Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Θα παρουν τα αρχ... μας !!!!

http://asimonis.files.wordpress.com/2011/09/cebfcf84ceb1cebd-cebacebfceb9cf84ceb1cf82-ceb1cf80cebf-cf88ceb7cebbceb1-395.jpg?w=500&h=381

Αναγκαία και ικανή συνθήκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Όλο και περισσότερος κόσμος τον τελευταίο καιρό προκρίνει τις εκλογές ως λύση στο αδιέξοδο, ενώ η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τις ζητά επιτακτικά.
Οι περισσότεροι αν και βλέπουν οτι θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου νεκρώνουν τα πάντα και κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα έχουμε, συνειδητοποιούν οτι και η παρούσα κατάσταση σε αδιέξοδο μας οδηγεί... Άρα-surprise- αδιέξοδο!


Οι εκλογές θα ήταν η πιο τίμια και δημοκρατική λύση σε αυτή τη φάση οπού τα πάντα έχουν παραλύσει, δεδομένου οτι δεν υπάρχει καμία προοπτική για συναίνεση, ειδικά ύστερα από την εκτός τόπου και χρόνου παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Αλλά δεν μπορούμε (ή μάλλον δεν πρέπει) να πάμε σε εκλογές με τα κόμματα ως έχουν. Αν την επόμενη Κυριακή στηνόντουσαν κάλπες πολύς κόσμος δεν θα ήξερε τι να ψηφίσει. Τα περισσότερα κόμματα είναι ένα κράμα λαϊκισμού και υπευθυνότητας  (με την λαϊκίστικη πτέρυγα να κάνει την περισσότερη φασαρία).


Αδιέξοδο λοιπόν και στο τι ψηφίζουμε. Ψηφίζουμε μικρά κόμματα ή κάνουμε επιλογή εξουσίας ανάμεσα σε Πασόκ και ΝΔ; 
Στη ΝΔ δεν νομίζω οτι χρειάζεται να αναφερθώ καν, πιστεύω οτι όσοι λοξοκοίταγαν προς τη μεριά της με τη λογική "ας δοκιμάσουμε και τη φρεσκαδούρα, δε μου λέει κάτι το όνομα "Κώστας Καραμανλής"", μετά την παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ, ούτε που το σκέφτονται.


Πάμε τώρα στο Πασοκ... Αλήθεια πώς μπορεί να ψηφίσει κανείς αυτό το κόμμα όταν έχει δει οτι στην πράξη δεν μπορεί να κάνει ούτε μία αλλαγή, καθώς ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών του στέκεται εμπόδιο σε όλα και έχει μείνει κολλημένο σε εποχές Ανδρέα Παπανδρέου; Πώς μπορεί να ψηφίσει κανείς Πασοκ όταν βλέπει οτι οι συνδικαλιστές που το ίδιο εξέθρεψε, θεωρούν οτι το κράτος και οι επιχειρήσεις στις οποίες "εργάζονται" τους ανήκουν, ενώ παράλληλα Υπουργοί τους χαρακτηρίζουν "συνδικαλιστικά διαμάντια";
Να ψηφίσω και με τα δυο χέρια το κόμμα του Γ.Παπανδρέου, του Μόσιαλου, της Διαμαντοπούλου, του Ραγκούση, της Χαράς Κεφαλίδου αλλά το κόμμα της Τόνιας Αντωνίου, του Σαλαγιάννη, του Αθανασιάδη, της Καϊλή, ούτε με σφαίρες. Κοινός τόπος μεταξύ υπευθυνότητας και λαϊκισμού, δεν υπάρχει. 


Το πολιτικό σύστημα δεν μας προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για την εξουσία, ενώ αντίθετα έχουμε πληθώρα εναλλακτικών αντιπολιτευτικών επιλογών. Σε αυτή τη φάση όμως, θεωρώ οτι δεν μπορεί κανείς να ρισκάρει ακυβερνησία και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, θα ήταν ευχής έργο να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Οπότε τι; Σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το πολιτικό σύστημα οφείλει να ωριμάσει μέσα σε μία μέρα και να μας προσφέρει τις εναλλακτικές που επιθυμούμε. Όποιο κόμμα έχει συναίσθηση της ιστορικής του ευθύνης και επιλέγει την υπευθυνότητα από τον λαϊκισμό, οφείλει να περιορίσει και γιατί όχι να αποβάλλει την λαϊκίστική του πτέρυγα και να επιδιώξει συνεργασία με άλλες φωνές που κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης, έστω και αν χρειαστεί να κάνει ιδεολογικές εκπτώσεις.
Εάν όχι το πολιτικό σύστημα και οι υπάρχοντες πολιτικοί, τότε οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να διαμορφώσουν τις εναλλακτικές τους επιλογές. Έχω πραγματικά βαρεθεί την καρμιριά και τις τοποθετήσεις του τύπου: "όλοι είναι ανίκανοι, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν με αντιπροσωπεύει κανείς".


Το μόνο σίγουρο είναι οτι εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές, θα ήταν αυτοκτονία. Καλύτερα η κυβέρνηση να συνεχίσει, κάνοντας επιτέλους τις απαραίτητες αλλαγές, έστω και χωρίς συναίνεση, μέχρι να την ρίξουν, παρά να πάρουμε το τεράστιο ρίσκο των πρόωρων εκλογών χωρίς να έχει προηγηθεί... ξεσκαρτάρισμα.
Κατ' εμέ αυτή είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Καταστροφική η παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ, "ξεχνιέται" το αίτημα για εκλογές

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου Σαμαρά στη ΔΕΘ, η Παραπολιτική ήταν το πρώτο μέσο που κατέγραψε τη δυσφορία της φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος για την παρουσία του Γιάννη Μιχελάκη. Διαβάστε εδώ.

Φαίνεται όμως ότι η δυσφορία δεν περιορίστηκε εκεί αλλά δεν περιορίστηκε και μόνο στη φιλελεύθερη πτέρυγα. Θυμάστε εσείς άλλο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποφασίζει ξαφνικά να...αποσύρει το αίτημα για πρόωρες εκλογές; Διαβάστε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος.

Φαίνεται ότι στη Συγγρού έγιναν δέκτες σφοδρών παραπόνων από πολίτες αλλά και γαλάζια στελέχη που αρνούνται να χωνέψουν το προκλητικό "Λεφτά υπάρχουν" του Αντώνη Σαμαρά. Έχω ξαναγράψει ότι κακώς υποτιμούμε όλοι τόσο πολύ τους πολίτες...
parapolitiki.com

ιδού ο ΜΕΣΣΙας της πολιτικής !!!

samaras_messias
epikairo.gr

ΣτΕ: Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να εισπράξει φόρους και να διακόψει το ρεύμα

Οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου δεν μπορούν να ασκούν αστυνομική εξουσία σύμφωνα με την  απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμό 1934 του 1998. Αυτή ασκείται αποκλειστικά από το κράτος και νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.  Κατά συνέπεια η ΔΕΗ Α.Ε. που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν δικαιούται να εισπράττει πρόστιμα και να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν την συγκεκριμένη επιβάρυνση.
Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε τις ιδιωτικές εταιρείες που ήλεγχαν τη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων και επέβαλαν τα σχετικά πρόστιμα στους ιδιώτες αυτοκινητιστές.
Το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης είναι ότι αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η Δ.Ε.Η. Α.Ε. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος. Τόσο η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Το επίμαχο άρθρο 11 της απόφασης 1934/1998 του Στε αναφέρει τα εξής:
Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής,μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994
Ολόκληρη τη απόφαση του Στε βρίσκεται εδώ
koutipandoras.gr

Δύο έξοδοι κινδύνου και ένας εφιάλτης

Τρία είναι τα σενάρια για την Ελλάδα μετά τη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων της κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται ούτε αυτό της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους με «κούρεμα» κατά 50%.
Αυτό τουλάχιστον υπονόησε χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προσεκτικές διατυπώσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην πολύωρη προσπάθειά του να εξηγήσει στους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία. Μιλώντας με δραματικούς τόνους στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, που διήρκεσε περί τις πεντέμισι ώρες, αναφέρθηκε σε τρία πιθανά σενάρια που συνδέονται με τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

ΤΟ ΚΑΛΟ Είπε ότι το καλό - πρώτο - σενάριο αφορά την κύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα ομολόγων της τάξεως του 20%.

ΤΟ ΚΑΚΟ Το χειρότερο - δεύτερο - σενάριο είναι να μην προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα και η χώρα να οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία - πρόκειται για τον κίνδυνο στον οποίον αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αναφορές στην Αργεντινή.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Το τρίτο σενάριο, που ενδεχομένως να είναι το λιγότερο οδυνηρό, σχετίζεται με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους με «κούρεμα» κατά 50% (όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Βενιζέλος). Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των μέτρων της επόμενης τριετίας από την κυβέρνηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού. Πρόκειται για σενάριο στο οποίο γίνονται πλέον καθημερινές αναφορές από διεθνείς παράγοντες και το οποίο εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και των τραπεζών, ενώ διασφαλίζει τις καταθέσεις με χρηματοδότηση την ΕΚΤ.
Οπως όμως έσπευσε να διευκρινίσει, ζητώντας από τους βουλευτές να είναι προσεκτικοί, για το τρίτο σενάριο «είναι επικίνδυνο να το ζητήσουμε εμείς. Αυτό απαιτεί συμφωνημένη και συντεταγμένη προσπάθεια πολλών».
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών παρουσία και των Δημήτρη Ρέππα και Γιώργου Κουτρουμάνη κύλησε με γκρίνιες, παρατηρήσεις και καυστικά σχόλια από πλευράς των βουλευτών που εξέφρασαν μεγάλη επιφυλακτικότητα για τη λήψη των νέων μέτρων.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των περίπου 50 παρόντων (35 ζήτησαν και πήραν τον λόγο) δεν υπήρξε ούτε ένας που να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Μόνο ο Δημήτρης Κουσελάς τράβηξε τη δική του κόκκινη γραμμή, λέγοντας «δεν πρόκειται να δεχθώ να γίνει ούτε μία απόλυση», αλλά με τη διευκρίνιση ότι δεν αναφέρεται στην εργασιακή εφεδρεία. Πρόσθεσε δε ότι «από αυτούς που δεν χρωστάνε τους κόβουμε το ρεύμα και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες».
Για πρώτη φορά πήρε τον λόγο σε ΚΤΕ παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διακρίνεται από αναποτελεσματικότητα και ότι δημοσιονομική εξυγίανση με ύφεση δεν γίνεται. «Είναι η έκτη φορά που μας βάζετε το δίλημμα: ή μέτρα ή χρεοκοπία. Πόσες φορές ακόμη θα σώσουμε τη χώρα;».
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης σχολίασε ότι απαιτείται αμέσως σχέδιο «να βγάλουμε το καπάκι από το καζάνι όπου βράζει τόσο η κοινωνία, όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα», για να προσθέσει ότι «ένα θέμα αιχμής όπως η εργασιακή εφεδρεία χρειάζεται άμεση και υπεύθυνη πολιτική διαχείριση». Ο Ντίνος Βρεττός άσκησε κριτική στον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι έκανε λάθος με την πρόσφατη αναφορά του στην τρόικα («ευτυχώς που ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα»), ενώ από την πλευρά του ο υπουργός διευκρίνισε ότι «δεν το εννοούσα έτσι».
Ο Τάκης Ρήγας παρατήρησε ότι όπως ήρθαν τα πράγματα «10 εκατομμύρια Ελλήνων στρέφονται εναντίον 154 βουλευτών». Η Μιλένα Αποστολάκη μίλησε για αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα που έχει γίνει αντιληπτή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και διερωτήθηκε «ποιος φταίει που για δύο χρόνια δεν έγινε καμία αποκρατικοποίηση κι αν θα γίνει με τις σημερινές χρηματιστηριακές αξίες θα μας επικρίνουν για ξεπούλημα». Επίσης, η Αννα Νταλάρα ανέφερε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα και να βρει τρόπο να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «με την ψήφο μου δεν εκβιάζω τη χώρα» και ζήτησε συγκυβέρνηση «για να δείξουμε ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα». Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε εκ νέου και ο Δημήτρης Λιντζέρης. Η Ελπίδα Τσουρή μίλησε για «φάλτσα ορχήστρα στον "Τιτανικό" όπου το πλήρωμα και οι επιβάτες πηδούν στη θάλασσα ζαλισμένοι». Ακόμη, η Τόνια Αντωνίου διατύπωσε το ερώτημα εάν είναι παιδαγωγικό το μέτρο της εφεδρείας από τη στιγμή που έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος. (Η απόδοσή του είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο). 
tanea

Ποιο πρωτάθλημα;

Μορφή καταιγίδας παίρνουν οι διώξεις για τα στημένα παιχνίδια, με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να φέρνουν ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης 14 ομάδες, 18 παράγοντες, 6 διαιτητές, 4 ποδοσφαιριστές και 2 προπονητές.
Οι νέες διώξεις στρέφονται κατά τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας - Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα - καθώς και εις βάρος δύο ΠΑΕ που διεκδικούν την άνοδό τους στην Α' Εθνική, τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας δέχεται νέους τριγμούς, καθώς άρχισε με 14 ομάδες αλλά είναι άγνωστο με πόσες θα ολοκληρωθεί αφού ο κανονισμός αναφέρει πως σε περίπτωση χειραγώγησης παιχνιδιών η ποινή για τις κατηγορούμενες ομάδες είναι ο υποβιβασμός. Εκτός κι αν η ΕΠΟ καταφέρει και πάλι να πρωτοτυπήσει με τη σολομώντεια λύση της αφαίρεσης βαθμών (όπως ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα).
Με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου (βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο, καθώς και ο Αχιλλέας Μπέος), όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται κατηγορούμενες για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια της Ηλιούπολης, για τα οποία η αθηναϊκή ομάδα έχει υποβιβασθεί ήδη στη Γ' Εθνική.
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα κατηγορητήρια, σύμφωνα όμως με όσα διέρρευσαν ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται κατηγορούμενος για συνομιλία του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου (είναι επίσης κατηγορούμενος) με τον Αχιλλέα Μπέο, η οποία περιστρεφόταν γύρω από το πώς η ομάδα της Αρκαδίας θα μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο περυσινό πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα επιβαρυντική εμφανίζεται η θέση των Λεβαδειακού και ΟΦΗ.
Οι νέες διώξεις εις βάρος προσώπων και ΠΑΕ για τα στημένα φαίνεται να δικαιώνει όλους εκείνους που υποστήριζαν πως δεν θα έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα φαίνεται από δύσκολο έως απίθανο να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της Β' και της Γ' Εθνικής έως τα μέσα Οκτωβρίου και πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης. Δεδομένου πως 8 ομάδες της Β' Εθνικής (Αγροτικός Αστέρας, Ιωνικός, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Διαγόρας, Δόξα Δράμας, Θρασύβουλος, Ρόδος) και 2 της Γ' Εθνικής (Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας) διώκονται και απειλούνται με υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία.
Οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Β' - Γ' Εθνικής αναμένεται να στείλουν κατηγορητήρια στις εμπλεκόμενες ΠΑΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ...
tanea.gr