Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μετά την Ελλάδα, σειρά παίρνει η Πορτογαλία

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας δήλωσε σήμερα έτοιμη να πάρει “αν είναι απαραίτητο” νέα μέτρα για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, αποκλείοντας όμως να το κάνει “άμεσα”. Η Πορτογαλία θα λάβει πρόσθετα μέτρα “αν είναι απαραίτητο”, όμως “δεν παρουσιάζεται άμεσα αυτή η αναγκαιότητα”, δήλωσε στον Τύπο ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεϊξέιρα ντος Σάντος μετά την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του δημοσιονομικού προγράμματος σταθερότητας της Λισαβόνας.Ο ευρωπαίος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα σήμερα το πρόγραμμα της Πορτογαλίας “φιλόδοξο και αρκετά συγκεκριμένο”, όμως εκτίμησε ότι η Πορτογαλία ίσως χρειαστεί να λάβει “πρόσθετα μέτρα” ήδη από αυτή τη χρονιά για να μειώσει το έλλειμμά της.Οι Βρυξέλλες είχαν υπογραμμίσει επίσης τις “αβεβαιότητες” που εμπεριέχει το πορτογαλικό πρόγραμμα, διότι “τα μέτρα σταθεροποίησης που παρουσιάζονται (…) πρέπει να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν”. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε επίσης “κάπως αισιόδοξες” τις προβλέψεις ανάπτυξης που παρουσίασε η πορτογαλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πορτογάλο υπουργό Οικονομικών “δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να πάρουμε νέα μέτρα” και, όπως διαβεβαίωσε, “θα προσέχουμε την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης”.“Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα το νωρίτερο δυνατό και έχουμε ένα πακέτο μέτρων, συγκεκριμένων, προσδιορισμένων, που θα θέσουμε σε εφαρμογή αμέσως”, πρόσθεσε ο υπουργός.-
http://tapragmata.gr/

Παπανδρέου: "Ορόσημο" οι επικείμενες δημοτικές εκλογές

"Ιστορικό πολιτικό ορόσημο" χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με το χώρο της Αριστεράς, επικρίνει την ΝΔ για τη στάση της σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ενώ -σχετικά με τα εθνικά θέματα- τονίζει την ανάγκη συνεργασίας αλλά και σταθερότητας στις εθνικές "κόκκινες γραμμές".
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι οι ερχόμενες εκλογές της Τ.Α. θα είναι "ένα ιστορικό ορόσημο που θα περάσει με επιτυχία η κυβέρνηση και η χώρα", ιδιαίτερα με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", για τον οποίο τόνισε ότι είναι η απαρχή ενός "εντελώς διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας" εξέφρασε ο πρωθυπουργός. "Αποδεσμεύουμε την κεντρική διοίκηση από πολλές αρμοδιότητες. Καταργούμε στην πράξη τη γραφειοκρατία- την ταλαιπωρία του πολίτη. Αποτελούν και αυτές οι εκλογές ένα ακόμη δείγμα γραφής των ριζοσπαστικών αλλαγών που φέρνουμε στην Ελλάδα" σημειώνει.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η κυβέρνηση "είναι ανοιχτή σε κάθε μορφή συνεργασίας με την Αριστερά", ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι "Αριστερά δεν είναι η μόνιμη άρνηση κάθε αλλαγής,οι εύκολες καταγγελίες των αυτονόητων αδυναμιών του σημερινού οικονομικού συστήματος, ούτε είναι ιδεοληψίες που οδηγούν σε διχασμούς". "Περιθώρια προσέγγισης υπάρχουν πάντα, και σήμερα, αυτό όμως προϋποθέτει ειλικρινείς προθέσεις και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ" τονίζει.
Σχετικά με τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις είναι άριστες, ωστόσο άσκησε κριτική στην πολιτική της ΝΔ μιλώντας για "αόριστο αυτοκριτικό λόγο". "Φοβάμαι ότι η ΝΔ διατυπώνει έναν αόριστο αυτοκριτικό λόγο. Εμπράκτως καλύπτει όλες τις πολιτικές που η ίδια ακολούθησε όσο κυβέρνησε. Πολιτικές που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός" δηλώνει ο κ. Παπανδρέου.
"Εξίσου αόριστα ομιλεί περί συναίνεσης. Στην πράξη αντιμάχεται και πολεμά τις πρωτοβουλίες υπέρβασης της πολύπλευρης κρίσης που η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, το φορολογικό νομοσχέδιο και η κατάργηση των σταζ, όπου θα μπορούσε πραγματικά με τη στάση του να δείξει ότι αντιπροσωπεύει μια νέα και υγιή αντίληψη".
Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ότι βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. "Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια προσέγγισης και συνεργασίας με την Τουρκία, με οδηγό την πολιτική που ασκήσαμε και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε κατά την περίοδο 1999-2004. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα κατόπιν πρόσκλησής μου. Θέλουμε να πιστέψουμε στα θετικά μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Ερντογάν. Ήρθε η ώρα να δείξει ότι τα εννοεί με πράξεις" αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.
Σχετικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι "η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μπει τέλος στην απραξία και στο ρόλο του παθητικού παρατηρητή".  "Παίρνουμε πρωτοβουλίες, εργαζόμαστε για να δώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει. Μιλάμε ξεκάθαρα και λέμε σε όλους ότι η Ελλάδα θέλει λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και θέλουμε λύση άμεσα. Χρειάζεται πολιτική βούληση και από τα Σκόπια". 
nooz 

Σεξ στο Μαρακανά

Σεξ στο Μαρακανά


Δεν ήταν λίγοι όσοι τον κατηγόρησαν για (ποδοσφαιρική) απληστία, συνεχίζοντας να παίζει έως τα 42 χρόνια του για να ξεπεράσει τα 1.000 γκολ στην καριέρα του. Είναι πολλοί, πάντως, όσοι τον θεωρούν αλαζόνα, όταν δηλώνει ότι «οι Πελέ, Μαραντόνα, Ρονάλντο, Ζιντάν και εγώ είμαστε οι καλύτεροι όλων των εποχών»!
Ενδεχομένως, μάλιστα, να τον κατηγορήσουν πια όλοι οι συμπατριώτες του, αφού παραδέχθηκε χθες μια «πικάντικη» περιπέτειά του σε έναν χώρο όπου η Βραζιλία λατρεύει σαν ναό... Ο 44χρονος Ρομάριο δεν θέλει να μένει για καιρό εκτός προσκηνίου και σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «globoesporte.com» αποκάλυψε πως έκανε σεξ στο θρυλικό στάδιο «Μαρακανά»!!!
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1994 δεν έκρυψε ότι «μου συνέβη στα πεταχτά, στα αποδυτήρια του γηπέδου, καθώς καθυστέρησα έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ και ήταν εκεί η κοπέλα μου»! Ο Ρομάριο επανέλαβε πως «πριν από ένα ματς με τη Βολιβία για το Κόπα Αμέρικα, το 1997, έφυγα από το ξενοδοχείο για να συναντήσω την κοπέλα μου». Τονίζοντας, όμως, πως «είναι ψέμα ότι το 1998 έκανα σεξ με μία αεροσυνοδό», που στοίχισε τη συμμετοχή του σε εκείνο το Μουντιάλ. Εξηγώντας, βεβαίως, ότι... «μετάνιωσα που δεν πήγα με την αεροσυνοδό»! 
http://www.ethnos.gr/

"Εαν η Ελλάδα φύγει απο το ευρώ αντίο ευρωζώνη"...

george_soros_0810
Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνος ενός «σπιράλ θανάτου», γιατί το κόστος των δανείων που υποσχέθηκαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αρκετά υψηλό, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, George Soros.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στο Λονδίνο, ο Soros προειδοποίησε ότι εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, η Ευρωζώνη θα διασπαστεί. «Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα πίσω από την πολιτική θέληση να διασωθεί η Ελλάδα», εξήγησε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να χρειαστούν στήριξη ανάλογη με αυτήν που λαμβάνει η Ελλάδα, για αυτό κάλεσε την Ευρώπη να είναι προετοιμασμένη να εγγυηθεί δάνεια προς την Ισπανία, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ!! ΝΑΙ!!

Μόνον ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ! ΝΑΙ μόνο ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ! Και άρχισαν ανερυθρίσαστα να μιλούν ΑΥΤΟΙ που καταδικάστηκαν σε ταπεινωτική ήττα! Τουλάχιστον αν θυμάμαι καλά ο Γιώργος έκανε ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ να μιλήσει! Και αντικατέστησε έναν ΣΗΜΙΤΗ ΟΧΙ τον κουρασμένο με την ΖΑΧΟΠΟΥΛΕΙΑΔΑ το ΒΑΤΟΠΕΔΙ τα ΟΜΟΛΟΓΑ και το ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ και της ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ! Και τον χειροκροτούν! Τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ! ΚΡΙΜΑ!
diaporon-bl 

ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ; ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !...

Χωρίς, επί της ουσίας, αξιολόγηση για το τι περιέχεται σε κάθε νομοθέτημα, θα πρέπει ν΄ αναγνωρίσουμε, πως τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μια έξαρση στην παραγωγή νομοθετικού και άλλου έργου από τα διάφορα Υπουργεία.
Το φορολογικό, Ο «Καλλικράτης», το ασφαλιστικό, οι ημιυπαίθριοι, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, οι αποφάσεις για τα καύσιμα κ.α. δημιουργούν μια καταιγίδα κυβερνητικού έργου, που αν μη τι άλλο, δείχνει πως, μάλλον, η ομάδα παίρνει τα πάνω της !
Φυσικά και τα περί τα οικονομικά, μονοπώλησαν και θα μονοπωλούν για μεγάλο, ακόμα, χρονικό διάστημα, την επικαιρότητα, αλλά και τις, κύριες, προσπάθειες του κυβερνητικού μηχανισμού, επιτέλους, όμως, κάτι αρχίζει να κινείται και στους υπόλοιπους τομείς και οι αρμόδιοι μοιάζουν να πήραν το μήνυμα και την προσταγή του πρωθυπουργού για ανασκούμπωμα και δουλειά !
Η προκύψασα οικονομική συγκυρία, με τα τεράστια προβλήματα της χώρας να τίθενται επί τάπητος και να επισκιάζουν κάθε άλλη ενασχόληση και εξέλιξη, μπορεί να ακύρωσαν και να αναπροσανατόλισαν, στην πράξη, τους βασικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς στον τομέα της Οικονομίας, δεν αποτέλεσαν, όμως, ούτε αποτελούν εμπόδιο για την διεκπεραίωση των προγραμματισμών στους άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου.
Το πρώτο εξάμηνο, δυστυχώς, χαρακτηρίστηκε από την έντονη δυστοκία της κυβερνητικής μηχανής, στην πλειοψηφία των υπουργείων, κάτι που είχε γίνει, επανειλημμένα, αντικείμενο επισήμανσης και κριτικής από τους αναλυτές τα ΜΜΕ, τους φορείς, αλλά και από την ίδια ηγεσία της κυβέρνησης.
Να ελπίσουμε πως γυρίζει σελίδα κι έρχεται ένα καλύτερο κεφάλαιο ; Με αρκετή δόση αισιοδοξίας, ας το κάνουμε !... 

Τσου ρε Λάκη...

Ακούσαμε χθες με συγκίνηση τον Λάκη Λαζόπουλο να καταγγέλλει τη φίμωση της εκπομπής του με "κυβερνητική εντολή" και δάκρυα έτρεξαν από τα μάτια μας...
Λάκη, κάποτε ήσουν αστείος. Θυμάσαι πότε; Όταν είχες 10-11% και τους κορόιδευες όλους χωρίς να νιώθεις εξυπνότερος από τον καθένα. Τότε σε βλέπαμε φανατικά. Τότε ήσουν καυστικός.
Κανείς δεν σε φιμώνει Λάκη. Μόνος σου αποφάσισες να μεταλλαχθείς σε...Αριστοφάνη των φτωχών. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μόνο η Μαλβίνα φιμώθηκε από το σύστημα. Αλλά αυτή είχε αρχ***α... 
parapolitiki

Καταργείται από φέτος η βάση του «10» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από τη φετινή χρονιά καταργείται η βάση του «10» για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία παρουσίασε στο Υπουργικό το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο 
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ριζικές αλλαγές στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. Μεταξύ άλλων, καθιερώνεται δοκιμαστική θητεία δύο ετών, ενώ μειώνονται δραστικά αποσπάσεις, μεταθέσεις και περιορίζονται οι ωρομίσθιοι. Εισάγεται όμως ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας σε ένα ή περισσότερα σχολεία είναι λιγότερες από 16 ώρες.
Το ισχύον καθεστώς προσλήψεων των εκπαιδευτικών (60% μέσω ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες των αναπληρωτών) θα ισχύσει μέχρι το 2013. Στη συνέχεια, οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι διαγωνισμοί θα διεξάγονται ανά διετία, θα είναι ανοιχτοί (δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων) ενώ θα ισχύσουν μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό στο νέο σύστημα διορισμών.
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμη την εισαγωγή στο Πανεπιστήμια του θεσμού των ηλεκτρονικών συγγραμμάτων. Επίσης, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των εκλεκτόρων και η διευκόλυνση της εξέλιξης των καθηγητών πανεπιστημίων. Τέλος, το καθεστώς λειτουργίας των κολεγίων επανεξετάζεται.
Στο θέμα των μετεγγραφών φοιτητών-σπουδαστών, προτείνεται ρύθμιση με την οποία επιχειρείται η εξισορρόπηση του αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών και σπουδαστών, μέσω της ορθολογικότερης κατανομής τους στα ομοειδή τμήματα.

Η βάση του «10»

Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, μια και επίκεινται οι πανελλαδικές εξετάσεις, είναι η κατάργηση του πλαφόν της βάσης του «10».
Σχετικά με τη βάση του «10» το υπουργείο σημειώνει ότι: «Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν σήμερα καλύτερους φοιτητές από αυτούς που είχαν μέχρι το 2006.
Αντίθετα, έχουμε τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποδομές που υπολειτουργούν, όταν μάλιστα δεκάδες χιλιάδες νέοι λόγω του συγκεκριμένου συστήματος προσφεύγουν σε «κολλέγια» αλλά και σε κάθε είδους πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα χωρών όλου του κόσμου.» 
Τα βασικά σημεία των αλλαγών
1. Καθιερώνεται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης ως αναγκαία προϋπόθεση για την είσοδο στην εκπαίδευση.

2. Όλοι οι διορισμοί μόνον μέσω ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται από το σχολικό έτος 2012 - 2013 σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης θα είναι αποκλειστικά και μόνον επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

3. Οι πίνακες προϋπηρεσίας κλείνουν οριστικά στις 30/6/2010. Ακολουθεί μεταβατική διετής περίοδος η οποία κατοχυρώνει τα ώριμα δικαιώματα.

4. Αναμορφώνεται πλήρως το περιεχόμενο και η διαδικασία των εξετάσεων ΑΣΕΠ, οι οποίες θα διεξάγονται ανά διετία.

5. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ελάχιστος χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στον τόπο πρώτου διορισμού και είναι τα 3 έτη.

6. Εισάγεται ο θεσμός του «δόκιμου εκπαιδευτικού». Ο νεοδιόριστος μόνιμος εκπαιδευτικός παραμένει επί δύο έτη ως «δόκιμος εκπαιδευτικός».

7. Καθιερώνεται ο θεσμός του Μέντορα του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού.

8. Τριμελής επιτροπή εισηγείται την παραμονή στην εκπαίδευση ή την μετάταξή του στη διοίκηση του δόκιμου εκπαιδευτικού. Θα γίνεται αξιολόγηση από τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας, τον Μέντορα και τον Σχολικό Σύμβουλο.

9. Ενιαία ηλεκτρονική διαδικασία προσδιορισμού κενών οργανικών θέσεων και λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

10. Από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ κάθε πρόσληψη για αναπλήρωση ή αντιμετώπιση των κενών, με βάση τη σειρά των ενδιαφερομένων.

11. Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με στόχο την κατάργηση της ωρομισθίας.

12. Καμία μετάθεση ή απόσπαση δεν θα γίνεται, αν αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται. Η ηλεκτρονική καταγραφή τους θα επιτρέπει την πλήρη διαφάνεια και προσβασιμότητα στο διαδίκτυο.

13. Ο ορισμός των μελών των Συμβουλίων επιλογής στελεχών γίνεται μέσω Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

14. Καθιερώνεται πιστοποιητικό διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας, ύστερα από επιμόρφωση και εξετάσεις για την επιλογή στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης.

15. Θεσπίζεται διαδικασία διοικητικής και παιδαγωγικής - διδακτικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Ετήσια έκθεση δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Ετήσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

16. Ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

17. Μικρότερα και ευέλικτα εκλεκτορικά σώματα για εκλογή μελών ΔΕΠ. Νομοθετείται συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

18. Αίρονται οι περιορισμοί στην εισαγωγή υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη βάση του 10.

Β. Ρύθμιση θεμάτων Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
Με το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης (δευτεροβάθμιας). Έτσι, καταργούνται ή συγχωνεύονται ορισμένα από τα εκκλησιαστικά λύκεια και εκτιμάται ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υφιστάμενες δομές είναι: 10 γυμνάσια - 17 λύκεια με 218 και 481 μαθητές, αντίστοιχα. Κόστος λειτουργίας ανά μαθητή είναι 16.500 ευρώ, όταν ό μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 5.000 ευρώ το χρόνο.
Γ. Πλαίσιο νομιμότητας και ελέγχου για τις μεταλυκειακές σπουδές.
Τέλος στο θεσμικό και εποπτικό κενό για τα Κολέγια. Δημιουργείται νέο θεσμικό πλαίσιο, στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομιμότητας και με ενίσχυση του εθνικού ελέγχου μέσα από την ανάδειξη του αναβαθμισμένου Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, για την πιστοποίηση και παρακολούθηση της λειτουργίας δομών μεταλυκειακής εκπαίδευσης. 
in.gr

Έφυγε ξαφνικά η ψυχή των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς

Η καρδιά πρόδωσε αργά χθες βράδυ τον αφανή ήρωα των Πυξ Λαξ, στιχουργό και συνθέτη, Μάνο Ξυδούς. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την καρδιά του. Χθες βράδυ κι ενώ βρισκόταν σε γύρισμα εκπομπής του Σκάι, αισθάνθηκε δυσφορία και αναγκάστηκε ν΄ αποσυρθεί στο καμαρίνι του. Όμως, η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε. Αντιθέτως, εμφάνισε λιποθυμικές τάσεις και οι συνεργάτες του χρειάστηκε να καλέσουν ασθενοφόρο. Κατά τη μεταφορά του από το Φάληρο στο Τζάνειο νοσοκομείο υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. 
Ο Μάνος Ξυδούς «κρυβόταν» πίσω από τους στίχους και τις μουσικές των περισσοτέρων τραγουδιών του συγκροτήματος Πυξ Λαξ (τα άλλα μέλη ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας) που άφησε τη δική του εποχή τα τελευταία είκοσι χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας. Γεννήθηκε στις αρχές του ΄50 (ο πατέρας του ήταν από τη Μήλο και η μητέρα του Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στη Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Εκείνη την εποχή έβαζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» της Πλάκας. Αργότερα εργάστηκε στη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους. Η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη όταν αργότερα ασχολήθηκε με παραγωγές και marketing. Όταν συναντιέται με τους Πυξ Λαξ είναι Μarketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης, έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το τραγούδι «Sandrina» που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων σε Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία κ.α. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά. Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς», στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ. Έχει γράψει και συμμετάσχει σε πολλούς ακόμη δίσκους με κυριότερο τον «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, ο οποίος τους έφερε ξανά να τραγουδούν παρέα. Μόλις πριν από ένα μήνα είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τους αδερφούς Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα στη Θεσσαλονίκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.
ta nea

Κινητό τηλέφωνο «κοινωνικής δικτύωσης» παρουσίασε η Microsoft

Tις δύο εκδόσεις του κινητού τηλεφώνου Kin παρουσίασε τη Δευτέρα η Microsoft, το οποίο θα κινείται στις «παρυφές» της αγοράς των smartphone, έξι μήνες πριν τη «μεγάλη της επίθεση» του νέου της λογισμικού για κινητά τηλέφωνα.
Τα Kin Οne και Kin Two χαρακτηρίζονται τηλέφωνα «κοινωνικής δικτύωσης, καθώς θα ενώνουν αυτόματα τη ροή των Facebook, MySpace και Twitter. Και οι δύο εκδόσεις έχουν οθόνη αφής, πληκτρολόγιο slide και φωτογραφική μηχανή, ενώ το Κin Τwo έχει μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερη μνήμη και δυνατότητα καταγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας.
Η Microsoft στοχεύει στα χαμηλότερα «επίπεδα» της αγοράς των smartphone με τα Kin στην οποία κυριαρχούν οι Αpple και Research in Motion, και ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό που χρησιμοποίει τα δίκτυα «κοινωνικής δικτύωσης». Οι δύο συσκευές θα διατεθούν το Μάιο στην αμερικανική αγορά και το φθινόπωρο στην Ευρώπη.
Σχεδόν τα πάντα στα δύο κινητά τηλέφωνα της Microsoft θα αποθηκεύονται στο ψηφιακό και διαδικτυακό «νεφέλωμα», όντας προσβάσιμα από τον χρήστη μέσω οποιουδήποτε διακομιστή.
http://www.tanea.gr