Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βελτιωμενη ελληνικη εκδοση!!!

 
Ασημωνης

Κόκκινες γραμμές...

We are Anevthynous...



Πρώτος από τα «7 καθάρματα της κρίσης» στην Ευρώπη ο Καραμανλής!

http://img.protothema.gr/AEFB6451CD3B52635A757471DC7B3708.jpg«Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας». Με αυτή την φράση το γαλλικό περιοδικό Marianne σκιαγραφεί το προφίλ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ένα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης»!

Και όπου κρίση, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με έναν Ελληνα να κατακτάει την πρώτη θέση: Ο Κώστας Καραμανλής φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των «καθαρμάτων» σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς «από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».

Οι κόκκινες γραμμές… του κραγιόν


Το έγκλημα, όπως όλα τα συστήματα και οι μικρόκοσμοι αυτορρυθμίζονται. Δεν υπάρχει εσωτερική αστυνομία στις εγκληματικές ομάδες για να τηρείται ο νόμος της μαφίας. Ο καθένας όμως ξέρει μέχρι πού να πάει. Και αν δεν το ξέρει, του το θυμίζουν οι άλλοι καμιά φορά βίαια.
Η πολιτική, θυμίζει πλέον αυτές τις εγκληματικές ομάδες. Που με τις διαφωνίες της ή διεκδικήσεις της μπορεί να αυτορρυθμίζεται στη λειτουργία της και να βρίσκει τις συμφέρουσες ισορροπίες.
Μπορεί να τσακώνονται στα κανάλια, να ακροβατούν λεκτικά, να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι μιας διεκδίκησης του ζωτικού τους χώρου, αλλά η λειτουργία τους αυτορρυθμίζεται. Ξέρει μέχρι πού πάει η κάθε ομάδα και ποιόν υπηρετεί. Οι νονοί μοιράζουν τις περιοχές και πουλάνε προστασία στο φοβισμένο πλήθος που φοβάται όλο και περισσότερο.