Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Μιλάνε οι αποθαμένοι;


Πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής;

Πηχυαίοι οι τίτλοι των εφημερίδων μήνες τώρα!
Αλλά και στο διαδίκτυο τα πράγματα δεν πάνε πίσω... Μπαίνεις στο ψαχτήρι του Google και σου ρίχνει κατάμουτρα χιλιάδες σχετικές αναφορές…

Δεν βιάζεται να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής | Στυλιανίδης: "Ο Καραμανλής θα μιλήσει όταν πρέπει" | Ο Καραμανλής θα μιλήσει σύντομα | Καραμανλής: «Δεν θα μου επιβάλουν το πότε θα μιλήσω» | Πού και πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής | Ο Κ. Καραμανλής διαρρέει ότι θα μιλήσει | Να μιλήσει ο Καραμανλής | Το αβάσταχτο βάρος της σιωπής Καραμανλή | Θα μιλήσει ο Καραμανλής; | Θα μιλήσει το παιδί... και ουκ εστί τέλος…

Ωραία ρε παιδιά να μιλήσει… αλλά τι να μας πει;
Δικαιολογίες μας αράδιασε πολλάκις αλλά τα είδαμε τα χαΐρια μας
Έχει «θολώσει» ο ΓΑΠ με τα όσα βρήκε στα ταμεία και μαζί μ’ αυτόν τρέχουμε και δε φτάνουμε οι αποδέλοιποι...

Δεν ξέρω τι μπορεί πιά να μας πει ο άνθρωπος...
Εγώ ξέρω τι έχει κάνει η γειτόνισσα μας η κυρά Κούλα, γηραιά πια και φανατική δεξιά πάντοτε.

Στο μικρό χολ του σπιτιού της και πάνω στο τραπεζάκι με τους αποθαμένους της (τον άντρα της, τα αδέρφια της και τους υπόλοιπους συγγενείς) ανάβει καντηλάκι και για τον «καταλληλότερο», ο οποίος έχει πάρει θέση δίπλα στις κορνίζες του «εθνάρχη», του Κοκού (βασιλέα τον αποκαλεί αυτή) και του Παπάγου.

Αφού η 89χρονη βατικιώτισσα και αλάθητη στο πολιτικό της ένστικτο τον έχει κατατάξει με τους συχωρεμένους, τι μπορεί να μας πει πια ο Καραμανλής. Το μόνο θαύμα που θα μπορούσαμε να αναμένουμε είναι η προσωρινή νεκρανάστασή του και η προσαγωγή του (έστω και με εξαναγκασμό) σε μια σειρά από Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής.

Οι βαμπίροι θέλουν αίμα…
(και κάποιες φορές δικαιολογημένα)
1klik-aristera

Λίστα με τις αμοιβές θα δώσει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ! ! !


Στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιό της στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.Τη συνεδρίαση απασχόλησαν κυρίως το πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε στην ΕΡΤ από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ζητήματα θεσμικής θωράκισης της εταιρείας.Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει:
-στην τροποποίηση και αναμόρφωση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (επιδοματική πολιτική, ρεπό, έλεγχος παρουσίας του προσωπικού, πειθαρχικές κυρώσεις, επιλογή διοικητικών και άλλων στελεχών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας μετά από εσωτερική προκήρυξη των θέσεων) με διαπραγμάτευση και συμφωνία με την ΠΟΣΠΕΡΤ
-στην τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Προμηθειών (διαδικασίες , αναθέσεις κλπ.), καθώς και
-στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας.
Παράλληλα και βάσει των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αποφασίστηκε:
-η αναθεώρηση της πολιτικής χορήγησης και διαχείρισης παγίων προκαταβολών,
-η εφαρμογή των ανοιχτών διαδικασιών και για την πρόσληψη Προσωπικού Ειδικού Θέσεων επί τη βάσει των κάθε φορά απαιτούμενων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων,
-η πιστή εφαρμογή του άρθρου 16 του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού προσωπικού, σύμφωνα με το οποίο το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ αξιολογείται σε ετήσια βάση και επέκταση της εφαρμογής του άρθρου και στο Προσωπικό Ειδικών Θέσεων.
-η κατάργηση της δυνατότητας παράλληλης απασχόλησης - σε ανταγωνιστικά Μέσα- των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου,
-η εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 24 που αφορά στις προμήθειες του Δημοσίου και σε ό, τι αφορά στις προμήθειες της ΕΡΤ προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα κατάτμησης δαπάνης και απευθείας αναθέσεων όπως έγινε στη συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία Red Bee και αφορούσε στην παραγωγή των νέων εταιρικών λογοτύπων.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε:
-Να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις των γενικών διευθυντών Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Γ. Υφαντή και Μ. Πορτοκάλη. Καθήκοντα γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, θα ασκεί προσωρινά ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ευάγγελος Λουριδάς μέχρι το διαχωρισμό σε δύο ξεχωριστές γενικές διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών θα ασκεί ο Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου κ. Νίκος Μιχαλίτσης μέχρι την πλήρωση της θέσης που θα γίνει βάσει εσωτερικής προκήρυξης μέχρι τέλος Αυγούστου.
-Να συστήσει άμεσα δύο επιτροπές, εκ των οποίων η πρώτη θα διερευνήσει τις περιπτώσεις εξωτερικών συνεργατών οι οποίοι απασχολούνταν στην ΕΡΤ σε αντικείμενο άλλο από αυτό που προέβλεπε η σύμβασή τους, ενώ η δεύτερη θα διερευνήσει τις περιπτώσεις ανακριβών βεβαιώσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ για την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών. Στις επιτροπές αυτές θα μετάσχουν τα θεσμικά αρμόδια στελέχη της εταιρίας, ικανά στελέχη της εταιρείας που παρέμεναν επί σειρά ετών αναξιοποίητα, καθώς και εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ.
-Να αναθέσει στη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ το θέμα του καταλογισμού ευθυνών σε στελέχη και υπαλλήλους που εμπλέκονται στις αναφερόμενες στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης υποθέσεις καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας άσκησης ενδίκων μέσων για την αναζήτηση των αμοιβών που δόθηκαν σε τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είχαν προσληφθεί για συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.
-Να ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής σε πειθαρχικό έλεγχο των αναφερόμενων στο πόρισμα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στελεχών της ΕΡΤ.
Τέλος, αποφασίστηκε:
Α) η δημόσια ανάρτηση του ονομαστικού πίνακα των στελεχών και υπαλλήλων της ΕΡΤ στους οποίους είχαν καταβληθεί bonus, καθώς και τα ποσά που είχαν καταβληθεί σε κάθε έναν από αυτούς.
Β) η συνέχιση της προσπάθειας αξιοποίησης του μόνιμου προσωπικού της ΕΡΤ, με δεδομένο πως το ΔΣ έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο της καταγραφής αναγκών και προσωπικού και έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό του συστήματος και των διαδικασιών αξιολόγησής του. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική αξιοποίησης του προσωπικού της ΕΡΤ έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται με την πλήρωση θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολιτικής, η πλήρωση των θέσεων θα γίνεται με ανοιχτές εσωτερικές διαδικασίες (προκήρυξη θέσεων).Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με όλα τα παραπάνω αλλά και με σειρά μέτρων που θα ακολουθήσουν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ επιδιώκει τη θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ έναντι περιπτώσεων και φαινομένων όπως τα αναφερόμενα στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τη λειτουργία της εταιρείας σε καθεστώς διαφάνειας και κυρίως λογοδοσίας στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος και τη χρηματοδοτεί. 
epirusgate 

Ναυάγια και τσαρλατάνοι ;

http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/sa/PERIFER-YPOYRGEIA/xartis_ellada_perifereies.jpgΟι αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου είναι ξεχωριστές.

Μέσω αυτών και κυρίως δια των προσώπων που θα εκλεγούν θα κριθεί το πείραμα, η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», η οποία κατατείνει σε πιο ολοκληρωμένα αυτοδιοικητικά σχήματα, τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε επίπεδο περιφερειών.

Oι νέοι δήμοι είναι πληθυσμιακά και.. γεωγραφικά μεγαλύτεροι, διοικητικά και οικονομικά ισχυρότεροι, προφανώς και το αντικείμενο της διοίκησής τους συνθετότερο, πολύ πέραν των τυπικών καθηκόντων της καθαριότητας, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της έκδοσης πιστοποιητικών.

Απαιτούν ακόμη περισσότερες εμπειρίες, άλλα επίπεδα οργάνωσης και κυρίως άλλη αντίληψη της διοικητικής και οικονομικής γεωγραφίας ενός τόπου ή μιας περιοχής.

Κατ΄ αντιστοιχία το αυτοδιοικητικό σχήμα της Περιφέρειας λαμβάνει άλλη διάσταση.

Η νέα περιφέρεια ως αυτοδιοικητική δομή υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό το κράτος, η γεωγραφική, οικονομική και διοικητική ευθύνη της είναι μεγάλη, το όραμα, οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις των αρχόντων της θα ορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και τις προοπτικές εκατοντάδων χιλιάδων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατομμυρίων ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί, οι νέοι εκλεγμένοι περιφερειάρχες θα αντιστοιχούν σε μικρούς πρωθυπουργούς, από τις ικανότητες των οποίων θα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόοδος ευρύτατων γεωγραφικών ζωνών.

Υπό αυτήν την έννοια δεν μπορούν στους νέους δήμους και στις νέες περιφέρειες να πρωταγωνιστήσουν τα συνήθη ναυάγια ούτε οι τσαρλατάνοι της πολιτικής.

Και επειδή οι ως τώρα εκδηλωθείσες υποψηφιότητες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και παραπέμπουν περισσότερο σε ναυάγια παρά σε οτιδήποτε άλλο, καλόν είναι οι ηγεσίες των κομμάτων να απασχοληθούν σοβαρότερα με το έργο της επιλογής των υποψηφίων.

Έχουν ευθύνη τα κόμματα, όπως βεβαίως και οι τοπικές κοινωνίες, στην επιλογή των υποψηφίων.

Oι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως είπαμε, δεν είναι απλές.

Προσφέρουν άλλωστε και μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού και ανάδειξης νέων προσώπων, που είναι απαραίτητο να ξεπερνούν τα συνήθη τυπικά μέτρα της παλαιάς πολιτικής. Πρωτίστως οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς οφείλουν να προσπαθήσουν πραγματικά αν θέλουν πραγματικά ο νέος θεσμός να αποδειχθεί αποτελεσματικός και μοχλός προόδου. Οσο για την κρισιμότητα των επιλογών τους, αν δεν πιστεύουν εμάς, μπορούν να ρωτήσουν τον υπουργό Εσωτερικών, που γνωρίζει από πρώτο χέρι το βάρος της μεταβολής που επέρχεται με τον Καλλικράτη...

Ανέτοιµοι για αλλαγές

http://liberatedboy.files.wordpress.com/2009/02/change-1.jpgΕΙΝΑΙ καιρός για αυτοκριτική. Ιδίως όταν «οι καιροί ου µενετοί». Λοιπόν, έχουµε και λέµε. Πριν από µερικά χρόνια, όταν ως Νεοέλληνες ζούσαµε τον µύθο µας, µε χρηµατιστήρια, διακοποδάνεια και τα σχετικά, ο Σηµίτης τόλµησε να φέρει το Ασφαλιστικό µε τον Γιαννίτση. Αχός βαρύς ακούστηκε από τα συνδικάτα, η κυβέρνηση πήγε να πέσει και απεσύρθη κακήν κακώς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν είχε εφαρµοστεί τότε, σήµερα οι παρεµβάσεις για το Ασφαλιστικό θα ήταν ηπιότερες. Μπορεί ναι, µπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιµη να δεχθεί τέτοιες βίαιες µεταβολές. Τώρα είναι;

Χµµ …δύσκολη ερώτηση. Τι λέει η σηµερινή πραγµατικότητα; Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παρέλυσαν τη χώρα αντιδρώντας στο άνοιγµα του επαγγέλµατός τους. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ απειλούν να αφήσουν την Ελλάδα στο σκοτάδι αν εφαρµοστεί η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ιδιοκτήτες ταξί, φαρµακοποιοί, δικηγόροι, συµβολαιογράφοι προετοιµάζονται για τη «µάχη του Σεπτεµβρίου» όταν θα έρθει η σειρά τους. Και το ερώτηµα που ανακύπτει είναι εύλογο. Αν τώρα, σ' αυτή τη συγκυρία, που φτάσαµε στο παρά ένα της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν δεχόµαστε επιτακτικές διαρθρωτικές αλλαγές (πέρα από τρόικα και «στρατούς κατοχής» κατά τον Μίκη), πότε άραγε θα είµαστε έτοιµοι; Μέχρι και σήµερα φοβούµαι ότι οι περισσότεροι εξ ηµών δεν έχουµε συνειδητοποιήσει το µακρύ και σκοτεινό τούνελ στο οποίο έχουµε µπει από οικονοµικής και αναπτυξιακής πλευράς. Και µάλιστα η έξοδος αποµακρύνεται συχνά από τις (πειραµατικές) επιλογές της τρόικας. Για παράδειγµα, η ύφεση µε αύξηση φόρων βαθαίνει όπως γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής Οικονοµικών. Συµπέρασµα;

Ο έλληνας πολίτης δεν είναι έτοιµος να δεχθεί τολµηρές αλλαγές _ και ούτε θα είναι ποτέ. Κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί ασµένως µεταβολές επί τα χείρω στην καθηµερινή αλλά και στη µελλοντική του διαβίωση. Και επειδή ο Πρωθυπουργός ξαναµίλησε προχθές από την Κρήτη για την «επανάσταση του αυτονόητου», αυτό που προέχει είναι να εξηγήσει η κυβέρνηση µε ενάργεια και µε πειστικό τρόπο γιατί πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές τώρα. Αλλιώς θα χάσει τη µάχη _ και ίσως και τον πόλεµο. 


Της Βούλας Κεχαγιά-ΤΑ ΝΕΑ

Jean Claude Juncker: «Η Ελλάδα κάνει την έκπληξη»

http://www.topnews.in/files/juncker.jpgΗ Ελλάδα τα κατάφερε, λέει ο πρόεδρος του Eurogroup Jean Claude Juncker, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση του ελληνικού ελλείμματος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Juncker δήλωσε πως...«ως πρόεδρος του Eurogroup, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα μέχρι στιγμής», ενώ υπογράμμισε πως η μείωση του ελλείμματος που κατάφερε η χώρα μας ήταν «πέρα από κάθε προσδοκία». Ωστόσο, προειδοποίησε πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης χρειάζονται «περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις» από την ελληνική κυβέρνηση.
Νωρίτερα, πρώτο θέμα και πάλι στο Bloomberg, ήταν η ελληνική οικονομία, με αφορμή την ολοκλήρωση της «αποστολής» των ελεγκτών της Τρόικας.
«Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα ενδέχεται να περάσουν το πρώτο τεστ αυτή την εβδομάδα, καθώς το κλιμάκιο της Τρόικας έχει συντάξει την έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι επόμενες δόσεις των δανείων κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα στην Ευρωζώνη και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου.
«(Η Ελλάδα) εφαρμόζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί. Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012, δεδομένης της δημοσιονομικής προσαρμογής που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη» δηλώνει ο Ben May, οικονομολόγος της Capital Economics Ltd.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ σχεδιάζουν να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μεταξύ 4 και 6 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε η Jennifer Beckman, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει κερδίσει 20% από την 1η Ιουλίου, στον απόηχο των ενδείξεων ότι το πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα του Bloomberg.
Ταυτόχρονα, αλλάζει, έστω και αργά, το κλίμα στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους έναντι της Ελλάδας, καθώς προχωρά απρόσκοπτα το πρόγραμμα σταθεροποίησης και προσαρμογής.
Τα σενάρια καταστροφής δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους σε άλλα πιο ρεαλιστικά που λαμβάνουν υπόψη πραγματικά δεδομένα και στοιχεία που καταγράφουν την αντικειμενική εξέλιξη των μεγεθών στην ελληνική οικονομία. Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει, λόγω της βοήθειας που λαμβάνει, ανάγκη προσφυγής στις αγορές για την κάλυψη του δανεισμού της, αναγκάζει σταδιακά τους διεθνείς επενδυτές να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους και να δουν την επόμενη ημέρα για την οποία όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι θα πρέπει να «επενδύσουν» σε αρνητικά σενάρια.
Χθες σε έκθεσή της η Morgan Stanley δήλωσε εντυπωσιασμένη με την πρόοδο της Ελλάδας στο δημοσιονομικό και διαρθρωτικό μέτωπο και υποστηρίζει πλέον πως η χώρα δεν θα αναγκαστεί απαραίτητα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.
Συγκεκριμένα, ο ξένος οίκος αναφέρει πέντε λόγους για τους οποίους η Ελλάδα ίσως να μην προχωρήσει τελικά σε αναδιάρθρωση χρέους.
Ειδικότερα αναφέρει ότι:
- Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο ώστε να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει στο δημοσιονομικό επίπεδο.
- Εχει επιδείξει διαφάνεια στην εφαρμογή των μέτρων.
- Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό πέρασαν νωρίτερα από τη «διορία» του Σεπτεμβρίου.
- Φαίνεται να διαθέτει την πολιτική βούληση να εφαρμόσει τις επόμενες αλλαγές.
- Το κόστος της «πτώχευσης» θα είναι πολύ μεγάλο.

greece-salonikahttp://greece-salonika.blogspot.com/2010/08/blog-post_7962.html

Σχετικά με τον υποτιθέμενο "νόμο για τα blogs"

Μια παράκληση προς τους φίλους συνbloggers..

Μην αναπαράγετε τις αθλιότητες και ανακρίβειες των παραδοσιακών ΜΜΕ σχετικά με "το νόμο που θα αφορά τα blogs" και "θα φέρει στη Βουλή του υπ.Δικαιοσύνης" κλπ κλπ κλπ.Δεν υπάρχει καμία βάση.
Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα.

Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα blog την επωνυμία των συντακτών του εάν οι ίδιοι δεν το θελήσουν και εάν κινούνται στα πλαίσια της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας.
Blogs που δημιουργήθηκαν για να συκοφαντήσουν ή για να εξυπηρετήσουν "περίεργα" συμφέροντα είναι ορατά σε όποιον έχει μια επιδερμική -έστω- σχέση με το διαδίκτυο και τη στοιχειώδη κριτική ικανότητα.
Επικρατεί πανικός στο...παραδοσιακό εκδοτικό κατεστημένο απ΄την απήχηση των νέων μέσων στο δυναμικότερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας και αυτός είναι που διαφαίνεται στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών υπογεγραμμένα από κάποιους δημοσιογράφους που απλώς αναπαράγουν τους ..διακαείς πόθους των αφεντικών τους, παρουσιάζοντάς τους μάλιστα ως "πληροφορίες".Μπούρδες.
Πριν λίγα χρόνια όταν το Press-gr ήταν το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο blog στην Ελλάδα (τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και αποκαλύψεις) κάποιοι επιχείρησαν να το φιμώσουν με λασπολογίες και κατηγορίες οι οποίες ουδέποτε αποδείχθηκαν τελεσιδίκως.Σε εκείνη την περίπτωση ακόμα και η Google προφανώς παραπλανήθηκε και πείσθηκε να δώσει τα στοιχεία των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog στις αρχές.Το περιστατικό όμως έχει κάνει την εταιρεία έκτοτε πολύ πιο προσεχτική στα αιτήματα των Ελληνικών αρχών.
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν μερικές ημέρες, κατέδειξε με επώδυνο τρόπο την συνεχώς ανερχόμενη ισχύ των νέων Μέσων Ενημέρωσης που έχουν γεννηθεί μέσα από το διαδίκτυο.
Το ανησυχητικό είναι ότι η δολοφονία Γκιόλια,σε αντίθεση με την επίθεση λασπολογίας στο Press gr, πέτυχε τον σκοπό της - την αναστολή λειτουργίας του blog troktiko – και αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «απόλυτες» λύσεις των «επικοινωνιακών προβλημάτων»δεν θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις..
Ψυχραιμία όμως ,
όπως έχουμε ξαναπεί ένα blog που γράφεται στα Ελληνικά δεν σημαίνει πως γράφεται από την Ελλάδα.Για ποιούς νόμους μιλάμε;Έχει παραχωρήσει κάποιος τη δικαιοδοσία στην Ελληνική Βουλή να καταθέτει νομοθετήματα παγκόσμιας εμβέλειας και ισχύος;Είναι γνωστό πως τα περισσότερα Ελληνικά blog,ακόμα και το Greece Salonika,γράφονται κάπου ανάμεσα στην ...Παταγονία και την Ανταρκτική.
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε,
απλώς σεβαστείτε την ελευθερία που δίνει η -υποτιθέμενη..- ανωνυμία,
κινηθείτε στα πλαίσια των ήδη υπαρχόντων νόμων και αφήστε τα παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν..
Σ.Αντωνιάδης
greece-salonika

Tumblr: O νέος ανταγωνιστής του Facebook και του Twitter...

Ακολουθώντας την επιτυχία του Facebook και του Twitter, το Tumblr είναι μία νέα αναπτυσσόμενη υπηρεσία blogging που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μέσων ενημέρωσης.Ανάμεσα σε αυτά είναι: Newsweek The Atlantic, Rolling Stone, BlackBook Media Corporation, The Paris Review, The Huffington Post, Life magazine και The New York Times ,που έχουν ήδη συνδεθεί στο νέο αυτό μέσο.
Εκτιμάται πως το Tumblr έχει μεγάλη δυναμική, καθώς, ενώ μέσω του Facebook και του Twitter οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Newsweek κυμαίνονται τον...
 μήνα από 200.000 ως 300.000, μέσω του καινούργιου αυτού μέσου ανέρχονται στους 1000 περίπου την ημέρα. 

ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ !...

Μεσημέρι Πέμπτης 29/7... Ο βουλευτής του λαού μόλις έχει τελειώσει τη δήλωσή του στις κάμερες, στις οποίες κατακεραύνωσε την αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης, να επιστρατεύσει τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. «Το ΠΑΣΟΚ μιμείται τη χούντα !...», ήταν τα τελευταία βαρύγδουπα λόγια του…
Κατεβαίνοντας δυο τρία σκαλιά κι από το μέσον της μαρμάρινης σκάλας, το μάτι του πέφτει στον οδηγό του, που στέκεται πιο κάτω δεξιά : «βρήκες βενζίνη ;», τον ρωτάει.
«Τίποτα ακόμα…», απαντάει εκείνος και κάνει τη γνωστή χειρονομία, που σημαίνει «τέλος».
- Γαμώ τη τύχη μου, γαμώ !... ΄Έψαξες ρε συ παντού ;
- Παντού αφεντικό, γύρισα τη μισή Αθήνα… Τίποτα !...

- Καλά, ε, πρόκειται για ερασιτέχνες… Επιστράτευση σου λένε και τα πρατήρια άδεια και κλειστά ! Σκατά επιστράτευση έκαναν οι μαλάκες !...

Το βλαχαδερό θέλει να πάει στο παραθεριστικό θέρετρο να δει (και να πηδήξει) τη γυναίκα του και δε μπορεί. Η μανδάμ σουσουδίτσα τούχει παραγγείλει «η έρχεσαι ή κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει…» κι ο τύπος καίγεται, βάζοντας στο μυαλό του …διάφορα.
Πηγαίνοντας με τα πόδια προς το γραφείο του στο Σύνταγμα, (εκεί πούναι μαντρωμένοι οι εκ της επαρχίας ορμώμενοι βολευτές, ξεθεώνεται στα γαμοσταυρίδια ενάντια στους «πούστηδες απεργούς» !...

Κι όμως η περίπτωση του αγωνιούντα υποψήφιου …κερατά, είναι αντιπροσωπευτική της σκέψης και της συμπεριφοράς πολλών (χιλιάδων, μπορεί και εκατομμυρίων…) συμπολιτών, που, αυτές τις μέρες, από τη μια, το παίζουν ευαισθητοποιημένοι, τάχα, στα ζητήματα της δημοκρατίας, τσιρίζοντας για τη συρρίκνωσή της κι από την άλλη, κάνοντας τους υπολογισμούς τους και καταγράφοντας τα προβλήματα, που τους δημιουργεί η απεργία των μεταφορέων, χρησιμοποιούν ολόκληρο το απόθεμα των «κοσμητικών» επιθέτων της ελληνικής γλώσσας, για να συγκεριάσουν τους πλέον σκληρούς και εκτονωτικούς εξάψαλμους, για τους «καριόληδες των εθνικών οδών».

Αν μη τι άλλο, και επί κυριαρχίας της τρόικας, αποδεικνύουμε περίτρανα, την πίστη μας και την επιμονή μας, στα, πλέον χαρακτηριστικά, ιδεώδη της φυλής !...

logoplokies 

Σέχτα πρωθυπουργών

Μπήκαμε λοιπόν στον Αύγουστο αλλά φέτος ακόμα και οι μύγες δεν είναι παχιές.

Έχουν πέσει και αυτές θύματα της τρόικας.

Όσο για τον κολιό, αυτόν τον βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ.

Κατά τα άλλα στις λίγες μέρες που δεν υπήρχε ανάρτηση είχαμε την απεργία των φορτηγατζήδων. Η οποία τελικά τελείωσε.
Εξάλλου οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησαν τα φορτηγά. Γιατί είναι λιγάκι δύσκολο να τους πατήσουν τα τρένα.

Ο ΟΣΕ περνάει δύσκολες μέρες. Οσονούπω το μαχαίρι θα φτάσει και εκεί. Και αφού πληρώσουμε εμείς όλα τα χρέη και τις αμαρτίες θα τον δώσουμε αγνό και αμόλυντο στους Γάλλους.

Οι φορτηγατζήδες προσπάθησαν να αποτρέψουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Τόσα χρόνια κλειστό που να το αφήσεις τώρα ελεύθερο.
Πως θα πορευτεί σε μια τόσο σκληρή κοινωνία;

Όμως τελικά θα πάψει να είναι κλειστό. Οι αντιδράσεις ήταν περισσότερο για να περισώσουν όσα πιο πολλά μπορούσαν και όχι για να μην απελευθερωθεί το επάγγελμα.
Το τι θα καταφέρουν θα το δούμε. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη και η αντιπολίτευση διαφωνεί μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι της ιστορίας.

Δηλαδή κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ήταν λάθος ο χρόνος που ξεκίνησε την κόντρα.
Και πράγματι τέλος Ιουνίου δεν ανοίγεις μέτωπα που θα δυσκολέψουν την μόνη βιομηχανία που έχεις. Τον τουρισμό.
Αλλά για το θέμα της απελευθέρωσης η ΝΔ δεν διαφωνεί.

Για άλλη μια φορά οι φορτηγατζήδες μας έδειξαν πόσο σοβαρό κράτος έχουμε. Στα παλιά τους τα παπούτσια οι νόμοι, οι επιτάξεις και οι πολιτικές επιστρατεύσεις.
Και κάτσε τώρα εσύ κακόμοιρε συνταξιούχε να αναρωτιέσαι τι στο καλό έγιναν τα 200 ευρώ που δεν μπήκαν στον λογαριασμό σου…
Πατατάκια έγιναν για να κεράσουμε τους εκπρόσωπους της τρόικας, τους γνωστούς φούφουτους.

Τώρα γιατί ο Γιωργάκης άνοιξε το θέμα στην συγκεκριμένη στιγμή τι να σας πω. Στέκομαι σε δύο λεπτομέρειες.
Η μία είναι η δήλωση του ίδιου του Γιωργάκη ότι είναι αντιεξουσιαστής και η δεύτερη είναι η φράση της προκήρυξης της Σέχτας που έλεγε ότι ο στόχος τους είναι η διάλυση του ιστού της χώρας και η διάλυση αυτή έρχεται και από την δυσφήμηση της χώρας ώστε να μειωθεί ο τουρισμός.

Εδώ θα πρέπει να το σκεφτούν καλά το θέμα και ο Γιωργάκης και η Σέχτα. Υποτίθεται ότι είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα αλλά έχουν την ίδια λογική.

Από την άλλη την διάλυση της χώρας την προσπαθεί και η τρόικα με σύμμαχο τους υπουργοποιημένους υπάλληλους της.
Τελικά δεξιοί, αριστεροί, ξένοι, ντόπιοι, οικονομολόγοι, τραπεζίτες, αντιεξουσιαστές, σεχταριστές και πασόκοι τον ίδιο στόχο έχουν. Την διάλυση της χώρας.




Ο Αγγέλου ψάχνει ακόμα λεφτά για να δώσει ως εγγύηση στην δικαιοσύνη ώστε να μην δει πως είναι τα κελιά από την μέσα πλευρά.
Επειδή τέτοια ξεφτίλα δεν θα την άντεχε ούτε ο Ζαγορίτης που κάποτε έκραζε υπερήφανος «τις χειροπέδες τις είδατε;», τα λεφτά θα βρεθούνε.

Θα κάνει το θαύμα της η Παναγιά του Εφραίμ και το κόμμα θα βοηθήσει. Γιατί αλλιώς, αν έδινε μόνος του τα λεφτά, θα έπρεπε να εξηγήσει και που στο διάολο τα βρήκε.
Και θα είχαμε και τους κύκλους του Κωστάκη να λένε πόσο πολύ έχει δυσφορήσει ο τέως καταλληλότερος και πόσο πολύ του έχει κοπεί η όρεξη.

Όσο για το μαύρισμα, δεν οφείλεται στα μπάνια που κάνει. Έχει μαυρίσει από το κακό του που δεν αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που είχε επιτελέσει ως πρωθυπουργός.

Το στόρι και οι αναλύσεις συνεχίζονται. Θα μιλήσει ο Κωστάκης; Γιατί δεν μιλάει ο Κωστάκης;
Γιατί είναι ευγενής. Δεν μιλάει ποτέ με γεμάτο το στόμα. Και είναι συνεχώς μπουκωμένος.

Η τρόικα θα μας δώσει και την δεύτερη δόση του δανείου. Αφού μας πάρει την μισή ΔΕΗ. Και όλον το ΟΣΕ.
Στην τρίτη δόση θα μας πάρει και το επίδομα ανεργίας.
Την τέταρτη δόση δεν θα μπορέσουμε να την δούμε. Θα έχουμε πεθάνει από την πείνα.

Μικρός Φωκίων 
mikrosfokion