Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ;;;


Θα μπορούσε να λέει...


-Και δεν μου λες, με την ευκαιρία, από εδώ ψηλά που είμαστε μπορούμε να υπολογίσουμε και την ελεύθερη πτώση που θα έχουμε στις εκλογές;

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

drseeng: Ο Καραμανλής στον καναπέ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΦΟΥΛ ΓΙΑ MANCINI ΤΗΣ INTER

Φουλ για τον Αμαντίνο Μαντσίνι πηγαίνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σε έξτρα μπόνους για να δελεάσουν τον 29χρονο Βραζιλιάνο αριστερό μεσοεπιθετικό. Οι ετήσιες αποδοχές του Μαντσίνι είναι 3,5 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός μπορεί να ικανοποιήσει τον Βραζιλιάνο εξτρέμ καλύπτοντας το ήμισυ του ποσού από κοινού με την Ίντερ. Παράλληλα η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» εταιρείας έχει υποσχεθεί έξτρα μπόνους στον Βραζιλιάνο σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και κατάκτησης του νταμπλ. Η υπόθεση δανεισμού του Βραζιλιάνου από τους «νερατζούρι» αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Champions League: ATLETICO - ΠΑΟ, ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ (21.45 - MEGA)

Το 3-2, σκορ με το οποίο νίκησε η ισπανική ομάδα στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Τετάρτη, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της και η μεγάλη διαφορά του μπάτζερ (μόνο ο Αγκουέρο κοστίζει σχεδόν όσο τα 2/3 του ρόστερ του ΠΑΟ, ίσως και παραπάνω) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός μόνο με θαύμα θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να το πετύχει, πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να το πιστέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές από το πρώτο ώς το τελευταίο λεπτό και να έχουν μαζί τους την τύχη. Η ιστορία του Παναθηναϊκού, ειδικά στην Ευρώπη, έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει νίκες, που για άλλους μοιάζουν εξωπραγματικές! Ένα μίνι θαύμα άλλωστε πέτυχε και πέρυσι, όταν όλοι τον είχαν ξεγράψει στους ομίλους μετά τρεις αγωνιστικές και βγήκε 1ος αφήνοντας δεύτερη την Ίντερ του Μουρίνιο.

MERKEL: ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ OPEL

Να πάρει επειγόντως απόφαση για την Όπελ, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων, ζήτησε από την Τζένεραλ Μότορς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η αμερικανική εταιρεία, που είναι η μητρική εταιρεία της Όπελ, αποφάσισε να πουλήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα πλαίσια σχεδίου αναδιάρθρωσης. Το γερμανικό Δημόσιο είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει κρατικές εγγυήσεις για την εξαγορά της Όπελ από την καναδική Μagna, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως» η Τζένεραλ Μότορς για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Η Μέρκελ θέλει να λυθεί το θέμα της Όπελ που στη Γερμανία απασχολεί περίπου 25.000 εργαζομένους εν όψει των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΝΕΜΟΣ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ !...


Α.Γρηγορόπουλος: «Αδικαιολόγητη η χρήση του όπλου»

Προ των πυλών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας βρίσκονται πλέον οι ειδικοί φρουροί Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του απέρριψε την έφεση των κατηγορουμένων κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του πρωτοβάθμιου συμβουλίου, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν οριστικά σε δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για τον Επ. Κορκονέα και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον Β. Σαραλιώτη. Το δικαστικό συμβούλιο χαρακτηρίζει εντελώς αδικαιολόγητη τη χρήση πυροβόλου όπλου εκ μέρους του Β. Κορκονέα, τονίζοντας ότι δεν συνέτρεχε λόγος για τη χρησιμοποίησή του, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 15χρονου παιδιού.

ΒΑΣΕΙΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ: Άνοδος στα υψηλόβαθμα - πτώση στα χαμηλόβαθμα

Η φετινή «κατασκευή» 11.000 αριστούχων, του μεγαλύτερου αριθμού τα τελευταία 9 χρόνια, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά θέσεων εισακτέων στις περιζήτητες σχολές αφενός, απογειώνει τις βάσεις εισαγωγής του συνόλου των περιζήτητων σχολών (εκτός των νομικών), αφαιτέρου στερεί σε μερικές χιλιάδες αριστούχων τη δυνατότητα να εισαχθούν σε τμήματα της πρώτης τους προτίμησης. Πιο συγκεκριμένα, τα περιζήτητα τμήματα των παιδαγωγικών (δάσκαλοι) αλλά και των νηπιαγωγών του 1ου επιστημονικού πεδίου ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τις ήδη υψηλές βάσεις τους, τα μαθηματικά, φυσικά, χημικά και τα πολυτεχνικά τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου απογειώνονται, οι ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές κλπ «χτυπάνε κόκκινο» ανόδου ενώ άνοδος υπάρχει και στις «ναυαρχίδες» των οικονομικών τμημάτων του 5ου επιστημονικού πεδίου. Στην αντίθετη κατεύθυνση, με πτώση των βάσεών τους βρίσκονται δεκάδες χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, πολλά εκ των οποίων (κυρίως ΤΕΙ) θα δεχθούν φέτος υποψήφιους με λιγότερα από 10.000 μόρια.
ΒΑΣΕΙΣ
Οι βάσεις για τα ΤΕΙ από εσπερινά λύκεια (90%)
Οι βάσεις για τα ΤΕΙ από ημερήσια λύκεια (90%)
Οι βάσεις για τα ΑΕΙ από εσπερινά λύκεια (90%)
Οι βάσεις για τα ΑΕΙ από ημερήσια λύκεια (90%)
http://www.tanea.gr

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ! ! !

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΞΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΡΩΣΟ ΠΙΛΟΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ! ! !
Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικράτησε για μία ακόμη φορά, είναι η σύλληψη Ρώσου πιλότου ελικοπτέρου που απέστειλε για βοήθεια η Κύπρος για απλήρωτη κλήση στην Τροχαία. Στη Ρόδο συνελήφθη ο πιλότος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που απέστειλε ως βοήθεια η Κύπρος. Πρόκειται για Ρώσο πιλότο, ο οποίος είχε ξαναβρεθεί το 2007 στην Ελλάδα και συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Πελοπόννησο. Ο πιλότος είχε υποπέσει τότε σε Τροχαία παράβαση με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, την οποία και δεν πλήρωσε, με το ποσό να φτάνει τα 600 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Το πρωί της Κυριακής το ελικόπτερο, το οποίο έχει ενοικιάσει η Κύπρος από ιδιωτική εταιρεία και διαθέτει ρωσικό πλήρωμα, προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και ο πιλότος συνελήφθη. Χρειάστηκε η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να «σβηστεί» η κλήση και ο πιλότος να συνεχίσει να σβήνει φωτιές.
Την ώρα που τα πυροσβεστικά αεροπλάνα καθηλώνονταν λόγω βλαβών και καταπόνησής τους, το υπουργείο Εσωτερικών είπε «όχι» στην προσφορά εννέα πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων που προσφέρθηκαν δωρεάν στην Ελλάδα από την Αυστρία και τη Ρωσία. Στην Αυστρία δόθηκε η απάντηση «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα τα χρειαστούμε» με τη δικαιολογία πως οι τύποι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων (Αγκούστα Μπελ, SΧ και C-130) δεν είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα. Η Ρωσία προσέφερε στην Ελλάδα ένα ελικόπτερο Ιλιούσιν με δυνατότητα μεταφοράς 45 τόνων νερού, το μεγαλύτερο στον κόσμο, και ένα Βeriev με δυνατότητα μεταφοράς 15 τόνων. Και τα δύο πυροσβεστικά μέσα είχαν χρησιμοποιηθεί και το 2007 με θεαματικά αποτελέσματα. Αρχικά η Ρωσία ρωτήθηκε αν τα πληρώματα των εναέριων μέσων μιλούν αγγλικά. Όταν από τη Μόσχα δόθηκε θετική απάντηση, η Αθήνα είπε «όχι» με την αιτιολογία πως θα υπήρχε πρόβλημα συντονισμού στο κέντρο επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα τα 11 από τα 15 ελικόπτερα που έχει νοικιάσει η Ελλάδα από το εξωτερικό διαθέτουν ρωσικά πληρώματα χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

Μετά τον «στρατηγό άνεμο», τώρα φταίνε τα πεύκα ! ! !

Τα πεύκα ανέδειξε ως νέους ενόχους για τη συνεχιζόμενη καταστροφή και το αλαλούμ στην προσπάθεια πυρόσβεσης η κυβέρνηση, μετά τον «στρατηγό άνεμο». «Όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα, είναι ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, την ώρα που ο κακός συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό και στη Βορειοανατολική Αττική η καταστροφή να συνεχίζεται για τέταρτη μέρα.

Το «σουβλάκι» της Μανίλας

Όλες οι πόλεις του πλανήτη συνδυάζονται στο μυαλό των επισκεπτών τους με μια τοπική λιχουδιά. Ένα έδεσμα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει κανείς όταν βρεθεί εκεί και το οποίο θα αναπολεί - ευχάριστα ή δυσάρεστα ανάλογα με τα γαστρονομικά του γούστα - αφού επιστρέψει στην πατρίδα. Στη Μανίλα λοιπόν των Φιλιππίνων, αυτή η λιχουδιά είναι ο μικρός τόνος, σαν αυτούς που ψήνει ο επίσης μικρός έμπορος πριν βγει στην αγορά να τους πουλήσει προς 250 πέσος, δηλαδή 5 ευρώ έκαστο. Τώρα βέβαια το αυτοσχέδιο γκριλ πιθανόν να μη σας γεμίζει το μάτι, αλλά τα σουβλάκια που τρώνε οι τουρίστες στην Αθήνα φτιάχνονται με μεγαλύτερη προσοχή;
http://www.tanea.gr

ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ...