Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η «προίκα» του 2004

Και ξαφνικά, εν έτει 2010, η διεθνής κοινή γνώμη ανακάλυψε την ελληνική αναξιοπιστία. Ανακάλυψε τη «δημιουργική λογιστική», τα ψεύτικα και παραποιημένα στατιστικά στοιχεία με τα οποία δημιουργούσε η Ελλάδα μια διαφορετική εντύπωση για την οικονομική της κατάσταση.
Ολοι φαίνονται πως αγνοούν ότι η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη αν και δεν συγκέντρωνε τα κριτήρια που είχαν τεθεί, χάρη στα παραπλανητικά νούμερα που παρέθεσε και που οι Ευρωπαίοι «εταίροι» αποδέχτηκαν, αν και γνώριζαν ότι ήταν ψεύτικα. Αλλωστε δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που παρέθεσε ψεύτικα στοιχεία...
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Ελλάδα συγκεντρώνει τα φώτα μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας: Το 2004, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, η «διεθνής κοινότητα» κρατούσε την ανάσα της αν θα μπορέσουν τελικά να είναι έτοιμες στην ώρα τους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και υποδομές που ήταν απαραίτητες για να γίνουν οι Αγώνες. Τότε οι ελληνικές ευρεσιτεχνίες και πατέντες έδωσαν και πήραν, οι εργολάβοι χρέωσαν τα έργα πολύ παραπάνω «λόγω του κατεπείγοντος», θυσιάστηκαν και κάποιοι εργάτες, κυρίως ξένοι, και τελικά «τα καταφέραμε», είπαν. Μίλησαν για τους «επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» και ξέχασαν ότι το πραγματικό κόστος των «έργων» ήταν 4-5 φορές περισσότερο από το αρχικά προϋπολογισθέν. Ξέχασαν ότι ο φάκελος με τον οποίο «κέρδισε» η Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εντελώς διάτρητος, ότι ήταν γεμάτος ψεύτικα στοιχεία, ότι ήταν αναξιόπιστος.
Ο σουηδικός λαός θεωρείται από τους πιο φιλειρηνικούς. Οταν όμως του τέθηκε το 1997 το δίλημμα αν θέλει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στη Στοκχόλμη, η απάντηση δόθηκε με ένα μπαράζ βομβιστικών εκρήξεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις: το κύριο επιχείρημα των αντιτιθέμενων Σουηδών ήταν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιβάρυναν σοβαρά την οικονομία της χώρας τους και θα περιόριζαν τους πόρους που προορίζονταν για κοινωνικές δαπάνες. Ετσι, με χαμηλή βαθμολογία στο κριτήριο «λαϊκή αποδοχή», οι Σουηδοί απέτρεψαν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα τους. Μέχρι σήμερα αρνούνται να ενταχθούν στην ευρωζώνη.
Στο Βερολίνο, στις αρχές της δεκαετίας του '90, η μη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε ως όρος για τη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές μεταξύ αριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Μέχρι σήμερα, στο Βερολίνο, το ισχυρό αντι-ολυμπιακό κίνημα που αναπτύχθηκε απέτρεψε τη διεκδίκηση των περιζήτητων παγκοσμίως Ολυμπιακών Αγώνων...
Στη χώρα μας, αντιθέτως, η «Μεγάλη Ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα άγγιξε τη φαντασία ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Ο ανεκδιήγητος φάκελος που κατατέθηκε στην ανεκδιήγητη «Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» του Σάμαρανκ, των «αθανάτων» και των μαφιόζων, περιείχε στημένο γκάλοπ όπου το 97,5% των Ελλήνων ήταν υπέρ των Αγώνων στην Αθήνα. Οσοι εναντιώθηκαν, θεωρήθηκαν από «αντεθνικά στοιχεία» έως γραφικοί. Τα επιχειρήματά τους για τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα αποσιωπήθηκαν ή λογοκρίθηκαν. Ετσι, κάποιοι φαίνεται να πέφτουν από τα σύννεφα όταν αντιλήφθηκαν λίγα χρόνια μετά τους Αγώνες ότι το δημόσιο χρέος και ο δανεισμός είχαν εκτοξευθεί στα ύψη.
Το πραγματικό ωστόσο κόστος της «επιχείρησης Ολυμπιάδα 2004» δεν το μάθαμε ποτέ. Φρόντισε γι' αυτό η Γιαννούλα και ο Σημίτης και στη συνέχεια ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ακόμα πληρώνουμε κι ακόμα χρωστάμε τα κερατιάτικα.
Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική για τη χώρα. Αυτοί που μας «χάρισαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αυτοί που μας επέβαλαν να αγοράσουμε άχρηστους εξοπλισμούς και πανάκριβα συστήματα ασφαλείας, αυτοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά μας, οι Γερμανοί της Siemens και αυτοί που εισέπραξαν τις μίζες και τις προμήθειες, μας μιλάνε για «αναξιοπιστία» της χώρας . Μας ζητάνε να καθηλώσουμε τους ήδη χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, να περικόψουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες και ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα για να στηρίξουν τις τράπεζες που τόσα χρόνια μας ξεζούμιζαν κανονικά.
Στο Μόντρεαλ του Καναδά δεν απέκρυψαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν γι' αυτούς μια οικονομική καταστροφή. Ακόμα πληρώνουν... Στην Ελλάδα, αποκρύπτεται επιμελώς ότι η κατρακύλα της οικονομίας της χώρας ξεκινάει λίγα χρόνια πριν από το 2004 και κορυφώνεται σήμερα. Οι εμφανισθέντες «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας των προηγούμενων χρόνων δεν μπορούν να αποκρύψουν την ουσιαστική «προίκα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, δηλαδή την πραγματικότητα των τεράστιων ελλειμμάτων, του αχαλίνωτου δανεισμού. Η φούσκα έσπασε. Το ζήτημα είναι αν και πότε θα ξεχειλίσει το ποτάμι της οργής.
* Πολεοδόμος, μέλος «Καμπάνιας Αντι-2004» 

ΣΟΚ! Έλληνας κομμουνιστής αυτοκτόνησε αφού είδε αυτή την εικόνα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ τρομακτική!

Το δαιμόνιο των διαφημιστικών εταιριών δημιούργησε νέα μόδα στο Facebook. Σίγουρα όλοι οι χρήστες του φουμπου θα έχετε δει αυτά τα περίφημα κουίζ με τις μισοκρυμμένες φωτογραφίες, όπου πρέπει να κάνετε like και να τις προωθήσετε στους φίλους σας για να τις δείτε αποκαλυμμένες. Μην τσιμπάτε… δεν πρόκειται να δείτε τίποτα.

Σε αντίθεση βέβαια με το δικό μας κουίζ, που είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εδώ θα το κάνουμε λίγο ανάποδα βέβαια… Πρώτα θα δείτε την εικόνα που σοκάρει και μετά θα κάνετε like και share (αν θέλετε καλέ). Όσοι έχετε τα κότσια λοιπόν… και αντέχει το στομάχι σας… μπορείτε να τη δείτε. Βουαλά!

......


......


......


......


......


......


......


......

«Τσιγάρο τέλος» από την Τετάρτη

Σε ισχύ τίθεται από την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αύριο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα σε συνέντευξη Τύπου. Πριν από τη συνέντευξη, θα γίνει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα στελέχη του μηχανισμού ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος, στο κτήριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Από 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ. Ορίζεται ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν. Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν προχωρά ο διαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη. Από 1ης Σεπτεμβρίου καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης καπνού. Ο έλεγχος για την τήρηση των διατάξεων του νόμου δίνεται στην αστυνομία ή στο λιμενικό, ανάλογα με τους χώρους αρμοδιότητας. 
ΤΑ ΝΕΑ

Καλλικράτης... η ώρα της Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα

''Να μαζευτούμε πολλοί έμπειροι για να μην μας ξεφύγει τίποτα'' 
... για το καλό της Κέρκυρας φυσικά!!!

Θα μπορούσε να λέει...

 Κ. Σημίτης: "Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κ. Καραμανλής δεν υπάρχει λόγος να προβεί σε καμία δήλωση. Του συνιστώ να μην δώσει καμία συνέντευξη και να μην πει ξεκάθαρα τί συνέβη στην ελληνική οικονομία. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται να δώσει απαντήσεις στα πολλά "γιατί" του ελληνικού λαού. Το ίδιο έκανα κι εγώ και σήμερα κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι από την Αναγνωστοπούλου ως τη Σίφνο και την Ελούντα. Εξάλλου τί να πω για την περίοδο του "εκσυγχρονισμού" και τους συντελεστές της;! Μιλούν τα έργα τους από μόνα τους. Πάρ' τε ως παράδειγμα τον σύντροφο Νίκο..."

Δια την ευφάνταστη δήλωση:
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Αριστερή εθνικοφροσύνη

http://red-alliance.clan.su/_ph/7/81624045.jpgΕΣΕΙΣ τι δήμαρχο θα διαλέξετε; Υπέρ του μνημονίου ή κατά; Δισταγμοί δεν επιτρέπονται. Διότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό- το αν είναι δηλαδή υπέρ ή κατά της βοήθειας από την τρόικα- θα πρέπει να είναι το πρώτο και το καθοριστικό κριτήριο για τις επιλογές μας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ΤΩΡΑ βέβαια ορισμένοι, του γράφοντος περιλαμβανομένου, θα απορούν ενδεχομένως για το αν η αντίθεση στο μνημόνιο επιτρέπει σε έναν υποψήφιο να είναι και καλύτερος δήμαρχος. Αλλά αυτό ασφαλώς είναι μια πολύ μικρή περιπλοκή στη συλλογιστική των αντιμνημονιστών. Δυσκολότερο ενδεχομένως είναι να διακρίνουμε τους «υπέρ» και τους «κατά».

ΑΣΦΑΛΩΣ υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ενα μέρος των πολιτών μπορεί να θεωρεί ότι πρέπει να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταργηθεί το μνημόνιο ως τεκμήριο υποτέλειας και καταλήστευσης του ελληνικού λαού.

Ενα άλλο μέρος πάλι- φανατικοί νεοφιλελεύθεροι, για παράδειγμα- μπορεί να πιστεύει ότι και λίγο είναι, ότι θα έπρεπε να μας βάλουν ακόμη πιο σκληρούς όρους. Εμείς, όμως, οι υπόλοιποι;

ΤΙ συμβαίνει, π.χ., με όσους θεωρούν το μνημόνιο αναγκαίο κακό γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα είχε οδηγηθεί στη χρεοκοπία; Ή πάλι σε ποια παράταξη τοποθετείται ένας πολίτης που δεν του αρέσει το μνημόνιο, αλλά από τη στιγμή που ψηφίστηκε θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί για να μη βρεθούμε έξω από την ΟΝΕ;

ΕΚΤΟΣ από τους βουλευτές, βλέπετε, οι οποίοι τελικώς πρέπει να πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι», οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την πολυτέλεια να υιοθετούμε και να εκφράζουμε πιο σύνθετες απόψεις που δεν μπορούν να συρρικνωθούν σε μια λογική μαύρου- άσπρου. Αυτός είναι και ο πλούτος της Δημοκρατίας που μας επιτρέπει παρά τις διαφωνίες μας να συμβιώνουμε πολιτισμένα. Ακόμη και να ψηφίζουμε έναν καλό δήμαρχο που δεν ανήκει στο κόμμα μας!

ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ; Μάλλον όχι. Γιατί κατά καιρούς έχουμε πληρώσει ακριβά τέτοιου είδους διαχωριστικές γραμμές. Κατ΄ εξοχήν οι αντιμνημονιστές της Αριστεράς άλλωστε θα έπρεπε να θυμούνται τον καιρό όπου η εθνικοφροσύνη είχε καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών να ζουν στο περιθώριο.

ΤΟ ότι από την Αριστερά πάει να αναβιώσει σήμερα ένα νέο είδος αριστερής εθνικοφροσύνης μαρτυρεί ασφαλώς πολλά για τη σταλινική νοοτροπία των ηγετικών στελεχών της. Δείχνει όμως ταυτόχρονα και το οριστικό της διαζύγιο από κάθε λογική δημιουργικών πολιτικών συνθέσεων: το πρωτεύον δεν είναι να βγουν καλοί δήμαρχοι αλλά στελέχη που με βεβαιότητα όταν το κόμμα το απαιτεί θα υπογράφουν ψηφίσματα κατά της τρόικας. ...ΕΚΤΟΣ κι αν όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από δικαιολογίες για τη δεύτερη Κυριακή!
tovima.gr

Ωχ...


Ένα θέμα που συζητείται είναι η απουσία του Κ. Καραμανλή. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να «σπάσει» τη σιωπή του ο πρώην πρωθυπουργός;
Έχει κακούς συμβούλους ο Κώστας Καραμανλής. Τώρα που είναι στα κάτω του, όπως και τότε που ήταν στα πάνω του. Όσο ο Κώστας Καραμανλής αρνείται να μιλήσει τόσο δίνει την εντύπωση στην κοινή γνώμη αλλά και στους θεσμικούς παράγοντες ότι σνομπάρει.
Δεν σνομπάρει, απλώς φοβάται να ξεκινήσει έναν Γολγοθά, τον οποίον αναγκαστικά κάποια στιγμή θα περπατήσει. Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής, και συγχωρέστε με που θα το πω, το καταθέτω με παρρησία αυτό που είχα πει το 1997 στο Συνέδριο της ΝΔ που τον εξέλεξε για αρχηγό. Είχα απαντήσει μονολεκτικά σε ερώτηση, ωχ!Αυτό το ωχ επιβεβαιώνεται.
Από τη  συνέντευξη του Γ.Καρατζαφέρη στο σημερινό "Έθνος"
pelasgia