Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

"Η έξοδος του Μεσολογγίου!"

To τέλος του απορρήτου στο Διαδίκτυο

Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας θυσιάζεται, με επίσημη βούλα πλέον, το απόρρητο του ιντερνετικού βίου των Ευρωπαίων πολιτών. Ο Μεγάλος Αδελφός εγκαθίσταται επισήμως στους δικτυωμένους μας ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από χθες, μετά την έκδοση της σχετικής οδηγίας της Ε. Ε., οι πάροχοι υπηρεσιών Ιντερνετ υποχρεώνονται να συλλέγουν και να αποθηκεύουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις κινήσεις μας στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες. Οφείλουν, δηλαδή, να διατηρούν λίστες με τους παραλήπτες των ηλεκτρονικών μας επιστολών και με τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Ανάλογη τύχη θα έχουν και στοιχεία που αφορούν την ιντερνετική τηλεφωνία.
Η πρόσβαση των Αρχών
Τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται δεν αφορούν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών επιστολών ή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά τις διασυνδέσεις μεταξύ των χρηστών του Ιντερνετ. Και φυσικά οι αρχές δικαιούνται να αποκτήσουν πρόσβαση στο αποθηκευμένο υλικό αρκεί να εξασφαλίσουν το σχετικό ένταλμα από τις δικαστικές αρχές της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκδοση της συγκεκριμένης οδηγίας σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η βρετανική κυβέρνηση, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα τρομοκρατίας μετά το τρομοκρατικό πλήγμα κατά του Λονδίνου το 2005.
Η αλήθεια είναι ότι με την έκδοση της ευρωπαϊκής οδηγίας μπαίνει επισήμως η ταφόπλακα στο απόρρητο του προσωπικού βίου στο Ιντερνετ. Ωστόσο, ανάλογα μέτρα λαμβάνουν, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ για να εξυπηρετήσουν δικούς τους στόχους, όπως παραδείγματος χάριν ο περιορισμός των ενοχλητικών επιστολών spam και η βελτίωση δικτύων και υπηρεσιών.
Και βέβαια, η συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που επιβάλλει η οδηγία της Ε. Ε. δεν αποτελεί επ’ ουδενί την αρχή του επιθανάτιου ρόγχου της προστασίας των προσωπικων δεδομένων στο Ιντερνετ. Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε -ή καλύτερα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο- παρακολούθησης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook. Κάποιοι Βρετανοί βουλευτές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτές τις ιστοσελίδες είναι εξαιρετικά ευαίσθητα καθώς αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις, θρησκευτικά πιστεύω ή θέματα σεξουαλικών επιλογών. Η βρετανική κυβέρνηση, μάλιστα, διατύπωσε την πρόθεσή της υποστηρίζοντας ότι η σχετική οδηγία της Ε. Ε. δεν καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις που έχει ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.
Ο Μεγάλος Αδελφός, λοιπόν, ελέω Ε. Ε., θρονιάστηκε για τα καλά στους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές. Ομως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως, ακόμα και χωρίς την έκδοση της προαναφερθείσας ευρωπαϊκής οδηγίας, το απόρρητο του ιδιωτικού βίου στο Ιντερνετ ήταν νεκρό, πιθανώς προτού ακόμα γεννηθεί.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες του εκουσίως επιλέγουν να εμφανιστούν «ολόγυμνοι» (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ενώπιον του ιντερνετικού κοινού. Η ανάρτηση επώνυμων σχολίων για το ένα ή το άλλο θέμα σε κάποιο μπλογκ, η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων όπως η θέση της εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση, η αποκάλυψη συνηθειών, μας κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτους στόχους σε όποιον θελήσει να μάθει τα πάντα για εμάς.
Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του εργαστηρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, το προφίλ κάθε χρήστη του Facebook και η γνώση μόλις οκτώ ατόμων που έχει στη λίστα των φίλων επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει πάρα πολλά στοιχεία για τον συγκεκριμένο χρήστη.
«Γυμνός» ο χρήστης
Οπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της έρευνας στην εφημεrίδα Guardian «oι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα δίκτυα κοινωνικής επαφής πιστεύουν ότι δεν έχει καμία σημασία να γνωρίζει ο κόσμος με ποιους διατηρούν επαφές. Αντιθέτως οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι τέτοια στοιχεία είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Οταν παρακολουθούν το τηλέφωνο κάποιου υπόπτου δεν ενδιαφέρονται τόσο για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όσο για το ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους συνομιλεί». Πρόκειται για επιβεβαίωση της λαϊκής σοφίας που λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».
Οπως και να έχει, ο χρήστης του Ιντερνετ είναι «γυμνός» και εύκολη λεία οποιουδήποτε έχει ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσει. Από χθες η οδηγία της Ε. Ε. απλώς αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει επισήμως τη γύμνια μας.

http://news.kathimerini.gr

55 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΑΣ

Ντροπή για τόν πολιτισμό αυτής της χώρας.Ας ετοιμαστούμε να γιορτάσουμε με ήσυχες τίς συνειδήσεις μας τη μεγάλη γιορτή...πολιτικοί και λαός.για τους λασπολόγους που γράφουν ανώνυμα απο τον καναπέ τους και τρώνε πίτσα χωρίς ενοχές ακούτε σημερινή δήλωση καταπέλτη του θεόδωρα με ονόματα που περιμένουν απαντήσεις.
ΑΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΤΕ??Όλοι την παρασκευή το βράδυστις 8 ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ.Θα πιουμε μπυρα θα ακουσουμε τραγουδια θα παιξουμε κιθάρα θα αγκαλιαστουμε γιατι δεν πάμε σε κηδεία πάμε σε ένα ηρωα..αυτο δεν ειναι το μήνυμα του Πασχα??Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΎΛΕΓΓΥΗ??

SCARFACE: Μεταμόσχευσαν νέο πρόσωπο και χέρια σε 30χρονο

Δεκάδες γάλλοι χειρουργοί εργάστηκαν το Σαββατοκύριακο επί 30 συνεχόμενες ώρες για να εκτελέσουν την πρώτη στον κόσμο ταυτόχρονη μεταμόσχευση χεριών-προσώπου. O ασθενής ήταν ένας 30χρονος συμπατριώτης τους, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα το 2004, σε ένα ατύχημα. Όπως ανακοίνωσαν γιατροί του Νοσοκομείου Henri Mondor, στο Παρίσι, ο νεαρός είχε παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε «ήταν αδύνατον να έχει την παραμικρή κοινωνική ζωή».Την πρωτοποριακή μεταμόσχευση εκτέλεσαν 40 χειρουργοί, οι οποίοι εργάστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία, με επικεφαλής τον δρα Laurent Lantiéri, αντικατέστησαν το πρόσωπο του άντρα από το στόμα και πάνω (το τριχωτό της κεφαλής, το μέτωπο, τη μύτη, τα αυτιά και τα βλέφαρα). Η δεύτερη ομάδα, με επικεφαλής τον δρα Christian Dumontier, μεταμόσχευσε στο νεαρό δύο νέα χέρια – η σύνδεση των νέων άκρων έγινε λίγο πάνω από τον καρπό. Τα μοσχεύματα ελήφθησαν από έναν εγκεφαλικά νεκρό άντρα, έπειτα από τη συναίνεση της οικογένειάς του.

«8» του Champions League

Ισοπαλία στα ματς της προημιτελικής φάσης του τσαμπιονς λιγκ και όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στους δευτερους αγωνες.

Μάντσεστερ Γιουν.- Πόρτο 2-2
Βιγιαρεάλ-Αρσεναλ 1-1

19 Μαΐου οι εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Απολυτηρίων, Προαγωγικών και Πτυχιακών εξετάσεων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων Β΄ κύκλου Εσπερινών Τ.Ε.Ε. σχολικού έτους 2008-2009.
Α. Γυμνάσια
Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου 2009 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.
Β. Γενικά Λύκεια
Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009.
Για τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια θα ισχύσουν τα εξής:
1. Ημερήσια Γενικά Λύκεια
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β' τάξης καθώς επίσης και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από 1 Ιουνίου 2009 μέχρι και 19 Ιουνίου 2009.
2. Εσπερινά Γενικά Λύκεια
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών των Α΄, Β΄ και Γ' τάξεων καθώς επίσης και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης που εξετάζονται μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου 2009 μέχρι και τις 18 Ιουνίου 2009.
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 2 Ιουνίου 2009 μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2009.
Γ. Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Εσπερινά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.)
Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων Επαγγελματικών Σχολών και Εσπερινών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων θα λήξουν στις 13 Μαΐου 2009.
Για τα Ημερήσια και Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια τις Επαγγελματικές Σχολές και τα Εσπερινά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια θα ισχύσουν τα εξής:
1. Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)
• Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 25 Ιουνίου 2009.
• Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 12 Ιουνίου 2009 έως και τις 26 Ιουνίου 2009.
2. Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια
• Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.
3. Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ)
• Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.
• Οι πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Β΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) θα διεξαχθούν από τις 19 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.
4. Εσπερινά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.)
• Οι πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών του Β΄ κύκλου των Εσπερινών Τ.Ε.Ε. σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 25 Μαΐου 2009 έως και τις 19 Ιουνίου 2009.
http://www.naftemporiki.gr/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ OBAMA ΣΤΟ IRAQ

Το Ιράκ επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, ύστερα από την Τουρκία. Έτσι η Βαγδάτη έγινε ο τελευταίος σταθμός της πρώτης μεγάλης περιοδείας του από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην προεδρία των Ην. Πολιτειών. Είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα επισκέπτεται το Ιράκ ως πρόεδρος και η τρίτη συνολικά. Στη Βαγδάτη ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με στρατιώτες και στρατιωτικούς επικεφαλής. Ο ίδιος δήλωσε πως έφθασε στο Ιράκ για απ'ευθείας συναντήσεις και για να λάβει μία γενικότερη ιδέα της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια.

L΄ Aquila: 228 τα θύματα του σεισμού

Ανεβαίνει όλο και περισσότερο ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε χθες την πόλη Λ' Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας ενώ συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στην πόλη Λ' Άκουιλα ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 228. Σαράντα νεκροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του κέντρου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa, το οποίο εκτιμά πως οι τραυματίες είναι περίπου 1.500. Δύο πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς σήμερα από τα ερείπια σπιτιού στο χωριό Όνα, κοντά στην Λ' Άκουιλα. Από τους 250 κατοίκους του χωριού αυτού οι 39 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.