Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Just do it !

Τα "πρέπει" και τα "απαγορεύεται" στο ΟΑΚΑ!Πέρασαν 2 εβδομάδες, από το ματς με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο. 15 μέρες, στη διάρκεια των οποίων ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει οριστικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος! 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα με Ηρακλή και Γιάννενα, όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο και... αντίο τίτλος! Τι μένει; Μα φυσικά το γόητρο. Απόδειξη... ζωής για τους "ερυθρόλευκους", επιβεβαίωση ανωτερότητας από τους "πράσινους"...
Φυσικά, οι πρωταθλητές θα προτιμούσαν να υπερασπίζονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι τον τίτλο τους, όμως πλέον θα πρέπει σύντομα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. "Τα play off μας περιμένουν", δήλωσε ο ορθολογιστής Αντώνης Νικοπολίδης, θέτοντας ως νέο στόχο τη δεύτερη θέση. 4 αγωνιστικές πριν από τη λήξη, κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για το μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί. 
Ο Μπάντοβιτς και οι παίκτες του, αφήνουν πίσω το αστραφτερό Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό την επόμενη σεζόν. Επιστροφή στη σκληρή και -βάσει αποτελεσμάτων- ζοφερή πραγματικότητα του πρωταθλήματος…
http://www.sport24.gr/

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΗ Ν.Δ...

Αχ Τζούλια, πάντα μέσα στην μόδα είσαι...‏


Κολλημένος με την αντιπολίτευση! Πάει πακέτο με τον ΦΥΓΑΔΑ!!

Από το Πάμε μαζί... το θυμόσαστε το σύνθημα του Καραμανλή το 2004? Στο Πάμε Πακέτο τώρα με το ΠΑΜΕ της Αλέκας!! Μικρός για ηγέτης μεγάλου κόμματος και σε όλα και φοβικός ο κ.Σαμαράς «Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με το ΔΝΤ, επιμόνως και επικίνδυνα για τον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ , από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά έταζε τα πάντα σε όλους. Kι όμως επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η χώρα απέκτησε πρόβλημα δανεισμού!!, εμφανίστηκαν τα υψηλά spreads!! και επικράτησε η ψυχολογία του «Τιτανικού» στην αγορά!!.Μαγικά ΟΛΑ τα στραβά στην χώρα γίνανε από την καθυστέρηση μέσα στο 5μηνο του Γιώργου κατά τον Αντώνη! Πως το λένε ..εκεί εκεί στην Γ! εθνική ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΕ! 
diaporon-bl

Χάκερς κατά των χρηστών του Facebook

Χάκερς έχουν βάλει στο μάτι τα εκατομμύρια των χρηστών του Facebook, με μια νέα απάτη μέσω e-mail, που προσπαθεί να υποκλέψει passwords, σύμφωνα με την εταιρία McAfee, η οποία αναπτύσσει το ομώνυμο λογισμικό anti-virus.
Ήδη αρκετοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία προσποιούνται ότι προέρχονται από το Facebook και τους ενημερώνουν ότι δήθεν ο κωδικός πρόσβασης τους έχει ρυθμιστεί ξανά, γι’ αυτό οι χρήστες καλούνται να κάνουν «κλικ» σε ένα σύνδεσμο για να τον αποκτήσουν και πάλι.
Όμως το συνημμένο αρχείο στο e-mail αν το ανοίξει ο χρήστης δεν είναι παρά ένα πρόγραμμα υποκλοπής κωδικών, που εγκαθίσταται στον υπολογιστή του ανυποψίαστου και μπορεί να υποκλέψει οποιοδήποτε άλλο password π.χ. για τραπεζικές συναλλαγές, που δεν σχετίζεται καν με το Facebook.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της McAfee, «η απειλή είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν πάνω από 350 εκατ. χρήστες του Facebook που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της απάτης».............
Το ηλεκτρονικό μήνυμα, απάτη φέρει ως θέμα την φράση «Facebook Password Reset Confirmation! Customer Support». Η McAfee συμβουλεύει τους χρήστες να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα και να μην ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.
Εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα απειλή, αλλά το δίκτυο ενημέρωσε τα μέλη του να έχουν το νου τους και να διαγράψουν το μήνυμα.
Η McAfee εκτιμά ότι οι χάκερ στέλνουν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα «σπαμ» από την Τρίτη που ξεκίνησε η «καμπάνια» τους και ο Ντέιβ Μάρκους, διευθυντής ερευνών για το κακόβουλο λογισμικό, εκτίμησε ότι θα καταφέρουν τελικά να «μολύνουν» εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.
Όπως είπε, ακόμα κι ένα 10% ποσοστό επιτυχίας, στην περίπτωση των 400 εκατ. χρηστών του Facebook, ισοδυναμεί με 40 εκατ. χρήστες-θύματα.  
astrofegia

11,4% μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ!..

...σε νέα δημοσκόπηση της "Μetron Analysis"

http://poulitaria.blogspot.com/

Κόστος κωλ...δάχτυλου; 264.817 ευρώ!

Aphrodite-German-Focus-magazine
ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

1. Όλοι θυμόμαστε πριν μερικές εβδομάδες το προσβλητικό για τη χώρα μας εξώφυλλο και την ανυπόστατη αρθρογραφία του γερμανικού περιοδικού Focus.

2. Τώρα αποκαλύπτεται μία παράμετρος που εξηγεί πολλά πράγματα: Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, υπάρχει οικονομική οφειλή του ΕΟΤ προς το συγκεκριμένο περιοδικό, που ανέρχεται στο ποσό των 264.817 ευρώ και αφορά διαφημιστικές καταχωρήσεις, έντυπες και ηλεκτρονικές, δύο μηνών, κατά το 2008!

3. Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία εκτός από τα άλλα που μας κληροδότησε, μας κληροδότησε και ένα τεράστιο χρέος στον ΕΟΤ. Και ενώ ο ΕΟΤ θα έπρεπε να είναι η διαφήμιση της χώρας μας και η προβολή του καλύτερου προσώπου της χώρας μας, έχει γίνει, με τη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας και με τις τεράστιες οφειλές που μας άφησε, η χειρότερη δυσφήμιση που θα μπορούσαμε να έχουμε ως χώρα. Και αυτό δεν αφορά μόνο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις που οφείλουμε σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στον κόσμο, αλλά και στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, όπου μας απειλούν με εξώσεις και κατασχέσεις.

4. Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση του περιοδικού Focus ήταν παντελώς ανοίκεια και αδικαιολόγητη. Ακόμη περισσότερο αδικαιολόγητο όμως είναι όταν με τις πολιτικές σου, δίνεις αφορμές στους άλλους να σε διασύρουν. Αυτό το έγκλημα επιτέλεσε εις βάρος της χώρας μας η κυβέρνηση Καραμανλή. Σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής παλεύουμε κάθε μέρα τους τελευταίους 5 μήνες να ανατρέψουμε…
Για να εμπεδώσουμε τελικά, ποιοι... μας το έβαλαν!
http://antikrogias.blogspot.com/

Ολόπλευρη στήριξη στον Γ. Παπανδρέου και αλλαγή πολιτικής...

...για να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία
.
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ*
1. Αντιμετωπίζουμε κρίση. Η «οικονομία στην υπηρεσία του νομίσματος» εξάντλησε - προ πολλού - τα όριά της. Οδήγησε το ΕΥΡΩ στα πρόθυρα της κατάρευσης. Την Ευρώπη στα πρόθυρα της διάλυσης. Τους λαούς της ηπείρου μας στα πρόθυρα της απόγνωσης. Καλό είναι να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Με άλλα λόγια, να αλλάξουμε πολιτική. Να υιοθετήσουμε ως πρώτη επιδίωξη, την ισόροπη, πράσινη, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
2. ΠΡΟΣΟΧΗ : Το αδιέξοδο του κοινού νομίσματος - και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα - δεν αντιμετωπίζεται με μικροπολιτική χαιρεκακία. Ο εθνικισμός με περισσότερο εθνικισμό. Μακριά από μάς ο ρόλος του Επιμηθέα των ευρωσκεπτικιστών. Άλλο τόσο μακριά από εμάς και οι «μάχες οπισθοφυλακών» των ευρωπαϊστών. Με πραγματισμό, συμβάλλουμε ήδη ενεργά στους προβληματισμούς για...

την διάσωση της Ένωσης και του νομίσματός της. Και για όλα αυτά επιβάλλεται η αλλαγή πολιτικής. Αλλά δεν ξεχνάμε : προτεραιότητά μας είναι η εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος της Ελλάδας. Πρώτο μας μέλημα να ξαναδώσουμε ελπίδες στον εντολοδότη μας, τον ελληνικό λαό. Δεν θα χρεωκοπήσει η πατρίδα μας για να μην ομολογηθεί η χρεωκοπία της πολιτικής των τελευταίων δέκα – δεκαπέντε χρόνων.
3. Εαν απαλλαγούμε από τις πολιτικές παρωπίδες, θα το δούμε καθαρά: το πρόβλημα μας δεν είναι στενά δημοσιονομικό. Ασφαλώς η διάστασή του αυτή είναι η πιο οξυμένη, ιδίως στην ταμειακή / δανειακή της πλευρά. Αλλά αν περιοριστούμε στην μονοδιάστατη αντιμετώπιση αυτής της τελευταίας, όπως μας πιέζουν οι τελευταίοι μονεταριστές (δυστυχώς και εταίροι μας) θα εμπλακούμε σε ένα φαύλο κύκλο μέτρων – αύξησης του κόστους δανεισμού μας, μέτρων - αύξησης της φτώχειας, μέτρων – αύξησης, τελικά, των ίδιων των δημοσιονομικών μας ελλειμμάτων. Μέχρι τελικής πτώσεως. Όλα αυτά, με πρόσχημα τον εξευμενισμό των «αγορών». Δηλαδή της κλεπτοκρατίας. Αυτό δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα;
4. Μια πολιτική ισόροπης, πράσινης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης έχει άλλες προτεραιότητες, πολύ πιο ανθρώπινες και, γι ‘ αυτό ακριβώς, πολύ πιο πραγματιστικές. Στο πλαίσιό της, δεν ζητάμε δανεικά. Δεν ψάχνουμε ούτε δανεικά με καλούς όρους. Δεν θέλουμε καν οικονομική βοήθεια. Όλα αυτά - είναι φανερό - δεν μας κάνουν. Αυτό που αναζητούμε είναι αξιόπιστους εταίρους σε κάτι πολύ πιο ευρύ, και, γι' αυτό, πολύ πιο ενδιαφέρον : έναν συνεταιρισμό με σκοπό την αναπτυξιακή απογείωση της Ελλάδας. Και τους εταίρους αυτούς θα τους αναζητήσουμε, όπου κι αν βρίσκονται. Για να συζητήσουμε αυτό που μας ενδιαφέρει και τίποτε άλλο. «Υπάρχουν τέτοιοι;» το εύλογο ερώτημα. «Μα μόνο τέτοιοι μπορούν να υπάρχουν» η ακόμα πιο εύλογη απάντηση. Και πάντως αυτοί που δεν υπάρχουν είναι οι «καλόβουλοι δανειστές»!
5. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως αναγκαίο, όσο και επείγον, να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο, για παρουσίαση και συζήτηση, αρθρωμένο σε πρωτοβουλίες και δράσεις. Για επί μέρους ή και ευρύτερες συνεργασίες. Προαπαιτούμενα για την διαμόρφωση του σχεδίου αυτού είναι ένα πολυετές πρόγραμμα δημόσιας επενδυτικής δράσης, ένας νόμος πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία, ένα νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και, ασφαλώς, μια δημόσια διοίκηση κατάλληλη και προσανατολισμένη στην στήριξη του σχεδίου αυτού. Προσδοκώμενα - βέβαια θα διακινδυνεύσω - αποτελέσματα : αύξηση του εθνικού εισοδήματος, δίκαιη κατανομή του, ισχυροποίηση της χώρας μας, θεαματική βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.
6. Η ενότητα της παράταξης ώστε να υπηρετηθεί η ΑΛΛΑΓΗ, η ΠΡΟΟΔΟΣ και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μοιάζει σήμερα πολιτική προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ. Δεν υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνησης αυτή την στιγμή και χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν για ανατροπή των δεδομένων. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι δυνάμεις μας επαρκούν. Όπως και η αξιοπιστία των προσώπων που καλούνται να υπηρετήσουν μια τέτοια ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
7. - Καταθέτω τις πρότάσεις μου στα πρακτικά της συνεδρίασής μας
- Προτείνω την έκδοση ανακοίνωσης του Πολιτικού Συμβουλίου για ολόπλευρη στήριξη των πρωτοβουλιών του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου για υπέρβαση της κρίσης
- Δεσμεύομαι να καταθέσω υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις αναπτυξιακού περιεχομένου στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

*Παρέμβαση στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΠΑΣΟΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

press-gr

Δάνεια και επιδοτήσεις για «ενεργειακά» σπίτια

Επιδοτήσεις για παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ελάφρυνση του λογαριασμού του ρεύματος αλλά και των δαπανών για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο καθώς και χορήγηση δανείων για τον ίδιο σκοπό προβλέπει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον» το οποίο όπως εξήγγειλε το μεσημέρι της Τετάρτης η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη θα «τρέξει», επιτέλους, από τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για

Α. Δάνεια με επιδότηση επιτοκίου που εκτιμάται ότι θα φτάσει και το 5% θα μπορούν να λάβουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ ή με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ
Β. Επιχορήγηση 30% των ενεργειακών παρεμβάσεων θα μπορούν να λάβουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών με ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ ή με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ
Ως προϋπόθεση για να ενταχθούν στα δύο αυτές ρυθμίσεις  τίθεται η έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατοικία πριν από το 1980 και σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 1500 ευρώ ανά τετραγωνικό. Επίσης θα πρέπει να πρόκειται για κύρια κατοικία και όχι εξοχική, ενώ για την περίπτωση πολυκατοικιών θα πρέπει τα εισοδηματικά κριτήρια να ικανοποιούνται τουλάχιστον από το 50% των κατόχων των διαμερισμάτων.
Προκειμένου να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει προηγουμένως η κατοικία τους να περάσει από ενεργειακή επιθεώρηση που θα πιστοποιεί ότι η ενεργειακή κατάσταση της οικίας δεν ξεπερνά τη βαθμίδα Δ, ενώ ο στόχος της ενεργειακής επιθεώρησης θα είναι η αναβάθμιση της κατοικίας τουλάχιστον στη βαθμίδα Γ. 
Το κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης θα είναι περίπου 1 ευρώ ανά τ.μ. και εφόσον από τη ενεργειακή επιθεώρηση που θα ακολουθήσει τις εργασίες, πιστοποιηθεί ότι βελτιώθηκε η ενεργειακή αποδοτικότητα της κατοικίας, το κόστος αυτό θα επιχορηγηθεί κατά 100%.
Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες με βάση τις συστάσεις του ενεργειακού επιθεωρητή είναι η τοποθέτηση διπλών τζαμιών, θερμομονωτικών κουφωμάτων (περιλαμβάσνονται και πατζουρια, ρολά), η θερμομόνωση της στέγης, του δώματος ή του κελύφους της κατοικίας, η αντικατάσταση παλαιού ή η εγκατάσταση νέου λέβητας ή καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου καθώς και άλλες παρεμβάσεις όπως μόνωση σωληνώσεων, τοποθέτηση τεντών και ηλιακών θερμοσιφώνων κα. 
Οι ενδιαφερόμενοι για αυτά τα προγράμματα θα υποβάλλουν με τη συνδρομή ενεργειακών επιθεωρητών (θα είναι οι μηχανικοί που σταδιακά θα πιστοποιηθούν ως τέτοιοι) αίτηση στις τράπεζες, οι οποίες θα προχωρούν σε μία πρώτη αξιολόγηση με βάση τα εισοδηματικά αλλά και τραπεζικά κριτήρια.
Στη συνέχεια η αξιολόγηση θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών και του υπουργείου περιβάλλοντος, ενώ συνεργασία θα υπάρχει και με το ΤΕΜΠΜΕ. Πέρα από όλα αυτά δίνεται η δυνατότητα φοροαπαλλαγής έως 2.500 ευρώ (30% του συνολικού κόστους των εργασιών) οι οποίες σε κάθε περίπτωση δε μπορούν να ξεπερνούν τις 15000 ευρώ.
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ και εκτιμάται ότι μέσω αυτού θα ωφεληθούν περί τις 100.000 οικογένειες. Ως δε ενδεικτικό όφελος εξοικονόμησης ενέργειας σε μία μονοκατοικία 100 τ.μ. στη Β. Ελλάδα προσδιορίζονται τα 1.600 ευρώ το χρόνο.
protothema.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης,αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία


Σε έναν από τους πιο γνωστούς και εμπνευσμένους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα, στον Νίκο Καββαδία, αφιερώνει φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τιμώντας τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του.
Σύνθεση
Η καθιερωμένη καμπάνια ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ θα περιλαμβάνει εικονογραφημένους
στίχους του Καββαδία που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στις οθόνες στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ αλλά και μέσα στα οχήματα του ΤΡΑΜ. Από τις 21 Μαρτίου, ημέρα που γιορτάζεται παγκοσμίως η ποίηση, θα ταξιδεύουν στην πόλη οι στίχοι του ποιητή που έπλασε το μυθικό του alter ego ως περιπλανώμενου ποιητή
των θαλασσών εισάγοντας στο έργο του στοιχεία κοσμοπολιτισμού και εξωτισμού. Η καμπάνια ποίησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. και την ΤΡΑΜ Α.Ε. Η καμπάνια ποίησης του ΕΚΕΒΙ που επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2005 στα Μέσα Μαζικής. Μεταφοράς συναντά κάθε Άνοιξη το κοινό δίνοντας μια ποιητική διάσταση στις καθημερινές του μετακινήσεις. Η επιτυχία μάλιστα της περσινής καμπάνιας .................
tvorini-gr

ΛΑΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
Κάθε λαός αξίζει τους ηγέτες που έχει. Και όταν δεν του αρέσουν, τους κατακρημνίζει. Έτσι έκαναν οι Ιταλοί με τον Μουσολίνι, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν τον ήθελαν και στο τέλος οι παρτιζάνοι τον σκότωσαν. Δεν ήθελαν να έχουν την παραμικρή σχέση μαζί του. Στην αντίθετη πλευρά οι Γερμανοί, λάτρεψαν – και εξακολουθούν να λατρεύουν- τον Χίτλερ. Δεν τον τουφέκισαν όπως οι Ιταλοί, που τον θεώρησαν όνειδος της πατρίδος τους. Τι σημαίνει λατρεύω έναν πολιτικό;. Σημαίνει το λιγότερο ότι η φιλοσοφία του και οι πράξεις του με εκφράζουν, και αν ήμουνα και εγώ στη θέση του τα ίδια θα έκανα. Οι πολιτικές του πράξεις κάνουν την καρδιά μου να χτυπά σε αλλόκοτους ρυθμούς. Ξυπνάει μέσα μου το ........θηρίο και τον δυνάστη, η δύναμη-βία είναι το αυτονόητο, όσο και αν αυτονόητη βία στον πολιτισμό δεν ταιριάζει. Πολιτισμός μπορεί να είναι και ένα έργο του Μπετόβεν, που το ακούω, να διαβάζω Νίτσε, και μετά να πηγαίνω να διατάζω εκετελέσεις ανθρώπων. Πολιτισμό τέτοιο είχαν οι Γερμανοί του Χίτλερ, ανθρωπισμός του έλειπε. Ανθρωπισμός σημαίνει να μοιράζεσαι. Να μη θεωρείς ότι είσαι ο καλύτερος, αλλά ότι μαζί με τον άλλον, την ετερότητα, να γίνεται ακόμα καλύτεροι και να κάνετε καλύτερο και τον κόσμο γύρω σας. Δεν πασχίζεις να αποδείξεις στον άλλον ότι είσαι ο τέλειος, όταν ξέρεις ότι στη φύση των ανθρώπων δεν υπάρχει η τελειότητα. Αν ήσουν τέλειος, θα έπρεπε να είσαι αθάνατος και όχι θνητός. Όποιος άνθρωπος ή ομάδα ανθρώπων πιστεύουν στην τελειότητα τους είναι ή πρέπει να είναι αντικείμενο άμεσης μελέτης ψυχιάτρων ως προς τα αίτια της συγκεκριμένης συμπεριφοράς και σε τι οδυνηρά αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει η συμπεριφορά αυτή τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους. Σαφώς επιβάλλεται ν’ ακολουθηθεί ανάλογη αγωγή ως προς τη θεραπεία του/των συγκεκριμένων ατόμων.
Θλιβόμαστε που για μια άλλη φορά βλέπουμε να έχει σπάσει το αυγό του φιδιού και να ξεμυτίζει το ερπετό της χιτλερικής ιδεολογίας. Στόχος του γερμανικού όχλου, που υποδαυλίζεται από τα παρακμιακά τους έντυπα, είναι και πάλι οι Έλληνες. Δεν είμαστε λέει απόγονοι των απογόνων μας αλλά κάποιων άλλων που ήρθαν μετά στη χώρα μας... Άρα είστε μια κατώτερη φυλή και όχι οι συνεχιστές των αρχαίων προγόνων σας. Αυτό είναι το κόμπλεξ που τους τρώει, οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Τι θυμίζει αυτή η φυλετική διάκριση παρά Χίτλερ. Το πολιτισμικό και πολιτικό γονιδώμα του Χίτλερ ξαναεμφανίζεται ισχυρό όσο ποτέ με το μυαλό που κουβαλάει ο συγκεκριμένος οχλολαός. Την ίδια αίσχιστη συμπεριφορά δείχνουν και στους Έλληνες που διαβιούν στη Γερμανία. Εδώ δείτε περισσότερα http://www.youtube.com/watch?v=AmRbCQpfwv4&feature=player_embedded#
Το Δ’ Ραϊχ είναι παρόν, και η κοπροποιητική μηχανή του όχλου το έχει θέση σε κίνηση, ξεκινώντας με κοπρολογίες εναντίον πολιτισμών και ανθρώπων. Δστυχώς τα χειρότερα θα πλήξουν πρώτα τους ίδιους τους Γερμανούς στα σπίτια τους γιατί η βία παράγει βία. Αλλά που έχουν μυαλό και κριτική σκέψη να το καταλάβουν όταν αποζητούν εναγωνίως έναν αρσενικό ή θηλυκό führer για να τους γίνεται τσομπάνος και να τους πηγαίνει στη στάνη, μετά από τον μηρυκασμό. 

Ξαφνική δήλωση στήριξης από Ρωσία: “Η Ελλάδα είναι βασικός οικονομικός μας εταίρος”!

Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η “κορυφή του παγόβουνου” σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία.
Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από “θερμή” και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία.
Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση: “Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα”.
Η δήλωση έχει να κάνει με την “ευχή” που εκφράστηκε ατύπως μεν, αλλά με τον ιδιαίτερα πειστικό τρόπο που έχει η κεντρική εξουσία στην Ρωσία, προς στις ρωσικές τράπεζες “Να προτιμήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα”, ενώ θεωρείται και προειδοποίηση προς τους κύκλους που θέλουν να πιέσουν κερδοσκοποικά την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και δεν θέλει να δει την επένδυσή της στην ελληνική οικονομία να κινδυνεύει…
Iδού ολόκληρη η δήλωση:
“Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την οποία θεωρεί σημαντικό διεθνή εταίρο της. Όντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη αλλά αυτή η χώρα είναι και παραμένει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς τη Ρωσία, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων, και στον εμπορικό – οικονομικό τομέα. Τις συνέπειες της οξείας χρηματο-πιστωτικής κρίσης, που έχει ενσκήψει παγκοσμίως, τις υφίστανται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευχόμαστε ειλικρινά στους φίλους και εταίρους μας ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τα καταφέρει».
Σίγουρα η δήλωση εκπλήσσει και έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση που αναζητά ερείσματα διεθνώς. Οπωσδήποτε σχετίζεται και με το επικείμενο ταξίδι στη Μόσχα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στις 29-31/03/10, όπου η Μόσχα αναμένει να σφραγιστεί η υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όσο και με την χθεσινοβραδυνή κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
defencenet.gr

Το επίσημο τραγούδι της FIFA για το Μουντιάλ (World Cup 2010)



Artist: K’naan
 Song: Waving Flag “celebration mix”
Director: NABIL
Label: A&M/OCtone
Producer: Sol Guy/NABIL
DP: Nabil Elderkin
Editor: Isaac Hagy

Dowload MP3 (Κατεβάστε το MP3) 
http://typhoon-typhoon.blogspot.com

Ενοχλημένος ο πρόεδρος της ΝΔ...


Από την Ελένη Παπαχρήστου

Ενοχλημένος και εκνευρισμένος φαίνεται να είναι τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην νεολαία του κόμματος. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά διαμηνύουν προς κάθε στρατόπεδο πως καλά θα κάνουνε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει την Ο.Ν.ΝΕ.Δ πιο δυνατή και πιο ψηλά.
http://press-gr.blogspot.com

Παπανδρέου: «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση»

«Η κατάσταση είναι εμπόλεμη. Δίνουμε μάχη με τα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο 34ο τακτικό συνέδριο της ΓΣΣΕ, στη Χαλκιδική.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε: ένα βήμα πριν από την αδυναμία δανεισμού.
«Με τις αποφάσεις μας, όσο επίπονες, όσο σκληρές κι αν είναι, θέλουμε να αποτρέψουμε αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Να αποτρέψουμε να χρειαστεί να πληρώνουμε για δεκαετίες ολόκληρες τοκογλυφικούς τόκους, καταδικάζοντας τη χώρα σε βαθιά και διαρκή ύφεση. Να πέσει η Ελλάδα σε μόνιμη ανυποληψία, να μείνει απομονωμένη από κάθε διεθνή στήριξη».
Παραδέχτηκε ότι «οι ημέρες που περάσανε και οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες», ωστόσο δεσμεύτηκε ότι οι προσπάθεις των πολιτών «θα πιάσουν τόπο».
Διάψευση φημών περί πρωθυπουργικού διαγγέλματος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο -όπως είπε- «υποβολιμαία φημολογία περί δήθεν σχεδιαζόμενου διαγγέλματος του Πρωθυπουργού».
«Η διάχυση τέτοιου είδους φημολογιών έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πρόκληση πανικού με τις γνωστές για τη χρονική συγκυρία αρνητικές συνέπειες. Η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει και προασπίζει το δημόσιο συμφέρον με τον πιο υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο» πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο κ. Πεταλωτής ρωτήθηκε στο press room για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ και εάν «η Γερμανία μας εξωθεί» προς αυτό.
«Εμείς, στο πλαίσιο της προσπάθειας και της μάχης που δίνουμε -ενός αγώνα ο οποίος πραγματικά αποδεικνύεται ότι είναι πολύ δύσκολος, αλλά εξαιρετικά σημαντικός- προσπαθούμε να αναστρέψουμε το άσχημο κλίμα. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο και σε αυτόν το δρόμο πορευόμαστε. Από κει και πέρα, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε μια χωριστά, όλοι παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Καμία χώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εξωθεί στο ΔΝΤ» είπε ο κ. Πεταλωτής.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα «δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρόβλημα της ευρωζώνης. Εμείς θέλουμε να είναι λύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες, δεν θέλουμε να φύγουμε από το πλαίσιο που θέσαμε, δηλαδή της πολιτικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ως προς τα σενάρια για μεικτό σύστημα δανειοδότησης, τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ, ο κ. Πεταλωτής δεν το απέκλεισε. «Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Εμείς αυτό που ζητάμε προς το παρόν είναι σαφή και ρητή πολιτική στήριξη, έτσι ώστε και οι αγορές να πάρουν το μήνυμα ότι πλέον η Ελλάδα είναι χώρα αξιόπιστη, ότι η Ελλάδα έχει την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πέσουν τα spreads και να μπορούμε να δανειστούμε με τον τρόπο που πρέπει να δανειστούμε όταν χρειαστεί. Από κει και πέρα, μπορούν να εξεταστούν πολλές δυνατότητες. Εμείς, όμως, προς το παρόν θέλουμε να μείνουμε εκεί». 
ta nea

Πότε...πότε...πότε... Ποτέ!!!

1ος ορισμός:
Ο σοσιαλισμός είναι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα στο οποίο η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής αντικαθιστά την ατομική ιδιοκτησία. Ο όρος ιστορικά αφορά ένα πολιτικό κίνημα του 19ου αιώνα, γέννημα των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης, και συσχετίζεται στενά με τον όρο Αριστερά. Οι ιδέες του σοσιαλισμού πρέπει να αναζητηθούν στις απαρχές της Γαλλικής Επανάστασης, στη παράταξη των Ιακωβίνων. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής (γαίες, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) και η δημιουργία νέων συλλογικών σχέσεων παραγωγής, διανομής των προϊόντων και κατανομής του κοινωνικού πλούτου κάθε κοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Οι νέες αυτές σχέσεις παραγωγής στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με τις ανάγκες τους ή με την εργασία τους. Τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή εθελοντικά συνεταιριστική ή κρατική, οι λεγόμενες κολεκτίβες. Μία κοινωνία οργανωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο, ο τελικός στόχος του σοσιαλιστικού κινήματος, αποκαλείται πολλές φορές κομουνιστική και αντιπαρατίθεται με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά (από την εγκυκλοπαίδεια ανοικτής πρόσβασης Wikipedia).

2ος ορισμός:
Κοινωνικοοικονομικό σύστημα στο οποίο η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής έχει αντικαταστήσει την ατομική ιδιοκτησία. Ουσιαστικά, ο σοσιαλισμός είναι δημιούργημα του 19ου αιώνα και των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών της βιομηχανικής επανάστασης. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σοσιαλισμού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και η δημιουργία νέων σχέσεων παραγωγής και διανομής των προϊόντων, που θα στηρίζονται στο ότι τα μέλη μιας κοινωνίας θα προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και θα αμείβονται ανάλογα με την εργασία τους. Δηλαδή τη θέση της ατομικής ιδιοκτησίας, θα πάρει πλέον η συλλογική διαχείριση με μορφή συνεταιριστική ή κρατική.
Η πρώτη προσπάθεια σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της αστικής κοινωνίας, σημειώθηκε από το βιομήχανο Όουεν. Αν και παρατηρήθηκαν σημαντικά μεμονωμένα αποτελέσματα, το πείραμά του απέτυχε (από την εγκυκλοπαιδεία ανοικτή πρόσβασης Livepedia).

3ος ορισμός:
Με τον όρο σοσιαλισμό εννοούμε την θεωρία και το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, οπότε η ατομική ιδιοκτησία και η κατανομή του εισοδήματος υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο κατ' αντιδιαστολή προς τον καπιταλισμό και το φιλελευθερισμό. (Λεξικό Μπαμπινιώτη).

Κατέγραψα ορισμένους ορισμούς για το φαινόμενο του σοσιαλισμού, μήπως και θυμίσει κάτι στα κυβερνητικά μας στελέχη, διότι
1. είναι ελάχιστες οι πραγματικά σοσιαλιστικές φωνές, βλ. Κακλαμάνης, οι οποίες προσπαθούν να αφυπνίσουν το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας και
2. κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι σημαίνει σοσιαλισμός... κι αν φυσικά υπάρχει... (αποκλείεται...)
Οι Έλληνες στήριξαν, κατά πλειοψηφία, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, διότι αντίκρισαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, «νότα» αισιοδοξίας, πραγματικής ανατροπής, αλλαγής που τόσες φορές και πάντοτε προεκλογικά...επαναλάμβανε, οικονομικής ελάφρυνσης των ήδη επιβαρημένων χαμηλότερων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
Κατά τα άλλα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα... Πιο δεξιά και από τους δεξιούς... Και πάλι τη «νύφη» την επιβαρύνονται τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα...
Πότε θα υπάρξει μέλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος που θα «χτυπήσει» το κεφάλαιο, την πλουτοκρατία, τους «μεγαλοκαρχαρίες» κέρδους, τους αδηφάγους επιχειρηματίες... Πότε, πότε, πότε...
Πότε θα φορολογηθούν , με υψηλότερη ποσόστωση από τη σημερινή, οι Τράπεζες οι οποίες προκάλεσαν σε μεγάλο ποσοστό τη χρηματοπιστωτική κρίση, δε ζημιώθηκαν καθόλου και «εισέπραξαν» και κέρδος...;;; Πότε, πότε, πότε....

Φοβάμαι, πως για τα συγκεκριμένα ερωτήματα η απάντηση θα είναι:
Ποτέ...

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Πολιτικός Επιστήμονας
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

Μην παίζετε με το πιστόλι του ΔΝΤ - θα μας πάρει καμιά αδέσποτη...

gfgf34
Tο Νοέμβρη του 1993 ο Πάγκαλος έκανε μια ομιλία που άφησε εποχή. Είχε πει τότε ότι η Γερμανία είναι ένας “γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού”. Και είχε γίνει το έλα να δεις σε όλη την Ευρώπη...
Εκτός από μια κορυφαία άσκηση ύφους, αυτού του ύφους που δεν έχει δεύτερο θεράποντα, η ρήση αποκτά μια ενδιαφέρουσα επικαιρότητα – ακριβώς γιατί πέρα από τη δριμύτητα της διατύπωσης πηγαίνει στην ουσία της πολιτικής σύμβασης πάνω στην οποία χτίστηκε το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δυο μεγάλοι, που χωρίς αυτούς Ένωση δεν υπάρχει, έβαλαν ο καθένας ό,τι είχε: η Γερμανία το θησαυροφυλάκιο. Και η Γαλλία την πυρηνική ισχύ (χωρίς αυτήν ούτε τότε, αλλά ούτε και σήμερα, δεν υπάρχει δύναμη με διεθνή ισχύ και εμβέλεια) και τις πολιτικές επεξεργασίες.

Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι όποιος βάζει τα λεφτά αισθάνεται πως πρέπει να τα έχει όλα, ακριβώς επειδή βάζει τα λεφτά. Η Γερμανία δύο φορές έως τώρα εξαργύρωσε με πολιτικά ανταλλάγματα τη συνέπειά της στην καταβολή του δικού της μεριδίου, δηλαδή τη διαρκή στήριξη των οικονομικών της Ένωσης.

Η μία ήταν με τη δική της ενοποίηση, με την αποδοχή από τους άλλους εταίρους, στην Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο, της απορρόφησης της Ανατολικής Γερμανίας – κάτι που δεν ήταν διόλου αυτονόητο για τους υπόλοιπους.

Η δεύτερη ήταν όταν υπαγόρευσε εκείνη τους όρους, στη συνθήκη του Μάαστριχτ, για τη δημιουργία του ευρώ – κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του μάρκου και του δικού της παραγωγικού μοντέλου, της δικής της οικονομικής παράδοσης και διαχειριστικής κουλτούρας. Το μοντέλο αποδείχτηκε ότι δουλεύει άριστα σε φάσεις ανάπτυξης και βαριανασαίνει στις ανηφόρες της ύφεσης και των κρίσεων.

Η Γερμανία (αντίθετα με τους Γάλλους που έχουν άλλη οπτική για τις διεθνείς σχέσεις) αρνείται ότι μπορεί μια νομισματική συνθήκη να μην είναι μια απαρέγκλιτη νομική δέσμευση – αλλά στην πράξη ένα πλαίσιο διαρκούς διαπραγμάτευσης. Και θέλει να κρεμάσει την Ελλάδα στη μέση της Γκραν-Πλας των Βρυξελλών προς παραδειγματισμό των άλλων ελλειμματικών και ως σύμβολο της δύναμής της.

Αυτό -το τόσο κρίσιμο- που μένει να διευκρινιστεί είναι πώς θα το κάνει αυτό: βασανίζοντάς μας, όπως συμβαίνει, μέχρι στο τέλος να συμφωνήσει με το τσιγκέλι, ή ουσιαστικά αποβάλλοντάς μας από την ευρωζώνη, για ένα ακραίο μήνυμα, αναλαμβάνοντας όσους κινδύνους συνεπάγεται για την ίδια και την Ευρώπη, κινδύνους που φαίνεται να καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα στα Ηλύσια Πεδία παρά στην Καγκελλαρία.

Όσο για εμάς, στην πιο κρίσιμη φάση του παιχνιδιού, είναι καλό να αποφύγουμε απρόβλεπτες κινήσεις.

Μπροστά στην τευτονική ακαμψία, σωστά έβαλε ο Παπανδρέου το πιστόλι του ΔΝΤ πάνω στο τραπέζι. Απλώς μερικοί φαίνεται ότι το πέρασαν για πασχαλινό. Και παίζουν μαζί του, ενώ έπρεπε να το κοιτάνε με τρόμο.

Το παιχνίδι με το πιστόλι είναι πολύ επικίνδυνο. Αν είναι σοκολατένιο, μπορεί να μας λιώσει στα χέρια. Αν είναι αληθινό, να εκπυρσοκροτήσει.

Σε όλο τον κόσμο, το ΔΝΤ δεν είναι ζαχαρωτό, είναι κινίνο. Και αρχίζει να φτιάχνεται ένα κλίμα στην Αθήνα ότι η έλευσή του θα είναι ανακούφιση και χαρούμενη παρέλαση. Παρέλαση θα είναι. Χαρούμενη, δεν νομίζω...
http://www.epikairo.gr