Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Το γαλάζιο θράσος έχει και όρια…


Χρειάζεται μεγάλο θράσος κι ο Α. Σαμαράς, απ΄ ότι φαίνεται διαθέτει πλούσια αποθέματα.
«Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας, σήμερα δεν χρωστάμε σε κανέναν» είπε, μιλώντας σε υψηλούς τόνους στην προσυνεδριακή διάσκεψη της Χαλκίδας για την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και το ασφαλιστικό.
Ακουσες ταλαίπωρε μισθοσυντήρητε, που βγήκες προχθές στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς και να απαιτήσεις, με όση δύναμη σου έχει απομείνει πως «πρέπει να πληρώσουν αυτοί, που δημιούργησαν την κρίση»; Η ΝΔ δεν χρωστάει σε κανέναν!
Είναι προκλητικό να βλέπεις αυτούς που τοποθέτησαν την ταφόπλακα της χρεοκοπίας στη χώρα να συμπεριφέρονται με τόση ελαφρότητα και αλαζονεία. Να προσβάλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Να μη συμμορφώνονται και να επιμένουν να δίνουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε χαχόλους.
Δεν χρωστάνε σε κανέναν, λοιπόν, τα γαλάζια τρωκτικά, που λεηλάτησαν το δημόσιο ταμείο;
Δεν χρωστάνε σε κανέναν οι κυβερνήσεις, που μεγέθυναν τα ελλείμματα, έφτασαν την οικονομία στην τραγική κατάσταση, που όλοι διαπιστώνουμε, οδήγησαν σε βαθιά αναδιανομή του πλούτου και πρόσθεσαν σε κάποιους αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;
Αφού ελεγχθούν και φορολογηθούν παραδειγματικά όσοι απέκτησαν με πλιάτσικο περιουσίες τότε μπορεί να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαμαρά, ότι όντως κανείς δεν χρωστάει.
kafeneio-gr