Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η Τζούλια επιβεβαίωσε το δεύτερο βίντεο...(ΔΕΙΤΕ ΤΟ) !!!

http://totefteri.blogspot.com/
.
Η Τζούλια επιβεβαίωσε το δευτερο βίντεο που ανέβηκε στο xtube από τον χρήστη k_nikopoulii...και επίσης όπως ειπε στο Star γνωρίζει ποιος είναι ο παρτενερ και επιφυλλάσεται για μηνύσεις...
Δείτε το στο παρακάτω link...
http://video2.xtube.com/watch.php?v_user_id=k_nikopoulii&idx=5&v=GNAWp-S439-&cl=9QRk7-S439-&from=&ver=3&ccaa=1&qid=&qidx=&qnum=&preview_flag

H κρίση και η ευκαιρία για αλλαγές


Είναι σημαντική η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι πρωθυπουργοί της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ελλάδος. Με κοινή τους επιστολή ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαχθεί έρευνα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να εξακριβωθούν ο ρόλος και οι επιπτώσεις της κερδοσκοπίας στα συμβόλαια διασφάλισης κινδύνου (CDS) στα κρατικά ομόλογα χωρών της Ε.Ε. Για την πολιτική -και δη την ευρωπαϊκή, που προβλέπει συνεννοήσεις, διαβουλεύσεις, πιέσεις κ.λπ.-, το διάστημα μεταξύ της ανάληψης της πρωτοβουλίας από τον Ελληνα πρωθυπουργό και της εκδήλωσής της είναι στιγμιαίο. Αυτό δείχνει ότι αφενός οι συνθήκες ήταν ώριμες και αφετέρου το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να γίνει θρυαλλίδα ευρύτερων αλλαγών στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δείχνει επίσης ότι στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε, ακόμη και μια μικρή χώρα με τα προβλήματα της Ελλάδος έχει ευκαιρίες. Μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών, αρκεί να κινητοποιηθεί και να θέσει τα σωστά ζητήματα στον σωστό χρόνο. Παρόμοιο ρόλο είχε παίξει η Ελλάδα και το 2003, γεφυρώνοντας τις διαφορές στη διχασμένη λόγω του Ιράκ Ευρώπη.
Αυτή η επιτυχία όμως δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Χρειάζεται χρόνος για να τεθούν κανόνες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε να πάψει να παράγει φούσκες και αυτές οι φούσκες να διαμορφώνουν ευρύτερες πολιτικές. Η δημοκρατία είναι χρονοβόρο σύστημα και οι πολλές δημοκρατίες μαζί γίνονται ακόμη πιο χρονοβόρο σύστημα. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να συμφωνήσει σήμερα όλος ο κόσμος και να έμπαιναν αύριο κανόνες στις διεθνείς αγορές, το πρόβλημα της Ελλάδος δεν θα λυνόταν. Κι αυτό διότι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια είναι υποπροϊόν του ελληνικού προβλήματος, δεν είναι το βασικό μας πρόβλημα.
Η αναπηρία της χώρας είναι αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Παράγει λίγα και καταναλώνει πολλά. Χρηματοδοτεί έναν δυσθεώρητο μηχανισμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που παράγουν ελάχιστα αλλά καταναλώνουν (σχετικά) πολλά και έχει έναν καχεκτικό μηχανισμό παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. Ο τελευταίος όσα κι αν παράγει δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα 30 δισ. σε μισθούς και συντάξεις που πρέπει το Δημόσιο να πληρώσει φέτος.
Μέχρι τώρα η διαφορά καλυπτόταν με δανεικά. Αυτά είναι τόσα πολλά που μόνο το Δημόσιο χρωστάει περισσότερα απ’ όσα όλος ο ελληνικός λαός θα βγάλει σε 14 μήνες. Αυτός ο αλόγιστος δανεισμός (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έγινε εφικτός εξαιτίας των ίδιων κερδοσκοπικών παιχνιδιών που σήμερα καταγγέλλουμε) δεν χρεώνει μόνο τα παιδιά μας με 14 μηνιάτικα, μας έκανε τον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης. Και τώρα που τα δανεικά δεν είναι εύκαιρα, όπως ήταν πριν από δύο χρόνια, καλούμαστε να πληρώσουμε ακριβά την υψηλή κατανάλωση των προηγούμενων ετών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή παραγωγικότητα.
Γι’ αυτό όσο και να χτυπιούνται οι πάσης απόχρωσης αριστεροί, δεν υπάρχουν λεφτά για τα περίεργα «επιδόματα έγκαιρης έλευσης στην εργασία». Οι χρηματοδοτήσεις ποικιλόχρωμων πανηγυριών που κάνουν οι δήμοι, με αφορμή πραγματικά ή φτιαχτά έθιμα του παρελθόντος, πρέπει να κοπούν ή να χρηματοδοτηθούν από τους ξενοδόχους που κερδίζουν από τον επιπλέον τουρισμό. Οι ποικιλώνυμες σπατάλες του ελληνικού γκουβέρνου πρέπει να κοπούν, διότι ακόμη και αν δανειζόμασταν με επιτόκια Γερμανίας, πάλι πρόβλημα θα είχαμε, επειδή δεν έχουμε την παραγωγικότητα της Γερμανίας.
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

Επιτέλους… φτωχοί!

Το κείμενο έστειλε ο Observer*

«Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων.»

Με αφορμή το άρθρο του Κ. Μελετόπουλου κάποιες σκόρπιες σκέψεις:
…Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η Ελληνικά Οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να ‘ρθει η σειρά τους…
Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ’ τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.
Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία.
Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ.
Να ξαναβρούμε και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια και ανατολικά).
Να ξε-τρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής.
Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία.
Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος.
Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Έθνους.
Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιοs βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη «Μ@Λ@Κ@Σ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας.
Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας σε δουλειές που σήμερα δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες.
Να απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας.
Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βέργες κι ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας..
Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογικές μπούρδες για τα «τραύματα» των παιδιών.
Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές.
Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ’ τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ’ τον… Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ’ τους τα χέρια ή και τα αχαμνά.
Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή μας ψυχοπάθεια.
ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν.
Απ’ τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε.
Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομούλαρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρομίσει ο τόπος απ’ τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα; ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη Συγγρού; ΠΟΙΟΣ θα καθαρίσει τη Συγγρού απ’ το αίσχος της καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί;
Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων.
Ας θυμηθούμε την ευλογία του ελαιόλαδου, της Xιώτικης Mαστίχας, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας .
Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ.
Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει…
..Γραμμένο από τον φίλο Σωτήρη, εκεί στα ξένα… 

Βρε, καλως το παιδι!!!!

Βασιλόπιτα αξίας... 145.000 ευρώ!

Βασιλόπιτα αξίας... 145.000 ευρώ!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Την απάντηση στο ερώτημα των 25 δισ. ευρώ- τόσο υπολογίζεται το ποσό υπέρβασης των δαπανών τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία- επιχειρούν να δώσουν ελεγκτές και υπηρεσίες σε όλα τα υπουργεία. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει κατ΄ εντολήν του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, έπειτα από απαίτηση της
Ευρωπαϊκής Ενωσης και εν όψει της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία την τελευταία πενταετία.«Τα αρμόδια όργανα της ΕΕ μάς έχουν ζητήσει να τους ενημερώσουμε για το πού πήγαν τα χρήματα»λένε κυβερνητικά στελέχη και φαίνεται ότι σύντομα θα το πράξουν, αφού καθημερινά ανακαλύπτουν...
απαντήσεις, κάποιες από τις οποίες ξεπερνούν

κάθε φαντασία. Η υπόθεση άλλωστε δεν σταματά στα λανθασμένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και στα ελληνικά «ψέματα» προς Ευρωπαίους ή μη. Οι φάκελοι που σχηματίζονται σε κάθε υπουργείο είναι άκρως αποκαλυπτικοί της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

O υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος παραβρέθηκε πρόσφατα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή. Παρά ταύτα, όταν ανέβηκε στο βήμα, οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με «ψυχρή ευγένεια» και το χειροκρότημα το οποίο εισέπραξε ήταν χλιαρό. Αντιθέτως, η υποδοχή που επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι στον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση, ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδια. «Μου προξένησε εντύπωση» είπε προς «Το Βήμα» ο κ. Ντόλιος. «Και αυτό γιατί το ποσοστό της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο υπερβαίνει το 70%».

Το... μυστικό τού το αποκάλυψε ένας εργαζόμενος. «Κύριε υφυπουργέ» , του είπε, «ο κ. Παυλόπουλος, σε αντίθεση με την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επιχορηγούσε την κοπή της πίτας». Ο κ. Ντόλιος αναζήτησε τα σχετικά παραστατικά, από τα οποία διαπίστωσε ότι πράγματι η επιχορήγηση της κοπής της πίτας του σωματείου των εργαζομένων από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων ανερχόταν σε 145.000 ευρώ. Ναι, σωστά: 145.000 ευρώ για την κοπή της πίτας.

Η επιχορήγηση αυτή υπήρξε η αφορμή ώστε να ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την υπέρβαση των δαπανών, τις σπατάλες και τα ρουσφέτια των κυβερνήσεων της ΝΔ. Ο φάκελος που έχει σχηματίσει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος είναι εξαιρετικά ογκώδης. «Δεν είναι μόνον η επιχορήγησητου συλλόγου με 145.000

ευρώ» λέει. «Μονοπρόσωπη εταιρεία, όπως διαπιστώθηκε, έχει επιχορηγηθεί με 7 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο έκανε επιδοματική πολιτική σε βάθος τριετίας με κονδύλιαύψους πολλών εκατ. ευρώ, τα οποία δεσμεύουν τους μελλοντικούςπροϋπολογισμούς, χωρίς βεβαίως για αυτή την κατάσταση να ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος αποφάσισε στο τέλος του 2008 να αυξήσει ένα επίδομα των εργαζομένων του Εθνικού Τυπογραφείου και να το επεκτείνει σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους του υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων. Ως τότε οι εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο λάμβαναν υπό μορφή επιδόματος το 35% από τα έσοδα των δημοσιεύσεων των ανωνύμων εταιρειών. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από τον κ. Παυλόπουλο σε 50% και σε βάθος τριετίας. Η αύξηση αυτή αντιστοιχούσε μηνιαίως σε 100 ευρώ για κάθε εργαζόμενο το 2009, σε 135 ευρώ το 2010, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί για το 2011. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με άλλα λόγια, έδωσε επιλεκτικά αυξήσεις κάτω από το τραπέζι, καταπατώντας κάθε έννοια της εισοδηματικής πολιτικής.

Δεν ήταν βεβαίως η μοναδική περίπτωση. Με ένα νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Παυλόπουλος στη Βουλή στο τέλος του 2008 ενοποιούνται και καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2009 τα επιδόματα των υπαλλήλων των περιφερειών, «ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους». Στην πράξη άρχισε να χορηγείται στους υπαλλήλους μια μηνιαία ειδική παροχή, η οποία συνεντέλλεται με τις μηνιαίες αποδοχές τους και το ύψος της οποίας ορίζεται ανάλογα με την κατηγορία του υπαλλήλου ως εξής: κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 550 ευρώ, κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 510 ευρώ, κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 470 ευρώ και κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) 450 ευρώ. Η ερμηνεία που εδόθη είναι ότι «με τον τρόπο αυτόν αίρονται, ως το τέλος του 2012, οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων στους οποίους, παρ΄ ότι έχουν το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης,καταβάλλονται διαφο ρετικά επιδόματα, επειδήακριβώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από διαφορετικούς φορείς».


Εκτός από τα ποσά αυτά, τα οποία δεν έχουν καν προϋπολογιστεί αλλά δεσμεύουν έως το 2012 την παρούσα κυβέρνηση, κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 6 εκατ. ευρώ για τη «συντήρηση» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας το οποίο ίδρυσε ο κ. Παυλόπουλος για τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών με τον Ν. 3345/05.

Με ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις των ετήσιων δαπανών μισθολογικών δαπανών για το προσωπικό του Δημοσίου, δηλαδή με 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, θα επιχορηγείται ως το 2014 και η επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη (22.11.2004) μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΔΕΔΥ. Ακόμη και ετήσια δαπάνη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ είχε προβλεφθεί το 2009 για την καταβολή σε όλους αδιακρίτως τους αντινομάρχες, που έχουν την ιδιότητα του υπαλλήλου του δημόσιου τομέα και έχουν επιλέξει τον μισθό της θέσης από την οποία προέρχονται, του 50% των εξόδων παράστασης. Σε 3,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η απώλεια εσόδων του κράτους μόνον από την ενσωμάτωση της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων ΟΤΑ α΄ βαθμού στα μηνιαία κατ΄ αποκοπήν έξοδα κίνησης που λαμβάνουν αυτοί και την ως εκ τούτου μη υπαγωγή της σε φόρο εισοδήματος. 

Ευθείες βολές Πάγκαλου κατά Παπουτσή και Τσίπρα

http://www.cosmo.gr/images/pagkalos10208.jpg«Αν διαφωνούμε ριζικά, δεν πρέπει να έχουμε θέσεις ευθύνης», διαμήνυσε στον Χρ.Παπουτσή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στη Real News, με αφορμή την πρόσφατη έντονη αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
Ερωτηθείς για το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή –που έβαλε στο στόχαστρο τον Χρήστο Παπουτσή, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι είναι «φανατικός οπαδός της εκτεταμένης, ελεύθερης και διηνεκούς συζήτησης επί όλων των προβλημάτων». «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί σε μία παράταξη να υπάρχουν δύο συμπεριφορές. Μία συμπεριφορά να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των ευθυνών της και μία άλλη να προσπαθεί να αρέσει, δηλαδή να αντιμετωπίζει τα γεγονότα με τρόπο ιδιοτελή και με την πρόθεση του εντυπωσιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«'Η θα είμαστε όλοι μαζί ή - αν διαφωνούμε πλέον ριζικά – δεν πρέπει να έχουμε θέσεις ευθύνης», υπογράμμισε.
Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε ακόμα στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «δεν είναι σοβαρός πολιτικός» , ότι «είναι υπέρ της διάλυσης των πάντων» και ότι «παριστάνει τον εκπρόσωπο του κοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στη Βουλή και βγαίνει έξω και τίθεται επικεφαλής διαδηλώσεων που περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία, τα οποία δεν σέβονται ούτε τους θεσμούς, ούτε τις αξίες αυτού του τόπου, ούτε τα σύμβολα».
http://www.naftemporiki.gr/

WirtschaftsWoche: Οι Έλληνες είναι καλύτεροι από εμάς !!!

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη Γερμανία, καθώς και η τελευταία είναι εξαιρετικά χρεωμένη, σημειώνει ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, Roland Tichy, στο κύριο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα στο Βερολίνο». Ταυτόχρονα παρατηρεί ότι η Ελλάδα τουλάχιστον εφαρμόζει ήδη από φέτος πρόγραμμα λιτότητας και δεν το αναβάλλει για το προσεχές έτος όπως η Γερμανία.
«Όντως οφείλουμε στους Έλληνες πολλά, όπως για παράδειγμα την ανακάλυψη της δημοκρατίας. Αν η Ελλάδα επέβαλε και εισέπραττε τέλος πνευματικών δικαιωμάτων σε κάθε εκλογή, τότε θα κάλυπτε πολύ γρήγορα τα χρέη της, πρότεινε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Hillary Clinton στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν την επισκέφθηκε στην Ουάσιγκτον», επισημαίνεται στο άρθρο και προστίθεται:
«Η Clinton κατονόμασε την ουσιαστική αποτυχία των Αθηνών: μας χάρισαν τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, αντί να κατοχυρώσουν τα πνευματικά δικαιώματα της γνώσης τους».
Ο Roland Tichy τονίζει: «Παρ’ όλη την κριτική στις ελληνικές τσαπατσουλιές, είναι σαν να βρίσκεται η Ελλάδα και πάλι ένα βήμα πιο μπροστά από μας. Κι εμείς κρύβουμε με δεξιοτεχνία τα χρέη μας.
Είναι θρυλικό το Ταμείο Γερμανικής Ενοποίησης, στο οποίο κρύβονταν τα χρέη μας από την επανένωση.
Είναι θρασύς ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση Schröder-Fischer κατέρριψε το όριο περί επιτρεπόμενου χρέους των αυστηρών κριτηρίων του Μάαστριχτ και, για να αποφύγει τα πρόστιμα, αποδυνάμωσε τις ρυθμίσεις του Μάαστριχτ.
Φτάνει πια! Εμείς οι υποδειγματικοί συμμαθητές της Αθήνας γνωρίζουμε επίσης ότι για κάποιο μυστήριο λόγο, τα χρέη μας τη Δευτέρα μετά τις εκλογές είναι πάντα υψηλότερα απ’ ότι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές.
Δε μας είναι άγνωστη ούτε η τέχνη της δημιουργικής λογιστικής. [...] Αυτόν τον καιρό, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε μεμονωμένα κρατίδια όπως η Έσση και το Βρανδεμβούργο, προσλαμβάνονται και πάλι στο δημόσιο χιλιάδες υπάλληλοι. Αυτό στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές και θα μας κοστίσει στο μέλλον 500.000 ευρώ σε συντάξεις για κάθε δημόσιο υπάλληλο.
Αυτά όμως δεν εμφανίζονται σε κανέναν προϋπολογισμό, καθώς αυτά τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν όταν η Γερμανία θα έχει ήδη πτωχεύσει λόγω προχωρημένης γήρανσης του πληθυσμού – έτσι μεταθέτει κανείς βάρη από το παρόν στο μακρινό μέλλον. [...]
Εύκολα καταλογίζουμε στους Έλληνες ότι, ενώ εμείς συνταξιοδοτούμαστε στα 67, σ’ αυτούς η συνταξιοδότηση ξεκινά δέκα χρόνια νωρίτερα. Ξεχνάμε όμως ότι η συνταξιοδότηση στα 67 δεν είναι ακόμη πραγματικότητα, αλλά πρόκειται να εφαρμοστεί – αν τελικά εφαρμοστεί, αυτό θα γίνει το νωρίτερο σε 12 χρόνια.
Προς το παρόν η ηλικία συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 60 και για κάποιους δημοσίους υπαλλήλους μάλιστα βρίσκεται στα ελληνικά επίπεδα».
«Είμαστε ήδη τόσο υπερχρεωμένοι που θα έπρεπε να μελετήσουμε προσεκτικότερα την περίπτωση των Ελλήνων. Τι κάνει κανείς, όταν τον καταδιώκουν οι πιστωτές κι αυτός δεν έχει τίποτε να τους δώσει;
Η λυπηρή διαπίστωση αυτών των εβδομάδων είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας τόσο δραματικής νέας χρέωσης των κρατών, που η πτώχευση Lehman τελεί μια μικρή προκαταρκτική άσκηση. Και ενώ οι Έλληνες τουλάχιστον προσπαθούν να εξοικονομήσουν πόρους, εμείς δεν έχουμε καν ξεκινήσει, αντίθετα το αναβάλλουμε για το προσεχές έτος.
Πριν λοιπόν εκτοξεύσουμε νέες κατηγορίες κατά των Αθηνών: Η τέχνη των Ελλήνων δεν παρουσιάζεται μόνο στο Νησί των Μουσείων στο Βερολίνο, αλλά εφαρμόζεται από καιρό στα κυβερνητικά επιτελεία», καταλήγει το άρθρο.
http://tvxs.gr

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΓΕΤΩΝ...

Η πρώτη επιδίωξη της διεθνούς προσπάθειας του Γ. Παπανδρέου, ήταν η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της Ελλάδας, στην Ευρώπη, αλλά και τον Κόσμο ολόκληρο.
Αυτό, εν πολλοίς έχει επιτευχθεί με σειρά κινήσεων και η «πρωτοβουλία των 4 ηγετών», έρχεται για να κλείσει ένα μεγάλο κύκλο επισκέψεων, ενεργειών, πιέσεων, επιδιώξεων…
Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούνγκερ και μαζί τους ο Παπανδρέου, εμφανίζονται μπροστάρηδες στην προσπάθεια για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της διεθνούς κερδοσκοπίας !
Ποιος να το πίστευε, δυο εβδομάδες πριν, πως ο πρωθυπουργός της κραγμένης και από παντού δακτυλοδεικτούμενης Ελλάδας, για τα πλαστά στοιχεία, το μεγάλο έλλειμμα και το υπέρογκο χρέος, θα κατόρθωνε να πείσει τους πλανητάρχες, για την ειλικρίνειά του και για το δίκιο του, που είναι ταυτόχρονα το δίκιο ενός ολόκληρου λαού !
Οι κινήσεις, από ΄δω και πέρα, δεν έχουν άλλο στόχο, παρά την εξασφάλιση των συνθηκών ομαλών και με λογικό κόστος, δανειοδοτήσεων της χώρας, από τις διεθνείς αγορές.
Για να επιτευχθεί αυτό ο Γ. Παπανδρέου, αφ΄ ενός κατακεραυνώνει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τα ανεξέλεγκτα κερδοσκοπικά κέντρα και αφ΄ ετέρου ζητάει τη δημιουργία και την ύπαρξη σε θέση standby, ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού, παροχής αυτών των δανείων, με λογικό επιτόκιο. Για την συγκρότηση του τελευταίου πίεσε και πιέζει, χρησιμοποιώντας, εκτός των επιχειρημάτων του και την απειλή προσφυγής στο ΔΝΤ.
Και οι δύο στόχοι του έλληνα πρωθυπουργού, δείχνουν να προχωρούν, καθώς και η ιδέα του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου έχει, σχεδόν, υιοθετηθεί κι αρχίζει να σχηματοποιείται, αλλά – περισσότερο – και η έναρξη των διαδικασιών για την μελέτη και τη λήψη μέτρων κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας, είναι, πλέον, γεγονός !
Η επιστολή προς τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε. η οποία αποτέλεσε την έκφραση της «πρωτοβουλίας των 4 ηγετών», απεστάλη χθες και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ ! 

Το γαλάζιο θράσος έχει και όρια…


Χρειάζεται μεγάλο θράσος κι ο Α. Σαμαράς, απ΄ ότι φαίνεται διαθέτει πλούσια αποθέματα.
«Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας, σήμερα δεν χρωστάμε σε κανέναν» είπε, μιλώντας σε υψηλούς τόνους στην προσυνεδριακή διάσκεψη της Χαλκίδας για την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και το ασφαλιστικό.
Ακουσες ταλαίπωρε μισθοσυντήρητε, που βγήκες προχθές στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς και να απαιτήσεις, με όση δύναμη σου έχει απομείνει πως «πρέπει να πληρώσουν αυτοί, που δημιούργησαν την κρίση»; Η ΝΔ δεν χρωστάει σε κανέναν!
Είναι προκλητικό να βλέπεις αυτούς που τοποθέτησαν την ταφόπλακα της χρεοκοπίας στη χώρα να συμπεριφέρονται με τόση ελαφρότητα και αλαζονεία. Να προσβάλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Να μη συμμορφώνονται και να επιμένουν να δίνουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε χαχόλους.
Δεν χρωστάνε σε κανέναν, λοιπόν, τα γαλάζια τρωκτικά, που λεηλάτησαν το δημόσιο ταμείο;
Δεν χρωστάνε σε κανέναν οι κυβερνήσεις, που μεγέθυναν τα ελλείμματα, έφτασαν την οικονομία στην τραγική κατάσταση, που όλοι διαπιστώνουμε, οδήγησαν σε βαθιά αναδιανομή του πλούτου και πρόσθεσαν σε κάποιους αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;
Αφού ελεγχθούν και φορολογηθούν παραδειγματικά όσοι απέκτησαν με πλιάτσικο περιουσίες τότε μπορεί να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαμαρά, ότι όντως κανείς δεν χρωστάει.
kafeneio-gr