Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Έρχεται και είναι tro(ma)ktiko...!!!!!!!!

Έρχεται σε λίγες μέρες...Αφήστε τα σχόλια σας, γίνετε αναγνώστες του, στηρίξτε το...!
Είδαμε την παραπάνω ανάρτηση από ένα φιλικό ιστολόγιο και δεν μπορούσαμε παρά να την αναρτήσουμε.
Λέτε???? Θα δείξει.....!!!

Καύσιμα ΤΕΛΟΣ στα περισσότερα πρατήρια του νησιού

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=162838&w=400&h=300&q=80

Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα καυσίμων στα περισσότερα πρατήρια εντός αλλά και πέριξ της πόλης !

Να τον ακούτε τον Παμπούκη...

Πληροφορούμε εκ του ΒΗΜΑτοδότη το παρακάτω περιστατικό:

O κ. Χ. Παμπούκης κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα φιλόδοξο νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και τον περιορισμό της πολυνομίας. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος αντιλήφθηκε την ιστορική σημασία του εγχειρήματος και παρενέβη. «Το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ένα αρχαιοπρεπές όνομα» είπε. «Δεν μπορεί ο Ραγκούσης να έχει έναν “Καλλικράτη” κι εσύ να μην έχεις τίποτε».

O υπουργός Εθνικής Αμυνας βρήκε και το κατάλληλο όνομα. «Ο ιουστινιάνειος κώδικας», είπε, «είναι το κατάλληλο όνομα για το νομοσχέδιό σου και το “Ι” να γραφτεί με “e”, όπως το e-mail,για να τονιστεί η σύνδεση με τη νέα τεχνολογία». Οι υπόλοιποι υπουργοί προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος δουλεύει ποιον. Ο Χάρης που υπόσχεται τον περιορισμό της πολυνομίας ή ο Βαγγέλης που θυμήθηκε τον Ιουστινιανό;

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι καλό θα ήταν να ακούν το Παμπούκη με μεγαλύτερο σεβασμό τόσο οι υπουργοί όσο και οι δημοσιογράφοι. Σπανίζουν άτομα τέτοιας κατάρτισης σε υπουργικές θέσεις. Ο Παμπούκης δεν είναι πολιτικός, δεν κυνηγά τον σταυρό. Μπορεί να προσφέρει πολλά...

Μια διαφορετική μεταρρύθμιση στην υγεία

Ο τομέας της υγείας ανέκαθεν αποτελούσε μια σημαντική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά πλέον απειλεί κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει τη χώρα. Η αδυναμία τόσο της νέας κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων, να προχωρήσουν ακόμα και σε απλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ, αποδεικνύουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι το πρόβλημα στη χώρα μας δεν βρίσκεται στις προθέσεις, αλλά στην πράξη. Αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι (π.χ. μεταρρυθμίσεις Παπαδόπουλου, Κλίντον και Ομπάμα), αυτό είναι ότι ο βαθμός υλοποίησης και κατ’ επέκταση η αποτελεσματικότητα μιας μεταρρύθμισης σε ένα σύστημα υγείας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την διαπραγματευτική ισχύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία διαχρονικά πρωταγωνιστούν η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις και ο νεποτισμός, το περιθώριο για πραγματική αλλαγή μέσα στο ισχύον πλαίσιο είναι πρακτικά μηδενικό. Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι μόνο διεφθαρμένο, αλλά και ηθικά χρεοκοπημένο, αφού απλώς αναλώνεται στη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων που αποκλειστικό στόχο έχουν τη διατήρηση του υπάρχοντος status quo, καταπνίγοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε δημιουργική πρωτοβουλία. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο διορισμός στις διοικήσεις των νοσοκομείων δασκάλων, απόστρατων αξιωματικών και πρώην δημάρχων μέσω της φαινομενικά αξιοκρατικής μεθόδου της ηλεκτρονικής υποβολής βιογραφικών...
.
Πραγματική αλλαγή απαιτεί τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων στη δομή και διοίκηση του κράτους με στόχο την εφαρμογή μιας νέας φιλοσοφίας στη λήψη αποφάσεων και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η σημερινή κυβέρνηση. Βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας αυτής είναι η λήψη αποφάσεων μέσω ανοιχτών και δημοκρατικών διαδικασιών βασισμένων σε επιστημονική ανάλυση και τεκμηρίωση, ενώ η εφαρμογή της προϋποθέτει χάραξη ξεκάθαρης πολιτικής για έρευνα και ανάπτυξη, υλοποίηση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων (η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι μόνο το πρώτο βήμα), καθώς και πραγματική ανεξαρτητοποίηση θεσμών (π.χ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων). Εξυπακούεται ότι σε μια χώρα όπου όλοι δηλώνουν ειδικοί επί παντός επιστητού, την ηγεσία και στελέχωση αυτών των θεσμών θα πρέπει να αναλάβουν επιστήμονες υψηλού κύρους τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με συγκεκριμένο χρόνο υπηρεσίας και χωρίς καμία απολύτως πολιτική παρέμβαση.
Μια τέτοια προσέγγιση θα οριοθετήσει την ισχύ τόσο των πολιτικών κομμάτων (τα οποία διαχρονικά αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ενώ κατ’ επανάληψη υποκύπτουν σε λογικές πελατειακών συναλλαγών), όσο και των διαφορετικών κοινωνικών/επαγγελματικών ομάδων, αλλά και κάθε λογής εξωθεσμικών παραγόντων. Έτσι, θα καταστεί μακροπρόθεσμα δυνατή μια ορθολογική και διαχρονικά συνεπής πολιτική υγείας στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχει συνεχής μέτρηση και αξιολόγηση του κόστους, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο, οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα γίνονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τις συντεχνιακές απαιτήσεις επιμέρους ομάδων, ενώ δεν θα εγκαταλείπονται ή αντιστρέφονται με την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία.
Είναι πραγματικά λυπηρό ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν εστιάσει σε «μεταρρυθμίσεις» διαχειριστικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα. Μια τέτοια προσέγγιση όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά στερείται και αναπτυξιακού οράματος.
Του Δημητρίου Pοβίθη
kathimerini.gr      
ostria-gr 

Να συλληφθεί αμέσως ο Ριέρα !!!


http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/10/22/article-0-022C2034000005DC-633_468x511.jpg


Περίπου δυόμισι χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν, λέει, τον παιχταρά στο αεροδρόμιο. Άλλοι τόσοι θα είναι και οι πράσινοι όταν έρθει ο άλλος παιχταράς. 

Του Μάριου Διονέλλη στον ΔΡΟΜΟ
Και αναρωτιέμαι, ρε γαμώτο...


Μανάδες αυτοί δεν έχουνε; θειάδες που τους κόψανε τη σύνταξη, ξα­δέρφες, θυγατέρες χωρίς επιδόματα πια; Αδερφές που δε θα δούνε σύνταξη ποτέ...;


Πού πάνε όλοι αυτοί, ρε συ; 
Για να μαζέψεις δυόμισι χιλιάδες σε πορεία για τα μέτρα πρέπει να την οργα­νώνεις ένα μήνα πριν. Ετούτοι εδώ περίμεναν να μάθουν τι ώρα έρχεται το τζετ και ξεμύτισαν από τα σπίτια σαν να τους είχαν κλειδωμένους για χρό­νια στο Κωσταλέξη. 
 Δεν πάει καλά ο κόσμος. 
Βέβαια δεν είναι και λίγο πράγμα να δεις από κοντά ένα παλικαράκι που κοστίζει 22 εκατομμύρια. Και ο ιδρώτας του, που λέει ο λόγος, να στάξει πάνω σου κάτι θα αξίζει... 
Αλήθεια, ο πρόεδρος πού τα βρήκε τα 22 εκατομμύρια και το προσωπικό λίαρ τζετ που τον έφερε; Με την Εφορία είναι εντάξει; Τα χρέη των ομάδων προς το κράτος αγγίζουν τα 240 εκατομμύρια ευρώ. 
Πόσα από αυτά αναλογούν στην ομάδα του και σε κάθε ομάδα;
Και αυτό το κράτος, ενώ περιμένει να εισπράξει, βλέπει να περνάει από μπροστά του ο μπαλαδόρος. Βλέπει 22 εκατομμύρια να μπαίνουν σε μια λιμουζίνα και να πη­γαίνουν στο ξενοδοχείο. 
Και σε λίγο θα τους πληρώσει και από πάνω με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ. 
 Λοιπόν, η λύση είναι η κατάσχεση, ή έστω η προσωρινή δήμευση. 
Οπως θα μου πάρει εμένα το οικοπεδάκι στα Κιούρκα η έφορος, αν δεν πληρώσω τα χρωστούμενα, έτσι και από τις ΠΑΕ. Τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι και οι παίχτες. Και η πρόκληση είναι μεγάλη ειδικά τώρα, μέσα στην κρίση.


Να τους συλλάβει, λοιπόν. Ή έστω να τους «δημεύσει». 
 Να μην μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα. Αν δεν ξεπληρώσεις, φίλε, στο κρατικό ταμείο, δεν μπορείς να χρησιμοποιή­σεις την περιουσία που μου δείχνεις προκλητικά ότι μόλις απέκτησες. Τελεία και παύλα.


Το τολμάει κανείς; Την άλλη μέρα θα έχουν 250 χιλιάδες στους δρόμους έτσι για πλάκα.


Γι' αυτό το σύστημα έπρεπε να χτυ­πηθεί από μέσα. 
Γι' αυτό έγινε πρό­εδρος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
  Τον περιμένω από ώρα σε ώρα να ξεπηδήσει από τον "πράσινο"  δούρειο ίππο και να κατατροπώσει όλη αυτή τη μαφία...

Η Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και σε ηλεκτρονική μορφή !


Διαθέσιμα δωρεάν θα είναι στο εξής όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα φύλλα θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή, από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, τόσο για ανάγνωση, όσο και για αποθήκευση και εκτύπωση.
apolitistosteki

Κρατική αντεπίθεση στο τραπεζικό σύστημα από τον Γ.Παπανδρέου !

http://www.market-talk.net/images/uploads/m04-222930papandreoy.jpg 
Πρόκειται για πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου σε μυστική σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου.)
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που θα δουν πολύ σύντομα το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση απέναντι στην πρόταση του κυρίου Σάλλα της Πειραιώς ετοιμάζει deal που θα ταράξει τα νερά του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία για να γίνει μια υπερτράπεζα με συγχώνευση της. Εθνικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε λίγες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες.

«Χρυσώνουν» με 85 εκατομμύρια τον Ροναλντίνιο

Μέχρι και 85 εκατομμύρια ευρώ τάζει η Φενέρμπαχτσε στον Ροναλντίνιο και δηλώνει πρόθυμη να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε ο Βραζιλιάνος να πάει στην Τουρκία. Από την πλευρά του, ο Ρόνι δηλώνει πως θέλει να παραμείνει στην Μίλαν. Όπως γράφει η «Corriero dello Sport», οι Τούρκοι δίνουν στην Μίλαν 10 εκατομμύρια ευρώ για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τον παίκτη. Παράλληλα, φαίνεται να έχουν γνωστοποιήσει στον ίδιο την πρόθεσή τους για κλειστό 5ετές συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές στα 15 εκατομμύρια! Η μεταγραφή είναι ακριβή αλλά φαντάζει αδύνατη, αν φυσικά επιβεβαιωθούν όσα είπε ο εκπρόσωπος του Ροναλντίνιο. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, ο σούπερ σταρ της μπάλας επιθυμεί πρωτίστως την παραμονή του στη Μίλαν και σε αντίθετη περίπτωση θα ήθελε να παίξει στους Λος Άντζελες ή στην Φλαμένγκο.