Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ...

Ο Ολυμπιακός μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το κύπελλο, νικώντας σε ένα συγκλονιστικό τελικό, ίσως τον καλύτερο όλων των εποχών, την ΑΕΚ με 15-14 στα πέναλτι και ενώ οι δύο ομάδες είχαν οδηγηθεί σε αυτή τη διαδικασία με σκορ 4-4 από την παράταση! Ενα ανεπανάληπτο ματς, με τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων, με τις δύο ομάδες να δίνουν την ψυχή τους για τον τίτλο. Ενα παιχνίδι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα. Ειναι χαρακτηριστικό ότι εκτελέστηκαν 34 πέναλτι!

Σε διάσταση πλέον Veronica Lario και Berlusconi

Η πρώτη κυρία της Ιταλίας αποφάσισε να «πατήσει» πόδι στον Ιταλό πρωθυπουργό. Τα προεόρτια είχαν φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα όταν με ανοιχτή επιστολή άσκησε έντονη και δημόσια κριτική στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη στελέχωση του ιταλικού ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές με όμορφες νεαρές, οι οποίες λίγη σχέση έχουν με την πολιτική. Περίπου μία εβδομάδα μετά την κριτική, η 52χρονη Βερόνικα, δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα ΛΑ ΡΕΠΟΥΜΠΙΚΑ, πως θέλει διαζύγιο. Σύμφωνα με τους New York Times, η Veronica Lario, είχε γνωρίσει τον Berlusconi το 1980 στο Μιλάνο, όταν εκείνη ήταν πρωταγωνίστρια σε ταινίες δεύτερης κατηγορίας και εκείνος ένας ανερχόμενος επιχειρηματίας, ήδη παντρεμένος. Οι δύο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1990, αφού απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Στο Νοσοκομείο η Amy Winehouse

Στο νοσοκομείο με αφυδάτωση μεταφέρθηκε η τραγουδίστρια Έιμι Γουαϊνχάουζ, η οποία βρισκόταν στο νησί της Καραϊβικής Σάντα Λουσία για ένα φεστιβάλ τζαζ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το διεθνή Τύπο, η τραγουδίστρια εθεάθη να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε τοπικό μπαρ. Η 23χρονη τραγουδίστρια λιποθύμησε στο σπίτι της, σύμφωνα με εκπρόσωπό της και πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη σε Ειδικό Δικαστήριο τάσσονται επτά στους 10 πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ το 82% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραίτηση του κ. Παυλίδη αν παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο. Παράλληλα, σταθερό, άνω του 3% διατηρείται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πλοίο

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν στις 04:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) εμπορικό πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας, νοτιοδυτικά των νησιών Σεϋχέλλες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής. Το πλοίο ΜΤ Ariana με σημαία Μάλτας που κατελήφθη 250 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές των νησιών του Ινδικού Ωκεανού, μετέφερε 35.000 τόνους σόγιας. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής, το πλοίο ταξίδευε με 24 άτομα πλήρωμα, ουκρανικής καταγωγής. Όπως δήλωσε στο Reuters ο Aντριου Μουανγκούρα, επικεφαλής του Προγράμματος, το MT κατελήφθη βόρεια της Μαδαγασκάρης και πραγματοποιούσε πορεία από τη Βραζιλία προς τη Μέση Ανατολή. Το πλήρωμα πιστεύεται ότι είναι καλά στην υγεία του. Το πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρεία All Oceans και τη διαχείρισή του έχει η εταιρεία Seven Seas Maritime, με έδρα το Λονδίνο. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα πορτογαλικό πολεμικό πλοίο απέτρεψε επίθεση σε ένα νορβηγικό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Αντεν.