Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

WWF:EARTHHOUR - ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ@ΚΕΡΚΥΡΑ


ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟΔEIΚΝYΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

6χρονος με δείκτη νοημοσύνης πάνω και απο του Einstein!!!

Ένας 6-χρονος απο το Οχάιο έχει κάτι που μόνο ένα σε εκατομμύριο ανθρώπους έχει: ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 176 .Ο Pranav έχει ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 176. Ένα άτομο στους 1 εκατομμύριο έχει ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 176 και πανω. Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ του Άλμπερτ Αϊνστάιν θεωρήθηκε περίπου 160. Ο μέσος ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ είναι 100.Ο Pranav Veera, που αγαπάει τα τηλεοπτικά παιχνίδια και τα παιχνίδια όπως οποιοδήποτε άλλο παιδί,έχει ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά ξεχωρίζει.Ο μικρός μπορεί να πει το αλφάβητο ανάποδα και να απαριθμήσει τα ονόματα των αμερικανών Προέδρων με την σειρά που υπηρέτησαν το αξίωμα. Εάν του δώσεις οποιαδήποτε ημερομηνία απο 2000,ο Veera μπορεί να σας πει ποια ημέρα της εβδομάδας ήταν.Επίσης έχει μια φωτογραφική μνήμη.
Ούτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν σημείωσε τόσο υψηλόβαθμό στα διαγράμματα νοημοσύνης όσο Veera: Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ των θρυλικών μεγαλοφυιών ήταν πιθανά περίπου 160.
«Είναι καταπληκτικό παιδί,» δηλώνει ο Marci Taylor, δάσκαλος στον παιδικών σταθμών του Veera. «Ξέρει τόσο πολλά, όμως είναι τόσο ενθουσιασμένος με την εκμάθηση νέων πραγμάτων από οποιοδήποτε παιδί που έχω δει ποτέ. »

Κι ύστερα,κι ύστερα και δεν υπάρχει ύστερα..

Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης - First European Day on Solidarity between Generations

Στις 29 Απριλίου 2009 η ΕΕ θα γιορτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μια Ημέρα αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη και τη Συνεργασία ανάμεσα στις Γενιές (First European Day on Solidarity between Generations). Η συγκεκριμένη Ημέρα θεσμοθετήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Σλοβενικής Προεδρίας στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου για τη Διαγενεακή Αλληλεγγύη που διεξήχθη στην πόλη Brdo τον Απρίλιο του 2008 (Conference on Intergenerational Solidarity). Παρότι πράξη συμβολική, αποτελεί θετική εξέλιξη για την υπόθεση της διαγενεακής δικαιοσύνης στην Ευρώπη, και γενικότερα για τη γενεακή προσέγγιση στις προκλήσεις που απασχολούν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η ΕΕ, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, δείχνει το ενδιαφέρον της για το Διαγενεακό Ζήτημα. Το ζήτημα δηλαδή της δίκαιης κατανομής των ωφελειών και των βαρών ανάμεσα στις γενιές που βρίσκονται εν ζωή, αλλά και ανάμεσα στους σημερινούς ανθρώπους και τους μελλοντικούς πολίτες.
Γιατί όμως πρέπει να ενδιαφερθούμε;
Καταρχάς, ας αναλογιστούμε για μια στιγμή τα αυτονότητα και άμεσα ορατά. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, χώρες όπως η Ελλάδα πληρώνουν πολύ ακριβά τις γενεακά κοντόφθαλμες οικονομικές πολιτικές που ακολούθησαν στο παρελθόν. Η λογική του τρώμε από το μέλλον για να υπερκαταναλώσουμε στο παρόν, υπερχρεωνόμαστε και διατηρούμε μη βιώσιμες δημοσιονομικές θέσεις σε βάθος χρόνου, όχι μόνο έχουν στερήσει τη χώρα από το δημοσιονομικό όπλο ενάντια στην ύφεση, έχουν οδηγήσει επίσης σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους δανεισμού του δημοσίου, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το εξωτερικό χρέος, οδηγώντας ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής προμηθειών, μισθών και επικουρικών συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το διαγενεακό ζήτημα, όμως, υπερβαίνει την παρούσα οικονομική συγκυρία. Υπήρχε και θα υπάρχει ακόμα και όταν ξεπεράσουμε την κρίση.Καθώς οι Ευρωπαϊκές χώρες με πρωταθλήτριες όλων την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία γερνούν με ανησυχητικούς ρυθμούς, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά συστήματα τίθενται υπό αφόρητη πίεση. Η προστασία των ηλικιωμένων από τη μία και η επένδυση στους νέους από την άλλη, μετατρέπονται σε μεταβλητές μιας εξαιρετικά δυσεπίλητης δημοσιονομικής και κοινωνικής εξίσωσης. Ήδη, πολλά ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας δεν έχουν να πληρώσουν, οι φτωχοί συνταξιούχοι κυμαίνονται σταθερά στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 25%, ενώ το έλλειμμα από τις μελλοντικές υποχρεώσεις των ταμείων απέναντι στους ασφαλισμένους ανέρχεται σε δύο ολόκληρα ΑΕΠ. Όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι οι καταβαλόμενες εισφορές προσεγγίζουν το 44% του εργατικού κόστους.
Στο μεταξύ, η παρουσία ενός αριθμητικά ισχυρού και γεωγραφικά εκτεταμένου σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια «πρεκαριάτου», μιας ομάδας επισφαλών εργαζόμενων νέων η οποία αισθανόμενη ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της σταδιακά ριζοσπαστικοποιείται, δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, θέτοντας σε ευθεία αμφισβήτηση έννοιες όπως ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη των γενεών, οι οποίες στο παρελθόν υπήρξαν ριζωμένες στην κοινωνική συνείδηση των πολιτών και πολιτικά αδιαμφισβήτητες.Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το διαγενεακό ζήτημα δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις προκλήσεις που θέτει στο “γενεακό συμβόλαιο” το δημογραφικό. Καθώς το περιβαλλοντικό έλλειμμα διευρύνεται, το δικαίωμα των παιδιών και των μελλοντικών γενεών να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε ένα ισόρροπο φυσικό και δομημένο περιβάλλον τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, εύλογα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η αρχή της διαγενεακής δικαιοσύνης, της υποχρέωσης δηλαδή των ευρωπαϊκών κοινωνιών για μία ακριβοδίκαιη διευθέτηση των σχέσεων ανάμεσα στις γενιές στο θέμα του ασφαλιστικού, του οικολογικού, του δημοσιονομικού και τους εργασιακού, και όχι απλά της επίδειξης αλτρουισμού στο πλαίσιο της παραδοσιακής αλληλεγγύης, ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό διακύβευμα στην ΕΕ του 21ου αιώνα. Ήδη, το Δεκέμβριο του 2008 ομάδα ευρωβουλευτών έλαβε την πρωτοβουλία να θέσει σε ψηφοφορία Γραπτή Δήλωση σχετικά με την ανάγκη καθιέρωσης Εκπροσώπησης για τις μελλοντικές γενεές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Δήλωση 0070/2008). Η πρόταση αυτή τελικά δεν πέρασε, δείχνοντας ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης. Εν όψει όμως της Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας, έχουμε μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε εκ νέου για το διαγενεακό ζήτημα. Να το θέσουμε στο προσκήνιο.

Αλατόνερο στον Άρη; (Mars Phoenix Lander)

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι υπάρχει νερό στον Άρη, αλλά κυρίως σε μορφή πάγου στους δύο πόλους του. Όμως μια φωτογραφία από ένα "πόδι" του σκάφους Mars Phoenix Lander αποκαλύπτει σύμφωνα με ερευνητές την ύπαρξη αλμυρού νερού σε υγρή μορφή στον κόκκινο πλανήτη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται νερό σε υγρή μορφή εκτός του πλανήτη μας!Αφού η παρουσία νερού σε υγρή μορφή είναι βασικό χαρακτηριστικό για την ύπαρξη ζωής (τουλάχιστον με την μορφή που την ξέρουμε εμείς) αυτή η ανακάλυψη έχει πολύ μεγάλη σημασία.Η έρευνα θα παρουσιασθεί στις 23 Μαρτίου στο συνέδριο"Lunar and Planetary Science Conference" στο Χιούστον.Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η φωτογραφία που βλέπετε δείχνει σταγονίδια στον βραχίωνα προσεδάφισης του σκάφους. Βασισμένοι στην θερμοκρασία του βραχίωνα και στην παρουσία αλάτων που ανιχνεύθηκαν στο χώμα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι σταγόνες προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από αλμυρό υγρό νερό και λάσπη που πιτσίλισε το σκάφος κατά την προσεδάφιση.

Έφυγε η Jade Goody - R.I.P

Η 27χρονη Jade Goody, πέθανε στη 3.55 π.μ. το πρωί της Κυριακής από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η 27χρονη Τζούντι, μητέρα δυο μικρών αγοριών, η οποία παντρεύτηκε το σύντροφό της μόλις τον περασμένο μήνα στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στο Εσεξ της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Η απόφαση της πρώην παίχτριας του Βig Brother να πεθάνει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας έγινε για να κερδίζουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα για τα δύο μικρά αγόρια, και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Δημοσκόπηση Alco για το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα

ΚΟΥΙΖ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ...

το κουίζ της εβδομάδας


Ποιος Αντιδήμαρχος και προσφάτως τηλεοπτικός αστέρας, που ΄΄λέει΄΄ ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και νοιάζεται για το κίνημα στην Κέρκυρα, στήριξε ανοιχτά και λυσσαλέα το Ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπό τον Στέφανο Πουλημένο στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές ;;;;;;;
ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ....ΠΟΙΟΣ;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Εκτιμήσεις σοκ για ανεργία στο 15%

Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το ποσοστό της ανεργίας και σε μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Απασχόληση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτίναξη της ανεργίας στο 14,6%-15%μέσα στο 2009- αν μειωθούν στο μισό οι θέσεις εργασίας στην οικοδομή όπου σήμερα απασχολούνται περίπου 400.000 εργαζόμενοι. Τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το «τσουνάμι» των απολύσεων είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι το επόμενο «κύμα» θα χτυπήσει τους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού όταν ο ρυθμός των απολύσεων στις κατασκευές, τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες συνεχίστηκε και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Deutche Τelekom - ΟΤΕ

Υποσχέσεις για συνέργειες αξίας 2 δισ. ευρώ με τον ΟΤΕ την ερχόμενη δεκαετία (!), τις οποίες είχε προαναγγείλει η Deutche Τelekom μετά την εξαγορά του 20% του Οργανισμού, έδωσαν χθες εκ νέου στη Βόννη οι διοικήσεις του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας. Οι πρώτες συνέργειες αφορούν κυρίως τις προμήθειες, τα υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών και τη διάθεση του προϊόντος iΡhone 3G με τη συνεργασία της Cosmote με την Αpple!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

«Πρέπει να βοηθήσουμε για να βοηθηθούμε», λένε οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι βλέπουν τις κρατήσεις για τις διακοπές του Πάσχα να κρατιούνται σε χαμηλά- σε σχέση με πέρυσι- επίπεδα. Οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού έχουν πάρει μολύβι και χαρτί προκειμένου να βρουν τρόπο για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες: οι τιμές των ξενοδοχείων πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις ή κρατήθηκαν στα περσινά επίπεδα ή μειώθηκαν έως και κατά 30%. Πολλοί μάλιστα υποκύπτουν και στα... παζάρια. Ακριβώς έναν μήνα πριν από την Κυριακή του Πάσχα, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ψήσουν το αρνί σε κάποιο τουριστικό μέρος. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η πληρότητα στους «τοπ» πασχαλινούς προορισμούς άγγιζε ακόμη και το 90%. Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι το χαρακτηριστικό ελληνικό γνώρισμα «άνθρωποι της τελευταίας στιγμής» θα λειτουργήσει υπέρ τους, γεμίζοντας τα δωμάτια έστω και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΑΣΟΚ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...

Εκλογές τον Ιούνιο δείχνει η πολιτική... κατασκοπεία που έχουν αναπτύξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου αφενός να προσδιορίσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης και αφετέρου να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες ενός εκλογικού αιφνιδιασμού. Με τις κεραίες ανοιχτές σε όλα τα επίπεδα, προσπαθούν μέσα από πληροφορίες, ενδείξεις, ακόμη και ακριτομυθίες, να ανιχνεύσουν τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών. Έτσι από ένα σύνολο στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες, ειδικά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σχεδόν σίγουρο ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επιχειρήσει διπλές εκλογές τον Ιούνιο, με στόχο να διοχετευθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις πολιτικές του στην κάλπη των ευρωεκλογών και εκείνος να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στις εθνικές εκλογές.