Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η απόλυτη ξεφτίλα χθες βράδυ στο τσαντίρι, όπου παρακολουθήσαμε ένα βίντεο, που στο όνομα της σάτιρας, προσπάθησε να γελοιοποιήσει και να ξεφτιλίσει τον πρωθυπουργό της χώρας.  Είδαμε τον Bin(e)Laki της σάτιρας να ασκεί δριμεία κριτική σε ένα σύστημα που υπηρετεί ως πιστός στρατιώτης στο έπακρο και εκμεταλλεύεται τις ασθενέστερες τάξεις εξαπολύοντας τηλεοπτικά υποκριτικά μανιφέστα υποστήριξης και καταδίκης, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, καρπωνόμενος τις ωφέλειες και τα εκατομμύρια ενός συστήματος που καταδικάζει .
Χτες ο ΞεφτιΛάκης με το αμφιλεγόμενο βίντεο κατάφερε να ακυρώσει τις αναφορές του σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα (αγρότες κλπ) και τα σκάνδαλα που αναφέρθηκε.
Μπράβο ΞεφτιΛάκη !!! 

Πουλήθηκε η VETO σε Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη

Στο επιχειρηματικό δίδυμο Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη πουλήθηκε η VETO. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που έψαχνε εναγωνίως για χρηματοδότες φαίνεται ότι τους βρήκε στο πρόσωπο των δύο Κύπριων επιχειρηματιών που όπως λέγεται δέχτηκαν να αναλάβουν όλα τα βάρη της εφημερίδας και «να την πάνε μπροστά». Οι Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης έχουν μπεί για τα καλά στο χώρο των ΜΜΕ με σημαντικές εξαγορές και συμμετοχές σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση. Ως σήμερα επίσημα διαθέτουν συμμετοχή στον Πήγασο (12,22%) τις εφημερίδες «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Ακόμη έχουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash (100%) , Σκάι 100,3 (10%), RED (10%) το www.flash.gr , τους τηλεοπτικούς Sport TV (100%), κανάλι ΔΕΚΑ (100%) , Σκάι TV (10%) Το δίδυμο πρόσφατα απέκτησε, μέσω χρηματιστηρίου το 9,62% της Χ. Κ. Τεγόπουλος κάνοντας έξω φρενών τη Μάνια Τεγοπούλου.
http://papatzides.blogspot.com

Επιστολή Σαμαρά στον πρόεδρο της Βουλής για την επανεκλογή Παπούλια

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, γνωστοποίησε την πρόταση του κόμματός του για ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
http://filiatranews.blogspot.com

Δύο γραμμές για τα μπλόκα


Σε πόλεμο νεύρων εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αγροτών, με τους αγρότες να επιμένουν στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για να φύγουν από τα μπλόκα και την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει πως «λεφτά δεν υπάρχουν». O Πρωθυπουργός παρενέβη εκ νέου στην κατεύθυνση της συνέχισης του διαλόγου, καλώντας τους αγρότες να προσέλθουν σ΄ αυτόν και ως ένδειξη καλής θέλησης χαρακτήρισε «κατανοητά» τα προβλήματά τους. Παράλληλα, κυβερνητική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, αποτίμησε ότι παρά την ένταση των κινητοποιήσεων υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που δημιουργούν μια αισιοδοξία για το τέλος των μπλόκων που έχουν κόψει την Ελλάδα στα δυο.  
Τέλος στα σενάρια για ΜΑΤ
Η ίδια σύσκεψη έδωσε τέλος στα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα και ήθελαν τον κ. Πάγκαλο να τάσσεται υπέρ της επέμβασης των ΜΑΤ για την διάλυση των μπλόκων. Σύμφωνα με δήλωση στα «ΝΕΑ» του μετέχοντος στη σύσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει βία για το άνοιγμα των μπλόκων». Στην ίδια κατεύθυνση και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος, διαψεύδοντας τα περί δύο γραμμών στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δήλωσε ότι “δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ και από κανέναν θέμα επέμβασης των ΜΑΤ. Και ούτε προτίθεμαι να δώσω σχετική εντολή”. Ο υπουργός χαρακτήρισε παραπλανητικά τα όσα σχετικά διαρρέονται, και υποστήριξε πως εκείνοι που τα προωθούν στοχεύουν ουσιαστικά στην παράταση των κινητοποιήσεων. Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του α ντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου χθες το βράδυ (μετείχαν ακόμη οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Μπατζελή και Δ. Ρέππας, οι υφυπουργοί Γ. Πεταλωτής, Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχ. Καρχιμάκης και Οικονομικών Κ. Σαχινίδης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Νικ. Αθανασάκης) διαπιστώθηκαν οι δύο γραμμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ενώ η υπουργός κ. Μπατζελή μετέφερε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες αρχίζει σταδιακή αποσυσπείρωση των μπλόκων και εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο το πολύ θα διαλυθεί το μπλόκο της Αλαμάνας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος υποστήριξε ουσιαστικά ότι η Δικαιοσύνη δεν ασκεί τα καθήκοντά της και δίνει την εντύπωση ότι απέχει από το έργο της- αναφορά που εκτιμήθηκε ως έμμεση υπόδειξη στη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην άσκηση διώξεων.
«Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος»
Κυβερνητικοί παράγοντες επαναλάμβαναν, πάντως, ότι η μόνη λύση που θα επιτρέψει στους αγρότες να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια από τα μπλόκα θα ήταν να δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για τη διευθέτηση θεσμικών αιτημάτων τους και παράλληλα να προσέλθουν στο διάλογο. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν σχετικά με τα σενάρια για τα ΜΑΤ ότι «εμείς δεν θα κάνουμε το λάθος που έγινε επί των ημερών της πρώτης κυβέρνησης Σημίτη που έλυσαν τα μπλόκα ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα των τρακτέρ. Γιατί τότε λύθηκαν τα μπλόκα, αλλά χάθηκε ένας ολόκληρος κόσμος, οι αγρότες, που ήταν παραδοσιακός μας σύμμαχος». Στη σύσκεψη υπό τον κ. Πάγκαλο αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης στα μπλόκα με εντολή στους βουλευτές που εκλέγονται σε αγροτικές περιφέρειες να μεταβούν άμεσα σε αυτές και να ενημερώσουν τους αγρότες για την πρόταση της κυβέρνησης και το άστοχο των απαιτήσεων που προβάλλουν οι επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων.
tanea