Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Συμφωνία κυριών στα δύο μεγάλα κόμματα! Δεν θα δοθούνε χρίσματα στις δημοτικές εκλογές στην επαρχία;

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal ZoomNews, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία κατά των χρισμάτων στις προσεχείς εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης και την Ιπποκράτους, και οι δύο αρχηγοί σκέφτονται να δοθούν χρίσματα μόνο στους μεγάλους δήμους και κατά τα άλλα να αρθεί ο κομματικός χαρακτήρας της αναμέτρησης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χάρτης θα βαφτεί πράσινος και γαλάζιος αναλόγως των αποτελεσμάτων στις περιφέρειες, όπου θα δοθεί η κεντρική πολιτική μάχη. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι έτσι θα αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις τοπικών παραγόντων για τον «Καλλικράτη» και στο περιβάλλον του Σαμαρά εκτιμούν ότι έτσι θα γλιτώσουν το πολιτικό κόστος από τα φιλοντορικά αντάρτικα σε δήμους, όπου η κατάσταση είναι ακόμη πλήρως ανεξέλεγκτη από τη νέα ηγεσία.
ΜΩΡ' ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ . . . 

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

O Σαμαράς το ανακοίνωσε σήμερα στους στενούς συνεργάτες του. Στο συνέδριο καταργείται η θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Δημιουργείται όμως μια νέα θέση. Αυτή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. την οποία έχει υποσχεθεί στον Αβραμόπουλο. Η Ντόρα θεωρεί αυτονόητο ότι είναι το Νο 2 της Νέας Δημοκρατίας και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα αντιδράσει. Τι θα κάνει; Λίγα... πράγματα. Δεν έχει περιθώρια αντίδρασης. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια γιατί σήμερα ο Καραμανλής έκανε διάφορα ραντεβού στο νέο πολιτικό γραφείο του. 
http://fimotro.blogspot.com

Υπεύθυνοι κι ανεύθυνοι

Ανεύθυνη χαρακτηρίζει το 58,2% της κοινής γνώμης τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στα θέματα της Οικονομίας και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ενώ ανάλογη άποψη διαθέτει και το 56,5% των πολιτών για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Υπεύθυνη χαρακτηρίζει τη στάση του ΚΚΕ το 20,2% ενώ ανάλογα είναι και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (18,1%).

Την ίδια ώρα , το 53,4% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει υπεύθυνη τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ενώ αυξημένα είναι τα σχετικά ποσοστά και για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (38,7%).

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα ποσοστά μας εκπλήσσουν κι αν μας εκπλήσσουν , η έκπληξη είναι μάλλον θετική καθώς το ποσοστό των πολιτών που χαρακτηρίζει υπεύθυνη της στάσης της Αριστεράς είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα εκλογικά ποσοστά των δυο κομμάτων.

Παρ' όλα αυτά , η Αριστερά εμφανίζεται και πάλι...

...ανήμπορη να αυξήσει σημαντικά την επιρροή της στο κοινωνικό γίγνεσθαι παρά τα πλήγματα που έχουν δεχθεί τα δυο μεγάλα κόμματα τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Δείτε το σχετικό πίνακα από τη χθεσινή δημοσκόπηση της Αlco για το Πρώτο Θέμα :

Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΜΩΣ!

http://ne.pasok.gr/kerkyra/wp-content/uploads/2009/12/mpoykas-2009.jpgΣκληρά και επώδυνα τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης που επωμίζεται η Ελληνική οικογένεια. Απαραίτητα όμως για να ξεπεράσει η πατρίδα μας το οικονομικό κραχ και να αμυνθεί στα κοράκια της κερδοσκοπίας.
Εξαντλητικές οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Γιώργου Αντρέα Παπανδρέου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Για να συνεχίσει να υπάρχει η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού στις ειλικρινείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να μην κλέβουν λίγοι “επιτήδειοι” τον δημόσιο πλούτο ενώ καλείται όλος ο Ελληνικός Λαός να πληρώσει, μεταξύ άλλων χρειάζονται:

1. Έλεγχος παντού! Να σταλούν στην δικαιοσύνη και να αφαιρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Να μπουν τα κλεμμένα στα δημόσια ταμεία και οι καταχραστές στη φυλακή.
2. Να καταργηθεί άμεσα ο Νόμος περί παραγραφής αδικημάτων. Με ποια λογική τα “κοράκια” καταχρώνται τον ιδρώτα της ελληνικής οικογένειας και μετά λίγα χρόνια νομίμως αποδίδονται στην κοινωνία λευκά και άσπιλα ενώ ο Ελληνικός Λαός πληρώνει στο διηνεκές; Κατάργηση του Νόμου περί παραγραφής για όλους!
3. Πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
4. Από σήμερα, ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων και των πράξεων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (Υπουργείων, Περιφερειών, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, Συνεταιριστικών Ενώσεων κ.α.)
5. Να δημοσιοποιηθούν άμεσα στο διαδίκτυο οι μισθοί και αποζημιώσεις όλων εκείνων που μετέχουν σε συλλογικά όργανα και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
6. Να μην θιγούν καθόλου οι μικρο-συνταξιούχοι, οι μικρο-μεροκαματιάρηδες και όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αντιθέτως, αυτές οι κοινωνικές ομάδες να ενισχυθούν.
7. Τέλος, είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί άμεσα και να νομοθετηθεί η αναπτυξιακή και παραγωγική προοπτική της πατρίδας μας που θα κάνει το ελληνικό προϊόν ανταγωνιστικό στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον.

Μόνο έτσι ο Ελληνικός Λαός θα σταθεί δίπλα στην Κυβέρνηση για να την οπλίσει με την αναγκαία πολιτική δύναμη ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή.
Διαφορετικά, αν προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε προσωρινά την κρίση, τότε θα βρούμε μπροστά μας την επόμενη κρίση και ο Σίσυφος θα σαλπίσει κοινωνική εξέγερση και διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Την στηρίζουμε και είμαστε παρόντες να την ελέγχουμε.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το επόμενο βήμα !!!

Έτοιμη είναι η κυβέρνηση να κάνει το επόμενο βήμα για ασφαλιστικό, φορολογικό και την υλοποίηση της εισοδηματικής πολιτικής.  

Συνάντηση αγροτών με Μπατζελή


Την Τρίτη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους 19 αγροτικών μπλόκων, ανάμεσα στα οποία είναι του Προμαχώνα και της Νίκαιας. Ενόψει της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας διαδικαστική σύσκεψη των 19 αγροτικών μπλόκων στην Νίκαια, που κατέληξε σε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης εννέα σημείων, για την καλύτερη προετοιμασία της συνάντησης με την υπουργό.

Τα ευρωπαϊκά ελλείμματα έριξαν τη Γουόλ Στριτ

wall-street-sign

Ο γενικός δείκτης Dow Jones του αμερικανικού Χρηματιστηρίου έκλεισε κάτω από τις 10.000 μονάδες στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Oι επενδυτές πώλησαν μαζικά χαρτιά του τραπεζικού τομέα μέσα στη δίνη της ανησυχίας για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τα αυξημένα χρέη ορισμένων χωρών της ΕΕ. O Dow Jones σημείωσε πτώση 1,04% σταματώντας στις 9.908,39 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.126,05 μονάδες, με πτώση 0,7%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,9% στις 1.056,74 μονάδες.

Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος απαντά στον Σ. Ξυνίδη: "Aπό το σπίτι του θα με διώξει;"...

Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω .... “ασυμφωνίας χαρακτήρων” με τον Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη.
Με τη δήλωση–προτροπή του να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω... “ασυμφωνίας χαρακτήρων”, ο Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης επιβεβαίωσε την αρχική μου εκτίμηση για την υποψηφιότητα και την εκλογή του. Καλά θα κάνει ο κ. Ξυνίδης να ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του κόμματος που παραπαίει και είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία.
Όσο αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι νεοσσοί της πολιτικής ούτε την ιστορία του κινήματος, ούτε τις αρχές του και πολύ περισσότερο τις κατακτήσεις του. Θα ήταν προτιμότερο πριν μιλήσει, να έχει μελετήσει την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, να έχει αντιληφθεί σε ποιο αμόνι σφυρηλατήθηκε τούτο το κίνημα και να θυμηθεί ποιοι κάθισαν πριν από αυτόν στην ίδια καρέκλα, ώστε να διαθέτει το ελάχιστο απόθεμα σύνεσης και επίγνωσης. Είναι προφανές ότι ως Γραμματέας δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε την πολιτική μου κρίση, ούτε την καρδιά μου.
Καλύτερα να απευθύνει αλλού τις προτροπές του.
Εγώ πορεύομαι μαζί με τη λαϊκή πλειοψηφία προς τα εκεί που επιβάλλει η παρακαταθήκη του κινήματος.
Λίγος σεβασμός στην ιστορία και τη διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των στελεχών του από τους νεοσσούς της πολιτικής δεν θα έβλαπτε.
Αναρωτιέμαι από το σπίτι του θα με διώξει ο κύριος Ξυνίδης;
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Ε.Σ. 

press-gr

Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»

Τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας επιχειρεί να βάλει με το νέο νόμο ο πρωθυπουργός, η οποία όπως είπε, είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική, διευκρίνισε πως κανένας μετανάστης χωρίς νόμιμα χαρτιά δεν θα μπορεί να πάρει ιθαγένεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της ένταξης μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά όχι με τρόπο που δίνει το μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν κι άλλοι. Το αίτημά του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από το ΛΑΟΣ για το προωθούμενο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, καθώς για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, τόνισε πως ένα τέτοιο ζήτημα «δεν νοείται να γίνεται αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης».
Επιπλέον, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους.
Διαβεβαίωσε μάλιστα πως με το νομοσχέδιο ενδυναμώνει την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.
Εξηγώντας τη σημασία του νομοσχεδίου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως η άρνηση στην ομαλή και πλήρη ένταξη των μεταναστών οδηγεί στην απομόνωση και η αδιαφορία στην γκετοποίηση.
«Δίνουμε προοπτική στους μετανάστες που ζουν μακροχρόνια στη χώρα ... το νομοσχέδιο μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής».
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως το κυβερνών κόμμα με το νομοσχέδιο βάζει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποία, όπως είπε, είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο.
Αναφερόμενος στην απονομή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για ατολμία.
Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης ειδική αναφορά στη φράση του πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», η οποία, όπως επεσήμανε, παραποιείται.
«Η Ελλάδα ανήκει όντως στους Έλληνες», τόνισε και πρόσθεσε: «Ποιοι δικαιούνται όμως να είναι Έλληνες; Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι».
TA NEA

Ο νόμος του Ρεχάγκελ

Μα τι σούφρας είναι αυτός ο Ότο; Πόσα θέλει για να έρ8ει να μας κάνει ποδαρικό του χρόνου; Τι τρελή κλήρωση ήταν πάλι αυτή για τα προκριματικά του επόμενου Euro; Κροατία επικεφαλής (ότι πιο βατό υπήρχε) και μετά κάτι γνώριμοι πελάτες: Ισραήλ, Γεωργία, Λετονία, Μάλτα. Ακόμα κι αν αποσυρθεί από τους πάγκους θα πρέπει να τον κάνουν τεχνικό διευθυντή ή έστω να του δώσουν κάποιο πόστο για να μπορεί να παραβρίσκεται σε κληρώσεις και αγώνες. Τέτοια κωλοφαρδία δεν πρέπει να πηγαίνει ανεκμετάλλευτη
panic-gr

0 Καυτές Απόκριες


Funny T-shirts...


Πρώην προαγωγός διεκδικεί την θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης


Πρώην προαγωγός διεκδικεί την θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης
Η Kristin Davis είναι γνωστή στη Νέα Υόρκη αφού ήταν μπλεγμένη σε σκάνδαλα με καλλίγραμμα μοντέλα παρείχαν ερωτικές υπηρεσίες σε διάσημους κυρίους ουκ ολίγες φορές. Τώρα θέλει να εξαργυρώσει αυτή τη φήμη της, θέλοντας να γίνει κυβερνήτης της Νέας Υόρκης! Στο πλάι της μάλιστα για να τη βοηθήσει είναι ο Roger Stone, ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει στο παρελθόν και άλλους Αμερικανούς προέδρους. Ο Stone μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει το στόχο του.
http://www.sportime.gr/

Γυμνή η Μόνικα στο Next Top Model


Τα πέταξε όλα η Μόνικα στο Ελληνικό "Next Top Model", πριν δείτε την φωτογραφία είναι περιφέρεια αυτή για μοντέλο;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

troktiko