Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δεν ελπίζω τίποτα...


...αυτό το σύνθημα γράφτηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από
νεαρή κοπέλα...τα είπε ΟΛΑ. Μετά από αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για
τον <εορτασμό> της εξέγερσης του 1973...
Τιμή στους χιλιάδες ανώνυμους μαχητές του τότε... του πριν... του μετά....και του σήμερα....
ppaspalas 
 

 Τα ονόματα όσων εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας

alt49μελές (συν τον δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή) θα είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, σχήμα που από μόνο του αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα ως προς την λειτουργικότητά του. Σήμερα παρουσιάζουμε ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να εισέλθουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Ένα δυσκίνητο και καθόλου λειτουργικό, λόγω αριθμού, σχήμα, εκείνο του 49μελούς δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει τις αρχές του χρόνου τις συνεδριάσεις του, συζητώντας για τα προβλήματα του τόπου. Ο Καλλικράτειος νόμος παραμένει «κολοβός» ακόμη, καθώς αναμένονται τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει από τώρα κιόλας να ψάξουν χώρο συνεδρίασης ή τουλάχιστον να διαμορφώσουν καταλλήλως κάποιον από τους υπάρχοντες.

Ο νόμος του ισχυρού
Ο Καλλικράτης, παρά τα όσα λεγόταν το προηγούμενο διάστημα, άφησε τελικά απέξω υποψηφίους με πολλούς σταυρούς δίνοντας δικαίωμα εισόδου σε κάποιους άλλους με πολλούς λιγότερους, απλά και μόνο γιατί ο συνδυασμός τους πρώτευσε. Ίσως το μόνο παράδειγμα αναλογικής εκπροσώπησης είναι εκείνο του πρώην δήμου Εσπερίων όπου εκλέγονται εκπρόσωποι των 4 συνδυασμών (πλην εκείνου του κ. Σαμοΐλη).
Οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ανά περιοχή: Η δημοτική ενότητα του Αγίου Γεωργίου εκλέγει 2 δημοτικούς συμβούλους, του Λευκιμμαίων εκλέγει 3, Αχιλλείων 5, Μαθρακίου 1, Ερείκουσας 1, Μελιτειέων 3, Εσπερίων 4, Οθωνών 1, Θιναλίου 3, Παλαιοκαστριτών 2, Κασσωπαίων 1, Παρελίων 3, Κερκυραίων 15, Φαιάκων 3 και η δημοτική ενότητα Κορισσίων εκλέγει τέλος 2 δημοτικούς συμβούλους.
Ο συνδυασμός του νέου δήμαρχου Γιάννη Τρεπεκλή εκλέγει 29 εκ των 49 δημοτικών συμβούλων και από τους εναπομείναντες 20 εκλέγουν:
Ο συνδυασμός «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Στέφανο Σαμοΐλη εκλέγει έναν δημοτικό σύμβουλο, ο συνδυασμός «Κερκυραίων Δήμος» με επικεφαλής την Μερόπη Υδραίου εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Μπάμπη Χαραλάμπους εκλέγει εφτά δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Ευθύνης» με επικεφαλής τον Αλέκο Αυλωνίτη εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους.

Ποιοι είναι οι νέοι «άρχοντες»
Ποιοι κατάφεραν όμως να καταλάβουν μια θέση στο πολυπληθές σχήμα του νέου δήμου;
Από τον συνδυασμό «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα», ο επικεφαλής του συνδυασμό Στέφανος Σαμοΐλης καταλαμβάνει μία από τις 15 έδρες της δημοτικής ενότητας Κερκυραίων.
Από τον συνδυασμό «Κερκυραίων Δήμος» η επικεφαλής Μερόπη Υδραίου καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Κερκυραίων και ο Στέφανος Πέρρος καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Εσπερίων.
Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής Μπάμπης Χαραλάμπους καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Κερκυραίων, όπως και ο Χάρης Μάστορας.
Ο Σταμάτης Πελάης καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Λευκιμμαίων, ο Βασίλης Αρμενιάκος καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Μελιτειέων, ο Γιάννης Πιέρρης μια έδρα από τη δ/ε Αχιλλείων, ο Νικηφόρος Ζερβός μια έδρα από τη δ/ε Κορισσίων και η Διαμαντίνα Βασιλάκη μια έδρα από τη δ/ε Εσπερίων.
Από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Ευθύνης», ο επικεφαλής Αλέκος Αυλωνίτης, καταλαμβάνει μια έδρα από τη δ/ε Κερκυραίων, όπως επίσης και ο Κώστας Λέσσης.
Ο Βασίλης Κουρσάρης καταλαμβάνει μια έδρα από τη δ/ε Εσπερίων, ο Σπύρος Βάρελης μια έδρα από τη δ/ε Θιναλίων, ο Σπύρος Ρουβάς μια έδρα από τη δ/ε Αγίου Γεωργίου, ο Αχιλλέας Μάζης μια έδρα από τη δ/ε Παλαιοκαστριτών, ο Μιχάλης Κάρρας μια έδρα από τη δ/ε Φαιάκων, ο Γιώργος Παντελιός μια έδρα από τη δ/ε Παρελίων, ο Σπύρος Καρδακάρης μια έδρα από τη δ/ε Αχιλλείων και τέλος ο Ευρυσθένης Λαβράνος μια έδρα από τη δ/ε Μελιτειέων.
Τέλος, από τον συνδυασμό «Κέρκυρα να ζεις», εννέα έδρες από τη δ/ε Κερκυραίων καταλαμβάνουν οι κ.κ. Ερωτόκριτος Καρύδης, Γιάννης Ρίγγας, Αλέκος Πουλής, Βαρβάρα Βλάσση, Αλέξανδρος Δήμου, Μιχάλης Διαβάτης, Καρδαμίτσης Αλέξανδρος, Κώστας Νίκου και Σπύρος Μωραΐτης.
Από τη δ/ε Αχιλλείων τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι κ.κ. Γεράσιμος Ανυφαντής, Γιώργος Μάμαλος και Αναστάσιος Ποταμίτης.
Από τη δ/ε Εσπερίων μια έδρα καταλαμβάνει ο Σπύρος Μουζακίτης, ενώ από τη δ/ε Θιναλίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Σπύρος Κροκίδης και η Χριστίνα Μιχαλάκη.
Από τη δ/ε Λευκιμμαίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης και ο Χρήστος Βλάσσης, ενώ από τη δ/ε Παρελίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Σπύρος Ρίγγας και ο Νίκος Ζέρβας.
Από τη δ/ε Φαιάκων δύο έδρες καταλαμβάνουν η Θεοφάνη Τσιμπούλη και η Όλγα Καποδίστρια και από τη δ/ε Παλαιοκαστριτών ο Γεράσιμος Φωτεινός.
Από τη δ/ε Μελιτειέων μια έδρα καταλαμβάνει ο Ανδρέας Σαγιάς, ενώ από τη δ/ε Κορισσίων ο Σπύρος Πανδής και από τη δ/ε Αγίου Γεωργίου μια έδρα καταλαμβάνει ο Βασίλης Μαγουλάς.
Τέλος, από την μονοεδρική δ/ε Κασσωπαίων, εκλέγεται ο Γιώργος Πανταζής, από την Ερείκουσα ο Σπύρος Αργυρός, από τους Οθωνούς ο Αναστάσιος Κασίμης και τέλος από το Μαθράκι ο Σπύρος Αργυρός.
corfupress.com

Θα μπορούσε να λέει...


-Ακούω ότι οσονούπω "αποκεφαλίζομαι" από εκπρόσωπος Τύπου της Νου Δου. Λέτε να αληθεύει; Και αν ναι, πώς θα την αντέξω, μετά, τέτοια μοναξιά;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος
press-gr

Βατοπέδι: Πάλι θα αποχωρήσουν;;;


Σε λίγο ο Σαμαράς θα σπάσει και το προσωπικό ρεκόρ αποχωρήσεων του Καραμανλή.
Για ακόμη μια φορά ξεφτιλίζονται.
Δεν πιστεύω να επικαλεστούν ως δικαιολογία... "διαμαρτυρία για στημένη ψηφοφορία";
Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!
Η μόνη αλήθεια είναι ότι φοβούνται διαρροές στην μυστική ψηφοφορία και τίποτε άλλο!
Κλασική τακτική. 
antikrogias 

Και ειπεν ο Κυριος...

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16576716&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=600&h=
ΤΑ ΝΕΑ

Επίθεση Παπανδρέου στη Μέρκελ!!!!!!!

Ελληνογερμανικός πόλεμος με αφορμή την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη θέση της Γερμανίας απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ιρλανδία και Πορτογαλία ξέσπασε σήμερα με δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και της Α. Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας αναφορικά με την ανάληψη του βάρους ενδεχόμενης χρεοκοπίας (κράτους-μέλους της Ευρωζώνης) από τις τράπεζες και από τους κατόχους και τις αγορές ομολόγων θα μπορούσε να εξωθήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία και έχει επηρεάσει ανοδικά το επίπεδο των επιτοκίων στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει οικονομίες στην χρεοκοπία» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι.
ΤΑ ΝΕΑ

1973 – 2010 : «Εδώ Πολυτεχνείο…»

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/11/15/130423.jpg?w=400&f=bicubicΆρχισαν χθές, Δευτέρα, οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 κατά της Χούντας. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές από τις 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. , ενώ την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Στη διάρκεια του τριημέρου, η Αθήνα θα βρίσκεται σε κλοιό περίπου 7.000 αστυνομικών, με την περιφρούρηση να κορυφώνεται την ημέρα της πορείας. Στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, από σήμερα έως και την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου. Ολοκληρώθηκαν στο μεταξύ, οι απαραίτητες προεργασίες και συνεδριάσεις για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων αλλά και των ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Διακριτική παρουσία της Αστυνομίας ζητούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, καθώς οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο το πλαίσιο των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συναντούν την έντονη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
sport-fm.gr

Ολική έκλειψη μετα την "ολική επαναφορά"...


Τα τρία στοιχήματα που έχασε ο Σαμαράς...
Σε γαλάζιο εκτροχιασμό οδήγησε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, καθώς σχεδόν όλοι οι στόχοι της Ρηγίλλης κατέληξαν σε «ναυάγιο», με...
κυρίαρχο αυτόν της δημιουργίας ενός αντικυβερνητικούαντιμνημονιακού μετώπου στον οποίο επένδυσε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.
Τα χαμόγελα πάγωσαν χθες το βράδυ στο γαλάζιο επιτελείο και την αρχική αμηχανία για τις ήττες που είχαν αρχίσει να διαγράφονται σε Αττική, Πελοπόννησο και στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης διαδέχθηκε ο έντονος εκνευρισμός. Η Ρηγίλλης οχυρώθηκε πίσω από την επικράτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά και την επιστροφή του δήμου στη Ν.Δ. ύστερα από την τετραετία του Παν. Φασούλα, καθώς και τη νίκη που διασφαλίστηκε σε πέντε από τις έξι περιφέρειες στις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρούσε προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή. Επίσης, οχυρώθηκε πίσω από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, το οποίο στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι αποδεικνύει πως η Ν.Δ. έχει ξαναμπεί σε τροχιά πολιτικής ανάκαμψης.

Αρκετά επιτελικά στελέχη του κόμματος, ωστόσο, αναγνώριζαν ότι η Ν.Δ. πέρασε χθες κάτω από τον πήχυ που είχε θέσει η κομματική ηγεσία για τον δεύτερο γύρο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το χθεσινό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει νέα εσωκομματικά ζητήματα και θα ανοίξει έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ηδη ο πρώην υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος άφησε αιχμές (στο Μega) για την τακτική της Ρηγίλλης και τις αναφορές του κ. Σαμαρά περί «ολικής επαναφοράς» της Ν.Δ., την οποία ουσιαστικά αμφισβήτησε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, άφησε να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στην αντιμνημονιακή τακτική της («θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα», ανέφερε χαρακτηριστικά). Αλλά τόνισε με έμφαση ότι η Ν.Δ. πήρε το μήνυμα που έστειλαν και στην ίδια οι ψηφοφόροι, προαναγγέλλοντας κινήσεις από την πλευρά του τόσο στο εσωκομματικό όσο και στο πολιτικό πεδίο. Στενοί συνεργάτες του έδιναν έμφαση στην «αδράνεια» που επέδειξαν βουλευτές και κομματικά στελέχη για τη μάχη του κόμματος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε ακόμη και «εκ των έσω υπονόμευση» αυτής της προσπάθειας. Το μήνυμα είναι ότι από την πλευρά της κομματικής ηγεσίας δεν θα πρέπει να αποκλείονται «εκκαθαρίσεις» που θα συνδέονται εν πολλοίς και με το χθεσινό αποτέλεσμα.

«Προσωπική ήττα Κακλαμάνη»
Σε κάθε περίπτωση, προβεβλημένοι κομματικοί παράγοντες τόνιζαν χθες ότι η κομματική ηγεσία βρίσκεται από το προηγούμενο βράδυ αντιμέτωπη με ένα τριπλό «ναυάγιο», καθώς:

Για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια χάθηκε για τη Ν.Δ. η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε μια ήττα ιστορικών διαστάσεων και, ταυτόχρονα, οδυνηρή για τη γαλάζια κομματική βάση. Από χθες το βράδυ είναι εμφανής η προσπάθεια επιτελικών στελεχών να εμφανίσουν το αποτέλεσμα στην Αθήνα ως «προσωπική ήττα Κακλαμάνη», παραπέμποντας στη φθορά του απερχόμενου δημάρχου, και στη Θεσσαλονίκη ως «ήττα του συστήματος Παραγεωργόπουλου» που «έκαψε» τελικώς και τον Κων. Γκιουλέκα.

Η ήττα- σοκ στην Πελοπόννησο αντανακλά και στην ηγεσία της Ν.Δ. που είχε αναγάγει σε βασικό στοίχημα την επικράτηση του Δημ. Δράκου απέναντι στον Π. Τατούλη. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, από την οποία κατάγονται οι κ.κ. Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Δήμας και Λυκουρέντζος- εν ολίγοις, το νέο ηγετικό επιτελείο του κόμματος-, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιόδευσε τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα, ενώ ακόμη και στις εκλογές του 2009 είχε εξασφαλίσει προβάδισμα σε τρεις από τους πέντε νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία και Αργολίδα).

Η καθαρή ήττα του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής ήταν ένα δεύτερο προσωπικό στοίχημα για τον πρόεδρο της Ν.Δ. που χάθηκε. Η εκλογή Κικίλια, μάλιστα, είχε συνδεθεί σχεδόν αποκλειστικά με το αντιμνημονιακό δίλημμα που επιχείρησε να επιβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Κομματικοί παράγοντες παραδέχονταν ότι, από τη στιγμή που η καμπάνια του κ. Κικίλια περιορίστηκε στη μάχη κατά του Μνημονίου, με τη χθεσινή ήττα του «τορπιλίζεται» ουσιαστικά και ο κεντρικός πολιτικός στόχος της Ν.Δ. να ηγηθεί ενός αντιμνημονιακού μετώπου.

ΑΙΧΜΕΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

για την τακτική της Ρηγίλλης που πέρασε κάτω από τον πήχυ και κινδυνεύει από έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας


«Ζητάμε αλλαγή πορείας»

ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΕΣ δηλώσεις του από τη Ρηγίλλης (φωτογραφία) ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε περισσότερο στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει τη Ν.Δ. «δικαιωμένη» από τις αυτοδιοικητικές κάλπες. «Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου γύρου. Η Ν.Δ. βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη. Δυνατή, γιατί κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο γύρο 33 από τους 54 νομούς της χώρας, έναντι μόνο 6 που είχε κερδίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου του ΄09. Ανανεωμένη, γιατί στον δεύτερο γύρο κερδίζει 5 από τις 13 περιφέρειες, ενώ σε άλλες δίνει μάχη στήθος με στήθος. Η πρόσφατη διαφορά των 10,5 μονάδων από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές έπεσε κάτω από 2. Η Ν.Δ. βγαίνει και υπεύθυνη, γιατί σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και άνοιξε τον δρόμο στη νέα γενιά, φέρνοντας αποτελέσματα πολύ καλύτερα από αυτά που προδίκαζαν όλες οι δημοσκοπήσεις», ανέφερε και κατέληξε:

«Η μεγάλη αποχή έδειξε ότι το εκλογικό σώμα απορρίπτει τα σημερινά αδιέξοδα και στέλνει αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους. Εμείς το μήνυμα αυτό το πήραμε. Στόχος μας είναι, με τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις μας, να δώσουμε και πάλι ελπίδα και προοπτική σε όλους αυτούς που σήμερα αμφισβητούν την πολιτική. Τόσο αυτοί που ψήφισαν όσο κι εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν και πάλι αλλαγή πορείας. Γιατί η κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία και σε απόγνωση την κοινωνία. Αυτό θα γίνει πιο εμφανές από αύριο κιόλας. Γιατί τα μεγάλα προβλήματα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν. Η Ν.Δ., ανασυγκροτημένη και ισχυρή, εθνικά υπεύθυνη και αποφασισμένη, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας ο δρόμος της ελπίδας...».  
ΤΑ ΝΕΑ

Οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώθηκαν απόλυτα.

Οι πολίτες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ψήφισαν πρόοδο και αλλαγή. 
Η Αθήνα βρέθηκε στην ευχάριστη θέση μετά από μία καταστροφική κακλαμανική θητεία να εκλέξει για δήμαρχό της έναν αξιόλογο άνθρωπο που είναι ανεξάρτητος και στηρίχτηκε από τέσσερα παρακαλώ κόμματα! Οι Αθηναίοι δεν ψήφισαν μόνο αντικακλαμανικά, η ψήφος τους είχε θετικό χαρακτήρα, ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Καμίνη και στους αξιόλογους ανθρώπους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό του.
Πρέπει να γίνει σαφές όμως πως δεν μιλάμε για νίκες του Πασόκ, μιλάμε για νίκες που ήρθαν μετά από ευρεία συναίνεση και συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων που στάθηκαν απέναντι στην συντήρηση.

Οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώθηκαν απόλυτα. Πόσοι και πόσοι και μέσα από το Πασόκ δεν τον έψεγαν για τις επιλογές “ήττας” όπως τις χαρακτήριζαν των: Τατούλη, Καμίνη και Μπουτάρη και τελικά δικαιώθηκε και στις τρεις περιπτώσεις! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις ορισμένων να κατεβάσει κομματικούς υποψηφίους και επέλεξε να στηρίξει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, που αν και δέχθηκαν αντιμνημονιακό πόλεμο, λίγο τους άγγιξε.

ΑΕΠΙ - Η μεγαλη εισπρακτική "κομπινα", Άδεια Μουσικης ΟΛΛΕΣ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ....

Εχω ενα εστιατόριο που με τα βίας βγαζει τα έξοδα του. Θελωντας να είμαι νόμιμος μερίμνησα να δω τις διαδικασίες να εκδόσω άδεια μουσικής. Μιλώντας με την ΑΕΠΙ ειδα οτι τα έσοδα του μαγαζιού δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος. Οποτε έψαξα εναλάκτικές και κατέληξα στην Αυτοδιαχείρηση.
Παίζω λοιπόν μουσική αυτοδιαχείρησης και όχι ΑΕΠΙ.
Τυπικά ειμαι νομιμος σε όλα. Παω τα χαρτιά μου στο Δήμο και μου ζητάνε βεβαίωση απο την ΑΕΠΙ οτι δεν παίζω την μουσικη τους. Ευκολο σκέφτηκα... Τους πέρνω τηλέφωνω να ρωτήσω αν μπορουν να  μου το στείλουν με φαξ η αν χρειαζετε να παω εγω απο εκει και γενικα το διαδικαστικό. Αλλα βιάστηκα....
ΔΕΝ μπορουμε να σας δωσουμε τετοιο χαρτι μου είπαν. Γιατι ρωτάω αφου ειμαι στην αυτοδιαχήρηση πληρώνω δικαιώματα ειμαι νόμιμος. Απάντηση: Δεν μπορουμε να το ελέξουμε... Μετα απο μέρες συζητίσεων καταληξα με έναν προιστάμενο οτι θα το λύσουμε δικαστικώς. Ομηροι της ΑΕΠΙ με το δήμο σαν το εισπρακτικό της μέσο. Πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο? Γιατί πρέπει να πληρώσω ενα ιδιώτη οργανισμο για υπηρεσίες που δεν μου προσφέρει? Γιατί ο Δήμος μας κανει μπαλάκι στην ΑΕΠΙ και μας απειλή με την άδεια αν δεν τους πληρώσουμε?

ΥΓ. βρηκα και αυτο το μακροσκελές γραμμα για ένα αλλο καταστημα της περιοχης σε ενα site
http://www.nikostouliatos.gr/nea.html

Προς τον Δήμο Αθήνας
Διεύθυνση αδειών λειτουργίας κατ/των και θεαμάτων
Τμήμα ελέγχου και ανακλήσεων αδειών
Κοινοποίηση
Γραφείο Δημάρχου
Δημοτικές παρατάξεις

Αγαπητοί κυρίες - κύριοι

Μας αποστείλατε επιστολή, σύμφωνα με την οποία δεχτήκατε καταγγελία από την ΑΕΠΙ ότι δεν έχουμε εφοδιαστεί με άδεια από την εν λόγω ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για το 2008 και βάσει της οποίας επιστολής επαπειλούμενοι ότι εάν δεν πληρώσουμε εντός 15 ημερών θα μας αφαιρέσετε την άδεια μουσικής.

Αναρωτιέμαι πότε προσέλαβε η Ανώνυμη Ιδιωτική Εταιρεία ΑΕΠΙ τον Δήμο σαν εισπράκτορα των παράνομων απαιτήσεων της;
Βάσει ποιού νόμου παρεμβαίνετε εσείς για θέμα που αφορά μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και γενικότερα τι σας αφορά το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων; Και με ποιο δικαίωμα απειλείτε με αφαίρεση άδειας για οικονομική συναλλαγή που αφορά 2 ιδιώτες; Δηλαδή, ο Δήμος της Αθήνας έχει γίνει εισπράκτορας της ΑΕΠΙ και, μάλιστα, επί αξιώσεων της να πλουτίσει αδικαιολόγητα;

Έχετε υπόψη σας το νόμο 2121/93 που καθορίζει τα περί των πνευματικών δικαιωμάτων;
Γνωρίζετε πως πρέπει να καθορίζεται η αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα και ποιούς αφορά; Γνωρίζετε ότι όταν ο δημιουργός έχει πεθάνει πριν από 70 χρόνια δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα; Κατά συνέπεια ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας μουσικής δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.
Γνωρίζετε ότι εκτός από την ΑΕΠΙ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και άλλος οργανισμός διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που ανήκει στο σωματείο των δημιουργών την ΕΜΣΕ;
Γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε άδεια από μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος (όταν αυτό παίζει μουσική ή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή μουσική που δεν έχει πνευματικά δικαιώματα) επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΕΠΙ;
Αυτό δεν είναι περίεργο;

Αγαπητοί κυρίες - κύριοι λέω απλά ότι η άδεια «μουσικών οργάνων» (τι σημαίνει άραγε;) δεν έχει καμία σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα. Και καλά θα κάνετε να το λύσετε μια και καλή, με τους υπεύθυνους φορείς, για να μην εμπλέκεστε σε τουλάχιστον περίεργες συμπεριφορές, που σε κάποιες περιπτώσεις βάσει του 2121/93 αγγίζουν όρια ποινικών αδικημάτων, από πλευράς της Ιδιωτικής Εταιρείας. Δηλαδή, εάν κάποιος παίζει στο μαγαζί του μόνο μουσική π.χ. από την ΚΟΥΒΑ, ή μόνο κλασική μουσική, δεν υποχρεούται να πληρώσει κανέναν φορέα συλλογικό ή ιδιωτικό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων. Πως εσείς δεν του δίνετε άδεια εάν δεν έχει πληρώσει κάπου; Βάσει ποιού νόμου; Και αφού αυτά τα χρήματα δεν μοιράζονται σε δικαιούχους - γιατί δεν υπάρχουν δικαιούχοι - ποιος τα παίρνει; Δηλαδή συνεργεί η πολιτεία – ευρεία έννοια - με απειλές στον παράνομο πλουτισμό κάποιων ιδιωτών;  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ενεργείτε από…άγνοια!...
Ως εκ τούτων, προς ενημέρωση σας:

Στην Ελλάδα υπάρχει ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων που ανήκει στους δημιουργούς, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και μια ιδιωτική Ανώνυμη εταιρεία (η μοναδική στον κόσμο) η ΑΕΠΙ.
Κάποιοι δημιουργοί ανήκουν στην ΑΕΠΙ το μεγαλύτερο ποσοστό από ότι επικαλούνται οι ίδιοι, (η ΑΕΠΙ, όπως λέει ο νόμος, δεν έχει ανακοινώσει ποτέ ποιους δημιουργούς εκπροσωπεί!!) και κάποιοι ανήκουν στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Επίσης υπάρχει και ένα τεράστιο ποσοστό ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής που δεν ανήκει σε πνευματικά δικαιώματα. Π.χ. Κλασική μουσική, παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο, ολόκληρη η μουσική παραγωγή της ΚΟΥΒΑΣ, μουσική από την ΑΦΡΙΚΗ και πολλές άλλες χώρες και βέβαια η μουσική όπου ό δημιουργός πέθανε πριν από 70 χρόνια. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, την εικόνα…
Με ποια λογική λοιπόν ένα μαγαζί που παίζει τέτοιες μουσικές (έχετε υπόψη σας πόσα μαγαζιά λειτουργούν αποκλειστικά με αντίστοιχες μουσικές;) μπορεί να απειλείται από τον Δήμο για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας (ΑΕΠΙ) που τα χρήματα που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης προκειμένου να μην του αφαιρέσετε την άδεια δεν της ανήκουν καν; Πού προβλέπονται ρητώς ως σύννομες οι ως άνω παράνομες πράξεις στον νόμο 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων;;;
Κάτι αναφέρω πιο πάνω για ποινικά αδικήματα.. Ή μήπως αγνοείτε τόσο το νόμο όσο και διευκρινιστικές οδηγίες του υπουργείου πολιτισμού προς το υπουργείο εσωτερικών και δημόσιας διοίκησης/διεύθυνση οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ; Δηλαδή, συμμετέχει ο Δήμος σε μια παράνομη δραστηριότητα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής Ανώνυμης Εταιρείας, έστω και άθελα του ή ίσως από κακή ενημέρωση;
Ας πούμε και ας δεχτούμε λοιπόν ότι είναι έτσι.

Όσον αφορά λοιπόν στο παραδοσιακό καφενείο ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ (Κουκάκι,
Γ. Ολυμπίου 14) η ιστορία έχει ως εξής.
Η κυρία Δεσύλλα υποχρεώθηκε να πληρώσει απολύτως αυθαίρετα «για να πάρει την άδεια λειτουργίας του καφενείου» 499,80 € βάσει τετραγωνικών μέτρων/εμβαδού (βάσει ποιού νόμου;) για την ΑΕΠΙ για το έτος 2007. Για ποιόν πήρε τα λεφτά η ΑΕΠΙ και που τα απέδωσε;  (Ποινικό αδίκημα).
Με πια λογική ο Δήμος ζήτησε να πληρωθεί μια συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, προκαταβολικά και για ένα χρόνο χωρίς να γνωρίζει κανένας τι μουσική ΘΑ παίξει στο καφενείο; Θα πρέπει, αφού λειτουργείτε σαν εισπράκτορες της ΑΕΠΙ, να επιβάλλεται στην ΑΕΠΙ να μας επιστρέψει χρήματα διότι το μαγαζί άνοιξε τον Μάιο του 2007 και έπαιξε ενδεχομένως μουσική που ανήκει στην ΑΕΠΙ (κανείς δεν ξέρει) μέχρι τον Ιούλιο που ανέλαβα εγώ ως υπεύθυνος επιλογής της μουσικής της εν λόγω επιχείρησης . Άρα, μεσολαβήσατε - έστω και εν αγνοία σας! - για να ιδιοποιηθεί παρανόμως (κατ’ ουσίαν απάτη, ποινικό αδίκημα) η ΑΕΠΙ 499,80 €  από την κυρία Δεσύλλα για 2 μήνες λειτουργίας, που δεν είναι σίγουρο ότι η μουσική που παίχτηκε αφορά καν τα επικαλούμενα από την ΑΕΠΙ δικαιώματα της ως εκπροσώπου μουσικών δημιουργών! Και τώρα επανέρχεστε απειλώντας μας ότι θα μας αφαιρέσετε την άδεια γιατί δεν πληρώσαμε ΑΕΠΙ το 2008 χωρίς να γνωρίζετε ούτε εσείς τι μουσική παίχτηκε στο καφενείο!! Δηλαδή, παράνομη είσπραξη χρημάτων από την ΑΕΠΙ με μεσολάβηση και πλάτες του Δήμου; (συνέργεια ή και ηθική αυτουργία στο ως άνω ποινικό αδίκημα).
Τι θα πρέπει να σκεφτώ κυρίες - κύριοι; Και θα έχω άδικο να σκεφτώ οτιδήποτε;
Θα μου πείτε βέβαια ότι έχετε τέτοιες εντολές…
Κατά συνέπεια, σας δηλώνω ως υπεύθυνος της μουσικής του παραδοσιακού καφενείου ότι εδώ δεν αναπαράγεται μουσική που «ανήκει» στο πεδίο εκπροσώπησης το διεκδικούμενο από την ΑΕΠΙ και, ειδικά για το 2008, ούτε μουσική που εκπροσωπείται από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Άρα, δεν υποχρεούται η κυρία Δεσύλα να πληρώσει κανέναν για ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ πνευματικών δικαιωμάτων. Για το έτος 2009, εκτός από μουσική που δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα ως άνω, θα αναπαράγει και μουσική που εκπροσωπείται από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Σας επισυνάπτουμε την απαραίτητη άδεια από τον οργανισμό.

Τέλος, όσον αφορά το έτος 2007 θα περιμένω να μας ενημερώσετε πόσα χρήματα ακριβώς θα μας επιστρέψετε. Και ας μην χρησιμοποιηθεί από μέρους σας το επιχείρημα ότι δε σας αφορά ή ως άνω καθόλα νόμιμη – ποινικά και αστικά – αξίωση μας, διότι εσείς ως νομικό πρόσωπο αιτηθήκατε την εκ μέρους μας – μη σύννομη -καταβολή των όποιων ως άνω χρηματικών ποσών υπέρ τρίτου και εσείς μας απειλείτε παρανόμως  με αφαίρεση της άδειας μουσικής επί μη… συμμορφώσεως μας! Άρα, από ποιόν να ζητήσουμε τον εις βάρος μας αδικαιολόγητο πλουτισμό;
Σας επισημαίνω ότι, βάσει όλων των ως άνω, ακούγεται ως εκβιασμός η απειλή για αφαίρεση της άδειας, γιατί απλούστατα εάν δεν γνωρίζαμε θα πληρώναμε χωρίς λόγο την ΑΕΠΙ αφού η κυρία Δεσύλα λογικά θα φοβόταν μην της αφαιρέσετε την άδεια. Δηλαδή, αφού κάποιοι (ΑΕΠΙ) εισπράττουν ή ζητούν να εισπράξουν χρήματα που δεν τους ανήκουν με την επιτακτική διαμεσολάβηση υπέρ τους τρίτου (Δήμος Αθήνας), πόσες και ποιες αντικειμενικές υποστάσεις εγκλημάτων πληρούνται εις βάρος μας με συνεπαγόμενες εκ μέρους μας νόμιμες αξιώσεις ενώπιον των αρμοδίων αστικών δικαστηρίων;
Αναμένοντας την αγαστή συνεργασία σας
tromaktiko
nemesiscorfu.blogspot.com