Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Συμφωνια;;;;

http://asimonis.wordpress.com/

Μήνυμα κατά της βίας από τον πρωθυπουργό εν όψει των εκδηλώσεων για το χαμό του Αλέξη

Στον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των νέων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική συγκυρία, αλλά και με τα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή. «Η κυβέρνηση αυτή ήλθε να δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» συνέχισε, λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των νέων. Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κατά των καταστροφών. «Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας» σημείωσε. Σε ότι αφορά τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των υπουργικών αποφάσεων και του υπουργείου Περιβάλλοντος για την επίσπευση των διαδικασιών για τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτά τα δύο νομοσχέδια αποτελούν έκφραση των δύο βασικών αξόνων στους οποίους κινείται η πολιτική της κυβέρνησης. Αναφορικά με τη διαφάνεια ο πρωθυπουργός μίλησε για σεβασμό στα χρήματα των πολιτών, ενώ σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο κ. Παπανδρέου τις χαρακτήρισε «κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο» και επισήμανε την ανάγκη απεξάρτησης από το πετρέλαιο.
http://www.tovima.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΑΤΩΝ !...


http://logoplokies.blogspot.com/

Η1Ν1: 5 νεκροί μέσα σε μία ημέρα

Πέντε άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους, εκ των οποίων και μία 40χρονη γυναίκα με «λευκό» ιατρικό ιστορικό. Ακόμη πέντε ασθενείς εισήχθησαν εσπευσμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς εμφάνισαν επιπλοκές, αφού νόσησαν με τη νέα γρίπη. Oι ειδικοί υπογραμμίζουν πως τα κρούσματα θα αυξάνονται όσο το πανδημικό κύμα κορυφώνεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, πρόκειται για γυναίκες 80, 70 και 54 ετών και έναν 48χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη 40χρονη γυναίκα που αποτελεί το 25ο θύμα της νέας γρίπης: το παράδειγμά της υπενθυμίζει πως ο νέος ιός Α (Η1Ν1) έχει την ιδιότητα να προσβάλλει σοβαρά κατ΄ εξαίρεση και τους υγιείς.

Όλες οι αποφάσεις στο διαδίκτυο

Το νομοσχέδιο για τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων κάθε αρχής και φορέα του κράτους στο διαδίκτυο εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες. Όλα στο φως, όλα στην κρίση του πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Το νομοσχέδιο προβλέπει την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο ίντερνετ, χωρίς να εξαιρούνται οι προϋπολογισμοί, οι ισολογισμοί και οι δαπάνες των υπηρεσιών. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, στη διάθεση του πολίτη θα τίθενται και όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς, τη συγκρότηση επιτροπών και τις αμοιβές των μελών τους. «Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας. Είναι ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα όμως συμβάλλει στην προσπάθειά μας της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος». Μάλιστα ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαφάνεια και το 2005, αλλά δεν είχε εισακουστεί από την κυβέρνηση. «Αν μας είχαν ακούσει τότε δεν θα είχαμε κουμπάρους, άγονες γραμμές, ομόλογα και Βατοπέδι», είπε ο Γ. Παπανδρέου. «Επιδιώκουμε τη δημοσιότητα προκηρύξεων επιλογής προσωπικού και ειδικά διευθυντικών στελεχών», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης και εξήγησε ότι το ισχύον σύστημα της δημοσίευσης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αντιθέτως, στα ΦΕΚ θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, για πρώτη φορά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο διεξήχθη με ανοιχτές θύρες, ενώ οι εισηγήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών μεταδόθηκαν ζωντανά και μέσω διαδικτύου.
ta nea

Gummy Bear : Έλα και εσύ να γίνεις...βουλευτής!


Ακούστε παρακάτω το νέο σουξέ του Gummy Bear...


http://trelospapagalos.blogspot.com

Euroleague: Ορλεάν-Ολυμπιακός: 84-88

Δεν δίνει πολλές πάσες (πολλές φορές δεν δίνει ούτε μία), έχει περίεργη και απρόβλεπτη συμπεριφορά, αλλά αν πάρει φόρα, δεν σταματάει. Ο Λίνας Κλέιζα έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Ορλεάν και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 88-84, που κρατιόταν όρθιος χάρη στον Γιοτάμ Χαλπερίν και τον Θοδωρή Παπαλουκά. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και η αλήθεια είναι ότι ήρθε με πολύ κόπο. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν πολύ χαλαροί στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, έκαναν πολλά λάθη, δεν είχαν ενέργεια στην άμυνα και όμως κέρδισαν. Και μάλιστα, αν παρατηρήσει τους αριθμούς θα δει ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε 13/21 τρίποντα, πήρε 33 ριμπάουντ και μοίρασε 25 ασίστ! Τώρα, πώς γίνεται να ζορίστηκε τόσο πολύ με την Ορλεάν και να βρέθηκε με μεγάλες διαφορές πίσω στο σκορ, είναι πραγματικά ανεξήγητο.Σαν την απόδοση του Κλέιζα, που από το "μηδέν" έφτασε στο "άριστα", μόνο και μόνο επειδή για μια ακόμη φορά ξύπνησε στο κατάλληλο σημείο και έκανε τους Γάλλους φιλάθλους να τραβάνε τα μαλλιά τους. Μαζί του ο Θοδωρής Παπαλουκάς μοίρασε 13 ασίστ και ήταν αλάνθαστος σε όλο το παιχνίδι, αποτελώντας το "μυαλό" του Ολυμπιακού μέσα στην τρικυμία που έπιανε ανά διαστήματα την ομάδα του "δράκου", ενώ ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 22 πόντους κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο στα δύσκολα.
http://www.sport24.gr/

Πλάκα μας κάνετε...!


Ο "κόκκινος Πάνος" εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. ....?

Αυτός που υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος όλες τις αποχωρήσεις της Κυβέρνησης Ν.Δ. από την Βουλή για Εξεταστικές σε Siemens και Βατοπέδι?!

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές πλάνης και λαϊκισμού...
http://antikrogias.blogspot.com

Στο φως ο νέος εκλογικός νόμος

- Σταυρός προτίμησης τέλος!
- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες.
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός υποψήφιος από κάθε κόμμα.
Ο τακτικός θα έχει τη δυνατότητα να είναι και στη λίστα της περιφέρειας. Ο αναπληρωματικός θα αναμένει την παραίτηση, τον... θάνατο του τακτικού βουλευτή ή τις επόμενες εκλογές για να μπει στη Βουλή ως τακτικός. Επειτα από δεκάδες σενάρια και επεξεργασίες, η επιστημονική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο που συνέστησε ο Γ. Ραγκούσης είναι ένα βήμα πριν από το να ολοκληρώσει το έργο της. Αφού κλείδωσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος, κατέληξαν και στον καταμερισμό των εδρών. Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τις μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν σε κάθε νομό, καθώς και τις έδρες που θα μοιράζονται στις 15 ή 11 περιφέρειες, ανάλογα με το σενάριο που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή (πίνακας 1 και 2). Παραθέτει, ακόμη, και την κατανομή των εδρών, όπως θα γινόταν αν ίσχυε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο νέος νόμος (πίνακας 3).
Η αρμόδια επιτροπή (Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Διαμαντόπουλος, Σ. Δώδος, Η. Νικολακόπουλος, Λ. Παπαδοπούλου, Φ. Σπυρόπουλος), από κοινού με τους Γ. Σωτηρέλη και Θ. Χατζηπαντελή της επιτροπής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αντιστάθηκε στις πιέσεις για ολιγοεδρικές περιφέρειες και προτείνει το σπάσιμο όλων των περιφερειών σε μονοεδρικές. Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί η περίπτωση της Αθήνας που θα διαιρεθεί σε 36 μονοεδρικές, της Θεσσαλονίκης που θα σπάσει σε 14 και του Πειραιά που θα βγάζει 7. Τελειώνουν έτσι οι βουλευτές-βαρόνοι και η ανάγκη εξάρτησης των υποψηφίων από δαπάνες και προσβάσεις προβολής.
Η συναίνεση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε ο νέος νόμος να εφαρμοστεί άμεσα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά πως η Ντ. Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του γερμανικού συστήματος και αναμένουν τη θέση του Α. Σαμαρά. Το σχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο είναι ένα από τα βασικά χαρτιά που θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στον διάλογο που θα ξεκινήσει για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην οικονομία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. «Με την κατάργηση του σταυρού απελευθερώνουμε το πολιτικό σύστημα από τις δουλείες του ρουσφετιού και του μαύρου πολιτικού χρήματος» σημείωσε στο «Εθνος» χειριστής του σχετικού φακέλου. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εσωκομματικών αντιδράσεων εκτιμάται πως «κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει θέμα σε αυτή τη συγκυρία».
http://www.ethnos.gr

Φερτε τον στην Ελλαδα!!!

http://asimonis.wordpress.com

Τεστ διορισμού στο δημόσιο!


Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας κυκλοφόρησε ηλεκτρονικό τεστ δεξιοτήτων για τον διορισμό στο Δημόσιο. Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να περάσει αυτό το τεστ.

Κάντε κλικ εδώ:
http://majman.net/fly_loader.html

Αν δεν είστε υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να κάνετε το τεστ!

Αν πάλι το κάνετε, δεν έχετε να χάσετε τίποτα...
απλά διασκεδάστε το!!!

http://manosbee.blogspot.com

Α, ρε Καραμανλή, το θηρίο που φοβόσουνα μια γατούλα ήτανε

Η συντριβή της κυρίας Μπακογιάννη.
Γέλια προκαλούν οι αναλύσεις των διαφόρων επικοινωνιολόγων, δημοσκόπων, πολιτικών αναλυτών για τα αίτια της λαϊκής αποδοκιμασίας της κυρίας Μπακογιάννη. Είναι τόσο εύστοχες οι παρατηρήσεις τους όσο πετυχημένες ήταν και οι προβλέψεις τους για μάχη ψήφο-ψήφο την Κυριακή. Από κοντά στην ακατάσχετη μπαρουφολογία και τα βαριά χαρτιά της ΝΔ Σπηλιωτόπουλος, Μειμαράκης κλπ μαζί με την δευτεράτζα Γιακουμάτο Γιανοπουλαιο, Κασιμιταίους οι οποίοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Προφανώς η βάση της ΝΔ που αγαπάει ανυστερόβουλα την παράταξη αντιλήφθηκε το μέγεθος της ανικανότητας των στελεχών της να κατανοήσουν τι πρέπει να πράξουν και πήρε την κατάσταση στα χέρια της με την μαζική συμμετοχή της την Κυριακή. Έδωσε ηχηρό μάθημα στα καλόπαιδα που ενώ βγαίνουν στην Β΄ Αθηνών ο αέρας και τα φιλέτα από τα μπιστρό του Κολωνακίου τους είχαν θολώσει την κρίση.
Αν έτρωγαν κοψίδια στο Περιστέρι και έπιναν τσίπουρα στα καφενεία της Λάρισας θα είχαν διαπιστώσει τις ισοπεδωτικές διαστάσεις που θα λάβει η νίκη Σαμαρά. Η ψηφοφορία την προηγούμενη Κυριακή εξελίχθηκε σε επανάσταση των απλών μελών που καταψήφισαν το πολιτικό μηδέν, και την οικογενειοκρατία που εκφράζει η Ντόρα. Ύστερα από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών κανείς μας δεν θυμάται τις απόψεις που έχει εκφράσει για το μέλλον της χώρας, την προοπτική της, τις συμμαχίες που πρέπει να οικοδομήσουμε για να επιβιώσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Η πορεία της δεν συνδέθηκε με μαχητικότητα, διεκδικήσεις, συγκρούσεις, αντίθετα είχαμε άπειρες δημόσιες σχέσεις με ξένους παράγοντες, αλισβερίσι και συναλλαγή με το πολιτικοδημοσιογραφικοοικονομικό κατεστημένο.
Κάθε βράδυ οι ίδιοι κουραστικοί βερμπαλισμοί στα κανάλια, με τα Νίκο μου, Όλγα μου, Άννα μου, να δίνουν και να παίρνουν φουντώνοντας τον μέσο ψηφοφόρο. Μέσα σε αυτή την έρημο θέσεων και κουραστικών επαναλήψεων της Ντόρας άρχισε ο Σαμαράς να λέει κάτι για ιδεολογία, να μην ντρεπόμαστε για ότι είμαστε, να κοιτάξουμε πρώτα το σπίτι μας που είναι ρημαδιό και έτσι έβαλε τον πρώτο δίσκο στο πικ απ για να ξεκινήσει το πάρτυ. Με την πολιτική αλφαβήτα βγήκε ο Σαμαράς και με την εικόνα του νταή που τα έβαλε με τον Μητσοτάκη όταν διαφώνησε για το Σκοπιανό. Και εκεί που στην Βόρειο Ελλάδα είχαν ξεχάσει τις παλιές ιστορίες (σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται το Σκοπιανό) νάσου ο μαχαλόμαγκας ο Μειμαράκης να τον βρίζει για το 93 και να τον ηρωοποιεί.
Μπα σκέφτηκε ο ψηφοφόρος, ο αμίλητος υπουργός Άμυνας που δεν τον ακούσαμε το καλοκαίρι όταν οι Τούρκοι έκαναν κόσκινο τον ουρανό του Αιγαίου από τις παραβιάσεις, που την βρήκε τέτοια λεβεντιά. «Δεν πειράζει παιδάκι μου θα περιμένω στην ουρά και ας έπεσε το σύστημα γιατί πρέπει να πάω σπίτι για να έρθει η γριά το απόγευμα να την μαυρίσει και αυτή» έλεγαν οι γέροι την Κυριακή το πρωί μετά την εκκλησία που πήγαν να ψηφίσουν. Για όσους δεν κατάλαβαν και φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί εντός της ΝΔ τα Κυριακάτικα θα έχουν και συνέχεια γιατί όπως λέει και ο λαός τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Υ.Γ Α, βρε έρημε Καραμανλή κρίμα, το θηρίο που σκιαζόσουνα ένα ψοφίμι ήταν, και το καθαρίσαμε εμείς την Κυριακή ενώ έπρεπε να το είχες κάνει από το 2004 που σου δώσαμε την εντολή. Ακόμα και στην Λάρισα 60% πήρε ο Σαμαράς. Τελικά ο Κοκκινούλης είχε μεγαλύτερη δύναμη από τον Σουφλιά που είχες εικόνισμα.
http://www.antinews.gr

Γυμνή εξυπηρετεί τους πελάτες της για μια μέρα!!!

Γυμνή αποφάσισε να εξυπηρετεί αύριο τους πελάτες της η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με τροπικά ψάρια και ενυδρεία στο Austin του Texas, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις μειωμένες πωλήσεις. Η ημέρα δεν είναι τυχαία αφού πρόκειται για την πρώτη ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία στην Αμερική συμβολίζει την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια του Amazonia Aquariums, Caroline Estes, το κατάστημα άνοιξε το 1992 αλλά τα τελευταία χρόνια, μετά και από μια μετακόμιση, οι πωλήσεις έχουν πέσει. «Θα κάνω ότι χρειαστεί για να σώσω το μαγαζί μου» δηλώνει η αποφασισμένη ιδιοκτήτρια. Η Estes έχει, πάντως, προϊστορία σε τέτοιου είδους κινήσεις αφού το 2001 διοργάνωσε μια γυμνόστηθη διαμαρτυρία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να κυκλοφορούν ημίγυμνοι.

http://xenixtis1.blogspot.com

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία. Η κοινωνική προστασία και η ενεργή κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς των σύγχρονων διαπολιτισμικών κοινωνιών, αποτελεί στρατηγικό άξονα της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε. Η ανακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρια δηλώνει την βαρύτητα που αποδίδει η παγκόσμια κοινότητα σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εν γένει, των Α.μ.Ε.Α. αλλά και την αναγκαιότητα παρέμβασης με δράσεις, οι οποίες αίρουν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης και ενθαρρύνουν την κοινωνική συμμετοχή.

http://news24gr.blogspot.com

Εuropa League: Aποκλείστηκε η ΑΕΚ

Σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Έβερτον στο ΟΑΚΑ και έχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το γκολ για τα "ζαχαρωτά" πέτυχε ο Ντίνιαρ Μπιλιαλετντίνοφ στο 6ο λεπτό. Οι κακές καιρικές συνθήκες και το εργάσιμο της ημέρας φαίνεται πως επηρέασαν αρκετά τους φίλους της Ένωσης, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προτίμησαν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση την σημερινή αναμέτρηση με την Έβερτον.

Τα χέρια της ντροπής…

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Από το χέρι του Θεού, στο χέρι της ντροπής. Από την ανάγκη ανάδειξης καινούριων προσώπων, στην αναμόχλευση των παλιών. Από το ζητούμενο της προσέλκυσης των νέων στις κάλπες, στο ποτάμι των χεριών ηλικιωμένων που ανέδειξαν τον Νέο Αρχηγό. Από το χέρι του Ντιέγκο Μαραντόνα κατά των άγγλων στο Μουντιάλ του 1986, στο χέρι του Ανρί, με το οποίο οι Τρικολόρ ισοφάρισαν το Έϊρε και προκρίθηκαν στο Μουντιάλ 2010 της Νότιας Αφρικής. Ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο πήρε την πρόκριση η Γαλλία, καταδικάστηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των γάλλων και του συνόλου του παγκόσμιου Τύπου. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απολογήθηκε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών στις Βρυξέλλες, κατά τη διαδικασία της επιλογής του πρώτου προέδρου της ΕΕ, εκφράζοντας τη συμπάθειά του προς τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Μπράιαν Κόουεν. Οι δε αγανακτισμένοι ιρλανδοί απειλούν με μποϊκοτάζ οτιδήποτε γαλλικό, από κρασιά και αρώματα, έως τα.. φιλιά. Βλέπω ότι ο κ. Σαμαράς δεν ανησυχεί για το ηλικιακό στίγμα των fan του και δεν προβαίνει στην αξιοποίηση νέων προσώπων και ανθρώπων που στήριξαν την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη. Δεν φοβάται μήπως οι νέοι του κόμματος, αλλά και οι αναποφάσιστοι νέοι, μποϊκοτάρουν οτιδήποτε σαμαρικό, από ιδέες και πολιτικές, έως τελικά το ίδιο το κόμμα;;
http://tolimeri.blogspot.com

Ισπανίκη διαφήμιση με ελληνικό χαρακτήρα ! (video)

Σημερινή διαφήμιση της ημέρας είναι η ισπανική διαφήμιση για το αυτοκίνητο Ford. Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης φωτογραφάς επικεντρώνεται στο ελληνικό concept της. Οι πρωταγωνιστές είναι Έλληνες και ο χώρος της διαφήμισης είναι ένα Ελληνικό εστιατόριο


http://glenti.blogspot.com

Χιλιάδες παράξενα πλάσματα βρέθηκαν στα βάθη των ωκεανών

octopod_zellatinoeidesΣε βάθος αρκετών χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών, έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά από τους επιστήμονες χιλιάδες παράξενα πλάσματα που ζουν σε διαρκές σκοτάδι. Η Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής, μια σημαντική διεθνής κοινοπραξία εξερεύνησης των ωκεανών, κατέγραψε 5.722 είδη που ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 1000 μέτρων, όπου ο ήλιος δεν φτάνει ποτέ. Πολλά από αυτά ζουν σε παγωμένες περιοχές βάθους 5 χιλιομέτρων, όπου η πίεση θα μπορούσε να συντρίψει το ανθρώπινο σώμα. Συνολικά, εντοπίστηκαν 17.650 είδη που ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 200 μέτρων, όπου το φως διαπερνά με δυσκολία και η φωτοσύνθεση παύει να είναι δυνατή. Μεταξύ των παράξενων πλασμάτων που ανακαλύφθηκαν, ήταν και το ζελατινοειδές χταπόδι μήκους 2 μέτρων, που ονομάστηκε ''Dumbo'' λόγω των μεγάλων πτερυγίων του που χρησιμοποιεί για να κολυμπά. Μια άλλη ανακάλυψη ήταν ένα σκουλήκι που εντοπίστηκε να τρέφεται με αργό πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού. Όταν το σκουλήκι ανασύρθηκε από το βυθό, με τη βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίονα, από το σώμα του ξεπήδησε πετρέλαιο. Επίσης, ανασύρθηκαν από τον βυθό του Ατλαντικού πολλά πολύχρωμα ασπόνδυλα, συμπεριλαμβανομένων κοραλλιών, αγγουριών της θάλασσας και αχινών που ζουν σε βάθος ενός χιλιομέτρου. Τα περισσότερα από τα είδη του βυθού, τρέφονται με μικρά σωματίδια τροφής που διεισδύουν από την επιφάνεια στο βυθό, ενώ κάποια σκουλήκια τρώνε μέχρι και νεκρά σώματα φαλαινών. Δεδομένου ότι η τροφή σε πολύ μεγάλα βάθη δεν βρίσκεται εύκολα, οι επιστήμονες δεν ανέμεναν ότι θα ανακάλυπταν εκεί τόσο μεγάλη ποικιλία ειδών. Τώρα όμως, δηλώνουν ότι η βιομάζα στο βυθό των ωκεανών είναι πιθανόν να ξεπερνά τη βιομάζα στην επιφάνεια του πλανήτη.Η Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής, στην οποία λαμβάνουν μέρος 2000 επιστήμονες, ξεκίνησε το 2000 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010.
http://www.sciencedaily.gr

Οι Υπερ-ήρωες όπως θα τους έβλεπε ο Picasso!




Πηγή
http://thenewsbus.blogspot.com