Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ !...


ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ;

http://krogias.blogspot.com/

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ F-16

Τα πρώτα βελτιωμένα F-16 από την τελευταία ελληνική παραγγελία του 2005 παραδόθηκαν χθες σε ειδική τελετή, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Γιάννη Γιάγκου αλλά και του υφυπουργού Άεροποριας των ΗΠΑ κ. B. Lemkin. Τα 4 πρώτα αεροσκάφη αναμένονται στην Ελλάδα τον Μάιο και θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση Αράξου, η οποία ανακαινίστηκε στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των τελευταιων 30 F-16.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Την επιθυμία του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση γύρω από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχετίζεται με μία φημολογία που έχει αναπτυχθεί στην Κουμουνδούρου, για το αν συμφωνούν όλες οι συνιστώσες στο να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας ή αν υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν να δουν στη θέση αυτή τον σημερινό πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκο Αλαβάνο.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΗΠΑ KAI IRAN ΔΕΙΧΝΕΙ Ο OBAMA

Ήταν η πιο θερμή προσφορά μέχρι σήμερα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα προς το Ιράν. Με ένα απρόσμενο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο πρόεδρος των Ην.Πολιτειών έτεινε χείρα φιλίας προς την Τεχεράνη: "Η κυβέρνησή μου είναι προσηλωμένη στη διπλωματία που θέτει ενώπιόν μας ένα πλήρες φάσμα θεμάτων και στην αναζήτηση εποικοδομητικών σχέσεων» ανέφερε στο χωρίς προηγούμενο μήνυμά του. Στόχος του ήταν να μεταδοθεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής με αφορμή τη γιορτή του Νεβρόζ, με την οποία οι Ιρανοί υποδέχονται την άνοιξη.

VOTE FOR SOUFLIAS!!

Επίδειξη ισχύος στο εσωτερικό της Ν.Δ. έκανε χθες ο κ. Γ. Σουφλιάς, με μια αρχηγική εμφάνιση, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2001 και την επιστροφή στον κεντρικό μηχανισμό της Ν.Δ. O υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παρουσίασε χθες το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για το περιβάλλον, αλλά ήταν προφανές ότι η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί με στόχο να αποτελέσει πολιτικό γεγονός, καθώς έσπευσαν να δώσουν το «παρών» 12 υπουργοί και υφυπουργοί, 45 βουλευτές και δεκάδες γαλάζια κομματικά στελέχη.

Ben Bernanke: Δύσκολη η επόμενη τριετία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, με δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι, "μετά παρέλευση τριετίας" διαβλέπει "μία επάνοδο στην ευχέρεια" σε ό,τι αφορά τη διεθνή οικονομία. "Τρία χρόνια από σήμερα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς ακριβώς θα είμαστε, από άποψη οικονομική, αλλά φρονώ πως τότε θα διαμορφώνεται μία συγκυρία οικονομική, που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη, σε σύγκριση με την τρέχουσα, ευχέρεια" αποφάνθηκε, μιλώντας στο Φοίνιξ στην πολιτεία της Αριζόνα.

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ..."ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ"

Τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησής του, με την επιβολή κεφαλικού φόρου και το «πάγωμα» των μισθών στο δημόσιο τομέα επιχείρησε να δικαιολογήσει ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής. «Νέος φόρος δεν μπαίνει, μιλάμε για έκτακτη εισφορά. Έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν και έκτακτες πολιτικές», απολογήθηκε ο πρωθυπουργός.