Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ !...

Ο Α. Σαμαράς κατέβηκε στην Κρήτη για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης του γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη της μεγαλονήσου. Επαφές, συζητήσεις, συνεννοήσεις, ντρίπλες και να ο εκλεκτός, ο Γιαν. Πλακιωτάκης, από το Λασήθι.
Επιδιώκοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο …έξυπνος νέος αρχηγός της νεοδεξιάς, διάλεξε έναν βουλευτή και πρώην υφυπουργό, ο οποίος, κατά την εσωκομματική αναμέτρηση, πέρσι το φθινόπωρο, είχε στηρίξει την αντίπαλό του !

Είτε πίστεψε, πως το μητσοτακέϊκο θα κώλωνε και θα συνέπλεε, είτε τόκανε για να σπάσει το εν Κρήτη φέουδο, κάθε άλλο παρά σοβαρά φέρθηκε. Η Ντόρα απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη κι ετοιμάζει το …αντίποινο λάκτισμα : δικό της υποψήφιο, μέσα από τις τάξεις της Ν.Δ., κάνοντας επίδειξη δύναμης και δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των επόμενων κινήσεών της.

Στα μάτια της κοινής γνώμης η όλη υπόθεση εμφανίζεται ως η συνέχεια της εσωτερικής διαπάλης στο χώρο της νεοδεξιάς, χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, ενώ το γεγονός πως εξελίσσεται στην Κρήτη, δείχνει και το γελοίο του πράγματος, καθώς η φασαρία γίνεται για κάποιον (τον όποιον…), που στις εκλογές του Νοέμβρη θα πάει …άκλαυτος !

Πόση σοβαρότητα, λοιπόν, να αποπνεύσουν οι κινήσεις του Σαμαρά, όταν είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην αποφυγή - και μόνο – της τρίτης, αν όχι και χειρότερης, θέσης του νεοδημοκρατικού υποψηφίου ;

Αλλά και στην άλλη – εσωδεξιά – πλευρά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, ούτε σοβαρότερα. Η Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη, επειδή δεν επιλέχθηκε, λέει, με αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Βάζοντας, λοιπόν, τον πήχη σ΄ αυτό το επίπεδο, δηλαδή το αυτοδιοικητικό, ετοιμάζεται η ίδια να περάσει από …κάτω και μάλιστα σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις : μία στην ίδια την Κρήτη, που εμφανίζεται να προκρίνει την υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη, (καμιά σχέση με την αυτοδιοίκηση) και μία στο Καρπενήσι, με την υποψηφιότητα για το Δήμο του …γιου της ! (Αυτή κι αν είναι επιλογή με αυτοδιοικητικά κριτήρια !...).

Υ.Γ. Εξ ίσου κωμικοτραγική ιστορία, έπαιξε τις τελευταίες ημέρες και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το φιάσκο της υποψηφιότητας Τσακνή για το Δήμο της Αθήνας. Ενώ όλα έδειχναν έτοιμα για την ανακοίνωση, ο τραγουδοποιός δήλωσε προσκείμενος στο ΚΚΕ και υποσχέθηκε υποστήριξη στον υποψήφιο του Περισσού, «…έστω κι αν δεν ψηφίζει στην Αθήνα !...