Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Get Lost: The Final Season (Greek Version)

 
 
 http://greki-gr.blogspot.com/

Λουκέτο σε 200 οργανισμούς

Λουκέτο σε 200 οργανισμούς

Τη συγχώνευση ή κατάργηση 200 έως 250 δημοσίων επιχειρήσεων, ΔΕΚΟ και νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, εξέτασε, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, η συγχώνευση ή κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών προωθείται είτε επειδή το κόστος λειτουργίας τους «δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο» είτε για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής.
Είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη απόπειρα περιστολής του χάους των εκατοντάδων και χωρίς σαφές αντικείμενο δημοσίων οργανισμών που έχει εξαγγελθεί τα τελευταία χρόνια.
Συνολικά αξιολογήθηκαν περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική συγχώνευση ή κατάργησή τους.
Λουκέτα σε οργανισμούς - σφραγίδες
Σύμφωνα με όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης, η κατάργηση ορισμένων από τις υπηρεσίες αυτές θα γίνει όπου απαιτηθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση.  Ερωτηθείς μάλιστα για την τύχη των υπαλλήλων των καταργουμένων οργανισμών, ο κ. Πάγκαλος αρκέστηκε να σχολιάσει ότι σε πολλές από αυτές «δεν υπάρχει ούτε καν υπάλληλος».
Ποιοί οργανισμοί οδεύουν προς  κατάργηση:
  • Απορρόφηση φορέων όπως η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ), η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ) το Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης (ΕΛΚΕΑ) και το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) σε ένα νέο Πολυκλαδικό ? Πολυτεχνολογικό Κέντρο.
  • Συγχώνευση οργανισμών όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) σε έναν εννιαίο φορέα Τυποποίησης -Μετρολογίας, αφού πρώτα λυθούν επιμέρους νομικά ζητήματα.
  • Απορρόφηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ). 
  • Κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ως ανενεργό
  • Κατάργηση (ανενεργών) φορέων όπως:
    1. Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών,
    2. Ιόνιος Ακαδημία,
    3. Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας,
    4. Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ) 
    5. Εταιρεία Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΑΝΤ)
  • Ενοποίηση των διοικήσεων 16 οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε τρεις κατηγορίες με βάση το αντικείμενο δραστηριότητάς τους ως εξής:
    Σε φορέα Γεωργικής Έρευνας - Κατάρτισης - Ενημέρωσης θα περιληφθούν οι εξής οργανισμοί:
    1. Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας  (ΕΘΙΑΓΕ), 
    2. Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΠΈ),
    3. Μπενάκειο  Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, 
    4. Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  Κατάρτισης  και. Απασχόλησης  «Δήμητρα»   (ΟΓΕΕΚΑ),  
    5. Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας,
    6. Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) ΑΕ.
          Σε εννιαίο φορέα Τροφίμων εξετάζεται να συγχωνευθούν οι:
        1. Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ),
        2. Ελληνικός     Οργανισμός    Γάλακτος    και    Κρέατος     (ΕΛΟΓΑΚ),    
        3. Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ),
        4. Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας,
        5. Κεντρική Αγορά Αθήνας,
        6. Κεντρική Αγορά θεσσαλονίκης.
       Σε φορέα Πληρωμών & Ελέγχων εξετάζεται να συγχωνευθούν οι:
1. Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού        και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ)
2. Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), 
3. Αγρογή
4. Κεντρικό Ταμείο Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών
http://www.ethnos.gr

Mας έσωσε απο την νέα γρίπη....


Και όμως αυτός μας έσωσε απο την νέα γρίπη ...

Ισως αυτή την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες…

της Ρίκας Βαγιάνη




«Δυστυχώς, την που**ίσαμε».
Μπορεί μέχρι πριν δύο μήνες να νόμιζα ότι spread είναι το επεξεργασμένο τυρί που αλείφω στις αηδίες που τρώει ο πιτσιρίκος. Μπορεί οι γνώσεις μου για τους όρους δανεισμού της χώρας μας και την δανειοληπτική της ικανότητα να ήταν λιγότερες κι από αυτές που διαθέτει ένα παιδάκι εφτά χρονών. Τα έφερε όμως έτσι η ζωή, έμαθα τα μαθήματά μου σε εντατικούς ρυθμούς, και τώρα που νιώθω ως γκουρού της οικονομίας, παίρνω το θράσος να παραφράσω βιαίως όχι μόνο το καταστροφικό σλόγκαν του Τρικούπη αλλά και αυτόν τον ίδιο το Ρήγα. .

Την που**ίσαμεν, και λίγα λέω. .
Η θεωρία μου, στηριγμένη κυρίως στην ψύχραιμη ανάλυση του Alexis, από την εφημερίδα Καθημερινή, που τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει καταφέρει να διαπεράσει ακόμα και το Σκανδιναβικό cool του τηλε-ειδώλου μου, της Σίας Κοσιώνη. Ο Αlexis της εξηγεί, με το μειλίχιο ύφος της απόλυτης απελπισίας, ότι καλό είναι να κυκλοφορούμε στο εξής με τις ταυτότητες δαγκωτές στο στόμα, γιατί το πλοίο βουλιάζει. Και αυτό, εξηγεί στην ψύχραιμη Σία ( αλλά και σε μένα, που έχω εντελώς ψαρώσει) είναι η καλύτερη εκδοχή. Να φτωχύνουμε δηλαδή μόνοι μας, να πέσουμε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπιστίας μόνοι μας, κι όταν δεν θα υπάρχει ούτε πάτος, αλλά ούτε τέλος, να βρούμε τον τρόπο να κουμαντάρουμε τα οικονομικά μας, Ποια; Αυτά που κάνουν αιμοπυπτύσεις χωρίς πενικιλίνη στο Νταβός. Ναι, Εκεί που κάποτε έστελναν τους φθισικούς για να γίνουν (ντεμέκ) καλά.

Αλλά βασικά για να συγχωρεθούν ησύχως σε υψηλό υψόμετρο, όπου τα πτώματα δεν μυρίζουν πολύ και ήταν εύκολες οι ταφές. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο, συνέχισε ο Alexis. Το κακό σενάριο είναι να φτάσουμε επαίτες στην πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού, ή της Ευρωπαϊκής τράπεζας και να αφήσουμε απέξω ένα καλαθάκι μ΄ένα μωρό που σκούζει, πεινάει, είναι βρώμικο και χεσμένο και στο τριμμένο ζιπούνι του υπάρχει καρφιτσωμένο ένα μήνυμα: «έκθετο-λυπηθείτε με- είμαι βαπτισμένο, χρωστάω παντού, και με λένε Ελλαδίτσα». Οι πόρτες των ιδρυμάτων Υψηλής προστασίας θα ανοίξουν για το έκθετο, αλλά αυτομάτως θα μετατραπεί η Ευρωπαϊκή τράπεζα σε Hotel California:You can check out anytime you like, but you can never lave…

Eκείνοι που θα μας κηδεμονεύσουν θα επιβάλλουν τους όρους τους. Θα το κάνεις έτσι. Θα κόψεις αυτά. Θα εισάγεις εκείνα και θα εξάγεις τα άλλα. Θα τον κλείσεις αυτόν και θα ανοίξεις τον άλλον. Ουϊ. Νόν. Σνέλ. Ράουστ. Βιτ-βιτ, πλυ βίτ. Θα διώξεις αυτούς θα φέρεις εκείνους. Ιζ δατ κλιαρ; Σνελ! Σνέλ!! (Μια πρώτη γεύση παίρνετε από τα καθόλου τυχαία ριάλιτι του σταθμού Άλφα, στα οποία κάθε φορά, ένας γκαουλάϊτερ εισβάλλει σε σπίτια, ξενοδοχεία, και εστιατόρια, και όποιος δεν κάνει καλές αποδόσεις στις κάρτες, όποιος έχει ελαττωματικά καζανάκια κι όποιος σερβίρει τα μακαρόνια ένα τσικ λιγότερο από το σπαζοδόντικο αλ ντέντε, κλαίει γοερά στο τρίτο μπρέϊκ, ξεφτιλισμένος και ξωπεταγμένος. (Αλλά μετά τη τηλε-λοβοτομή, αρχίζει του αρέσει το στυλ φράου Μπλούχερ και επαναλαμβάνει μονότονα «για…για…για…κομαντατούρ…μάιν χέρ…»).

Υπάρχει και μια άλλη λέξη γι αυτό, και δεν είναι ευρωπαϊκή. Λέγεται «ραγιάδες».
Και υπάρχει μια ακόμα λέξη γι αυτό, και δεν είναι ριάλιτυ. Λέγεται «πραγματικότητα».
Σνέλ, σνέλ, κάποιος να με ξυπνήσει!!! Η, κάποιος να με κοιμήσει…
http://www.protagon.gr/

Περιμένοντας...


Μόνη και θλιμμένη η μικρή ορφανή περιμένει σε μια σκηνή της UNICEF στην Αϊτή. 
Με αρκετά από τα ορφανά να έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να υιοθετηθούν (κάτι που εγείρει και πολλές αντιρρήσεις), το μικρό κορίτσι φαίνεται να έχει επίγνωση των δυσκολιών που της επιφυλάσσει το μέλλον.
http://hamomilaki.blogspot.com

Κλωνοποιήστε τον!

Να χέσω την επιστήμη και τα άλματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια…

Στις 5 Ιουλίου του 1996 γεννήθηκε η Ντόλυ…
Πέρασαν 14 σχεδόν χρόνια…

Σε αυτά τα 14 χρόνια εμείς προοδεύσαμε, εκτοξευτήκαμε σαν Ολυμπιακοί! Σαρώσαμε σχεδόν τα πάντα! Δώδεκα (12) ολόκληρα πρωταθλήματα!

Η επιστήμη όμως τι έκανε; Έμεινε σε ένα πρόβατο!

Όχι, όχι.. Δεν θα αρχίσουμε εδώ τις ηθικολογίες και τις αμπελοφιλοσοφίες σχετικά με τα όρια της επιστήμης σε σχέση με την κλωνοποίηση του ανθρώπου…

Αλλά για πείτε μου ειλικρινά: Αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κλωνοποίηση ανθρώπου ήταν υπαρκτή και νόμιμη, δεν θα παίρνατε το DNA του Μέλμπεργκ για να φτιάξατε 11 μικρά Μελμπεργκάκια;

Γιατί εγώ προσωπικά έτσι ονειρεύομαι τον Ολυμπιακό!

Με ποδοσφαιριστές που θα φοράνε την φανέλα του Θρύλου και θα δίνουν και την ψυχή τους, όντας ταυτόχρονα και επαγγελματίες στον τρόπο που προπονούνται και φέρονται!

Γι ‘αυτό λοιπόν, όπως ανέφερα στην αρχή, να χέσω την επιστήμη που δεν μπορεί να μου κάνει τον Ολυμπιακό έτσι:

mellberg_by_red_duckling

ΥΓ: Τα τελευταία 14 χρόνια φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού μερικοί τυχάρπαστοι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που στο βιογραφικό τους γράφει ότι έγιναν πρωταθλητές Ελλάδος. Πόσο κρίμα και άδικο είναι για τον Όλοφ να μην σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Γι’ αυτό στο λιμάνι σηκώστε μανίκια, δουλέψτε και φέρτε πάλι πίσω του χρόνου το πρωτάθλημα! Για τον κόσμο του Θρύλου και τον Μέλμπεργκ!
http://papaki.redplanet.gr

Σσσσσς! Ησυχια!!! Θα μιλησει ο Καραμανλης!

Το βίντεο ντοκουμέντο με τον Καραμανλή...

...και τον Ρουσόπουλο στη Μονή Βατοπεδίου

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ΄ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !

Την αναμενόμενη σημαντική πολιτική παρέμβασή του, έκανε ο Γ. Παπανδρέου στο Νταβός, τόσο μιλώντας στη διάρκεια του Συμποσίου, όσο και στις συνεντεύξεις που έδωσε, στο περιθώριό του.
Δεν φταίει η ευρωζώνη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, στη διάρκεια ομιλίας του στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός. Ο Γ. Παπανδρέου επέρριψε τις ευθύνες στο εσωτερικό της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι και πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη".
Πρόσθεσε ότι "η ευρωζώνη έχει υπάρξει, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να έχει, πολύ σημαντική για εμάς... Οι ευθύνες ανήκουν σε εμάς. Δεν θέλω να κάνω μικροπολιτική, αλλά κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση υπήρχε αρκετή κακοδιαχείριση".
Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε: "Δημιουργήσαμε πολλή διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια και δεν λάβαμε τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα για να αλλάξουμε την οικονομία, να κινήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε πιο ανταγωνιστική. Τα προβλήματα αυτά εντάθηκαν λόγω της διεθνούς κρίσης".

Tην οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε το κερδοσκοπικό παιγνίδι που έχει οδηγήσει τα επιτόκια δανεισμού της ελληνικής οικονομία σε ιστορικό ρεκόρ. Ο έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για "σπέκουλα μέσω φημών", ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα, κατονομάζοντας τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
Ο Γ. Παπανδρέου έκανε τη σχετική αναφορά μιλώντας σε πάνελ στο οποίο μετείχαν, επίσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο κι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει επίθεση κατά της Ευρωζώνης για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν χώρες, όπως η Ελλάδα. Ωστόσο, σημείωσε "η Ελλάδα κατάφερε μόλις πρόσφατα να πάρει περισσότερα χρήματα σε δάνεια από εκείνα τα οποία ζήτησε κι αυτό ήταν μία ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα και αυτό παρά τις φήμες που είχαν προηγηθεί".
"Σύμμαχος" του Γ. Παπανδρέου ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι επιτίθενται στο ευρώ και είναι αυτοί που δεν τους αρέσει η ύπαρξή του. Γι΄ αυτό, επεσήμανε ο Ισπανός πρωθυπουργός, πρέπει να ενισχύσουμε το συνεργασία και το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέση την οποία υιοθέτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί απάντηση στις επιθέσεις κατά της Ευρωζώνης.
Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετικά από την άλλη. Όλοι, τόνισε, είμαστε υπό πίεση και απευθυνόμενος στους δύο παριστάμενους πρωθυπουργούς, της Ελλάδας και της Ισπανίας, είπε ότι είναι δική σας ευθύνη να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στις χώρες σας. Έχετε προβλήματα, αλλά έχετε και προγράμματα, ανέφερε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης, όπως είπε, της εποπτείας των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης.
 

Χωρίς πατρίδα...

Γράφει η Vicky Zar

Οι άνθρωποι είναι σαν τα δέντρα ταγμένοι σε έναν αέναο αγώνα για επιβίωση, προσπαθούν να ριζώσουν και να απλώσουν τα φύλλα τους στο φως. Τι γίνεται όμως όταν δε μπορείς να βγάλεις ρίζα πουθενά, όταν παλεύεις με σκιές και αναμνήσεις και κάθε σήμερα προσπαθεί να διαγράψει το χτες ; Τότε ανήκεις παντού και πουθενά πρόσφυγας σε ένα αδιέξοδο που ξέχασαν να σου δείξουν την έξοδο κινδύνου…
Έλληνας είναι αυτός που μετέχει της ελληνικής παιδείας είπε ο Ισοκράτης και οι αιώνες πέρασαν άλλοι συμφώνησαν κι άλλοι διαφώνησαν, τα σύνορα γκρεμίστηκαν κι ακόμα οι "σοφοί" ψάχνουν απαντήσεις …Εμένα μη με ρωτάς είμαι μικρή δε ξέρω, κρίνω μόνο αυτά που βλέπω… και το θέμα καίει…
Θυμάμαι στην Πάτρα που περπατούσαμε στο λιμάνι και βλέπαμε τους λαθρομετανάστες να τρέχουν να μπουν στα πλοία και να τους κυνηγάει το λιμενικό μια σκηνή που ακόμα κι αυτή για πολλούς κατάντησε ρουτίνα ….σε έναν κόσμο που η ανθρώπινη ζωή δεν κοστίζει πια τίποτα ….Το σύγχρονο δουλεμπόριο δε σταματάει πουθενά… γιατί τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται κάτω από το τραπέζι με τις πιο νόμιμες διαδικασίες .
Μελετώντας τη νομοθεσία που ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για τη μετανάστευση διαπίστωσα ότι για ακόμα μια φορά η γραφειοκρατία έρχεται να καλύψει τη ζοφερή πραγματικότητα.
Η Ολλανδία θεωρείται μια από τις πιο προοδευτικές χώρες σ ’αυτόν τον τομέα όσοι έχουν ζήσει εκεί ξέρουν πολύ καλά όμως ποια είναι η αλήθεια πίσω από την κουρτίνα.
Είναι η στρατιά από τους ενοικιαζόμενους εργάτες Έλληνες και Πολωνούς που δουλεύουν στα εργοστάσια , που τους νοικιάζουν με την ώρα , θύματα των μεσιτικών γραφείων που τους φέρνουν από την Ελλάδα….
Ζούνε στοιβαγμένοι σε ένα σπίτι χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα του διπλανού τους, αλλάζουν κάθε μήνα πόλη και ελπίζουν σε ένα θαύμα στον πύργο της Βαβέλ με τη φωτογραφία των δικών τους κρεμασμένη στον τοίχο και μια υπόσχεση ότι κάποτε θα γυρίσουν στη δική τους πατρίδα.
Ο νόστος όμως σε μια πατρίδα που είναι πιο ξένοι από τους ξένους πληγώνει πολύ γιατί το δωμάτιο μεγαλώνει και ενώ μιλάς την ίδια γλώσσα πάλι παραμένεις μόνος αφού ο πύργος της Βαβέλ συνεχίζεται κι εδώ όταν στα πενήντα σου είσαι μεγάλος για να βρεις δουλειά και μικρός για να συνταξιοδοτηθείς ….Όταν πρέπει να αγωνίζεσαι για τα κεκτημένα και να παλεύεις για να ζήσεις με αξιοπρέπεια και στην πατρίδα σου πρόσφυγας είσαι πάλι… Γι ‘αυτό σου λέω μη με ρωτάς εμένα γι ’ αυτά είμαι μικρή δε ξέρω…
Υ.Γ Το αφιερώνω στον πατέρα μου… 

Ο Αλογοσκούφης ξαφνικά στο Λονδίνο, μετά το σάλο για τα 5,5 δις της "Ακρόπολις"...

Είχε απόψε ραντεβού στο Σίτι...
Μόνο στο Nonews-NEWS

Ξαφνικά το μεσημέρι με πτήση της Aegean ο Αλογοσκούφης αναχώρησε για το Λονδίνο. Τον συνόδευαν δυο άτομα και ταξίδεψαν σε θέσεις business class. Στο αεροδρόμιο του Λονδίνου τον περίμενε μια λιμουζίνα, ενώ όπως μάθαμε, το βράδυ απόψε είχε ένα σοβαρό ραντεβού στο Σίτι. Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι το ταξίδι αυτό έγινε ξαφικά μια μέρα μόλις μετά την αποκάλυψη των προστίμων των 5,5 δις της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακής" που ποτέ (εδώ και 3 χρόνια) δεν πληρώθηκαν. Είναι απλή σύμπτωση; Ή μήπως το ταξίδι αυτό, όπως και το ραντεβού απόψε στο Σίτι είχε σχέση με την "Ακρόπολις";...
http://nonews-news.blogspot.com

Διέγραφαν τα πρόστιμα … και τώρα ψάχνουμε λεφτά!!!


Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες στη Βουλή ενός ακόμα «γαλάζιου» σκανδάλου με τη διαγραφή, στις 10 Απριλίου του 2008, από τον προϊστάμενο της εφορίας της Αθήνας (ΦΑΕΕ Αθηνών) χρέους 5,5 δισ. ευρώ της εταιρείας Ακρόπολη Χρηματιστηριακή.
Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε να παράσχει φορολογική… διευκόλυνση, ήταν από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση των δομημένων ομολόγων με τις επισφαλείς επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα δεκάδων ασφαλιστικών ταμείων.
Το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ έγγραφο της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο οποίο φαίνεται η διαγραφή της οφειλής της εταιρείας «Ακρόπολη Χρηματιστηριακή», η οποία αφορούσε συνολικά πρόστιμα ύψους 5.511.351.867 ευρώ
Εν μία νυκτί και τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο μέσο της τεράστιας οικονομικής δίνης, με μόνο μία υπογραφή διαγράφηκαν πρόστιμα 5.511.351.867 ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.
To όνομά της έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του ισολογισμού και απολογισμού του κράτους για το 2008, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελά, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο υφυπουργός περιορίστηκε να πει ότι για την υπόθεση έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ τόνισε ότι λεπτομέρειες θα είναι σε θέση να δώσει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.
Ενδεικτικό πάντως του μεγέθους του σκανδάλου είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν στα μάτια τους για το ύψος του προστίμου που διαγράφηκε και μέτραγαν πολλές φορές τα… μηδενικά για να το επιβεβαιώσουν.
Το τεράστιο αυτό πρόστιμο επιβλήθηκε στην «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 2007 και αφορούσε εικονικές συναλλαγές ύψους 2,5 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο του 2007 επιβλήθηκε στην εταιρεία ισόποσο πρόστιμο με συνέπεια μαζί με τους τόκους το συνολικό χρέος της να φτάσει στα 5,5 δις ευρώ.
Όπως προκύπτει ωστόσο από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση της διαγραφής του χρέους λήφθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Υποθέσεων, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε η Χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είναι καταφανέστατα τυπική προκειμένου να δοθεί το «πάτημα» για τη φορολογική ασυλία που ακολούθησε και η οποία μόνο με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας μπορεί να δόθηκε».
Στοιχεία – σοκ για τη φορολογική ασυλία
Εντυπωσιακά, όσο και ενδεικτικά της… διόγκωσης της «γαλάζιας» φορολογικής ασυλίας είναι τα στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σύμφωνα με αυτά, υπήρξε τεράστια αύξηση των διαγραφέντων προστίμων από το 2005 σε σχέση με το 2008.
Συγκεκριμένα το 2005 τα πρόστιμα που διαγράφηκαν έφταναν τα 767 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 το 1 δις 783 εκατομμύρια ευρώ, το 2007 τα 3 δις 519 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2008 εκτινάχθηκαν στα 6 δις ευρώ (αύξηση κατά 73%), από τα οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση- «τα 5,5 δις αφορούσαν πρόστιμα σε βάρος ενός και μόνο οφειλέτη του Δημοσίου».
Θα πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι;
Θα λογοδοτήσουν για τα «κατορθώματα τους»;
http://ra64.wordpress.com/

Δήλωση «σοκ» του αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη


Θέλω να αφαιρέσω από το βιογραφικό μου ότι κάποτε ήμουν πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Γεωργίας κ. Βαγγέλης Αργύρης.Οι συνεταιρισμοί, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, έχουν πλέον ξεφύγει από το ρόλο τους, δεν βοηθούν στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, αλλά ζουν από το εισόδημα των παραγωγών, αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, αντί να παρεμβαίνουν στην αγορά και να διευκολύνουν τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, έχουν περιορισθεί στην αποδοχή αιτήσεων για κοινοτικές επιδοτήσεις.
epirusgate

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ - ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Την αλήθεια θα την μαθαίνετε πάντα πρώτοι και πάντα από το fimotro. Οι αποκαλύψεις του, το τελευταίο διάστημα έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Η εντολή της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, να διερευνηθούν τα πάντα και η "κλήση" του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σημαίνει πως αργά ή γρήγορα θα... έρθουν στο φως, πράγματα για τα οποία θα τρίβουν πολλοί τα μάτια τους. Εμείς τα γνωρίζουμε. Σύντομα θα τα γνωρίσετε και εσείς και ο Εισαγγελέας. Βλέποντας το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους, έπεσε η ιδέα. "Πως θα διαπραγματευτείτε με τέτοιες συκοφαντίες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση"; αναφέρει η πρόσφατη επιστολή του πρώην Προέδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε., Χρήστου Γούλα, με την οποία "τραβάει το΄αυτί" στον τωρινό Πρόεδρο Απόστολο Αρβανίτη και με την οποία - στην ουσία - στέλνει το μήνυμα στην Υπουργό Περιβάλλοντος. "Μην ψάχνεις για σκάνδαλα", της διαμηνύει, γιατί θα σου "χρεώσουμε" πολιτικά την απώλεια κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, την "καλεί" να απαντήσει στις "συκοφαντικές" αναφορές και τις "βρώμικες" επιθέσεις που δέχεται το έργο και η εταιρία. Εκείνη όμως έδειξε πρωτοφανή πολιτική πυγμή και έδωσε αυστηρή εντολή στον Απόστολο Αρβανίτη. "Αν δεν ψάξουν, τα πάντα, μέχρι το τελευταίο Ευρώ των πολιτών, μέχρι την παραμικρή απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. και αν δεν τελειώσει η έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης" δεν απαντάμε σε τίποτα. Είχε και τη στήριξη υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους ο οποίος έχοντας μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα τη συμβούλευσε: " Τίνα, αν διαψεύσεις κάτι που δεν είσαι σίγουρη και μετά βγουν στον αέρα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, έχεις τελειώσει πολιτικά". Έτσι αποφάσισε να μην απαντήσει για τίποτα πριν γίνει ενδελεχής έρευνα. Ο - μέχρι χθες- Αντιπρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε., Λάμπρος Κιτσαράς υποστήριξε πως πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το μέχρι τώρα παραχθέν έργο της εταιρίας, και τα "εύσημα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ολοκλήρωση μέρους των έργων. "Και για τα υπόλοιπα που καταμαρτυρούνται σε ορισμένα στελέχη της εταιρίας και στο πρώην Δ.Σ. της, τι θα απαντήσουμε; Κι αν ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης βγάλει αντίστοιχο πόρισμα όπως της ΤΡΑΜ Α.Ε. εμείς θα τους λέμε για τις Ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις;". Αυτό ήταν. Ο Λάμπρος Κιτσαράς, αντιλήφθηκε το αδιέξοδο και προσπάθησε να διασώσει την υστεροφημία του, αντιλαμβανόμενος το μέλλον και τις αποκαλύψεις που έρχονται. Και μάλλον τα κατάφερε. Ύστερα από την παραίτησή του, πληροφορίες αναφέρουν πως ακολουθούν άλλα τρία υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία θα "παραιτήσει" η Τίνα Μπιρμπίλη. Επίσης, σύντομα θα ανακοινωθεί η αντικατάστασή του από έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο. Εμείς ξέρουμε σε ποιους έχουν γίνει προτάσεις λίγες ώρες πριν. Εσείς θα τα μάθετε πρώτοι, σύντομα από το fimotro... 
http://fimotro.blogspot.com

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ !!!!

8 χρόνια ...άνεργος



Ο κος Αντρέας στο παρακάτω βίντεο μας εξηγεί πως βιώνει με το δικό του τρόπο τη μάστιγα της ανεργίας...



Παπανδρέου: η κερδοσκοπία χτυπά τα ομόλογα

Νέο ρεκόρ κατέγραψε και σήμερα το spread των δεκαετών ομολόγων, φτάνοντας στις 405 μονάδες βάσης- είναι η υψηλότερη τιμή από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας από το Νταβός, απέδωσε την άνοδο στη «σπέκουλα» που γίνεται μέσω φημών. Ο πρωθυπουργός διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε δάνειο από την Κίνα. Δεν είχαμε καμία τέτοια επαφή, τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι οι φήμες αυτές άλλαξαν αμέσως το κλίμα, με συνέπεια να αυξηθούν τα spread. Νωρίτερα, και ο υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε διαψεύσει τα περί συμφωνίας με την Κίνα και, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, έκανε λόγο για «εντελώς γελοίες» συζητήσεις, όσον αφορά τα περί οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας από την Κίνα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διέψευσε και όσα δημοσιεύτηκαν στον γαλλικό Τύπο, ότι η Ελλάδα ζήτησε οικονομική στήριξη από τη Γαλλία ή τη Γερμανία : «Πρέπει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη», επισήμανε. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει επίθεση κατά της Ευρωζώνης για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν χώρες όπως η Ελλάδα. Χαρακτήρισε όμως ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να πάρει περισσότερα χρήματα σε δάνεια από εκείνα που ζήτησε.

«Συνεχίστε να μας παρακολουθείτε αλλά να μας έχετε εμπιστοσύνη»

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε πάνελ στο οποίο μετείχαν ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(EKT), Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ισχυρή πολιτική βούληση να προχωρήσει, εφαρμόζοντας τις βασικές αλλαγές που προωθεί : «Ναι, μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να πετύχουμε», επισήμανε, και απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «συνεχίστε να μας παρακολουθείτε αλλά να μας έχετε εμπιστοσύνη. Δίπλα του, ο Ισπανός πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί του και τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι επιτίθενται στο ευρώ και είναι αυτοί που δεν τους αρέσει η ύπαρξή του. Γι'αυτό, επισήμανε, πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία και το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο-θέση την οποία υιοθέτησε ο Γ.Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί απάντηση στις επιθέσεις κατά της ευρωζώνης. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Θαπατέρο, πριν από τη συζήτηση. Ο Ισπανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από το διεθνή Τύπο και του υποσχέθηκε κάθε βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει. Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, αναφερόμενος στην ευρωζώνη, είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά, κάθε χώρα έχει διαφορετικά. Όλοι, τόνισε, είμαστε υπό πίεση, και, απευθυνόμενος στους δύο παριστάμενους πρωθυπουργούς, της Ελλάδας και της Ισπανίας, είπε ότι είναι δική σας ευθύνη να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στις χώρες σας. Έχετε προβλήματα αλλά έχετε και προγράμματα, ανέφερε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης, όπως είπε, της εποπτείας των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης.
ΤΑ ΝΕΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Σημίτη

Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» ανέλαβε, με τηλεφώνημα σε ραδιοφωνικό σταθμό, την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας 35, στον 5ο όροφο. Από την έκρηξη που έγινε το απόγευμα προκλήθηκε φωτιά και μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.