Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Piano stairs - TheFunTheory.com (video) ΔΕΙΤΕ ΤΟ !

Ο Πρώην και οι ...Διάδοχοι

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Μια εικόνα 1000 λέξεις...

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να την δείτε καλύτερα !

Εάν παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι το άσπρο που αχνοφαίνεται είναι καμήλες και το μαύρο η σκιά τους.

http://glenti.blogspot.com

Απίστευτα κόλπα απ΄τη Βουλγαρική αστυνομία..

Α-πί-στευ-το!
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία και προσέξτε το περιπολικό που παραμονεύει στο βάθος αριστερά,κάτω απ΄τη διαφημιστική πινακίδα:Tώρα δείτε παρακάτω τι πραγματικά συμβαίνει!!ΩΩς εδώ όλα καλά..Απλά δεν υπάρχουν αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος.


Και πως θα ήταν δυνατόν να υπάρχουν αστυνομικοί αφού πρόκειται για...περιπολικό-μαιμού,ή καλύτερα "ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ-ΣΚΙΑΧΤΡΟ" για οδηγούς επιρρεπείς στις τροχονομικές παραβάσεις!


Οι οδηγοί τρομάζουν,κόβουν ταχύτητα,όταν προσπερνούν το σημείο χαίρονται γιατί γλύτωσαν την κλήση,ενώ "εξοικονομούνται" και αστυνομικοί.Μεγαλοφυές...
Βουλγάρικη πατέντα για όσκαρ πρωτοτυπίας σε εθνική οδό στα Βορειοανατολικά της χώρας...


http://greece-salonika.blogspot.com

Αγώνας Enduro στους Αγίους Δέκα

Το 2ο Enduro Αγίων Δέκα για το έτος 2009, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 στην περιοχή του Δήμου Αχιλλείων, σκοπό έχει τη γνωριμία των νέων με τη φύση και την απαράμιλλη ομορφιά του βουνού. Ο ενθουσιασμός, το πάθος και η τεχνογνωσία παρακινούν όλους μας για να διοργανώσουμε ένα μοτοσυκλετιστικό γεγονός που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναβάτες.

Η προκήρυξη

Έναρξη εγγραφών: 29 Σεπτεμβρίου 2009
Λήξη εγγραφών: 31 Οκτωβρίου 2009
Δημοσίευση πίνακα συμμετοχών: 31 Οκτωβρίου 2009, ώρα 6 μ.μ. στο Δήμο Αχιλλείων
Tεχνικός έλεγχος: Κυριακή 8/11/2009 από τις 9 π.μ. έως 10:30 π.μ.
Ενημέρωση αγωνιζόμενων: Κυριακή 8/11/2009, 10:45 έως ώρα 11:00
Εκκίνηση 1ου αναβάτη: Κυριακή 8/11/2009, ώρα 11.15 π.μ.
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: Κυριακή 8/11/2009, μισή ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη.
Απονομή επάθλων: Κυριακή 8/11/2009 στο κέντρο των Αγίων Δέκα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίρνουν νούμερο συμμετοχής αυτόματα με τη υποβολή της δήλωσής τους.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής:
E1 - Δίχρονες έως 125 cc και τετράχρονες έως 250 cc
E2 - Δίχρονες από 126 cc έως 250 cc και τετράχρονες από 251 cc έως 450 cc
E3 - Δίχρονες από 251 cc και άνω και τετράχρονες από 451 cc και άνω

ΤΗΛ/FAX:
E-mail: dachill@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , crfudigital@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πληροφορίες: 6944357042, 26613 – 61819
Fax.: 26610 – 81897, 49303
Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ. – 2.30 μ.μ.
http://www.corfupress.com

Στον Λ.Λιντοβόη το Τηλεκέρκυρα !


Σημαντικές ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο της Κέρκυρας δείχνει να προκαλεί η αλλαγή ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεκέρκυρα. Κάτι ψήνεται...

Προς Κυβέρνηση: Μια μικρή... ενστασούλα

Παντού ακούω για ικανούς με τεράστιες σπουδές, τεράστια πτυχία, τεράστια βιογραφικά.
Εντυπωσιακό. Δεν λέω.
Αν όμως μας υπολογίζετε λιγουλάκι κι εμάς τους μικρούς, αλλά ενεργούς πολίτες, θα ήθελα να κάνω μια μικρή ένσταση.
Αφήστε και κανέναν ακαδημαϊκό στη θέση του, ρε παιδιά...
Αν όλοι πάνε στην δημόσια διοίκηση, ποιος θα μεταδώσει τη γνώση στους φοιτητές μας...;
Επίσης, το ότι κάποιος είναι ακαδημαϊκός και έχει 5 πτυχία και 15 μεταπτυχιακά, δεν σημαίνει ότι είναι ικανός και στο να διοικεί ή να παίρνει σωστές αποφάσεις...
Πολλές φορές, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι ίσως η μοναδική κατηγορία επιστημόνων που... πήδηξαν την πράξη και πέρασαν κατευθείαν στην θεωρία...
Βάλτε και κανέναν άνθρωπο της αγοράς. Του πεζοδρομίου. Που να έχει φάει την ζωή με το κουτάλι.
Δεν είναι ντροπή...
Κοινώς... μην το παρεχέζετε με τους ακαδημαϊκούς. Κρατήστε κάποιες ισορροπίες στην κοινωνία. Έλεος...
http://antikrogias.blogspot.com/

Γενικοί Γραμματείς: Ποιοί αντιδρούν και γιατί

του Τάσου Τέλλογλου
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τους Γενικούς Γραμματείς, καλό είναι να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Ναι, η Κυβέρνηση έχει αργήσει να τους επιλέξει, ναι, ανάμεσα στα χιλιάδες βιογραφικά υπάρχουν και πολλές «πατάτες», αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα, που δεν έχει πάρει ακόμα δημοσιότητα, είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι με εξουσία προσπαθούν τοποθετήσουν άτομα του περιβάλλοντος τους ή επαγγελματικούς συνεργάτες τους σε κρίσιμες θέσεις υπουργείων, τις οποίες θα ήθελαν να «ελέγχουν».
Έτσι, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επιδίωξε να προτείνει τον συνήγορο ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της Siemens για τη θέση του Γ.Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, καθώς προσέκρουσε στην αντίσταση των κκ Αθανασάκη και Ραγκούση .
Σε αυτή την προσπάθεια αποδίδουν στελέχη της κυβέρνησης τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την τοποθέτηση του κ. Δημήτραινα στη θέση του Γ. Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για δημοσιεύματα , λένε, τα οποία πυροδοτήθηκαν από το περιβάλλον του ίδιου του κ Γ. Παπανδρέου .
Φυσικά το «ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών» θα επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι που παίζεται στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν ήταν ένας αλλά περισσότεροι οι τραπεζίτες που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ Δ. Σπυράκου στη θέση του Γ.Γ. Καταναλωτή κι αυτό διότι ο κ Σπυράκος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει σχεδόν κάθε δίκη που προκαλούσε για τους καταχρηστικούς όρους των πιστωτικών καρτών και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων.
Και φυσικά οι κατασκευαστές «λύσσαξαν» όταν είδαν την Μαργαρίτα Καραβασίλη να επιστρέφει επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Η κ. Καραβασίλη που δεν αρέσκονταν να της υποδεικνύουν που θα κάνει έλεγχο και που όχι ,είναι υπέρ των αυτεπαγγέλτων ελέγχων της υπηρεσίας από την οποία την είχε απολύσει το 2005 ο κ Γ. Σουφλιάς επειδή είχε δικές της απόψεις που εξέφραζε δημόσια για τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος. Η επιλογή της είναι ξεκάθαρο σήμα ότι η πολιτική της προϊσταμένη κ Τίνα Μπιρμπίλη «δεν μασάει», αν χρειαστεί θα συγκρουστεί .Ε και λοιπόν; Για αυτό δεν ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ ;
http://www.protagon.gr

Τρομερή και πιο..."αντρική" η νέα BMW Μ3 GTS

Στη δημιουργία μιας πιο καθαρόαιμης νέας Μ3 προχώρησε η BMW Μ Division, με κύριο στόχο την αγορά των λατρών της πίστας, αλλά και όσους αρέσκονται στο να οδηγούν στο δρόμο μια Μ3 διαφορετική από τις άλλες. Το νέο αριστούργημα έχει για βάση την BMW Μ3 Coupe και περιλαμβάνει αρκετές τροποποιήσεις σε όλους του τους τομείς - όπως πρέπει στη νέα, πιο «αντρική» BMW Μ3 GTS. Ας γίνουμε όμως πιο λεπτομερείς.
Η GTS είναι κατασκευασμένη για την πίστα - και όλα τα αυτοκίνητα πίστας είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται. Στο αυτοκίνητο έχουν πέσει αρκετές ώρες εργασίας με το χέρι και παρόλο τον υπερκυβισμό του κινητήρα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, το βάρος είναι μικρότερο από 1,5 τόνο, χάρη στα τελικά εξάτμισης από τιτάνιο, στην ελαφριά κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις των πορτών, και βέβαια χάρη στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων (roll cage γαρ) - ενώ λείπει επίσης ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα. Πιο πάνω μιλήσαμε για υπερκυβισμό: ο V8 της Μ3 έχει φτάσει στα 4,4 λίτρα και έχει υποστεί επεμβάσεις στο στρόφαλο, στις πεταλούδες του γκαζιού, στο κάρτερ και σε διάφορα άλλα σημεία, με αποτέλεσμα το σύνολο να αποδίδει 450 άλογα. Στον τομέα της μετάδοσης ξεχωρίζει το επτατάχυτο κιβώτιο DKG διπλού συμπλέκτη με Drivelogic που προσφέρεται προαιρετικά και με το μοντέλο παραγωγής, αλλά ελαφρά τροποποιημένο για την περίσταση, με paddles πίσω από το τιμόνι. Τα φρένα έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία και είναι εξαπίστονα εμπρός και τετραπίστονα πίσω, ενώ το DSC είναι ρυθμισμένο με «αγωνιάρικες» διαθέσεις. Στην ανάρτηση έχουν γίνει αρκετές αλλαγές.
Μην την περιμένει κανείς σας πιο άνετη, η πίστα θέλει απόλυτο στήσιμο. Οπότε, αλλαγές έγιναν στο πίσω υποπλαίσιο, αλλά και στα αμορτισέρ για να ρυθμίζονται ανεξάρτητα τα χαρακτηριστικά τους. Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο αποτελεσματικό αεροδυναμικά με αεραγωγό και μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ενώ το εσωτερικό της BMW M3 GTS περιλαμβάνει μπακετ καθίσματα, carbon λεπτομέρειες, ζώνες έξι σημείων, σύστημα πυρόσβεσης και επενδύσεις σε αλκαντάρα. Την περιμένουμε την ερχόμενη άνοιξη!

http://thenewsbus.blogspot.com

Μέχρι 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης


Ανακοινώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό εκπαιδευτικών σε δεκατρείς (13) θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της Xώρας.
Οι θέσεις που θα πληρωθούν είναι οι εξής:
1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.
3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.
4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.
7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.
9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.
10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.
11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.
12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν: α) Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, και γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄)
Όσοι επιλεγούν στην πρώτη φάση της διαδικασίας θα κληθούν να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά.
1. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
2. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών θα υποβληθούν σε επικυρωμένα αντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο θα αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.
Μέχρι το διορισμό νέων Περιφερειακών Διευθυντών οι υπηρετούντες ασκούν τα διοικητικά, εκπαιδευτικά καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τη θέση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΠΘ (τηλ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης : 210-3442125 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 210-3443258 ).
Στην συμπλήρωση των βιογραφικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν όσα πεδία επιθυμούν.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Νοεμβρίου.
Κατάθεση αίτησης στην ιστοσελίδα: ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
http://www.diorismos.gr

Καταργείται η θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό

Ο αριθμός των κληρωτών που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικο θα βαίνει διαρκώς μειούμενος, ώστε σε δύο χρόνια να καταργηθεί η θητεία στους δύο αυτούς κλάδους. Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε σειρά αλλαγών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες στράτευσης και να εξασφαλίσουν την επαγγελματική εξέλιξη όσων υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ευαγγελος Βενιζέλος τα μέτρα που επέξργάστηκε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη προβλέπουν :
Απο εδω και στο εξής, θα επιλέγονται για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στρατεύσιμοι με προσόντα που αντιστοιχούν σε ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τους δύο αυτούς κλάδους. (π.χ γιατροί, χημικοί, μετεωρολόγοι και οδηγοί για την Πολεμική Αεροπορία και όσοι ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή εκπαιδεύονται για αυτά στο Πολεμικό Ναυτικό). Η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία διατηρείται προς το παρόν στη σημερινή της διάρκεια, όσοι όμως υπηρετούν σε περιοχές αντίστοιχες με τις περιοχές στις οποίες υφίστανται μονάδες προκάλυψης του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν εννιάμηνη θητεία, όπως και στο Στρατό Ξηράς.

Στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας το Συνεδριο της Ν.Δ. Πλακα μας κανουν;;;



http://asimonis.wordpress.com/

«Πράσινα» Μετέωρα

Ανεμογεννήτριες στα Μετέωρα; Οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, επιθυμούν μεγαλύτερη εφαρμογή συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα. Τo 97,1% απάντησε «ναι» στο σχετικό ερώτημα, αλλά μέσα από το πρίσμα του συνδρόμου «όχι στην αυλή μου», δηλαδή δεν θέλουν να τα βλέπουν (48,6% το σχετικό ποσοστό). Όπως σε όλες τις έρευνες γνώμης, υπάρχει μια εγγενής αντίφαση σε αυτά που απαντά το δείγμα. Γι΄ αυτό και η ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αποφάσισε να προκαλέσει κάνοντας χρήση photoshop- ξέρετε, αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν για να «φτιάχνουν» τις φωτογραφίες των επωνύμων. Οπότε μην ανησυχείτε, οι καλόγεροι δεν είναι πιο high tech- δεν έχουν βάλει ακόμη ανεμογεννήτριες. Είναι απλά ένα τρικ για να το σκεφτείτε καλύτερα...
ΤΑ ΝΕΑ

Δριμύ κατηγορώ Ψωμιάδη κατά όσων πλήγωσαν την παράταξη

Στην ανάγκη κριτικής για το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι απλά στην «ανάγνωση εκθέσεων ιδεών» αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έβαλε υποψηφιότητα για να αποχωρήσει. Ο ίδιος τόνισε ότι μπήκε στην κούρσα για τη διαδοχή για να εκφράσει τον απλό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας. Εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «αστέρι του Βορρά». Κάλεσε τους συνέδρους να μην υποτιμούν την παρουσία του, όπως υποτίμησαν τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναφέρθηκε σε αλαζονικές συμπεριφορές, προσωπικές στρατηγικές, κλειστές πόρτες και κατεβασμένα τηλέφωνα με αποτέλεσμα το κόμμα να χάσει την επαφή του από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Εξακολουθεί να αυξάνεται η ανεργία

Παρά τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος σε ολόκληρο τον κόσμο, τα εκατομμύρια εργαζομένων που έχασαν την εργασία τους στη διάρκεια της κρίσης δεν πρόκειται να δουν τα πράγματα να βελτιώνονται σύντομα, καθώς η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται σε πολλές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.Στις 30 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται από το χαμηλό του 3,5% στην Ολλανδία έως το υψηλό του 18,3% στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Και στην Ευρωζώνη η ανεργία εκτινάχθηκε σε υψηλά 10ετίας στο 9,7% το Σεπτέμβριο.Στις ΗΠΑ, ξεπέρασε το 10% τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από το 1983 και πιθανότατα να αυξηθεί περαιτέρω, αγγίζοντας το 10,2% από το 9,8% του Σεπτεμβρίου. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία απώλεσε 190.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, λιγότερες από τις αντίστοιχες του Σεπτεμβρίου που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, αλλά περισσότερες από τις προβλέψεις αναλυτών. Πρόκειται για τον 22ο διαδοχικό μήνα που η αμερικανική οικονομία χάνει θέσεις εργασίας - είναι η πιο μακροβιότερη περίοδος εδώ και 70 χρόνια.Την ίδια στιγμή, ο δείκτης του Economic Cycle Research Institute που παρακολουθεί τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε υψηλά ενός έτους τον Οκτώβριο, ενώ τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν το Σεπτέμβριο για 13ο διαδοχικό μήνα. Θέσεις εργασίας όμως χάθηκαν τον Οκτώβριο και στον Καναδά και μάλιστα περισσότερες του αναμενομένου, γεγονός που απομακρύνει τις ελπίδες για άμεση οικονομική ανάκαμψη. Η οικονομία της χώρας απώλεσε 43.200 θέσεις εργασίας μετά από δύο μήνες αύξησης, οδηγώντας το ποσοστό ανεργίας στο 8,6% από το 8,4%. Και όλα αυτά, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, με αρκετές κορυφαίες ανεπτυγμένες οικονομίες και η Κίνα να έχουν επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ. Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας του οργανισμού στις 30 χώρες-μέλη του αυξήθηκε στο 100,6 το Σεπτέμβριο από το 99,3 του Αυγούστου.
http://www.naftemporiki.gr