Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κωστας Καραμανλής: "Μια Οχι τζατζίκι απ'όλα" για το Μεσοπρόθεσμο (video)



...άντε γιατί πείνασα! Δείτε το μικρό video για να καταλάβετε πόσο χαλαρό παιδί είναι και πόσο πολύ αγαπάει τις πίτες απ'όλα, ο πρωθυπουργός που όλοι αγαπήσαμε... antii speaking
Το καλοζωισμένο κουφάρι του έσυρε και χθες ο Κώστας Καραμανλής για να πει βροντερό ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο. Αβασάνιστα το έκανε και αυτό (γιατί έχει πολλές σκοτούρες)  και ακολουθώντας πιστά οδηγίες από άλλους Καραμανλικούς δεινόσαυρους και Καραμανλικά περιβάλλοντα, δεν απολογείται και δε δίνει εξηγήσεις σε κανένα ακόμα για την ξεφτίλα στην οποία οδήγησε τη χώρα, σε ένα εθνικό δράμα που βεβαίως φταίνε και άλλοι πολλοί, αλλά αυτός έπαιξε την προτελευταία και πιό σημαντική πράξη.  

Δεν φτάνει που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο δειλός αυτός άνδρας ψηφίζει και για δεύτερη φορά υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας...έτσι αβασάνιστα, με μια κυκλική κίνηση του χεριού του, χωρίς να νιώθει υπόλογος για τίποτα, πιθανως νιώθωντας και κομμάτι δικαιωμένος από την μέχρι στιγμής αποτυχία της κυβέρνησης. Πραγματικός μπουχέσας όπως είναι, άβουλος και ανίκανος θα σέρνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, μέχρι που θα έρθει η στιγμή που θα του επιτρέψουν άλλα ανδρείκελα που έχει τριγύρω του, να μιλήσει και να παρουσιάσει τα πράγματα όσο γίνεται ευνοϊκότερα για τον εαυτούλη του...και αν τώρα διατηρεί ακόμα κάποιες συμπάθειες (άβυσσος η ψυχή των ανθρωπινων όντων), τότε θα έρθουν οι ντομάτες και οι χλέπες σαν τσουνάμι δροσερής απόλαυσης

Δεν συζητά για το ελληνικό χρέος η Moody's

Διαχωρίζει τη θέση του επί της γαλλικής πρότασης για το rollover του ελληνικού χρέους ο οίκος αξιολόγησης Moody's και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις.

«Η Moody's δεν συμμετέχει στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το rollover του ελληνικού χρέους» αναφέρει ο ξένος οίκος σε ανακοίνωση προς το Reuters, σχολιάζοντας την πρόταση που προωθεί η Γαλλία για επανεπένδυση τουλάχιστον του 70% του ποσού που θα εισπράττουν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, καθώς αυτά λήγουν, σε νέα 30ετή χρεόγραφα του ελληνικού Δημοσίου.

«Μόλις οι αρχές οριστικοποιήσουν την απόφασή τους, θα εκτιμηθούν οι όποιες επιπτώσεις στην αξιολόγηση βάσει των δημοσιευμένων μεθοδολογιών και ορισμών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα η Moody's είχε δηλώσει ότι θα εκλάβει ως στάση πληρωμών την ανταλλαγή χρέους με νέο χρέος, μειωμένης οικονομική αξίας με στόχο την αποφυγή χρεοκοπίας, χωρίς όμως να αναφέρεται συγκεκριμένα στο γαλλικό σχέδιο.

O oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's προειδοποίησε, εξάλλου, χθες, ότι ενδέχεται να αντιδράσει σε προτάσεις, όπως η γαλλική, υποβαθμίζοντας το ελληνικό δημόσιο σε επίπεδα «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) Ντέιβιντ Γκίν «οι προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση από τη Γαλλία σχετικά με την ανάληψη μέρους του βάρους του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου προς την Ελλάδα από τον ιδιωτικό τομέα δεν αναμένεται να πυροδοτήσουν τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS)» , δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς

«Όπως το αντιλαμβάνομαι, το γαλλικό σχέδιο ουσιαστικά συνιστά εθελοντική μετακύλιση και γενικώς μιλώντας, μια εθελοντική μετακύλιση δεν θα πυροδοτήσει τα CDS»  δήλωσε ο Γκίν.

Η ISDA έχει τον τελικό λόγο στον προδιορισμό «πιστωτικών συμβάντων» βάσει των οποίων ενεργοποιούνται τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας (CDS).

Η Standard and Poor's ανακοίνωσε ότι οι τρέχουσες προτάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάταξη του ελληνικού αξιόχρεου σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Μετά την προειδοποίηση της S&P ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Γκέοργκ Φάρενσον (CSU) ζήτησε να επιταχυνθεί η
θέσπιση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.

Η προειδοποίηση της S&P ότι το υπό συζήτηση μοντέλο συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα θα αξιολογηθεί ως αδυναμία πληρωμών της χώρας «δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα και είναι ελάχιστα βοηθητική» είπε σήμερα ο
Φάρενσον στην εφημερίδα Passauer Neue Presse (Πασάουερ Νόιε Πρέσε).

Ειδικά οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης «απέτυχαν παταγωδώς» ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στην περίπτωση χρηματοοικονομικής κρίσης, σημείωσε ο ίδιος.

Υπογράμμισε δε ότι τώρα δυσχεραίνουν επιπρόσθετα τα μέτρα διάσωσης των χωρών Ευρωζώνης και του ΔΝΤ κι αυτό δείχνει «έλλειψη υπευθυνότητας» και μπορεί να αξιολογηθεί μόνον ως «συνειδητή πρόκληση έναντι των Ευρωπαίων φορολογουμένων».

Στα τέλη Ιουνίου ο οίκος Fitch είχε ανακοινώσει ότι ενδεχόμενη βαθμολογία της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», λόγω του σχεδίου μετακύλισης χρέους, θα οδηγούσε σε νέα, υψηλότερη αξιολόγηση της χώρας εντός 14 ημερών από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής του ομολόγου.

Αξιωματούχοι του οίκου Fitch δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να προβούν σε περαιτέρω σχόλια για το θέμα.
τα νεα

Στα δάκτυλα του χεριού το μέγεθος του...πέους


Μια ματιά στο σχετικό μήκος του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου ενός άντρα μπορεί να αποτελεί καλή ένδειξη για το μέγεθος του... πέους του, σύμφωνα με νοτιοκορεάτες επιστήμονες.
Όπως ανακάλυψαν, η αναλογία μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου δακτύλου του δεξιού χεριού φαίνεται να συσχετίζεται με το μήκος του πέους τεντωμένου σε κατάσταση χαλάρωσης – με την χαμηλότερη αναλογία μεταξύ των δύο δακτύλων να υποδηλώνει μεγαλύτερο πέος.

Το εύρημα αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο πιο κοντά στο 1 βρίσκεται η αναλογία των δύο δακτύλων (γεγονός που προϋποθέτει να τα μετρήσει κανείς και να διαιρέσει το μήκος τους), τόσο πιο μεγάλο είναι και το πέος.
Η συσχέτιση αυτή - όσο απίθανη κι αν μοιάζει - φαίνεται πως έχει τις ρίζες της στην εμβρυϊκή ζωή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
«Στη διάρκειά της, οι υψηλές συγκεντρώσεις τεστοστερόνης οδηγούν σε υψηλή ορχική δραστηριότητα και σε χαμηλότερη αναλογία των δύο δακτύλων», έγραψαν στο τεύχος της 4ης Ιουλίου της «Ασιατικής Επιθεώρησης Ανδρολογίας» (AJA).
«Στην παρούσα μελέτη, οι εθελοντές με χαμηλότερη αναλογία μεταξύ των δύο δακτύλων είχαν μεγαλύτερο μήκος τεντωμένου πέους», πρόσθεσαν. Και επεσήμαναν πως το μήκος του πέους κατά την χαλάρωση δείχνει να έχει «ισχυρή συσχέτιση» με το πέος σε στύση.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Ιν Χο Τσόι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gacheon, στην Incheon, σημειώνουν στο άρθρο τους πως το μήκος του πέους και η αναλογία των δύο δακτύλων «καθορίζονται νωρίς στην ανάπτυξη» του άρρενος εμβρύου.
Και στις δύο περιπτώσεις, ρόλο παίζουν ορισμένα γονίδια που ρυθμίζουν την προγεννητική ορμονική δραστηριότητα και επηρεάζουν την ανάπτυξη των άκρων αλλά και του ουρογεννητικού συστήματος.
Στη μελέτη τους συμμετείχαν 144 Κορεάτες ηλικίας 20 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις.
Σε ένα σχόλιό της που συνοδεύει τη μελέτη, η δρ Ντενίζ Μπρουκς ΜακΚέιντ, από το Κολέγιο Skidmore στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επισημαίνει πως «τα στοιχεία που παρουσιάζονται υποστηρίζουν πειστικά την συσχέτιση ανάμεσα στην αναλογία των δακτύλων και το μήκος του πέους».
Και προσθέτει πως τα ευρήματα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα για τις έρευνες γύρω από κλινικές διαταραχές που προκαλούν αναπτυξιακά προβλήματα στους άντρες.
tanea

DER SPIEGEL: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα

http://triepsilites.files.wordpress.com/2011/07/images.jpg?w=225&h=225Στις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε.
Η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της σημειώνεται σε άρθρο στο περιοδικό DER SPIEGEL με τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και τον υπότιτλο «Με την απόφαση της Αθήνας για το πρόγραμμα λιτότητας τα κράτη της Ευρωζώνης κέρδισαν χρόνο. Αλλά έτσι οι Έλληνες δύσκολα θα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα».

Ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι η αναμενόμενη προσωρινή αποκλιμάκωση της κρίσης απλά δίνει λίγο χρόνο στους ευρωπαίους ηγέτες, που όμως «δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα. Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε. Οι κεφαλές της δυναστείας ευνοούσαν φίλους και οικογένεια με δανεική ευημερία. Διόγκωσαν την κρατική μηχανή, για να μπει καθένας με τη σειρά σε δημόσιες θέσεις και δημιούργησαν ένα γραφειοκρατικό τέρας».
Πάντοτε, τα κόμματα δούλευαν περισσότερο για ρουσφέτια, παρά για την πολιτική. Όποιος μπορούσε να χαρίζει δημόσιο χρήμα, εξαγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που χρωστούσαν κάτι στο κόμμα - και συγχρόνως χρωστούσε στην οικογένεια, που τους εξουσίαζε. Έτσι, δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας. Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται, τα ονόματα των υψηλά ισταμένων παραμένουν πάντα τα ίδια: Παπανδρέου και Καραμανλής, Καραμανλής και Παπανδρέου, και ενδιαμέσως ο Μητσοτάκης. Σε καμιά ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν ξανάγινε κάτι τέτοιο.
Οπως περιγράφει το άρθρο ο κόσμος κάθε ηλικίας καθημερινά αυξάνεται στις ουρές που σχηματίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας, ενώ αυξάνονται και οι άνεργοι που διαμαρτύρονται στους δημοσιογράφους ότι στην Ελλάδα «αν δεν έχεις μέσον, δεν σε παίρνει κανείς σε δουλειά. Και τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν».
Τα κόμματα λεηλάτησαν το κράτος
Και οι κομματάρχες συνήθιζαν τον λαό τους να ζει πέρα από τις δυνατότητές του. Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με 11 εκατομ. κατοίκους, έχει ελαιόδενδρα, γαλάζιο ουρανό και παραλίες. Αλλιώς, λίγα πράγματα. Ένας στους τέσσερις εργάζεται στο μεταξύ για το κράτος. Το κράτος είναι η πηγή, απ' όπου όλοι θέλουν να πιουν νερό.
Και επειδή τα κόμματα λεηλάτησαν το κράτος, όρμησε και ο λαός να πάρει ό,τι μπορούσε. Οι πλούσιοι δεν κατέβαλαν φόρους εκατομμυρίων ευρώ, οι φτωχοί επιβίωσαν με μαύρη εργασία και οι δημόσιοι υπάλληλοι δωροδοκήθηκαν.
Τώρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να συμμαζέψει όσα έκανε ο πατέρας του, που όταν κυβερνούσε ο κόσμος έβγαινε στη σύνταξη και δεν ήταν υποχρεωμένος να δουλεύει πολύ.
Η μεγάλη τομή πρέπει να γίνει τώρα, λέει ο Παπανδρέου ο νεότερος: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ωστόσο, ξέρει καλά τι πάει στραβά δεκαετίες τώρα. Ο παππούς του, Γεώργιος και αυτός, ίδρυσε την πολιτική δυναστεία ως Υπουργός και τελικά πρωθυπουργός.
Μετά τη στρατιωτική δικτατορία, από το 1967 έως το 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του Γεωργίου, ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Τη δεκαετία του '80 εξυπηρέτησε την πελατεία του τόσο ανεπιφύλακτα, που το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στα ύψη.
Αντίθετα, μια «κλίκα» παρά μια οικογένεια ηγείται των ελλήνων συντηρητικών, που εναλλασσόταν στην εξουσία με τους Παπανδρέου: Ο γέρος Κωνσταντίνος Καραμανλής κυβέρνησε πολλές φορές πριν αναλάβει την εξουσία ο ανιψιός του Κώστας. Μερικές φορές υπήρχε και λίγος χώρος στην κομματική ηγεσία για την οικογένεια Μητσοτάκη: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και αυτός, υπήρξε επίσης πρωθυπουργός και κυρίως για δυο δεκαετίες ο ισχυρός άνδρας της ΝΔ.
Κατά τον προεκλογικό αγώνα του 2004 ο Καραμανλής ο νεότερος υποσχέθηκε στο λαό να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Μετά τη νίκη του όμως στις εκλογές πύκνωσαν τα σκάνδαλα. Υπήρξαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων για ακίνητα, ενώ σπαταλήθηκαν χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι άνθρωποι του Καραμανλή παραποίησαν τα οικονομικά στοιχεία που δήλωναν στην ΕΕ και λίγο πριν χάσουν τις εκλογές δημιούργησαν στα γρήγορα μερικές δεκάδες χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους: συγγενείς και κομματικούς φίλους. Στο τέλος οι συντηρητικοί διπλασίασαν το δημόσιο έλλειμμα.
Η κόρα του Μητσοτάκη Ντόρα, για ένα διάστημα ΥΠΕΞ, προσπάθησε στη συνέχεια να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ. Αλλά τότε μπήκε σφήνα ο Αντώνης Σαμαράς - ακόμα τότε υπό την τιμητική προεδρία του μπαμπά Μητσοτάκη. Ο Σαμαράς - πλούσιος γόνος της ανώτερης τάξης σαν τον Παπανδρέου - είναι τώρα ο αντίπαλος του πρωθυπουργού, ένας σκληρός αντίπαλος, που παίζει με τα παλιά κόλπα. Ωστόσο μιλούν ο ένας στον άλλο στον ενικό, από τότε που τη δεκαετία του '70 μοιράζονταν το ίδιο φοιτητικό δωμάτιο στις ΗΠΑ.
Ο Παπανδρέου θεωρείται από τους οικονομικούς πολιτικούς της ΕΕ ευτυχής περίπτωση: Προσπαθεί να κάνει οικονομία, αλλά ο Σαμαράς υπόσχεται στους ψηφοφόρους να μειώσει τους φόρους και να διαπραγματευτεί σκληρά με την ΕΕ για τα μέτρα λιτότητας.
Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο Παπανδρέου έχασε ραγδαία σε δημοτικότητα και το ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 27% (το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και 34 χρόνια), η ΝΔ του Σαμαρά κρατήθηκε στο 31%. Στα μέσα Ιουνίου το ποσοστό αυτό τον έφερε μεν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ήταν όμως κατά 2,5% χαμηλότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009.

Η λιτότητα δεν φτάνει
Είτε μόνο υπό τον Παπανδρέου είτε και υπό τους δύο μαζί, αν το κράτος εφαρμόζει λιτότητα, αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο επειδή πιθανότατα θα στραγγαλίσει την οικονομία: «Είναι σαν τη γάτα που κυνηγάει την ουρά της», λέει ο έλληνας καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης. Και ο αμερικανός συνάδελφός του Kenneth Rogoff, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, προειδοποιεί: «Αν συνεχίσουν μόνο με το πρόγραμμα λιτότητας, θα εγκλωβιστούν σε μίνι ανάπτυξη ή ύφεση για όσο μπορεί να προβλέψει κανείς. Και στο τέλος παρ' όλα αυτά θα χρεοκοπήσουν».
Κι όμως δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν ήδη κάνει οικονομία. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Αθήνας μειώθηκε χάρη στο πρώτο πακέτο λιτότητας από το 15,4 στο 10,6% του ΑΕΠ πέρσι. Έγιναν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Αυτά τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν πέρσι και στην απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας…
Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Αργίτης μιλά περιφρονητικά για την «κυρίαρχη τάξη πολιτικής και κεφαλαίου που λυμαίνεται τη χώρα» και δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση. Και ο δημοφιλής συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης περιγελά τη «σαθρή κρατική μηχανή», οι εκπρόσωποι της οποίας «για ένα μόνο πράγμα ενδιαφέρονται: να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και για όλα τα άλλα δεν τους καίγεται καρφί».
Εννοεί για παράδειγμα εκείνους τους υπαλλήλους της Βουλής, που συνεχίζουν να παίρνουν 14 μισθούς το χρόνο συν 2 επιπλέον. Εννοεί τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του Δημοσίου, όπου οι πολιτικοί φροντίζουν αυτούς που τους βοηθούν, οι πατεράδες τα μέλη της οικογένειάς τους και οι διευθυντές των Υπηρεσιών τους ευνοουμένους τους.
Μετά τις κυβερνητικές αλλαγές, τοποθετούνταν κάθε φορά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και απλοί υπάλληλοι, χωρίς οι προηγούμενοι να φεύγουν. Κανένας δεν έπαιρνε πρωτοβουλία όσο παρέμεναν αρκετά μεγάλες οι δικές του προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση. Στο μεταξύ όμως ο λαός περιφρονεί όλη την 'κάστα': 71% των Ελλήνων δήλωσαν το Μάιο ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Εξίσου λίγο εμπιστεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση το 76%.
imerisia.gr