Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα....

Την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, αναλαμβάνει με προκήρυξή της που έστειλε στα «ΝΕΑ» η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», όπως αναφέρει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της (εδώ).Στην προκήρυξή της, η οργάνωση εξαπολύει νέο μπαράζ απειλών και κάνει εκτενείς αναφορές σε οργανώσεις του «αντάρτικου πόλεων». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα».Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο των «ΝΕΩΝ».

Bachelor Party...

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΟΥ ! ! !
http://trelokouneli.blogspot.com

Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ: Αθέτησε τη συμφωνία με τους απεργούς...


Αθήνα, 22 Ιουνίου 2009
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
Θέμα: Αθέτηση συμφωνίας Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού μέ Υπουργό, καί απεργούς πείνας.
Την περασμένη Δευτέρα, στις 15 Ιουνίου 2009, σε συνάντηση των απεργών πείνας κκ. Θεόδωρου Τενέζου και Γεωργίου Κοσμόπουλου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο στο Υπουργείο Ανάπτυξης συμφωνήθηκε ότι:Οι απεργοί παραδίδουν τον φάκελλο των καταγγελιών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού καί νέα στοιχεία στον κ. ΥφυπουργόΟ κ. Υφυπουργός θα αποστείλει αμέσως πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού Αίτηση, συμφωνα μέ τό αρθρο 9 παρ.1 του Ν.703/77, με την οποία θα ζητά να διερευνηθεί εξ αρχής το σύνολο των καταγγελιών ικανοποιώντας το βασικό αίτημα των απεργών , ο δέ Πρόεδρος της Επιτροπής θά δώσει εντολή νά αρχίσει άμεσα η πλήρης έρευνα.Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συγκαλέσει άμεσα την ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.703/77, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, η οποία αφορούσε μέρος μόνο της καταγγελίας Θ.Τενέζου, πράγμα νομικά καί πραγματικά απαραίτητο γιά τή νέα πλήρη έρευνα.Στη συνέχεια, ο κ. Υφυπουργός, συνεπής στα συμφωνηθέντα, εντός 24 ωρών εξέδωσε και απέστειλε πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού την σχετική Αίτηση.Αντίθετα, ο επικεφαλής της Επιτροπής, μία εβδομάδα αργότερα, αγνοώντας επιδεικτικά τους άμεσους κινδύνους για την ζωή του Θεόδωρου Τενέζου, οι οποίοι ήταν προφανείς καί τονίστηκαν κατά τη συνάντηση, δείχνει όχι μόνο να ολιγωρεί αλλά κάνει και δημόσιες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν προτίθεται να εφαρμόσει την συμφωνία σε ότι τον αφορά.Εν όψει των παραπάνω οι απεργοί απέστειλαν επιστολή στον κ. Υφυπουργό, με κοινοποίηση στην Κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο, όπου καταγγέλλεται η στάση του Προέδρου της Επιτροπής και ζητείται η αποπομπή του, ενώ δηλώνεται ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση κατ'ελάχιστον τών βασικών αιτημάτων, δηλαδή τήν ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, την εξέταση από την Επιτροπή του συνόλου των καταγγελιών τους καί τή δικαστική προστασία τους.

Βόμβα! Έκλεισε ο "Ελεύθερος Τύπος"...

Επίσημη ανακοίνωση από το ζεύγος Αγγελοπούλου που αποχωρεί οριστικά από τα media...
Το ζεύγος Αγγελόπουλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κλείνει τον «Ελεύθερο Τύπο» και το ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 επειδή «η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας». Το ζεύγος Αγγελπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι αποχωρεί οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των ΜΜΕ...

Διαρροές... και ψαλμωδίες...


ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Στο χάος βυθίστηκε η Τεχεράνη μία ημέρα μετά την ομιλία του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, με την οποία προσέφερε πλήρη στήριξη στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ καλώντας τους πολίτες να σταματήσουν τις διαδηλώσεις. Το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε διαδηλωτές, μεταρρυθμιστές και ξένα μέσα ενημέρωσης. Αντιμετωπίζει όμως νέο κύμα επικρίσεων από τον κλήρο. Ενώ το καθεστώς συνεχίζει να κρατά κλειστές τις κάνουλες της πληροφόρησης, οι εικόνες που διοχετεύτηκαν με βίντεο μέσω της ιστοσελίδας ΥouΤube στον υπόλοιπο κόσμο με διαδηλωτές να κείτονται αιμόφυρτοι στους δρόμους, προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, τουλάχιστον δέκα πολίτες έχασαν τη ζωή τους και εκατό τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και το εθελοντικό σώμα των ισλαμιστών πολιτοφυλάκων Μπασίτζ. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας φωνάζοντας «θάνατος στη δικτατορία», παρά την απαγόρευση που επέβαλε στην προσευχή της Παρασκευής ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ. Η Πλατεία της Επανάστασης έγινε θέατρο βίαιων συγκρούσεων, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι εξερράγη βόμβα κοντά στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, ενώ τα κρατικά μέσα μετέδωσαν την είδηση ότι οι «ταραξίες» έβαλαν φωτιά σε τζαμί. Για ώρες αφότου οι διαδηλωτές είχαν αδειάσει τους δρόμους, ακούγονταν σειρήνες των ασθενοφόρων και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την ιρανική πρωτεύουσα.

Κουβέλης: «Κάποιοι στον ΣΥΝ ψάχνουν εχθρούς»

Αυστηρή κριτική σε όσους από την Κουμουνδούρου «ψιθυρίζουν» περί εξόδου των στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τον ΣΥΝ ασκεί ο Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» και επισημαίνει ότι οι «ψίθυροι» που αναζητούν τον εχθρό στο εσωτερικό του κόμματος υπονομεύουν και αντιστρατεύονται την ενότητα. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ανακαθορισμό της πολιτικής και φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ διότι, όπως λέει, ουσιαστικά «αυτή κρίθηκε στις ευρωεκλογές» και αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα σε αυταρέσκειες και εφησυχασμούς. Θεωρεί επίσης ότι ο Συνασπισμός δεν πρέπει να ακυρώνει το δικαίωμα της διατήρησης των δικών του θέσεων εντός του συμμαχικού εγχειρήματος. Για μία ακόμη φορά ο κ. Κουβέλης αναφέρεται στην αναγκαιότητα προβολής μίας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας με προγραμματικές προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν, «αλλά πρέπει να υπάρξουν», ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς επανεξέταση της γραμμής του ΣΥΝ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Όσο για τον Αλέκο Αλαβάνο, αρκείται να πει πως η επιλογή του είναι σεβαστή, επαναλαμβάνοντας την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ξανασκεφτεί την απόφασή του να παραιτηθεί.

Στο 9,3% η ανεργία για το πρώτο τρίμηνο του 2009

Αυξημένη κατά μιάμιση μονάδα, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008, είναι η ανεργία, που σκαρφάλωσε στο 9,3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της ανεργίας στην ευρωζώνη για τον Μάρτιο ήταν 8,9%. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (18,5%). Στις νέες γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 23,1%. Από το σύνολο των ανέργων (462.343 άτομα), το 86,7% αναζητά εργασία με πλήρη απασχόληση. Αναλυτικά, το 40,8% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 45,8% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας,, ανέρχεται στο 29,2%.

Το κέντρο ελεγχόμενων διαρροών

Σήμερα όλοι οι αναγνώστες των Κυριακάτικων εφημερίδων "To BHMA", "ΕΘΝΟΣ", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" είχαν τη δυνατότητα να διαβάσουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την πραγματοποίηση της συνάντησης Καραμανλή-Ερντογάν. Με πανομοιότυπο τρόπο περιέγραψαν τη συνάντηση ενώ "Το Βήμα" είχε ακόμα και "ντεσού" από τη συνάντηση με τον τίτλο του σχετικού άρθρου να μιλά για τα "χαμόγελα που δεν έκρυψαν την ψυχρότητα". Το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα είναι μια ασήμαντη και μικρή λεπτομέρια. Αυτό που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο ελεγχόμενων διαρροών της κυβέρνησης σε φιλικά διακείμενους δημοσιογράφους ή και συγκροτήματα από το οποίο οι ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση όχι απλά φιλτράρονται αλλά ουσιαστικά υπαγορεύονται.
Αν ήταν ένας δημοσιογράφος, μιας εφημερίδας, μπορεί και να το ρίχναμε στη βαρεμάρα του, την ανικανότητά του και την έλλειψη επαγγελματισμού. Εδώ όμως σήμερα αποκαλύφθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε εάν ίσχυε οι ίδιες οι εφημερίδες θα είχαν καλέσει σε απολογία τους αρμόδιους, γιατί δεν φαντάζομαι να υπάρχουν πολλές εφημερίδες που να ανέχονται τέτοιο διασυρμό. Πώς όμως να καλέσεις τον αρμόδιο όταν το άρθρο στο "Βήμα" π.χ. είναι ανυπόγραφο άρα και τη ευθύνη φέρει ακέραια ο αρχισυντάκτης; Θύματα της διαπλοκής τους με κυβερνητικούς παράγοντες και των σχέσεων εξάρτησης που δημιουργούν αυτές οι σχέσεις, ιστορικές εφημερίδες παραπαίουν μεταξύ της χαμηλού επιπέδου και της στοχευμένης ενημέρωσης. Κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι διαβάσαμε όσα διαβάσαμε σήμερα. Εγώ τουλάχιστον είμαι ικανοποιημένος που τόσο πολλοί άνθρωποι είχαμε τη δυνατότητα να δούμε μπροστά στα μάτια μας κάτι που επί 5 και πλέον έτη είχε κρατηθεί πολύ καλά κρυμμένο. Το βάθος και την έκταση της χειραγώγησης που υφίσταται η κοινή γνώμη από αυτή την κυβέρνηση.
http://greki-gr.blogspot.com

Θρίαμβος του Sebastian Vetel στο Silverstone

Ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ, με Red Bull ήταν ο νικητής στο βρετανικό γκραν πρι, που διεξήχθη για τελευταία φορά στην πίστα του Σιλβερστόουν. Η Red Bull έκανε το 1-2 αφού από τον Φέτελ τερμάτισε ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ. Στην τρίτη θέση τρίτος ήταν ο Βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαρικέλομε Brawn GP. Αυτή ήταν η δεύτερη εφετινή νίκη για τον Φέτελ, ενώ ο Τζέησον Μπάτον, που παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, τερμάτισε στην έκτη θέση.

Οι υποσιτιζόμενοι θα ξεπεράσουν φέτος το 1 δισ.

Το ιστορικό όριο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων αναμένεται να ξεπεράσει, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται σ’ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα θύματα της πείνας αναμένεται να αυξηθούν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περίπου 11% στα 1,02 δισ., εκτιμά ο FAO, επικαλούμενος μελέτη της υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Γ.Μανώλης: Θέμα ηγεσίας αν χάσουμε με διαφορά

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ανέδειξε εκ νέου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μανώλης: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν αυτό συνεχιστεί και οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ήττα στις εθνικές εκλογές, τότε ίσως κάποιοι θέσουν θέμα ηγεσίας στη ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιμένει στην πρότασή του για «αυτοκάθαρση και επανίδρυση» του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε όμως ότι ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με το ΛΑΟΣ δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή «γι' αυτό και εγώ μιλώ για επανίδρυση της Κεντροδεξιάς».

Γ.Παπανδρέου: Εκλογές μέχρι την Άνοιξη

Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς λίγες μόνο ημέρες μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οι εξελίξεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Εκλογές το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2010 ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ώστε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνει από ένα κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο των εθνικών εκλογών.
«Καθήκον μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε ο κ. Παπανδρέου , απαντώντας εμμέσως στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κ. Παπούλια. «Ξεκαθάρισα εγκαίρως ότι θέλουμε συναινετική εκλογή και ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του κ. Παπούλια, που έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», τονίζει.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν την διενέργεια εκλογών». Την ίδια ώρα κρατά χαμηλούς τόνους για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και εμφανίζεται αισιόδοξο για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος το οποίο, όπως λέει, δημιουργείται «όταν ο πολίτης πειστεί ότι μία πραγματική αλλαγή είναι εφικτή».