Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ROGER FEDERER: ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ROLAND GARROS

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός! Ήταν ο μοναδικός που έλειπε από τη συλλογή του! Έφτασε τα 14 Γκραν Σλαμ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας και παράλληλα έγινε ο έκτος αθλητής στην ιστορία που έχει τίτλο και στα τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Όπεν Αυστραλίας, Γουίμπλεντον, Ρολάν Γκαρός, Όπεν ΗΠΑ). Ο 27χρονος Ελβετός χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 55 λεπτά για να νικήσει τον Σουηδό Σόντερλινγκ. Ουσιαστικά, πιέστηκε μόνο στο δεύτερο σετ όταν επικράτησε με 7-1 στο τάι μπρέικ. Κι εκεί «καθάρισε» με τέσσερις άσους! Ο Φέντερερ επικράτησε 6-1 στο πρώτο σετ και 6-4 στο τρίτο!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ECOFIN


Αύριο, στο συμβούλιο υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών (ECOFIN) θα συζητηθούν οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το ECOFIN θα ενημερωθεί για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία και την Ρουμανία. Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τη βελτίωση της εφαρμογής των διεθνών λογιστικών προτύπων. Επιπλέον, θα προετοιμάσει και τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου. Προτείνεται ένα νέο σύστημα χρηματοπιστωτικής εποπτείας για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των κινδύνων, που ελλοχεύουν για τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.

ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

Το στοίχημα του καταζητούμενου πρώην οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς Χρήστου Καραβέλα είναι να καταφέρει να δικαστεί στη Γερμανία και να αποφύγει πάση θυσία την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου στο προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής περιλαμβάνεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Το πιο σημαντικό, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα είναι αν ο Χρ. Καραβέλας έχει στη διάθεσή του στοιχεία για ύποπτες πληρωμές μετά το 2005, ώστε να μην είναι παραγεγραμμένη η πράξη για το γερμανικό δίκαιο (σ.σ. η παραγραφή εκεί είναι 5ετής) και να λογοδοτήσει σε δικαστήριο της χώρας εκείνης που οι ποινές για οικονομικά εγκλήματα δεν τιμωρούνται με ισόβια, όπως στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Καραβέλας έχει φυλαγμένους άσους στο μανίκι του σε σχέση με πληρωμές από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. Το ερώτημα είναι αν και πότε θα αποφασίσει να μιλήσει και να αποκαλύψει όσα ενδεχομένως γνωρίζει.

AIRFRANCE: 17 ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ


Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι έχουν περισυλλεγεί συνολικά 17 πτώματα των θυμάτων από τον Ατλαντικό Ωκεανό, της μοιραίας πτήσης της Air France. Χθες, ανασύρθηκαν 11 πτώματα εκ των οποίων τα τέσσερα ανήκουν σε γυναίκες και τα τέσσερα σε άντρες. Τα περισσότερα πτώματα, καθώς και συντρίμμια του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν σε περιοχή που βρίσκεται 1.150 χιλιόμετρα από την πόλη Ρεσίφε, στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας.

EUROGROUP: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η ανταλλαγή απόψεων για τις δημοσιονομικές πολιτικές στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, ενόψει της προετοιμασίας των προϋπολογισμών για το 2010, είναι το κυρίως θέμα των συζητήσεων του Συμβουλίου Eurogroup. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο μετέχει και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κ.Παπαθανασίου. Σήμερα θα συζητηθεί επίσης η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με εμμονή σε μια πολιτική που καταδικάστηκε και στις κάλπες, αντιμετώπισε τη μεγάλη ήττα ο Κων. Καραμανλής. Με υπεροπτικό ύφος, οχυρώθηκε πίσω από την αύξηση της αποχής, που την ερμήνευσε ως μήνυμα δυσαρέσκειας των πολιτών από την πολιτική, για να δικαιολογήσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που κατέλαβε η Ν.Δ. από την ίδρυσή της. Από Μαξίμου και Ρηγίλλης κατέβαλαν χθες το βράδυ συντονισμένη προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη μεγάλη ήττα, προβάλλοντας την αύξηση της αποχής και, βέβαια, το «ναυάγιο» των έξιτ πολ. Όλα τα πρόσωπα στη Ν.Δ., ωστόσο, ήταν παγωμένα, καθώς τα ποσοστά του κόμματος κατέρρευσαν στις κάλπες, τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν η Ν.Δ. είχε υπερβεί το 43%, όσο και με τις εθνικές εκλογές του 2007, όταν συγκέντρωσε 41,8%. Η αίσθηση του τέλους της πενταετούς πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. ήταν κοινός τόπος για τους λιγοστούς οπαδούς του κόμματος που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης.

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού έβγαλαν οι κάλπες

Καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών και η χώρα μπαίνει από σήμερα σε περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων, καθώς η βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας φέρνει πλέον προ των πυλών τις εθνικές εκλογές. Ως «λαϊκή απαίτηση» για εκλογές αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου και το χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» για το κόμμα του. Το ζητούμενο τώρα είναι πώς ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα λάβει τις προαναγγελθείσες από καιρό σκληρές αποφάσεις για την οικονομία, δεδομένου ότι η βαριά ήττα που υπέστη η Ν.Δ. καθιστά δυσχερή τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης από την ήδη ετοιμόρροπη, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτει, κυβέρνησή του. Γενική είναι η αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει τους επόμενους μήνες και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές. Μάλιστα η δήλωση του Πρωθυπουργού αργά το βράδυ που περιελάμβανε μεταξύ άλλων... σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και... έλλειψη σχεδιασμού απέναντι στα προβλήματα της χώρας, όπως και η εξαγγελία του ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, προοιωνίζεται ουσιαστικά τη συνέχιση της προεκλογικής πόλωσης, σε μια προφανή προσπάθεια να επανασυσπειρωθεί η βάση της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.tanea.gr

PAINTED GREEN ! ! !

13 ΔΗΜΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ! ! !

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40,2-27,8
ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ 34,2-31,3
ΕΣΠΕΡΙΩΝ 37,1-31,0
ΘΙΝΑΛΙΩΝ 41,2-25,2
ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ 39,5-30,2
ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ 34,5-28,9
ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ 45,2-28,8
ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ 32,0-26,0
ΜΕΛΙΤΕΙΑΙΩΝ 35,9-27,7
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 38,4-28,8
ΠΑΞΩΝ 35,5-23,7
ΠΑΡΕΛΙΩΝ 36,4-29,3
ΦΑΙΑΚΩΝ 40,4-25,1

ΠΡΑΣΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ- ΜΗΝΥΜΑ Π.ΣΚΛΗΡΟΥ

Οι εκλογές έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα αλλά και εντολή του λαού να φύγει άμεσα αυτή η ανάξια και αναποτελεσματική κυβέρνηση, που απέτυχε σε όλα τα επίπεδα: • Στην οικονομία
• Στην παιδεία
• Στην πρόνοια και την ασφάλεια των πολιτών
• Στην ανάπτυξη
• Στην εξωτερική πολιτική
Τα αποτελέσματα των εκλογών θέτουν ζήτημα προσφυγής στις κάλπες που θα φέρουν το λαό στην εξουσία και θα δώσει ελπίδα στην χώρα με μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν με την αγωνιστικότητα τους στην μεγάλη νίκη σε όλους τους Νομούς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Παναγιώτης Σκληρός
Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ ΙΣΧΥΡΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΞΑΝΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ !!!!!!
8.2% Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Στο 100% των τμημάτων

ΠΑΣΟΚ 36,71
ΝΔ 28,55
ΚΚΕ 11,13
ΣΥΡΙΖΑ 5,35
ΛΑΟΣ 5,55
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,34