Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: I SHOT THE SHERIFF ! ! !


ΠΩΣ ΘΑΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΑΡΧΙΜΙΖΑΔΟΡΟΣ...

«Κληρώνει» για 850 πρατήρια της Shell τον Σεπτέμβριο

Επιταχύνονται οι ανακατατάξεις στην εγχώρια αγορά καυσίμων τόσο σε επίπεδο εταιρειών όσο και σε επίπεδο πρατηρίων μετά την εξαγορά της ΒΡ από τα ΕΛΠΕ και την επικείμενη πώληση της Shell, που οι πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται εντός του Σεπτεμβρίου. Υποψήφιοι αγοραστές για τα 850 πρατήρια της Shell είναι η Αvin (Μotor Οil) και η ισραηλινή Delek Group. Παράλληλα, στο σύνολό τους οι ελληνικές εταιρείες προχωρούν σε χαρτογράφηση των δικτύων που είτε έχουν εξαγοραστεί (ΒΡ από τα ΕΛΠΕ) είτε βρίσκονται προς πώληση (Shell), ώστε με την ολοκλήρωση των εξαγορών να εντάξουν στο δικό τους δίκτυο όσα πρατήρια δεν χωρέσουν στα νέα σχήματα.

15% μείον το ταμείο στον τουρισμό

ΜΕΙΩΣΗ 8,6% σημείωσε ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν στην Ελλάδα στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό (14,6%) στο πρώτο εξάμηνο, γεγονός που δείχνει ότι τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν στη χώρα μας οι τουρίστες, είναι πολύ μικρότερα από πέρυσι. Αυτό προκύπτει από έκθεση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), στην οποία μάλιστα καταγράφεται ότι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι η Χίος (26,3%), η Κεφαλονιά (23,6%), η Σάμος (14,1%) και τα Χανιά (13,4%). Στη Χαλκιδική είναι ιδιαίτερα αισθητή η μείωση (20%) των αφίξεων των Ρώσων τουριστών, ενώ στην περιοχή του Ηρακλείου παρατηρείται «κόπωση» της γερμανικής και βρετανικής αγοράς που αποτελούν τις κύριες πηγές προέλευσης αλλοδαπών τουριστών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση των αφίξεων Γερμανών και Βρετανών κατά 50% και 35%, αντίστοιχα. Όπως σημειώνει πάντως το ΙΤΕΠ, αν αυτή η τάση της πεσμένης τουριστικής κίνησης συνεχιστεί και τον μήνα που διανύουμε με τους ίδιους ρυθμούς, είναι πιθανό η μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών το 2009 να κινηθεί στα μέσα παγκόσμια επίπεδα (περίπου 8%) και να μη φτάσει σε διψήφιο ποσοστό, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σημαντική βουτιά καταγράφεται ακόμη, σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, και στην κινητικότητα Ελλήνων τουριστών στη χώρα. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, οι διανυκτερεύσεις τους καταγράφουν σημαντικές μειώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 20%. Η μεγαλύτερη πτώση, όμως, παρατηρείται στα έσοδα των ξενοδοχείων, τόσο λόγω του μειωμένου αριθμού διανυκτερεύσεων όσο και των μειωμένων τιμών που προσφέρουν.
http://www.tanea.gr

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε επιβατηγά ανοιχτά της Ρω

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε μικρά σκάφη με 30 κατοίκους από το Καστελλόριζο όταν επέστρεφαν από τη νησίδα Ρω, όπου είχαν μεταβεί εκεί χθες το πρωί. Η ακταιωρός βρισκόταν έξω από το λιμανάκι της Ρω και ενώ τα ελληνικά σκάφη κατευθύνονταν προς το Καστελλόριζο, τα πλησίασε και άρχισε να κάνει διάφορους ελιγμούς. Τα ελληνικά σκάφη συνέχισαν κανονικά την πορεία τους και οι επιβαίνοντες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Καστελλόριζου, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταβεί ελληνικό περιπολικό, γιατί στο μεταξύ η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε και κατευθύνθηκε προς τα απέναντι παράλια. Πάντως, κάτοικοι του Καστελλόριζου που επέβαιναν στα σκάφη διέκριναν στην πλώρη της τουρκικής ακταιωρού επιβάτες με πολιτική περιβολή που φωτογράφιζαν και δεν αποκλείουν να ήταν Τούρκοι δημοσιογράφοι. Σημειώνεται ότι και κατά τη μετάβαση των ελληνικών σκαφών από το Καστελλόριζο στη Ρόδο, μικρό τουρκικό περιπολικό τα παρακολουθούσε από κοντά, χωρίς όμως να τα παρενοχλήσει.

Το ξύλο της χρονιάς στο Boca Juniors με River Plate !

Ο αγώνας Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ (ή και αντίστροφα αν προτιμάτε) έχει ονομαστεί το "superclasico" της Αργεντινής, όμως φαίνεται πως οι αναμετρήσεις των δύο ιστορικών αυτών ομάδων αποτελούν ντέρμπι μίσους ανεξάρτητα από ποιοι φορούν τις φανέλες τους. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στον σαββατιάτικο αγώνα μεταξύ της Μπόκα και της Ρίβερ στην κατηγορία των νέων (γεννημένοι το 1995), όπου ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε κάποια στιγμή σε ρινγκ, με τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στη συνέχεια να αποτελούν δυσφήμηση του αθλήματος.


http://www.sport24.gr

Πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Περικλής Ιακωβάκης

Με χρόνο 48» 42 ο Περικλή Ιακωβάκης τερμάτισε πέμπτος στον τελικό των 400 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βερολίνο. Με ελάχιστη διαφορά από τον 3ο και τον 4ο, ο Περικλής Ιακωβάκης έκανε μία εξαιρετική κούρσα και ήταν τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

40 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ...

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός σκύλου, που έπεσε μέσα σε πηγάδι βάθους 17 μέτρων, στην Κατερίνη. Το ημίαιμο ροντβάιλερ ανασύρθηκε σώο μετά από διασωστική επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με 6 πυροσβέστες. «Παρών» στην επιχείρηση διάσωσης ήταν και ο διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης, Ιωάννης Καραλιάς, που συντόνιζε το έργο. Η περιπέτεια του τετράποδου ξεκίνησε πριν από 40 ημέρες, όταν ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και έπεσε μέσα σε ένα στενό ξεροπήγαδο, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. του δρόμου Κατερίνης-Παλαιού Κεραμυδίου. Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου -που το υπεραγαπούσε- το επισκεπτόταν καθημερινά και του πρόσφερε τροφή και νερό, για να μην πεθάνει. Τελικά, σήμερα, κάποιος συγχωριανός του, τού είπε να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έτσι και έγινε. Στην επιχείρηση διάσωσης, που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιήθηκε διασωστικός τρίποδας, ενώ το έργο του «σωτήρα» πυροσβέστη ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς η διάμετρος του πηγαδιού ήταν μόλις 1 μέτρου.

Σύγκρουση με άλογο σε rally

Η ανατριχιαστική στιγμή όπου ένα αυτοκίνητο, που έτρεχε στο ράλι της General Roca στη Βόρεια Αργεντινή, συγκρούστηκε με ένα από τα άγρια άλογα που έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή το δρόμο, καταγράφηκε από την εξωτερική τηλεοπτική κάμερα που βιντεοσκοπούσε τον αγώνα αλλά και την εσωτερική κάμερα στο αμάξι. Το μαύρο άλογο, το οποίο εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα στον αέρα από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο της Mitsubishi τραυματίστηκε τόσο άσχημα ώστε χρειάστηκε να του γίνει ευθανασία. Παρά την ταχύτητα με την οποία έτρεχε το αγωνιστικό αυτοκίνητο, ο αργεντινός οδηγός Frederico Villagra και ο συνοδηγός του δεν τραυματίστηκαν.

http://www.news247.gr

ΧΑΠΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ...

Ένα νέο χάπι που δοκιμάζουν αμερικανοί επιστήμονες, υπόσχεται να επιμηκύνει κατά 30% το προσδόκιμο επιβίωσης, επιβραδύνοντας παράλληλα και τη γήρανση. Οι δοκιμές έγιναν με επιτυχία σε ποντίκια. Ο ενθουσιασμός που έχει επικρατήσει στην επιστημονική κοινότητα για τη δημιουργία φαρμάκου κατά της γήρανσης τα τελευταία χρόνια συνδέεται με τη σύγκληση δύο διερευνούμενων παραγόντων: μίας απλής γονιδιακής μετατροπής και της διατροφής μειωμένης θερμιδικής αξίας. Στο πλαίσιο των πειραμάτων με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, ποντίκια διατράφηκαν με υγιεινά τρόφιμα, αλλά με 30% λιγότερες θερμίδες. Έτσι, έζησαν 20% ή 40% περισσότερο, με το μοναδικό επιβαρυντικό παράγοντα, να είναι λιγότερο γόνιμα. Οι άνθρωποι είναι σχεδόν αδύνατον να εφαρμόσουν τέτοιου είδους διατροφική συνήθεια, έτσι, η θεωρεία της διατροφικής αντιγήρανσης έμεινα στα συρτάρια των επιστημόνων για αρκετές δεκαετίες. Έως ότου ανακαλύφθηκε η απλή γονιδιακή μετατροπή, της οποία ο μηχανισμός εμπλέκεται και στη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος, σύνθεσης και διάσπασης της ενέργειας καθώς και της αναπαραγωγής. Η γονιδιακή μετατροπή φέρεται να καταλήγει στο ίδιο βιοχημικό μονοπάτι, να έχει δηλαδή παρόμοια αποτέλεσμα με τη αυτό της μειωμένης θερμιδικής αξία που οδηγεί στην αντιγήρανση. Εάν οι βιολόγοι καταφέρουν, τελικά, να αναγνωρίσουν την ακριβή διαδρομή που οδηγεί στα εν λόγω αποτελέσματα, τότε ίσως κατορθώσουν να αναπτύξουν φάρμακα που επιμηκύνουν τη ζωή. Μάλιστα τα αποτελέσματα από τα πειράματα που έγιναν στα ποντίκια, έδειξαν ότι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είχαν μειωθεί και οι εκφυλιστικές νόσοι.

http://www.tanea.gr

Δασκάλα από τη Τυνησία κυοφορεί 12 έμβρυα ! ! !

Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί διασκάλα από τη Τυνησία η οποία κυοφορεί 12 έμβρυα, έξι αγόρια και έξι κορίτσια, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας SUN. Υποβλήθηκε σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έπειτα από αλλεπάλληλες αποβολές. Βρετανοί ειδικοί σε θέματα γονιμότητας υποστήριξαν ότι είναι πιθανή η εγκυμοσύνη, ωστόσο ενέχει τεράστιους κινδύνους. Η γυναίκα ακολούθησε θεραπεία που ενεργοποίησε την παραγωγή ωαρίων. Με τη μέθοδο αυτή δεν ελέγχεται ο αριθμός των ωαρίων, όπως με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα, το όνομα της οποίας κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τους γιατρούς, δήλωσε ότι αισθάνεται καλά και ότι ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της τα παιδιά της.

Premier League | Chelsea - Sunderland: 3 - 1

Δεύτερη νίκη με δεύτερη ανατροπή για την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Οπως στον αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Χαλ, έτσι και απέναντι στη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», οι Λονδρέζοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικώς όμως έφτασαν σην επικράτηση με 3-1.

Κομισιόν διαψεύδει Χατζηγάκη

"Ευρω-χαστούκι" στην κυβέρνηση για το «πακέτο Χατζηγάκη» ύψους 425 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες αποτελεί η σημερινή απάντηση του εκπροσώπου της αρμόδιας Επιτρόπου Μάριαν Φίσερ-Μπόελ. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει συμπληρωματικές πληροφορίες για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους Ελληνες αγρότες διευκρινίζοντας μάλιστα ότι σχετική προθεσμία έληξε στις 17 Αυγούστου. Ουσιαστικά δηλαδή ο ευρωπαίος αξιωματούχος "άδειασε" το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται για «διευκρινίσεις, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα» και «συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση για όλα τα κράτη-μέλη».

Sheriff Tiraspol - Ολυμπιακός: 0 - 2

Ενενήντα λεπτά μακριά από τους ομίλους του Champions League βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Σέριφ και επικράτησαν στο Τίρασπολ με 2-0. Με σουτ - κεραυνό από τα 30 μέτρα ο Ντουντού στο 47' άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης, την οποία «κλείδωσε» ο Μήτρογλου στο 81', που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή καθώς είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις στην προηγούμενη φάση.
Ένα δοκάρι του Αβραάμ Παπαδόπουλου ήταν η καλύτερη στιγμή σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όμως έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη. Σαφώς βελτιωμένοι, απέδειξαν την ανωτερότητά τους.

Στη Liverpool ο Σωτήρης Κυργιάκος ! ! !

Μεταγραφή-βόμβα προέκυψε, δύο ημέρες πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ΑΕΚ και η μάχη με τη Βασλούι στη Ρουμανία.Ο Κυργιάκος παραχωρήθηκε στη Λίβερπουλ και η ΑΕΚ θα εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 2, 5 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, η ΠΑΕ θα γλυτώσει το βαρύ συμβόλαιο του αμυντικού, ένα συμβόλαιο που είναι 1, 2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.Οι εξελίξεις ήταν συνεχείς και απρόβλεπτες. Ουδείς ανέμενε μια τέτοια κατάληξη, καθόσον πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος Θανόπουλος αποκάλεσε τον Κυργιάκο «σημαία της ΑΕΚ».Το όλο θέμα ανέσυρε στην επιφάνεια κυπριακή ιστοσελίδα. Ανέφερε ότι η Λίβερπουλ έκανε πρόταση στην ΑΕΚ ύψους 1, 5 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ ζήτησε 5. Τελικά, η συμφωνία έκλεισε στα περίπου 2,5- 3 εκατ. ευρώ.

Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ

Κορυφαίοι υπουργοί εξαπολύουν πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν, ενώ στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διατυπώνουν αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ., θεωρώντας ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας ευθύνονται για το κλίμα υπεραισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έκδοση του άλλοτε πανίσχυρου γενικού διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδος. Η ψυχρολουσία από την αναβολή έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου πάγωσε το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο εμφανιζόταν πεπεισμένο ακόμη και χθες το πρωί ότι η έκδοση «έχει κλειδώσει». Με το σόου της επιστροφής Χριστοφοράκου είναι προφανές ότι το Μαξίμου επεδίωκε να προβάλει μια «επιτυχία» που έδινε πολιτικές ανάσες στην κυβέρνηση και «θα διόρθωνε» σε σημαντικό βαθμό, όπως λένε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, τη ζημία που είχε γίνει με τη σκανδαλώδη διαφυγή του, τον περασμένο Μάιο...