έλλειμμα-μαμούθ

Μάχη θα χρειασθεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει από τις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης των 2,5 δισ. ευρώ για το 2010 που υποσχέθηκε προεκλογικά, αφού ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Χοακίν Αλμούνια εξέφρασε, στο Λουξεμβούργο, ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις του γι΄ αυτό, δεδομένου του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας. «Το πρόγραμμα αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση και θα υλοποιηθεί», διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Λίγο νωρίτερα ο κ. Αλμούνια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πει στο Συμβούλιο ότι «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη λογική του επεκτατικού προγράμματος, με δεδομένο το μεγάλο έλλειμμα του προϋπολογισμού και την προσπάθεια να περιοριστεί σε μονοψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ το 2010». Τα δύο προγράμματα, για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση, είναι συμβατά μεταξύ τους, υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Η Κομισιόν, συνέχισε, θέλει να τα δει αυτά γραπτά. Όταν θα τα δει θα είναι σύμφωνη με τις προτάσεις μας», κατέληξε. Όμως, η ελληνική διαπραγματευτική προσπάθεια προβλέπεται δύσκολη, στο κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες έναντι της Ελλάδας μετά τις προχθεσινές αποκαλύψεις για το ύψος του ελλείμματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
ΤΑ ΝΕΑ