Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Το στοίχημα Παπανδρέου...

Διαχωρισμός κράτους-κόμματος: Εκεί θα κριθεί η πολιτική επιβίωση και η "μαγκιά" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Από τον Χρήστο Λουτράδη
Φαίνεται ότι ο Παπανδρέου το αντιλήφθηκε έστω και μετά απο 5, 5 χρόνιαστην ηγεσία του Κινήματος. Ο μεγαλύτερος του εχθρός ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ. Ο πιο σκληρός υπονομευτής του ακούει στο όνομα κομματικόςμηχανισμός. Είναι αυτός ο κομματικός μηχανισμός που λίγες μέρες πριν τις κάλπες δίνει παρασκηνιακά μάχη επιβίωσης και διαπιστευτήρια οσφυοκαμψίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος κομματικός μηχανισμός που με την πρώτη κακοτυχία απο την πλευρά του Παπανδρέου θα του σκάψει το λάκκο και θα υποσκάψει το πρωθυπουργικό του προφίλ.Η πρόταση Παπανδρέου για ασυμβίβαστο μεταξυ κομματικού στελέχους και...κυβερνητικού παράγοντα πρέπει απο να περάσει απο το συμβόλικο επίπεδο της ειλικρινής δήλωσης στον σκληρό τομέα της καθημερινής πολιτικής πράξης, εκεί που θα κριθεί και η αξιοπιστία όλων των στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι να καταφέρει να υλοποιήσει τον πλήρη και καθαρό διαχωρισμό κράτους και κόμματος. Διαχωρισμός έτι δυσκολότερος απο τον αναγκάιο διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας. Αλλά και τα δύο μοιάζουν σε κάτι. Ένας απο τους δύο πόλους ζει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με φανέλα από τα παλιά

Θρύλο από τα παλιά θα θυμίζει φέτος ο Ολυμπιακός, χάρη στη νέα εμφάνιση που λανσάρει, την κλασική με τις ρίγες που τον καθιέρωσε στη συνείδηση των φίλων του. Απλά, όπως είναι φυσικό, οι φίλοι του επιθυμούν και τίτλους, και ως γνωστόν τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. «Το σημαντικό είναι ότι με αυτήν τη φανέλα ο Ολυμπιακός τιμάει το παρελθόν και την ιστορία του. Παντού, ακόμη και στο ΝΒΑ, επικρατεί μια επιστροφή στο ρετρό και ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι είναι από τις πρωτοπόρες ομάδες της Ευρώπης σε κάθε επίπεδο και ελπίζω με αυτήν την εμφάνιση να αρχίσει και ένα σερί τίτλων» αποφάνθηκε ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος και παρέλαβε την πρώτη φανέλα με τις ρίγες.

Μας κλαίνε και οι κότες !!!


Φόβοι για τη ζωή του Obama

Πληθαίνουν οι αναφορές στην πιθανότητα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου, μετά τη δημοσκόπηση που εμφανίστηκε επί δύο ημέρες στο Facebook με το ερώτημα «πρέπει να δολοφονηθεί ο Ομπάμα;». Και μάλιστα προέρχονται από δύο επιφανείς Αμερικανούς: τον δημοσιογράφο Τόμας Φρίντμαν και τον ιστορικό Γκορ Βιντάλ. O Γκορ Βιντάλ, ένας από τους πιο γνωστούς διανοουμένους των Ηνωμένων Πολιτειών, ιστορικός, συγγραφέας και στενός φίλος του Τζων Κέννεντυ, θεωρεί πως η χώρα του δεν αποκλείεται σύντομα να έχει στρατιωτική δικτατορία. Σε συνέντευξη στους «Τimes» αναφέρει πως η θρησκευτική μανία έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας που απομονώνεται όλο και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Θεωρεί πως οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν «τάξη διανοουμένων και σαπίζουν γοργά. Θα έχουμε σχετικά σύντομα στρατιωτική δικτατορία, επειδή κανένας άλλος δεν μπορεί να κρατήσει τη χώρα ενωμένη».

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ώρα αλλαγής με τρεις βαθιές τομές

Μικρή επανάσταση στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας επιφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με τρεις, ριζικού χαρακτήρα, αλλαγές σε κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες σε μεγάλη, διακαναλική, συνέντευξη στο Ζάππειο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει ως πρωθυπουργός:
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ μια σαφώς μικρότερη σε αριθμό μελών κυβέρνηση, ιδρύοντας τα εξής τέσσερα νέα υπουργεία: α) Οικονομικών, β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γ) Προστασίας Πολιτών, δ) Υποδομών.
ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ την αξιοκρατία στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ασυμβίβαστο μεταξύ κράτους και κόμματος. Κατά τον κ. Παπανδρέου, οι τομές αυτές θα αλλάξουν ριζικά τη λειτουργία του κράτους, αλλά και της κυβέρνησης, δίνοντας ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας στην κυβέρνηση που προτίθεται να δημιουργήσει εφόσον νικήσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει δεσμεύθηκε ότι θα διαθέτει «βούληση, εμπειρία, φαντασία και ικανότητα» και ότι σ΄ αυτή, εκτός από στελέχη που θα σηματοδοτούν την ανανέωση, θα χρησιμοποιηθούν και «έντιμα στελέχη» με εμπειρία. Ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργήσει ισχυρό πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο θα ελέγχει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης βάσει χρονοδιαγραμμάτων.

Μασάνε και τα τελευταία

Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης
Αδειάζουν τα ταμεία οι απερχόμενοι! Σεμνά και ταπεινό το «κόμμα της υπευθυνότητας» πραγματοποιεί το τελευταίο μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος του δημοσίου κορβανά. Για αυτό το έλλειμμα μέρα με την μέρα εκτινάσσεται. Η κυβέρνηση της επόμενης Δευτέρας θα ανακαλύψει πολλούς κρυμμένους σκελετούς στις ντουλάπες. Οι απερχόμενοι μοιράζουν αφειδώς χρήμα με ουρά, προκειμένου –το έχουν πάρει απόφαση ότι χάνουν τις εκλογές- αφ΄ ενός το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να βρει καμένη γη, αφ΄ ετέρου να διασωθούν σε προσωπικό επίπεδο στην μάχη του σταυρού. Το άδειασμα των ταμείων γίνεται παντού σε δημόσια έργα, σε ιδρύματα, σε ταμεία, σε οργανισμούς. Με προσλήψεις, με απευθείας αναθέσεις, με συμβάσεις, με προαγωγές, με χαριστικές πράξεις κ.λ.π. 7 εκατομμυριάκια… Στο κυβερνητικό παιχνίδι εισήλθε δυναμικά και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, με το δίδυμο Κωνσταντίνου Πάσχου (πρόεδρος) και Αντώνη Αντωνάκου (διευθύνοντος συμβούλου). Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δύο αυτοί εκλεκτοί κύριοι μοίρασαν προεκλογικώς 7 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ στις Φοιτητικές Εστίες, τις οποίες διαχειρίζεται το Ίδρυμα, για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το οξύμωρο, και βεβαίως εξωφρενικό, είναι ότι από το 2005 το ΕΙΝ δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ, μα ούτε ένα ευρώ, στις Εστίες του για τον πολιτισμό. Μάλιστα, οι κύριοι αυτοί του Ιδρύματος κάνουν και το εξής κόλπο. Ενώ η απόφαση αυτή ελήφθη από την διοίκηση του ΕΙΝ στις 25 Σεπτεμβρίου, η υπογραφή της εμφανίζει ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου.
http://www.fmvoice.gr

O Nέος εκλογικός χάρτης την Δευτέρα 5/10/2009


Επιτελους!!!


ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ...

Τελικά η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην παραχωρήσει ξεχωριστές συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια αποδείχτηκε σοφή. Σε επίπεδο επικοινωνίας τουλάχιστον. Έδειξε ότι θα βάλει αυτός τους κανόνες της συμπεριφοράς των ΜΜΕ. Γιατί επί της ουσίας αυτό ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να δείξει ότι δεν σύρεται από τα κανάλια. Να δείξει ότι αυτός καθορίζει το πλαίσιο των σχέσεων του με τους τηλεοπτικούς σταθμούς...
http://fimotro.blogspot.com

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ;


http://logoplokies.blogspot.com

Βest of Kostas!

http://atsarantos.blogspot.com

Τις «Μακεδονικές Αερογραμμές» ιδρύει η MIG

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Olympic Air, με ένα Airbus 320 και προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της τελετής που ακολούθησε, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», που σύντομα θα λειτουργήσουν ως θυγατρική της Olympic Air. Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου δημιούργησε αίσθηση, καθώς -όπως είναι γνωστό- με τον τίτλο «MAT-Macedonian Airlines» λειτουργεί η κρατική αεροπορική εταιρία της ΠΓΔΜ. Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές».

H1N1: Νέα λουκέτα λόγω γρίπης

Κλειστά λόγω γρίπης θα μείνουν από αύριο και για επτά ημέρες δύο γνωστά κολέγια- το Κολέγιο Αθηνών και το Ρierce College. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών αποφάσισαν να κλειδώσουν τα κτίριά τους, όπου στεγάζονται όλες οι τάξεις του λυκείου, καθώς επιβεβαιώθηκαν 11 κρούσματα νέας γρίπης, ενώ 95 μαθητές απουσίαζαν εξαιτίας ύποπτων συμπτωμάτων. Οι ειδικοί ωστόσο υπογραμμίζουν πως αυτή είναι μόνον η αρχή. Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που εστάλη στον νομάρχη Αθηνών, «στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος παρουσιάστηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1), ενώ απουσίαζαν 53 μαθητές με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1), ενώ 42 μαθητές απουσίαζαν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής». Αμέσως ενημερώθηκε η Νομαρχία Αθηνών, η οποία αποφάσισε και την παύση λειτουργίας των δύο σχολείων για μία εβδομάδα. Και δεν αποκλείεται, τις επόμενες ώρες και ημέρες, να ληφθεί ανάλογη απόφαση και για άλλα σχολεία. Ήδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο για επτά ημέρες όλων των τάξεων του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και του Λυκείου Μελισσίων, μετά την καταγραφή και νέων περιστατικών στις τάξεις που είχαν μείνει ανοιχτές.

SΤΑGΕ: Η Κομισιόν διαψεύδει Καραμανλή

Φρένο στην επιχείρηση πρόσληψης χιλιάδων ανέργων μέσω Stage στο Δημόσιο είχε βάλει η Κομισιόν ήδη από τον περασμένο Ιούλιο: έγγραφο-βόμβα αποκαλύπτει πως όχι μόνο δεν καλύπτονταν τέτοια προγράμματα από κοινοτικά κονδύλια, αλλά δεν διέθεταν ούτε καν την απαιτούμενη έγκριση. Νομιμοποίηση εκ των υστέρων του μεγάλου προγράμματος των 12.000 θέσεων με Stage επιχείρησε ο ΟΑΕΔ. Αφού είχε εγκρίνει με Υπουργική Απόφαση τη διενέργεια των προσλήψεων με χρήματα του Οργανισμού, έστειλε στον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων συμπληρωματικό αίτημα για τη «διερεύνηση της δυνατότητας συγχρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) στον δημόσιο τομέα» που αφορούσε μάλιστα συνολικά 20.000 θέσεις. Ο ΟΑΕΔ αγνόησε την απάντηση του προϊσταμένου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αurelio Cecilio, με την οποία ουσιαστικά απέρριπταν το σχέδιο για την υλοποίηση του προγράμματος και ως εκ τούτου και την κάλυψη μέρους αυτού από χρήματα της Ε.Ε.