Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

 Τα ονόματα όσων εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας

alt49μελές (συν τον δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή) θα είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, σχήμα που από μόνο του αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα ως προς την λειτουργικότητά του. Σήμερα παρουσιάζουμε ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να εισέλθουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Ένα δυσκίνητο και καθόλου λειτουργικό, λόγω αριθμού, σχήμα, εκείνο του 49μελούς δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει τις αρχές του χρόνου τις συνεδριάσεις του, συζητώντας για τα προβλήματα του τόπου. Ο Καλλικράτειος νόμος παραμένει «κολοβός» ακόμη, καθώς αναμένονται τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει από τώρα κιόλας να ψάξουν χώρο συνεδρίασης ή τουλάχιστον να διαμορφώσουν καταλλήλως κάποιον από τους υπάρχοντες.

Ο νόμος του ισχυρού
Ο Καλλικράτης, παρά τα όσα λεγόταν το προηγούμενο διάστημα, άφησε τελικά απέξω υποψηφίους με πολλούς σταυρούς δίνοντας δικαίωμα εισόδου σε κάποιους άλλους με πολλούς λιγότερους, απλά και μόνο γιατί ο συνδυασμός τους πρώτευσε. Ίσως το μόνο παράδειγμα αναλογικής εκπροσώπησης είναι εκείνο του πρώην δήμου Εσπερίων όπου εκλέγονται εκπρόσωποι των 4 συνδυασμών (πλην εκείνου του κ. Σαμοΐλη).
Οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ανά περιοχή: Η δημοτική ενότητα του Αγίου Γεωργίου εκλέγει 2 δημοτικούς συμβούλους, του Λευκιμμαίων εκλέγει 3, Αχιλλείων 5, Μαθρακίου 1, Ερείκουσας 1, Μελιτειέων 3, Εσπερίων 4, Οθωνών 1, Θιναλίου 3, Παλαιοκαστριτών 2, Κασσωπαίων 1, Παρελίων 3, Κερκυραίων 15, Φαιάκων 3 και η δημοτική ενότητα Κορισσίων εκλέγει τέλος 2 δημοτικούς συμβούλους.
Ο συνδυασμός του νέου δήμαρχου Γιάννη Τρεπεκλή εκλέγει 29 εκ των 49 δημοτικών συμβούλων και από τους εναπομείναντες 20 εκλέγουν:
Ο συνδυασμός «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Στέφανο Σαμοΐλη εκλέγει έναν δημοτικό σύμβουλο, ο συνδυασμός «Κερκυραίων Δήμος» με επικεφαλής την Μερόπη Υδραίου εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Μπάμπη Χαραλάμπους εκλέγει εφτά δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Ευθύνης» με επικεφαλής τον Αλέκο Αυλωνίτη εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους.

Ποιοι είναι οι νέοι «άρχοντες»
Ποιοι κατάφεραν όμως να καταλάβουν μια θέση στο πολυπληθές σχήμα του νέου δήμου;
Από τον συνδυασμό «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα», ο επικεφαλής του συνδυασμό Στέφανος Σαμοΐλης καταλαμβάνει μία από τις 15 έδρες της δημοτικής ενότητας Κερκυραίων.
Από τον συνδυασμό «Κερκυραίων Δήμος» η επικεφαλής Μερόπη Υδραίου καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Κερκυραίων και ο Στέφανος Πέρρος καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Εσπερίων.
Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής Μπάμπης Χαραλάμπους καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Κερκυραίων, όπως και ο Χάρης Μάστορας.
Ο Σταμάτης Πελάης καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Λευκιμμαίων, ο Βασίλης Αρμενιάκος καταλαμβάνει μια έδρα στη δ/ε Μελιτειέων, ο Γιάννης Πιέρρης μια έδρα από τη δ/ε Αχιλλείων, ο Νικηφόρος Ζερβός μια έδρα από τη δ/ε Κορισσίων και η Διαμαντίνα Βασιλάκη μια έδρα από τη δ/ε Εσπερίων.
Από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Ευθύνης», ο επικεφαλής Αλέκος Αυλωνίτης, καταλαμβάνει μια έδρα από τη δ/ε Κερκυραίων, όπως επίσης και ο Κώστας Λέσσης.
Ο Βασίλης Κουρσάρης καταλαμβάνει μια έδρα από τη δ/ε Εσπερίων, ο Σπύρος Βάρελης μια έδρα από τη δ/ε Θιναλίων, ο Σπύρος Ρουβάς μια έδρα από τη δ/ε Αγίου Γεωργίου, ο Αχιλλέας Μάζης μια έδρα από τη δ/ε Παλαιοκαστριτών, ο Μιχάλης Κάρρας μια έδρα από τη δ/ε Φαιάκων, ο Γιώργος Παντελιός μια έδρα από τη δ/ε Παρελίων, ο Σπύρος Καρδακάρης μια έδρα από τη δ/ε Αχιλλείων και τέλος ο Ευρυσθένης Λαβράνος μια έδρα από τη δ/ε Μελιτειέων.
Τέλος, από τον συνδυασμό «Κέρκυρα να ζεις», εννέα έδρες από τη δ/ε Κερκυραίων καταλαμβάνουν οι κ.κ. Ερωτόκριτος Καρύδης, Γιάννης Ρίγγας, Αλέκος Πουλής, Βαρβάρα Βλάσση, Αλέξανδρος Δήμου, Μιχάλης Διαβάτης, Καρδαμίτσης Αλέξανδρος, Κώστας Νίκου και Σπύρος Μωραΐτης.
Από τη δ/ε Αχιλλείων τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι κ.κ. Γεράσιμος Ανυφαντής, Γιώργος Μάμαλος και Αναστάσιος Ποταμίτης.
Από τη δ/ε Εσπερίων μια έδρα καταλαμβάνει ο Σπύρος Μουζακίτης, ενώ από τη δ/ε Θιναλίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Σπύρος Κροκίδης και η Χριστίνα Μιχαλάκη.
Από τη δ/ε Λευκιμμαίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης και ο Χρήστος Βλάσσης, ενώ από τη δ/ε Παρελίων δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Σπύρος Ρίγγας και ο Νίκος Ζέρβας.
Από τη δ/ε Φαιάκων δύο έδρες καταλαμβάνουν η Θεοφάνη Τσιμπούλη και η Όλγα Καποδίστρια και από τη δ/ε Παλαιοκαστριτών ο Γεράσιμος Φωτεινός.
Από τη δ/ε Μελιτειέων μια έδρα καταλαμβάνει ο Ανδρέας Σαγιάς, ενώ από τη δ/ε Κορισσίων ο Σπύρος Πανδής και από τη δ/ε Αγίου Γεωργίου μια έδρα καταλαμβάνει ο Βασίλης Μαγουλάς.
Τέλος, από την μονοεδρική δ/ε Κασσωπαίων, εκλέγεται ο Γιώργος Πανταζής, από την Ερείκουσα ο Σπύρος Αργυρός, από τους Οθωνούς ο Αναστάσιος Κασίμης και τέλος από το Μαθράκι ο Σπύρος Αργυρός.
corfupress.com