Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Στο φως πέτρινο τείχος ηλικίας 23.000 ετών

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στη Θεσσαλία. Είναι ίσως το αρχαιότερο στον κόσμο. Στην είσοδο μια σπηλιάς στη Θεσσαλία ανακάλυψαν σήμερα Έλληνες παλαιοντολόγοι ένα πέτρινο τείχος 23.000 ετών!
Το εύρημα "πιθανώς ένα από τα πιο παλαιά στον κόσμο" αποκάλυψε την ηλικία του χάριν στην πρωτοποριακή μέθοδο χρονολόγησης που ονομάζεται οπτική φωταύγεια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού. "Σύμφωνα με τα στοιχεία που προδίδουν την ηλικία του, το τείχος κατασκευάστηκε την πιο ψυχρή εποχή των παγετώνων από κατοίκους του σπηλαίου της Παλαιολιθικής εποχής για να προστατευθούν από το ψύχος".
Στον αρχαιολογικό χώρο αυτόν, που βρίσκεται κοντά στην Καλαμπάκα, διεξάγονται έρευνες εδώ και 25 χρόνια από ομάδες Ελλήνων παλαιοντολόγων, αλλά μόνο σήμερα είδε το φως η σημαντική αυτή ανακάλυψη.
http://sourta-ferta.blogspot.com

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γυρίζει σελίδα στα...γραφεία και στον πάγκο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsYECFGSe93uz5BFRN_Cc8ZDbfhFw9fw7o7_01kWdQLXnrFnV3FGdWtpXTlmAmsMyd7DYryICTxcWekIWwfiM6x-YM_1YIkwmj0JsqB0ftNDZa5JRSO8oO5jasf0lgh0H4uov5tYICKM8_/s400/%CE%95%CF%81%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B5.jpgΗ κρίσιμη μέρα για το μέλλον του Ολυμπιακού και το «χάπι εντ» με τον Βαλβέρδε... Το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και -όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής Επικοινωνίας του συλλόγου Γ. Μώραλης- θα συζητηθούν οικονομικά θέματα, θα γίνει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, αλλά θα γίνει κουβέντα και για το μετοχικό. Κουβέντα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την «επόμενη μέρα» των «ερυθρολεύκων», αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προτίθεται να διαθέσει τώρα άλλα 10.000.000 ευρώ, καλύπτοντας ο ίδιος και το υπόλοιπο 10% της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (θα αποκτήσει συνολικά το 20% των μετοχών της ΠΑΕ, έναντι 20.000.000 ευρώ), με μία βασική προϋπόθεση: το καλοκαίρι να γίνει συνιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αγοράζοντας συνολικά το 45% των μετοχών (το άλλο 45% θα μείνει στον Σ. Κόκκαλη, ενώ 10% θα διατηρήσει ο Ερασιτέχνης).

Αν τελικά ευοδωθούν όλα αυτά, ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια νέα εποχή, υπό την ηγεσία δύο πανίσχυρων οικονομικών παραγόντων, του Σ. Κόκκαλη και του Λ. Λαυρεντιάδη.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές και στα μέλη του ΔΣ, αφού στο νέο συμβούλιο θα υπάρχουν και τρεις εκπρόσωποι της πλευράς Λαυρεντιάδη: ο ίδιος ο επιχειρηματίας και οι στενοί συνεργάτες του, κ. Ρογκόπουλος και Κυριακίδης.
ΑποχωρήσειςΜάλιστα ο Αντ. Ρογκόπουλος βρέθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη των «ερυθρολεύκων». Ομως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις από το ΔΣ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου ο Σ. Θεοδωρίδης, ενώ υποψήφιος είναι και ο Γ. Λούβαρης. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε έντονη φημολογία ότι σήμερα θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης.
Επίσης προχωρεί και η πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο ΔΣ θα γίνει κουβέντα και για το θέμα του προπονητή, αλλά πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών οδεύουν σε οριστική συμφωνία.
Από την Ισπανία έγινε γνωστό ότι ο Βαλβέρδε συμφωνεί με τους περισσότερους όρους που του έχουν προτείνει οι Πειραιώτες και πλέον απομένει η συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γ. Χρυσικόπουλο για να πέσουν οι υπογραφές. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός παρακολούθησε με αγωνία το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και χάρηκε ιδιαίτερα για τη νίκη. Το τελικό ραντεβού θα γίνει τα επόμενα 24ωρα, αλλά πλέον η συντριπτική πλειοψηφία στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων»... βλέπει Βαλβέρδε.
Σε «πελάγη ευτυχίας» έπλεε χθες ο Ματ Ντάρμπισιρ για το γκολ που πέτυχε κατά του ΠΑΟ.
Η χρονιά ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Αγγλο επιθετικό, λόγω της εγχείρησης στους κοιλιακούς, αλλά από το βράδυ της Κυριακής νιώθει πολύ πιο... άνετα. «Πέρυσι σκόραρα δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό μού έδωσε παρόμοια χαρά. Υστερα απ’ όσα πέρασα φέτος είχα ανάγκη να πετύχω ένα τόσο σημαντικό γκολ», έλεγε ο «Ντάρμπι».
Σαν τρελός πανηγύρισε τη νίκη και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που έγινε ένα κουβάρι με τους φίλους της ομάδας στου Ρέντη. Εντονη είναι η φημολογία ότι θα αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό.
Για τη νίκη των Πειραιωτών στο ντέρμπι και τη φετινή χρονιά μίλησε ο Γ. Μώραλης στον «Sentra FM 103,3»: «Δεν πιάσαμε και καμιά σπουδαία απόδοση στο ντέρμπι, όμως προσπαθήσαμε και παλέψαμε έως το τέλος. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι όπου μετράει η φανέλα κερδίζει αυτά τα ματς. Μας προβληματίζει η εικόνα που έχουμε δείξει όλη τη χρονιά, αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαμε πολλά προβλήματα. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω. Ο κόσμος είναι θερμός και βρίσκεται κοντά μας. Παρά την κακή χρονιά που διανύουμε οι οπαδοί θέλησαν μετά το χθεσινό ντέρμπι να πάνε και να στηρίξουν τους παίχτες». 
http://www.ethnos.gr

Nανο-συσκευή κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν, για πρώτη φορά, να κατασκευάσουν μια μικροσκοπική συσκευή που αφαιρεί το αλάτι από το θαλασσινό νερό, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία φτηνών μικρής κλίμακας φορητών εγκαταστάσεων αφαλάτωσης, που θα μπορούν να δουλεύουν ακόμα και με μπαταρίες. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύτιμο για περιοχές που πλήττονται από ξηρασία ή σε περιπτώσεις καταστροφών του δικτύου ύδρευσης, κυρίως σε φτωχές χώρες.
Η εφεύρεση, η ανακοίνωση της οποίας συμπίπτει με τον εορτασμό στις 22 Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού του ΟΗΕ, είναι προϊόν του Γιογνκιόν Χαν και των συνεργατών του στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και επιστήμης των υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Nanotechnology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τα περιοδικά "Nature" και "Science".
Μέχρι σήμερα, οι μεγάλες συμβατικές εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, που εφαρμόζουν την τεχνολογία της "αντίστροφης όσμωσης", δημιουργώντας πόσιμο νερό για ολόκληρες πόλεις, υποχρεώνουν το θαλασσινό νερό να διέλθει μέσω μιας μεμβράνης, η οποία κρατάει το αλάτι. Όμως η διαδικασία είναι ενεργοβόρα και η μεμβράνη συχνά φράζει, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι ογκώδεις, στάσιμες και ακριβές.
πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ 
http://astrofegia.blogspot.com

Η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου


p1430135ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή την σημερινή κρίσιμη συνάντηση των πολιτιστικών φορέων της Παλιάς Πόλης (6 μμ στο Επιμελητήριο) για το ζήτημα της απομάκρυνσης των ΙΧ από το ιστορικό κέντρο και σε συνέχεια του αφιερώματος που έκανε η Ενημέρωση χθες για την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου, το enimerosi.com αναδεικνύει εκ νέου το ζήτημα με περισσότερες φωτογραφίες. 
Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ: http://www.enimerosi.com/index.php?option=com_morfeoshow&task=view&gallery=14&Itemid=92

ΑΙΤΗΜΑ ΛΑΟΥ - ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ !

Η νέα δραχμή και οι "έξυπνοι"

Απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή:

Και με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ευφάνταστα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Πρόκειται περί αστειότητας που μόνο θυμηδία μπορούν αυτά τα σενάρια να προκαλούν. Και θέλω να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά τους Έλληνες πολίτες, πως με όλα αυτά που κάνουμε, η χώρα μας θα τα καταφέρει. Δεν υπάρχει και μην έχετε καμία αμφιβολία. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Άραγε θα απολογηθούν στην κοινή γνώμη όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που μας παρουσίαζαν ως πιθανό το ενδεχόμενο επαναφοράς της δραχμής; Θα ζητήσει συγνώμη ο Χατζηνικολάου και οι συν αυτώ για τις γελοιότητες περί έκδοσης της "νέας δραχμής";

Έχουμε τα προβλήματα μας, έχουμε και τους "έξυπνους"...
http://www.parapolitiki.com/

Ήττα του ευρώ με Ελλάδα στο ΔΝΤ

eu

Κύριο άρθρο με τίτλο «Συμβολική ήττα του ευρώ» δημοσιεύει η εφημερίδα της Γενεύης «Le Temps», για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδος στο Διεθνές Νομοσματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο συντάκτης του άρθρου της εφημερίδας της Γενεύης γράφει ότι, η ιδέα προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ κερδίζει έδαφος με μόνη αντιτιθέμενη πλέον τη Γαλλία. Η ιδέα αυτή, σημειώνει, έχει λογική, καθώς το ΔΝΤ διαθέτει τους πόρους, την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία από άλλες προσφυγές χωρών της Ε.Ε.
Συμβολικά όμως, συνεχίζει το άρθρο, αποτελεί μία ήττα του ευρώ καθώς δείχνει την ανικανότητα των Ευρωπαίων να βάλουν τάξη στα του οίκου τους, υπονομεύοντας έτσι το στόχο της μετατροπής του ευρώ σε ένα πανίσχυρο νόμισμα, εφάμιλλο του δολαρίου.
Αυτή η κρίση επίσης, προστίθεται στο άρθρο,αναδεικνύει την απουσία κεντρικής οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη. Με την κακοφωνία που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη, η Ελλάδα αναγκάζεται να πληρώνει αστρονομικά επιτόκια και το ευρώ διολισθαίνει. Αν δεν βρουν σύντομα μια διέξοδο στην κρίση, γράφει ο συντάκτης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που κατηγορούσαν τις αγορές γιατί αμφισβητούσαν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, θα τις δικαιώσουν ακούσια και θα υποστούν ταυτόχρονα και μια συμβολική ήττα.
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται συνέντευξη με τον Christian de Boissieu, πρόεδρο του συμβουλίου οικονομικής ανάλυσης της Γαλλίας, που επισημαίνει ότι η Ε.Ε πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όχι μόνο για να στηριχθεί η χώρα, αλλά για να αποφευχθεί η «μετάδοση της ασθένειας» σε άλλες χώρες.
Ο ίδιος συνιστά η στήριξη της Ελλάδος να λάβει τη μορφή μείγματος εγγυήσεων δανείων και περιορισμένης άμεσης βοήθειας, ύψους1/4 με 1/3 του συνολικού πακέτου, ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ελλάδος συνοδευόμενου από αυστηρά μέτρα. Για το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι πρέπει να παίξει συμπληρωματικό και όχι πρωταγωνιστικό ρόλο π.χ χορηγώντας στην Ελλάδα ένα μέρος των δανείων της με ευνοϊκότερα επιτόκια.  

H Εθνική παρτίδα σε εξέλιξη!

Είναι κάτι πάρα πάνω από βέβαιο πως παρακολουθούμε μιά Εθνική ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΝΙΣΗ! Ο Γιώργος από την μιά, και Μέρκελ και οικονομικοί κολοσσοί από την άλλη! Και οι ΘΕΑΤΕΣ πλατείας τους ΝΤΟΠΟΙΟΥΣ και ΞΕΝΟΥΣ παράγοντες !
και στην εξέδρα τον ΛΑΟ! Οι κινήσεις στο ΣΚΑΚΙ είναι πολύπλοκες και οι βαριάντες ΟΧΙ κατανοητές από όλους! Σχολιαστές με δικά τους συμφέροντα συμπαθούντες και αντιπαθούντες! Οι ξένοι είναι σίγουρο πως ψάχνουν βαριάντες και αποτέλεσμα ραμμένο στα μέτρα τους ! Οι ΝΟΠΟΙΟΙ? Δυστυχώς και αυτοί τα ίδια ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ που βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου! Κρίμα για την Ν.Δ και τον ΣΑΜΑΡΑ που βείσκονται απέναντι! ΚΡΙΜΑ!
Βουλή χθες
Γ. Παπανδρέου: «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις», δεν είμαστε «επαίτες». Ζήτησε συνεργασία από όλους για «βαθιές τομές».
Aντ. Σαμαράς: Μεγαλύτερη ύφεση με το ΠΣΑ
Αλ. Παπαρήγα: Βάρβαρες οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ
Γ. Καρατζαφέρης: Η προσπάθεια είναι του έθνους
Αλ. Τσίπρας: Mπαίνουμε σε φαύλο κύκλο ύφεσης.
ΕΝΑ είναι σίγουρο το ΤΕΛΟΣ αυτής της ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ τους ΣΩΣΤΟΥΣ και τους ΛΑΘΟΣ, την τιμιότητα και την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, την ΕΞΥΠΝΑΔΑ και την ΒΛΑΚΕΙΑ, την ευθύτητα και τον ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!
diaporon-bl

Ο μοναχός σύντροφος των πιλότων μας

Ο μοναχός, είναι ο σύντροφος των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας. Συχνά, όταν βρίσκεται έξω στα χωράφια για δουλειές παίρνει την σημαία και με τον τρόπο που βλέπετε χαιρετάει τους υπερασπιστές των συνόρων μας. Δίνει την δική του συμπαράσταση στους πιλότους μας. Ας μας συγχωρέσει που δεν ξέρουμε το όνομά του(λέγεται ότι ονομάζεται Ιωσήφ). Βλέπουμε όμως το έργο του...

Τελεσίγραφο Παπανδρέου σε Ευρώπη και κερδοσκόπους





http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/1771.jpg

Τριπλή ανάληψη ευθύνης από τους "Πυρήνες"

Η οργάνωση «Συνωμoσία Πυρήνων Φωτιάς», σε συνεργασία με την Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών και το «Κομμάντο Λάμπρος Φούντας», αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τη Διευθυνηση Αλλοδαπών της Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου.
 
Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο Athens Indymedia, αναφέρουν ότι μετονόμασαν, για αυτές τις ενέργειες, τον πυρήνα που τις πραγματοποίησε σε “κομμάντο Λάμπρος Φούντας”, ως φόρο τιμής στον 35χρονο που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.
Οι συντάκτες της προκήρυξης αφού αναφερθούν στα προβλήματα των μεταναστών στην χώρα και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις:
"Για όλους τους παραπάνω λόγους περνώντας απ' την θεωρία στην πράξη, επιλέξαμε, σε διάστημα 30 ωρών, να κάνουμε “έξωση” στα γραφεία της παρακρατικής χρυσής αυγής, να χτυπήσουμε τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, που καθημερινά χιλιάδες μετανάστες βιώνουν  τον εξευτελισμό της κράτησης και των χαρτιών νομιμότητας, καθώς και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου  Ανουάρ Ικμπάλ,που έχει μαζέψει όλους τους φιλήσυχους Πακιστανούς και στο παρελθόν είχε ευθυγραμμιστεί με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης καλύπτοντας το θέμα των απαγωγών συμπατριωτών του.  Παράλληλα αυτό είναι το πρώτο δείγμα της βομβιστικής εκστρατείας που είχαμε προειδοποιήσει ότι θα εντείνουμε μετά το χτύπημα στη βουλή, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ καθώς και του συγκατηγορουμένου τους Μ.Γ.  Επίσης απαιτούμε την παύση των διώξεων για την ίδια υπόθεση.     Υ.Γ.  Όσον αφορά τις υλικές ζημιές των ιδιοκτητών παρακείμενων γραφείων του κτιρίου, που ανέχονταν τη στέγαση της Χρυσής Αυγής, ο λογαριασμός να σταλεί στους παρακρατικούς.  Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να το σκεφτούν διπλά όσοι στο μέλλον αποδεχθούν τη συστέγαση μαζί τους".
Σε άλλο σημείο της προκήρυξης οι συντάκτες καταγγέλουν τα ΜΜΕ ότι προσπαθούν να καθοδηγήσουν την σκέψη των πολιτών , συμμετέχοντας στην "κοινωνικοποίηση της καταστολής":
"Θεωρούμε πως σήμερα ζούμε στην κομβική φάση της επικοινωνιακής έντασης της καταστολής. Η καταστολή πέρα από τον υλικοτεχνικό τομέα (κάμερες,κοριούς,τράπεζα DNA,κ.α.) και τις στρατιωτικές υποδομές (ομάδα Δέλτα,ματ,αντιτρομοκρατική...)είναι πάνω από όλα μια ιδεολογία..  Η ιδεολογία του φόβου και της κοινωνικής επιθυμίας για “τάξη και ασφάλεια”.Δεν αρκεί η αστυνομία να περιπολεί διαρκώς και οι κάμερες να εποπτεύουν τα πάντα...Χρειάζεται αυτή η συνθήκη να είναι μια διαρκής απαίτηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού των μητροπόλεων. Χρειάζεται οι ίδιοι οι πολίτες να συμμετέχουν σε σε αυτό το “έργο”. Γι' αυτό επιχειρείται η κοινωνικοποίηση της καταστολής μέσω των media, ως συλλογικό αίτημα του κόσμου. Οι “προπονήσεις” για την κατάργηση του ασύλου (άσχετα απ' το εάν για εμάς είναι αδιάφορες οι δημοκρατικές παραχωρήσεις), η επαναφορά περί ύβρισης αρχής, η κατάργηση της ανωνυμίας των καρτοκινητών, οι συλλήψεις για “πειρατικά” site, πέρα από πρακτική έχουν και μεγάλη ιδεολογική αξία. Διαμορφώνουν ένα διευρυμένο αστυνομοκρατούμενο κοινωνικό υποσυνείδητο,ιδιαίτερα τώρα, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κοινωνικών εντάσεων που θα φέρει αναπόφευκτα η οικονομική κρίση. Μιλάμε για ιδεολογικά μεγέθη και συμφέροντα που ξεπερνούν κατά πολύ τον εκάστοτε υπουργό δημόσιας τάξης. Άλλωστε οι πολιτικοί είναι οι “πωλητές” της κυρίαρχης ιδεολογίας κι όχι εμπνευστές της. Ο σημερινός υπουργός είναι ένας πολύ καλός πωλητής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις σχέσεις και τις επαφές του με τα δημοσιογραφικά κατεστημένα (απόκρυψη και αποσιώπηση γεγονότων, τηλεοπτικές επικηρύξεις,φωτογραφίες συντρόφων...) "(..).
Παράλληλα στο τελευταίο κεφάλαιο της προκήρυξης γίνεται αναφορά στον 35χρονο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε στη συμπλοκή της Δάφνης, στις 10 Μαΐου:
"Το ξημέρωμα Τετάρτης 10 Μαρτίου, σε συμπλοκή με αστυνομικούς κατά την διάρκεια ελέγχου τραυματίζεται θανάσιμα ο 35χρονος αντιεξουσιαστής Λάμπρος Φούντας.  Όπως είναι αναμενόμενο τα media επιχειρούν για άλλη μια φορά να καθοδηγήσουν τη σκέψη, προβάλλοντας τα δικά τους τρόμο-σενάρια.  Ως διορισμένοι εκπρόσωποι τύπου της αστυνομίας, αναρτούν φωτογραφίες του νεκρού αναρχικού, κάνουν έκκληση για τηλεφωνικές πληροφορίες από πολίτες, σκιαγραφούν το προφίλ του, τους φίλους του και το οικογενειακό του περιβάλλον, “φωτογραφίζουν” πιθανούς συνεργούς με βεβαιότητα εισαγγελέα και ερευνούν τον επαγγελματικό του κύκλο.          Η σύγχυση και η προπαγάνδα εναλλάσσονται από τούς ακούραστους υπαλλήλους εκφωνητές της.  Η επικοινωνιακή στρατηγική της καταστολής που αναφέραμε παραπάνω εκτελεί τη δική της διατεταγμένη αποστολή!       Μέσα σε όλα αυτά ΚΑΠΟΙΟΣ έφυγε νωρίς...      Δεν είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι να πλέξουμε το αποχαιρετιστήριο εγκώμιο στον Λάμπρο Φούντα.  Αν και είμαστε σίγουροι πως το αξίζει δέκα χιλιάδες φορές.       Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις κάποιον προσωπικά, για να μιλήσεις για αυτόν.        Άλλωστε “μίλησαν” οι επιλογές του. Ο Λάμπρος εκπλήρωσε την δική του επανάσταση, “φεύγοντας” όρθιος με το όπλο στο χέρι.         Η σκέψη και οι απόψεις του, “κοντινές” ή “μακρινές”, αυτό δεν έχει καμία σημασία, αποτελούν πλέον ένα ορατό σημάδι στον χάρτη της επανάστασης.  Ο ίδιος ο Λάμπρος αποτελεί πλέον ένα σημείο αναφοράς, τόσο για αυτούς που έμειναν πίσω, όσο και για αυτούς που έρχονται διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο της επανάστασης.           Και είναι τρομερή αυτή η αντίφαση. Άνθρωποι που αγαπούν τόσο την ελευθερία, στον αγώνα τους για αυτήν, να “φλερτάρουν” με τα δεσμά της φυλακής, άνθρωποι πιο ζωντανοί απ' τον καθένα, να τους στήνει καρτέρι ο θάνατος στα μονοπάτια των επιλογών τους.Όμως ταυτόχρονα αυτή η διαπίστωση κάνει την επανάσταση ακόμη πιο αναγκαία.       Τώρα ο Λάμπρος έχει “γιάφκα”.  Μαζί με τούς υπόλοιπους συντρόφους, τον Κασίμη, τον Τσουτσουβή, τον Πρέκα, τον Μαρίνο, τον Τεμπερεκίδη, έχουν να πουν πολλά και να κάνουν άλλα τόσα.        Εμείς ως ελάχιστο φόρο τιμής αποφασίσαμε να μετονομάσουμε για αυτή την ενέργεια τον πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις, σε “κομμάντο Λάμπρος Φούντας”προσδοκώντας την κατανόηση και την συναίνεσή του.                                                                                          Καλό ταξίδι Λάμπρο...". 
http://www.newstime.gr

Οι 12 αλλαγές στο ασφαλιστικό

«Κλείδωσαν» οι 12 αλλαγές στο ασφαλιστικό και- ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό τοπίο εντός του Απριλίου- στον εργατικό χώρο επικρατεί κλίμα αναστάτωσης και φυγής στη σύνταξη. Χαρακτηριστικό ειναι οτι μόνο στο δημόσιο οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί κατά 25% τους δύο τελευταίους μήνες. Πάντως περίπου 250.000 εργαζόμενοι- στο δημοσιο και ιδιωτικό τομέα -που εχουν θεμελιώσει ασφαλιστικά δικαιώματα ή θα εχουν θεμελιώσει εως το 2013, δεν εχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Κι αυτό γιατί δεν θα αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013.
Το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή στην ολοκληρωμένη μορφή του το 2018 και θα επικεντρώνεται στους 12 παρακάτω άξονες:

1. Το 2018, μαζί με τη δημιουργία τριών ασφαλιστικών ταμείων, θα καθιερωθεί ενιαίο για όλους πλαφόν στις συντάξεις, στα επίπεδα του ΙΚΑ, θίγοντας όσους έχουν υψηλότερα όρια.
2. Απο το 2018 οι συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση τον μέσο όρο των αποδοχών της 15ετίας σε πρώτο στάδιο, και αργότερα ολόκληρου του εργασιακού βίου, αντί της καλύτερης πενταετίας ή διετίας (ανάλογα με το Ταμείο) σήμερα, ενώ όσοι θα επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους θα έχουν αναλογική μείωση στο ποσό της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, την οποία θα εγγυάται το κράτος.
3. Nομοθετικό μπλόκο (αμεσα)σε όλες τις εθελούσιες εξόδους και στις πλασματικές αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.

4. Θα ισχύσει (αμεσα) ενιαίο καθεστώς για την απασχόληση των συνταξιούχων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

5. Eνιαία ποινή μείωσης του ποσού της σύνταξης κατά 6% για κάθε χρόνο που υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (π.χ. συνταξιοδότηση στα 60 αντί για τα 65 επισύρει ποινή μείωσης της σύνταξης κατά 30%).
6. Για τις αναπηρικές συντάξεις θα υπάρξει ενιαίο, για όλα τα ασφαλιστικά ταμεια καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων. Επίσης θα δημιουργηθουν ενιαίοι κανονισμοι και μηχανισμοι για την εκτίμηση του ποσοστού αναπηρίας

7. Προωθειται η δημιουργία μιας εταιρείας διαχείρισης των αποθεματικών του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (31 δισ. ευρώ, μαζί με την αξία των ακινήτων). Στόχος ειναι να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα έχει ως μετόχους το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
8. Περιστολή των δαπανών υγείας με μετρα αντιμετωπισης για την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων, την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών, τις υπερτιμολογήσεις υλικών και θεραπευτικών μέσων(σσ ολα αυτα οδηγούν σε απώλειες πόρων για το σύστημα ύψους 3,5 δις ευρώ ετησίως).
9. Η εφαρμογή του νόμου Πετραλια απο το 2013 θα οδηγήσει σε αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ειδικά ταμεία. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν ενιαίοι όροι συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και αυτό θα αφορά όσους και όσες δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή δεν το θεμελιώνουν (συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση) έως τις 31/12/2012.
Από την 1/1/ 2013 θα αυξηθούν π.χ. τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση με 35ετία (από τα 58 στα 60 το 2016 με την προσθήκη ενός 6μηνου κάθε χρόνο), για τα βαρέα (στα 57 από τα 55), τις γυναίκες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ (στα 60 έως το 2016) και τα όρια για τις μητέρες ανηλίκων (από το 2011 στο ΙΚΑ, για τις ασφαλισμένες πριν από το '92, που «πάγωσε» για 1 χρόνο το υπ. Εργασίας και για όλες από το 2013).
10. Απο το 2018 θα καθιερωθει νεο σύστημα ενιαίων παροχών υγείαςόλους τους ασφαλισμένους παράλληλα με την ενοποίηση των Ταμείων, το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο των συντάξεων και την καθιέρωση νέου τύπου συντάξεων. Θα προκειται για πλήρη διαχωρισμό του κλάδου ασθενείας από τον κλάδο συντάξεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την ένταξη στο ΕΣΥ των υπηρεσιών υγείας που έχουν αναπτύξει τα επιμέρους ταμεία (αφορά Ν.Π.Δ.Δ. και όχι Ν.Π.Ι.Δ. όπως είναι οι φορείς υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων και των δημοσιογράφων). Οι εισφορές που σήμερα παρακρατούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις εισφορές για τη σύνταξη, συζητείται να αποδίδονται στον Ενιαίο Φορέα είτε από τα Ταμεία είτε μέσω της εφορίας.

11. Προωθειται η θέσπιση ενός ενιαίου καθεστώτος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και πρόβλεψη των διαδικασιών επικαιροποίησής του.

12. Οριστικα απο το 2013 θα αρχίσει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικων στο δημόσιο μετά τη γνωστή καταδίκη της χώρας μας απο το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο δημόσιο θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συνταξιοδοτούνται είτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη, είτε στα 65 με πλήρη.

Το μέτρο της εξίσωσης (σ.σ. αφορά το δημοσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ) δεν πρόκειται να επηρεάσει όσες εργαζόμενες έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Δηλαδή, δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έτη υποχρεωτικής παραμονής στην εργασία όσες γυναίκες έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα με βάση το ισχύον καθεστώς χρόνια υπηρεσίας (20 ή 25, κατά περίπτωση) και βρίσκονται κοντά την προβλεπόμενη ηλικία καταβολής της σύνταξης (55 για μειωμένη σύνταξη ή 60 για πλήρη οι έγγαμες). Εκτιμάται οτι με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο δημόσιο θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συνταξιοδοτούνται είτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη, είτε στα 65 με πλήρη. Μεγάλες χαμένες θα είναι οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες ξεκίνησαν να εργάζονται την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες θα δουν τα όρια συνταξιοδότησης να αυξάνονται ακόμη και αν υποβάλουν αίτηση για μειωμένη σύνταξη.
TA NEA

Παπανδρέου: «Δεν είμαστε επαίτες»

«Θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις» τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για την Οικονομία. «Δεν είμαστε επαίτες», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου κι έβαλε τέλος στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντάς τα ευφάνταστα και αστειότητες.
Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα, αλλά την πολιτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος μάλιστα στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να έχει «ένα όπλο πάνω στο τραπέζι για να αποτρέψει τους κερδοσκόπους».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως λόγω της δημοσιονομικής της κατάστασης, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, σε συνδυασμό με το έλλειμμα αξιοπιστίας, η Ελλάδα ήταν εύκολο να γίνει το «μαύρο πρόβατο».

Ανέφερε μάλιστα ότι κάποιοι πολιτικοί αλλά και κάποια μέσα ενημέρωσης «θέλησαν, παίζοντας με το λαϊκισμό, να γίνει η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των υπολοίπων».

«Αυτή η κατάσταση δεν θα ανατρεπόταν με ευχολόγια και ξόρκια», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Για να πείσουμε ήταν επιβεβλημένο να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες, για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα και να ανοίξουμε μια νέα προοπτική για τη χώρα …και αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα μέτρων που έχει πείσει και τον πιο δύσκολο εταίρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας έναντι όλων».

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο...σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί και αναμετριέται υπεύθυνα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα», υπογράμμισε. 
ta nea