Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Grow up, or shut up




Όσο δύσκολα ή προσβλητικά κι αν είναι τα μέτρα, δεν εμπιστεύομαι κανέναν μπάχαλο.
Την τήρηση του Νόμου ζητούσα και ζητάω ακόμα. Και μάλλον το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά μου, εφόσον αποκλείεται να υπάρξει τέλειο σύστημα φτιαγμένο από ανθρώπους.


Το ζητάω για πολίτες, βουλευτές, Υπουργούς, Πρωθυπουργούς.


Δεν με νοιάζει ο καυγάς της σχολικής αυλής: “μα αυτός το ξεκίνησε”. Με νοιάζει να βελτιωθεί ο μηχανισμός συνύπαρξης μας, δηλαδή η δημοκρατία.


Σε ότι δεν λειτουργεί, θέλω μεταρρύθμιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα.


Τα υπόλοιπα, ειδικά εφόσον δεν συνοδεύονται από δουλεμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις είναι απλά παιδικότητες, με συχνά εγκληματικές συνέπειες στο βιος και την ζωή των συμπολιτών μου. Και δεν τα δέχομαι. Όποιος τα θέλει αυτά να πάει στο βουνό μαζί με την Σέχτα του. Δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μου τα επιβάλλει κανείς. Εδώ είναι κοινωνία και έχει κανόνες.


Τέλος!




Υ.Γ.: προς όσους προκρίνουν την κατάλυση του πολιτεύματος ως λύση, να θυμηθούν ότι το μόνο που κρατάει όσους διαφωνούν μαζί τους, από το να οπλιστούν εναντίον τους είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα. Μήπως δεν τους είναι τόσο άχρηστο τελικά;


Υ.Γ.2: το έγραψα σε πρώτο ενικό, ως ένας εξ Ημών.
Κ. Αλεξάκος

ΣΚΥΛΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ !


Ο σκύλος διαδηλωτής αποδυκνυει οτι είναι ο καλύτερος φιλος του ανθρώπου δεν ξέρουμε βέβαια για το ποσο “φιλικα” είναι τα αισθήματα των αφεντικών του . Καλα πως κατάφεραν να τον εκπαιδευσουν ? Ακολουθεί τις πορείες δεν τρομάζει απο φασαρίες και το εκπληκτικότερο δεν αφήνει ούτε στιγμή το … πανό του !
Την φωτό βρήκαμε στο: athens.indymedia

«Τα Διαπόντια νησιά  φυλάττουν Θερμοπύλες»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKWAwFL5AHOL-a9-rb1bzNUPuPipYg3XgjAT8zqa9eL2TA5cytnk302kfkeqSOUZ5cMIWEVD4Z-hpfsRM7tskG5KEtS2Gx2dbDCrm80xhPytiWIOnzBDFRfUUKt-9-Gc64F5g8XJxKm8gI/s200/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B10019.jpgΤο γεγονός  ότι τα τρία Διαπόντια νησιά μας (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι), αποτελούν  το απώτατο Βορειοδυτικό Άκρο της  Ελληνικής Επικράτειας, σε συνδυασμό  με μια σειρά άλλων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, καθιστά  αδήριτη ανάγκη- και για λόγους εθνικής σημασίας- να διατηρήσουν το δικαίωμα να Αυτοδιοικούνται.
Επιπλέον, τα σοβαρά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν, αλλά και ο ιδιαίτερος –σε σχέση  με την υπόλοιπη Κέρκυρα – αναπτυξιακός σχεδιασμός που έχουν ανάγκη, αρκούν για να καταστήσουν απόλυτα αντιληπτό σε όλους πως η ενσωμάτωση τους σε ένα ενιαίο δήμο Κερκυραίων, θα προκαλέσει σειρά σοβαρότατων προβλημάτων, με κυριότερα αυτά της μη ισόρροπης ανάπτυξης, και τελικά της προοδευτικής ερήμωσης τους.

Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να πειστεί εύκολα πως  ο νέος Δήμαρχος Κερκυραίων που θα προκύψει στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», έστω και αν διέπεται από τις καλύτερες  των προθέσεων, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες  των Διαπόντιων νησιών μας, όταν θα έχει την ευθύνη για το σύνολο του νησιού, και έδρα την πόλη της Κέρκυρας.
Εάν δε το κριτήρια για την επιλογή αναπτυξιακών έργων περιοριστούν σε πληθυσμιακά  χαρακτηριστικά, τότε εκτιμάται ως σχεδόν βέβαιο πως τα Διαπόντια νησιά  θα οδηγηθούν σε αναπτυξιακό μαρασμό, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και τελικά να ορίσουν την τύχη τους.
Με απλά λόγια, ο «Καλλικράτης» θα πρέπει να επιτρέψει στα Διαπόντια νησιά  είτε να διατηρήσουν το υφιστάμενο Αυτοδιοικητικό τους σχήμα, με τρεις κοινότητες, ή σε διαφορετική περίπτωση να ενταχθούν σε ένα ενιαίο Δήμο Διαπόντιων Νησιών. 
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καλώ τον αρμόδιο  Υπουργό κ. Ι. Ραγκούση, να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, όπως έκανε σε ανάλογες περιπτώσεις μικρών νησιών του Αιγαίου!!
 Εξάλλου, δεν  πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι τα Διαπόντια Νησιά φυλλάτουν Θερμοπύλες και αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. 
Θρασύβουλος Ν. Γερογιάννης 
Μέλος Νομαρχιακής  Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας 

ΣΥΓΝΩΜΗ !

ΣΥΓΝΩΜΗ !

ΣΥΓΝΩΜΗ !

ΣΥΓΝΩΜΗ !

ΣΥΓΝΩΜΗ !