Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωσε Νέμεθ ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Κρίστιαν Νέμεθ. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» συμφώνησε με τον 21χρονο Ούγγρο επιθετικό για συμβόλαιο τριών ετών και αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα την Παρασκευή. 

Ο Νέμεθ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 500.000 ευρώ το χρόνο. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην ΑΕΚ από τη Λίβερπουλ και συνολικά έπαιξε σε 19 ματς, ενώ σημείωσε τρία γκολ. Μάλιστα το ένα το πέτυχε σε βάρος του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-1.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την απόκτηση του 21χρονου Ούγγρου με το εξής περιεχόμενο:
«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του διεθνούς Ούγγρου ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας». 
enet

"Λευκή πετσέτα" Σαμαρά πριν καν χτυπήσει το καμπανάκι!

Αυτός ήταν που έλεγε πως οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα;
Τα μέτρησε από εδώ - τα μέτρησε από εκεί. Έβαλε δεκάδες στελέχη του στις μετρήσεις, αλλά με κανέναν δεν του έβγαιναν τα κουκιά στην Αττική...
Έτσι, είχε την φαεινή ιδέα να βάλει τον Κικίλια υποψήφιο δήθεν επειδή, ξαφνικά, τον έπιασε κόψιμο για την "εντολή ανανέωσης" που πήρε από τον λαό...
Με άλλα λόγια, "λευκή πετσέτα" με Κικίλια στην Αττική.
Γιατί, η εντολή που είχε για "ανανέωση" ήταν για ανανέωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής (που ακόμη την περιμένουμε από τον Σαμαρά) και όχι της Αυτοδιοίκησης, που εκ των πραγμάτων λόγω του "Καλλικράτη" η ανανέωση θα γίνει θεσμικά, θέλει - δεν θέλει.
Για να δούμε, θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες... "ιδέες" και σε άλλες Περιφέρειες; Γιατί χρησιμοποιώντας την δικαιολογία της "ανανέωσης" στις Περιφερειακές εκλογές, "καίει" πολλούς υποψηφίους του.
Επίσης, όλοι λένε πως ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι στην πολυκατοικία της Δεξιάς στις Δημοτικές. Γιατί άραγε;
antikrogias

Στη διαγραφή του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς.

«Με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος», ανακοίνωσε η Ρηγίλλης εξηγώντας τους λόγους διαγραφής του βουλευτή Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκη από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση των δυο πλευρών για τον υποψήφιο της παράταξης για την περιφέρεια Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παραπέμπει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος".

Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

«Μάθε, παιδί μου, γράμματα»

school2Γράφει ο Θανάσης Ι. ΝικολαΐδηςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΗΤΑΝ η εποχή της γκαζόλαμπας, των άγριων μετεμφυλιακών χρόνων, της φτώχιας και του φακελώματος. Δεν είχε μοίρα ο φτωχός κι ούτε μερδικό στα γράμματα. Όλο και θα βρίσκονταν 2-3 βόδια για να τα βοσκήσει το φτωχόπαιδο της επαρχίας κι η πόλη θα χρειάζονταν κι αυτή τους δούλους της. Εργάτες, θυρωρούς. Για μόρφωση, δεν περίσσευαν λεφτά ούτε θέληση, απ' τη μεριά της πολιτείας, και μόνο η προσωπική θέληση μπορούσε να γκρεμίσει τείχη ....
και να προκόψει ένα παιδί με τη «σφραγίδα της δωρεάς».

ΤΑ χρόνια πέρασαν, τα χρόνια άλλαξαν, οι τσέπες γέμισαν λεφτά, αλλά το μυαλό έμεινε κολλημένο. «Μάθε, παιδί μου, γράμματα, για να προκόψεις» και μπράβο του γονιού. Να μην τραβήξει το παιδί ό,τι τράβηξε εκείνος, να μη τον γελάσουν στο λογαριασμό, να φαντάζει λόγιος στην παρέα. Λαός, ωστόσο, των άκρων, δεν τα ζυγιάσαμε σωστά, στο βαθμό, βέβαια, που μας έπεφτε λόγος. Τα δυο πανεπιστήμια έγιναν 5-6 και τα ΤΕΙ αμέτρητα. Για να «φανεί» ο πολιτικός που νοιάζεται για την περιοχή του, ν' αφήνει ένα δημιούργημά του στις επόμενες γενιές ο υπουργός και μόνο την αλήθεια κανένας τους δεν ομολογούσε. Την λύσσα τους για ψήφους και μόνο. Με τα μούτρα, λοιπόν, όλοι στα γράμματα. Με δυσκολίες, αλλά και με πείσμα. Με πρώτη ύλη το μυαλό. Οι σημειώσεις του καθηγητή να γεμίζουν τη τσέπη του κι η έδρα να τον αποθεώνει, πριν τον χειροκροτήσουν (κυριολεκτούμε) στα αμφιθέατρα μπαίνοντας για το μάθημα.
ΚΙ άλλαξε η μόρφωση το περιεχόμενό της άλλαξε και η αντίληψη για μόρφωση. Το σχολειό του εμφυλίου έγινε σχολείο της χλιδής, του περιττού, της ευκολίας και της αποστήθισης. Ό,τι δεν μαθαίνεται το αποστηθίζεις και τελειώνουμε. Κάποτε η λύση κι η μετάφραση, σήμερα το κομπιούτερ, αύριο δεν θα υπάρχει σχολείο.
ΚΑΙ γέμισε ο τόπος σπουδαστές της ήσσονος προσπάθειας, για να γεμίσει η κοινωνία μετριότητες που κάνουν τα διαμάντια να μη φαίνονται. Χωρίς τη βάση του δέκα και με 2/άρια και 3/άρια φοιτητές/τριες (συνεχίζεται).

Νέο πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής...

Η άρνηση της Τίνας Μπιρμπίλη και η ανακοίνωση του Βασ. Κικίλια από τη ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής επηρεάζει το τοπίο για τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα αυτό.
Η αναζήτηση ενός (άλλου) άφθαρτου προσώπου εξελίσσεται σε μονόδρομο.
Ήδη οι δημοσκοπήσεις που έχει η Ιπποκράτους δείχνουν ότι τα "πολυφορεμένα" ονόματα έχουν μεγάλη φθορά και συγκεντρώνουν χαμηλά ποσοστά...
Ο Αυτοδιοικητικός
press-gr

Κατά 16% κάτω βρέθηκαν σε σχέση με πέρσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο

Κατά 16% κάτω βρέθηκαν σε σχέση με πέρσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο “Κατά 16% κάτω βρέθηκαν σε σχέση με πέρσι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσίευσε την Τετάρτη (17/8) η Τράπεζα της Ελλάδας. Κατά 25% ήταν πτώση σε σχέση με το 2008.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι εισπράξεις βρέθηκαν 2,78 δισεκατομμύρια ευρώ από 3,16 δισεκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009.
Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2010 οι εισπράξεις ανήλθαν στα 1,17 δισεκατομμύρια από 1,39 που ήταν τον Ιούνιο του 2009
Το μόνο θετικό στοιχείο ήταν η συγκρατημένη πτώση στις αφίξεις των ξένων τουριστών τον Ιούλιο, αφού έπεσε μόλις κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες από 6% που ήταν τον Μάιο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η πρόβλεψη για τον Αύγουστο ενδέχεται να περιέχει και ελαφρά αύξηση.
Τα στοιχεία της ΤτΕ έδειξαν επίσης ότι οι Έλληνες ξόδεψαν λιγότερο για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 10,5% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση και 20,4% την τελευταία διετία.” 

Εισέπρατταν 107.779 ευρώ, δήλωναν 10.779!


Επαιρνε 107.779,82 ευρώ επιχειρηματική αμοιβή. Μεταφέροντας... κατά λάθος την τελεία ένα ψηφίο πιο μπροστά, έγραφε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 10.779,82 ευρώ και φορολογούνταν αναλόγως. Ο φορολογούμενος έβαζε το αφορολόγητο χρήμα στην τσέπη και ήταν ήσυχος.
Oυδείς είχε ασχοληθεί με παρόμοιες περιπτώσεις χρόνια και χρόνια. Τώρα όμως πιάστηκε στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έκανε κάτι πολύ απλό. Από τη μία πλευρά έβαλε τα δεδομένα επιχειρηματικών αμοιβών που κατεβλήθησαν από Ο.Ε. Ε.Ε. και κοινωνίες κληρονομικού δικαίου και από την άλλη τα δεδομένα που προέκυπταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μελών τους. Και έβγαλε λαβράκια. Η πιθανότητα να γίνει λάθος κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά το φαινόμενο της συρρίκνωσης της αμοιβής διά της... μεταθέσεως της τελείας κατά ένα ψηφίο αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης παραπάνω από σύνηθες. Αλλωστε το ίδιο κόλπο γινόταν και συνεταιρικά. Ο ένας εταίρος δήλωνε 10.779,82 ευρώ επιχειρηματικής αμοιβής, το ίδιο έκανε και ο άλλος, ενώ και οι δύο αποδεικνύεται ότι είχαν λάβει στην πραγματικότητα από 107.779,82 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε για το 2009 επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δήλωσε ποσό 10.779,82

ευρώ. Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ, απαλείφοντας κατά λάθος ένα ψηφίο. Εντελώς... τυχαία και ο συνεταίρος του έλαβε στο ίδιο διάστημα επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82

ευρώ και δήλωσε 10.779,82 ευρώ. Στη συνέχεια όμως διαφοροποιήθηκε. Ενώ και αυτός έλαβε επιπρόσθετα 85.663,86 ευρώ, ποσό για το οποίο επίσης είχε εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση, δήλωσε 25.923,14

ευρώ.

Αλλος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε, για το 2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και βάζοντας μια θέση πιο μπροστά την τελεία τα 60 χιλιάδες ευρώ συρρικνώθηκαν σε 6.000 ευρώ ή 6.076,29 ευρώ για την ακρίβεια.

Δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση
Από τις διασταυρώσεις στοιχείων προκύπτουν παράλληλα και περιπτώσεις όπου τα ποσά που δηλώθηκαν είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που ελήφθησαν, όπως άλλωστε και περιπτώσεις όπου οι φορολογούμενοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περιγράφονται οι περιπτώσεις δύο φορολογουμένων με υψηλό βαλάντιο που δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2009, παρ΄ ότι το 2008 είχαν λάβει επιχειρηματική αμοιβή 103.449,74

ο ένας και 106.307,84 ευρώ ο έτερος.

Δήλωναν διαφορετικά ποσά
Σε άλλες περιπτώσεις δηλώθηκαν διαφορετικά ποσά από αυτά που έλαβαν από την εταιρεία και παρ΄ ότι για τα ποσά αυτά είχε εξαντληθεί η φορολογική τους υποχρέωση, έπρεπε προφανώς να δηλωθούν κανονικά αφού συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2010 (υπολογισμός έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων 2010, κάλυψη τεκμηρίων κ.τ.λ.).

Τώρα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Εφορία για τα περαιτέρω. 
ΤΑ ΝΕΑ 

Βαθύτατα νυχτωμένοι..


Γιάννης Λούλης :(ο επικοινωνιολόγος, για την πορεία της Ν.Δ., στο Κανάλι 1) «Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή έχει τεράστιο στρατηγικό πρόβλημα. Το κόμμα αυτό από την περίοδο της Μεταπολίτευσης κινείται σε ένα ουσιαστικά δυσμενές εκλογικό τοπίο και όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό στη Ν.Δ. είναι βαθύτατα νυχτωμένοι». 
ΤΑ ΝΕΑ
pelasgia 

ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ !...

Ο Α. Σαμαράς κατέβηκε στην Κρήτη για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης του γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη της μεγαλονήσου. Επαφές, συζητήσεις, συνεννοήσεις, ντρίπλες και να ο εκλεκτός, ο Γιαν. Πλακιωτάκης, από το Λασήθι.
Επιδιώκοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο …έξυπνος νέος αρχηγός της νεοδεξιάς, διάλεξε έναν βουλευτή και πρώην υφυπουργό, ο οποίος, κατά την εσωκομματική αναμέτρηση, πέρσι το φθινόπωρο, είχε στηρίξει την αντίπαλό του !

Είτε πίστεψε, πως το μητσοτακέϊκο θα κώλωνε και θα συνέπλεε, είτε τόκανε για να σπάσει το εν Κρήτη φέουδο, κάθε άλλο παρά σοβαρά φέρθηκε. Η Ντόρα απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη κι ετοιμάζει το …αντίποινο λάκτισμα : δικό της υποψήφιο, μέσα από τις τάξεις της Ν.Δ., κάνοντας επίδειξη δύναμης και δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των επόμενων κινήσεών της.

Στα μάτια της κοινής γνώμης η όλη υπόθεση εμφανίζεται ως η συνέχεια της εσωτερικής διαπάλης στο χώρο της νεοδεξιάς, χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, ενώ το γεγονός πως εξελίσσεται στην Κρήτη, δείχνει και το γελοίο του πράγματος, καθώς η φασαρία γίνεται για κάποιον (τον όποιον…), που στις εκλογές του Νοέμβρη θα πάει …άκλαυτος !

Πόση σοβαρότητα, λοιπόν, να αποπνεύσουν οι κινήσεις του Σαμαρά, όταν είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην αποφυγή - και μόνο – της τρίτης, αν όχι και χειρότερης, θέσης του νεοδημοκρατικού υποψηφίου ;

Αλλά και στην άλλη – εσωδεξιά – πλευρά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, ούτε σοβαρότερα. Η Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη, επειδή δεν επιλέχθηκε, λέει, με αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Βάζοντας, λοιπόν, τον πήχη σ΄ αυτό το επίπεδο, δηλαδή το αυτοδιοικητικό, ετοιμάζεται η ίδια να περάσει από …κάτω και μάλιστα σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις : μία στην ίδια την Κρήτη, που εμφανίζεται να προκρίνει την υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη, (καμιά σχέση με την αυτοδιοίκηση) και μία στο Καρπενήσι, με την υποψηφιότητα για το Δήμο του …γιου της ! (Αυτή κι αν είναι επιλογή με αυτοδιοικητικά κριτήρια !...).

Υ.Γ. Εξ ίσου κωμικοτραγική ιστορία, έπαιξε τις τελευταίες ημέρες και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το φιάσκο της υποψηφιότητας Τσακνή για το Δήμο της Αθήνας. Ενώ όλα έδειχναν έτοιμα για την ανακοίνωση, ο τραγουδοποιός δήλωσε προσκείμενος στο ΚΚΕ και υποσχέθηκε υποστήριξη στον υποψήφιο του Περισσού, «…έστω κι αν δεν ψηφίζει στην Αθήνα !...

Ο πελεκάνος της Μυκόνου...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή

H Yπερέκθεση στο διαδίκτυο ...βλάπτει σοβάρα τα προσωπικά δεδομένα!

Όταν στην Ελλάδα του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού έχουμε κατασκευαστές ηλεκτρονικού εγκλήματος από τους πανάσχετους δήθεν "ειδικούς" που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για άλλους σκοπούς και με παρακρατικές και παραθρησκευτικές μεθόδους ( γιαυτό δεν πρέπει να επενδύει κανείς στο διαδίκτυο γιατί είναι κράτος οπερέτα ...)δείτε ποια είναι η πραγματική αλήθεια για το διαδίκτυο.
Το αφεντικό της Google, ο Ερικ Σμιτ, προειδοποιούσε πως μια μέρα πολλοί νεαροί χρήστες του Ιντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν όνομα!
Αυτό τα λέει όλα για την αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και είναι η "πικρή" αλήθεια για όσους κάνουν χρήση των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης ...χωρίς να γνωρίζουν οτι η ευθύνη είναι δικιά τους και η χρήση των δεδομένων τους μη εξασφαλισμένη...ενώ οι εταιρίες απαλλάσσονται κάθε νομικής ευθύνης
Μπορεί κάποιες κυβερνήσεις να κάνουν πόλεμο στον κολοσσό του διαδικτύου για τα προσωπικά δεδομένα των υπηρεσιών του όπως το Street View αλλά αυτό δεν λέει κάτι αφού οι ίδιοι οι χρήστες παραβιάζουν την ιδιωτικότητα τους ...
Παρα τις κριτικές που ασκούνται δείτε τι αναφέρουν κάποιοι σχετικά με την πιο πάνω δήλωση του Ερικ Σμιτ, όπως το πήραμε απο ΤΑ ΝΕΑ
«Είναι ειλικρινής»
Δεν αντέδρασαν πάντως όλοι με ειρωνεία και σκεπτικισμό στις δηλώσεις του Σμιτ: αρκετοί ήταν αυτοί που καλωσόρισαν την ειλικρίνειά του. «Τα σχόλιά του είναι λίγο ειρωνικά αλλά είναι και επίκαιρα», δήλωσε ο Ντίλαν Σαρπ από την οργάνωση προστασίας της ιδιωτικότητας Βig Βrother Watch. «Η Google είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να γνωρίζει πού είσαι, τι κάνεις και σε ποιον μιλάς. Πρόκειται για μια τρομαχτική προοπτική κι ας προσυπογράφουν με τη θέλησή τους οι χρήστες του Google αυτού του είδους τη συλλογή δεδομένων.

Ο Σμιτ όμως μιλάει πολύ σωστά όταν εφιστά την προσοχή στην ποσότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουμε εμείς οι ίδιοι στο Ιντερνετ. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατομμύρια νέα παιδιά και έφηβοι που, όταν βγουν στην αγορά εργασίας σε δέκα χρόνια, θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές ενοχλητικές πληροφορίες γι΄ αυτούς στο Διαδίκτυο, τις οποίες δεν μπορούν να διαγράψουν». «Αυτό που δεν συνειδητοποιούν πολλοί άνθρωποι», συμφωνεί ο Ρικ Φέργκιουσον, ειδικός σε θέματα ασφαλείας Διαδικτύου, «είναι πως με το που ανεβάζεις κάτι στο Ιντερνετ αυτομάτως παύεις να έχεις την κατοχή και τον έλεγχο αυτής της πληροφορίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να την κατεβάσει, να την αποθηκεύσει και να τη διανείμει». Για τον Φέργκιουσον, πάντως, η λύση δεν μπορεί να έρθει μόνο από την τεχνολογία (ήδη γίνεται λόγος για κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης) ούτε μόνο από τη νομοθεσία. Πρέπει να έρθει κυρίως μέσα από την Παιδεία: «Είναι ένα θέμα για το οποίο γονείς και παιδαγωγοί οφείλουν να μιλήσουν στα παιδιά». 
papatzides