Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Aerosmith-Τέλος εποχής: Οριστικά χωρίς τον Steven Tyler

Οριστικά χωρίς τον Steven Tyler, ο οποίος αποχώρησε, συνεχίζουν οι Aerosmith. Είναι γνωστό πως τα μέλη του συγκροτήματος δεν είχαν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, καθώς είχαν μαλώσει αρκετές φορές μεταξύ τους, ενώ είχαν ακυρώσει και πολλές συναυλίες τα τελευταία χρόνια λόγω τραυματισμού ή ασθένειας. Ο Τάιλερ εγκαταλείπει το διάσημο ροκ συγκρότημα ένα χρόνο πριν την 40ή επέτειο από την ίδρυσή του. Σύμφωνα με δηλώσεις του τραγουδιστή σε μουσικό περιοδικό, ο Τάιλερ θέλει να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Γ.Παπανδρέου προς Χίλαρι: «η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα διεθνώς»

Ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει υπό μία προϋπόθεση: την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά την άτυπη συνάντηση που είχε μαζί της στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. O Πρωθυπουργός, που δήλωσε στη συνομιλήτριά του ότι «η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα διεθνώς», ανέφερε με έμφαση ότι η χώρα «θα πρωταγωνιστεί ξανά στα Βαλκάνια και επιθυμεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υπό προϋποθέσεις». Και ειδικά για τα Σκόπια μία προϋπόθεση- την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Πρόκειται, σημείωσε, για την εθνική κόκκινη γραμμή, που προβλέπει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Ενημέρωσε μάλιστα την κ. Κλίντον ότι ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να έχει στις Βρυξέλλες άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον Νίκολα Γκρούεφσκι.

Γ.Παπακωνσταντίνου: «Θα μειώσουμε το έλλειμμα Θα δίνουμε σωστά στοιχεία»


Δεσμεύσεις για σωστά στατιστικά στοιχεία και μείωση του ελλείμματος έδωσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη δρυμεία κριτική που δέχθηκε η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αναλυτικότερα, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων καθώς και για τη μείωση του διογκούμενου δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δε θα θέσει καμία προθεσμία πριν από τις αρχές του επόμενου έτους για μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο 3% επί του ΑΕΠ, που έχει θέσει η ΕΕ. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες τους Ευρωπαίους ομολόγους του όσον αφορά στα πρώτα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των στατιστικών στοιχείων και στην προώθηση της ανεξαρτητοποίησης της ΕΣΥΕ αλλά και στον προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει τη μείωση του ελλείμματος κατά 3,3% από τα οποία το 1,6% θα είναι μέσω μέτρων μόνιμου χαρακτήρα. Παρουσίασε επιπλέον τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
ΤΑ ΝΕΑ

Το όνομα της Καραπαναγιώτη επανέρχεται για την ΕΡΤ

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη της Linx, κόρη του αείμνηστου δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, Λέοντα Καραπαναγιώτη, φημολογείται ότι δέχθηκε πρόταση για να αναλάβει ισχυρή θέση στο νέο Δ.Σ της ΕΡΤ. Το όνομα της παραγωγού είχε ακουστεί και πριν ένα μήνα, όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ενώ θυμίζουμε ότι συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Πρόκειται για μια σημαντική και σοβαρή επαγγελματία στο χώρο των media, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά, ενώ αν τελικά επιβεβαιωθεί η πληροφορία θα πρόκειται για σωστή επιλογή που θα επισφραγίσει το ξεκίνημα μιας νέας σελίδας για τον μεγαλύτερο και πολύπαθο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

http://www.enimerosi24.gr

Desertec: Ηλιακή ενέργεια από τη Σαχάρα

Ενα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα το σχέδιο κόστους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή στην Ευρώπη ηλιακής ενέργειας από τη Σαχάρα, αφού σχηματίστηκε μια κοινοπραξία δώδεκα εταιρειών που θα υλοποιήσει το έργο.Η Desertec Industrial Initiative (DII) σκοπεύει να διοχετεύει στην Ευρώπη το 15% της ηλεκτρικής της ενέργειας έως το 2050 ή νωρίτερα, χρησιμοποιώντας δίκτυα παροχής που απλώνονται κατά μήκος της ερήμου και στη Μεσόγειο Θάλασσα.Η κοινοπραξία συστάθηκε από τη γερμανική Munich Re, και περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας, μεταξύ τους οι Siemens, E.ON, ABB αλλά και η Deutsche Bank. Η DDI εκτιμά ότι ήδη από το 2015 θα μπορεί να αρχίσει να παρέχει ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη.«Εχουμε τώρα φθάσει σ’ ένα πραγματικό ορόσημο, αφού η εταιρεία ιδρύθηκε και είναι βέβαιο ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να καρποφορήσουν οι επιχειρήσεις στον τομέα αυτό», δήλωσε ο καθηγητής Πέτερ Χόπε, επικεφαλής του αρμόδιου για την κλιματική αλλαγή τμήματος της Munich Re.«Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την επίλυση των δύο βασικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος μέσα στα επόμενα χρόνια, αυτών της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας».

Καινοτομία

Η ηλιακή τεχνολογία στην οποία βασίζεται το εγχείρημα είναι γνωστή ως συμπυκνωμένη ηλιακή ενέργεια, CSP, που χρησιμοποιεί κάτοπτρα για να συγκεντρώσει τις ηλιακές ακτίνες σε μια δεξαμενή γεμάτη υγρό. Το υπερθερμασμένο υγρό στη συνέχεια ωθεί τουρμπίνες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Το πλεονέκτημα έναντι των φωτοβολταϊκών κατόπτρων, που μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, είναι το ότι άπαξ αποθηκευτεί αρκετό θερμό υγρό, οι γεννήτριες θα λειτουργούν όλη τη νύχτα. Η τεχνολογία δεν είναι νέα – υπήρξαν εργοστάσια CSP που λειτουργούσαν στις ερήμους της Καλιφόρνιας και της Νεβάδας για δύο δεκαετίες. Είναι όμως η κλίμακα του εγχειρήματος της Desertec που αποτελεί καινοτομία, όπως καινοτομία αποτελούν και τα σχέδια σύνδεσης της βόρειας Αφρικής και Ευρώπης με ένα νέο δίκτυο καλωδίων υψηλής τάσης και απευθείας ροής που μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες αποστάσεις με μικρή απώλεια. Οπως δήλωσε ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Ευρώπης στον τομέα, Πολ βαν Σον, διευθυντικό στέλεχος της DII, η πρωτοβουλία έχει ζωτική σημασία, καθώς από αυτήν εξαρτάται η μετάβαση της Μέσης Ανατολής, της βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης στη διασφάλιση και χρήση βιώσιμης ενέργειας.«Τώρα ήλθε η ώρα να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα», τόνισε. «Αυτό προϋποθέτει εντατική συνεργασία με πολλά μέρη και πολιτισμούς προκειμένου να δημιουργηθεί ισχυρή βάση για εφικτές επενδύσεις στην τεχνολογία ανανεώσιμης ενέργειας».Η Desertec έχει κερδίσει ευρεία υποστήριξη σε όλη την Ευρώπη, με τον νεοεκλεγμένο κυβερνητικό συνασπισμό της Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία να ελπίζει ότι το σχέδιο θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο.Οι κυβερνήσεις της βόρειας Αφρικής, επίσης, εμφανίζονται έτοιμες να εκμεταλλευτούν περαιτέρω τις φυσικές τους πηγές. Η Αλγερία και η Λιβύη είναι ήδη βασικοί προμηθευτές της Ευρώπης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Η Munich Re, όπως είπε ο κ. Χόπε, ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος είναι ήδη πραγματικότητα και είναι πιθανόν για μερικές από τις επόμενες δεκαετίες να μην υπάρχει δυνατότητα ασφάλειας απέναντι σε αυτά, προοπτική που εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας σοβαρής κρίσης στη βιομηχανία, προειδοποίησε.H Munich Re σχεδιάζει επίσης να επενδύσει στη νέα πρωτοβουλία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χόπε οι τράπεζες αισιοδοξούν να συγκεντρώσουν επαρκή χρηματοδότηση για να καταστήσουν εφικτή την επιτυχία του προγράμματος.Υπάρχουν ήδη μερικά μικρά εργοστάσια CSP στην Ισπανία και τη βόρεια Αφρική, των οποίων η ενέργεια χρησιμοποιείται σε τοπικό επίπεδο. Η Desertec, ωστόσο, σχεδιάζει να κατασκευάσει μεγάλους ηλεκτρικούς σταθμούς ισχύος ενός γιγαβάτ που θα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν σε πέντε χρόνια και να κάνουν εξαγωγές προς και πέρα από τη Μεσόγειο.

http://glenti.blogspot.com

Cosco: Παράνομη η απεργία

Καταδικαστική για τους απεργούς ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της προσφυγής επιμελητηρίων και επιχειρήσεων, με αίτημα να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Το δικαστήριο μεταξύ άλλων έκρινε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πάρει προφορικά και γραπτώς επαρκείς διαβεβαιώσεις για την προστασία των εργασιακών τους και απαγόρευσε κάθε νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ημερησίως πρόστιμο 4.000 ευρώ στους εκπροσώπους τους, όπως είχε αποφασίσει και το 2008 σε αντίστοιχη περίπτωση το Ναυτικό Εφετείο του Πειραιά. Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται άμεσα νέα συνεδρίαση από τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, προκειμένου να αποφασίσουν την στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια. Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ.Γεωργακόπουλος πάντως ήδη από τη Δευτέρα σημείωσε ότι ναι μεν η απόφαση του δικαστηρίου «θα γίνει σεβαστή» αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι η Ομοσπονδία «έχει και άλλους νόμιμους τρόπους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας». Εξάλλου την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντά νέου προέδρου και διευθ.συμβούλου του ΟΛΠ ο Γ.Ανωμερίτης. Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αναμένεται να επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους συνδικαλιστές.
ΕΘΝΟΣ

Αγγελία: Παρθένος 40χρονος αναζητά...γυναίκα για σεξ!!!

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εν έτει 2009 ένας 40χρονος αγρότης από την Ηλεία, που δεν έχει αγγίξει ποτέ γυναίκα στη ζωή του, αναγκάστηκε να βάλει αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα γνωριμιών προκειμένου να χάσει επιτέλους την παρθενιά του. Στην αγγελία του γράφει επί λέξει: «Παρθένος, ετών 40, ζητεί εναγωνίως γυναίκα για να κάνει σεξ μαζί της!»
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναγράφονται στην εν λόγω αγγελία, αν είστε γυναίκα από την Αχαΐα και την Ηλεία, ανεξαρτήτως ηλικίας και σας εξιτάρει η ιδέα να κάνετε έρωτα με έναν ώριμο «πρωτάρη», δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί του, καθώς σε λίγες ημέρες έχει τα γενέθλιά του και αυτό θα ήταν το τέλειο δώρο.
Ο 40χρονος άνδρας υποστηρίζει πως είναι πολύ sexy και γοητευτικός, όπως άλλωστε και ο πρωταγωνιστής της καταπληκτικής κωμικής ταινίας «40άρης και παρθένος».
Η περίπτωση όμως του 40χρονου αγρότη από την Ηλεία θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα σενάριο δράματος. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, από μικρό παιδί πάλευε για να βοηθήσει την οικογένειά του στις αγροτικές δουλειές και έτσι δεν του έμενε καθόλου χρόνος για την προσωπική του ζωή, και δη την ερωτική. Τα χρόνια πέρασαν και χωρίς να το καταλάβει έφθασε τα 40, χωρίς να νιώσει ποτέ τη ζεστασιά ενός γυναικείου κορμιού.
Οσο κι αν βγήκε στο σεργιάνι προς αναζήτηση νύφης ή έστω κάποιας που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του λίγες στιγμές απόλαυσης, δεν κατόρθωσε να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς στην περιοχή του οι γυναίκες είναι δυσεύρετες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος είχε επισημάνει πριν χρόνια το συγκεκριμένο πρόβλημα και θέλοντας να βοηθήσει τους συμπολίτες του, είχε αναζητήσει νύφες στην αλλοδαπή και κυρίως στη Ρωσία.
madata.gr

Στιγμες απο το συνεδριο

xeironomiakaramanli_500_375

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ, ΕΧΕΙ ΜΑΞΙΜΟΥ !...


Αφού είδαν τις στρατηγικές τους να κονιορτοποιούνται και τα όποια σχέδιά τους να ματαιώνονται, προχώρησαν, γρήγορα, στην ανασύνταξη των δυνάμεών τους και τον αναπροσανατολισμό των τακτικών τους.
Η συμμαχία ανάμεσα σε διεκδικητές πρόσβασης στην εξουσία και συμμετοχής στο λουφέ των κρατικών δαπανών, δεν είναι από τα δύσκολα πράγματα : οι επιδιώξεις κοινές, μια χαλαρή δέσμευση για τη μοιρασιά των όποιων λαφύρων, χρειάζεται…
Οι επί μέρους διαφορές, μόνο ως επεξηγηματικές αναφορές έχουν νόημα : άλλος, ( ο ισχυρός), πάει για την διατήρηση του παραδοσιακού αλωνίσματος στα δημόσια έργα, άλλος πάει για την δημιουργία κυβερνητικών ερεισμάτων στις άνομες υποθέσεις του, που οσονούπω επανέρχονται και εξελίσσονται, άλλος επιχειρεί να καταλάβει θέση στο τραπέζι, που σερβίρεται το μενού με την κρατική διαφημιστική πίτα…
Μπροστά στον κοινό, μεγαλύτερο, κίνδυνο και οι εχθροί γίνονται φίλοι, διδάσκει η ζωή και η εμπειρία, άρα δεν πρέπει να παραξενεύει το γεγονός, των ανίερων συμμαχιών και των ελεεινών μιγμάτων, που δημιουργούνται στο χώρο των νταβατζήδων, είτε πρόκειται γι αυτούς των έργων, είτε γι αυτούς των ΜΜΕ…
Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τα πράγματα, όχι μόνο παρακολουθούνται, αλλά αναλύονται σε τέτοιο βάθος και σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν είναι μακριά μια ξεκάθαρη αποκάλυψή τους και καταγγελία τους στο λαό, φυσικά δημόσια και από τα πλέον επίσημα χείλη...
Κάποιοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν, με τι έμπλεξαν !...
http://logoplokies.blogspot.com/

Δυναμικά η Κέρκυρα στην WTM του Λονδίνου

Με την πλέον διακριτή, καλαίσθητη, λειτουργική και δυναμική παρουσία των τελευταίων χρόνων συμμετέχει η Κέρκυρα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (WTM) που άνοιξε τις πύλες τη Δευτέρα το πρωί.
Το αυτόνομο περίπτερο της Κέρκυρας που οργανώθηκε από τη Νομαρχία και τον Κερκυραϊκό Οργανισμό Τουρισμού επισκέφθηκε αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.
Εκεί την υποδέχτηκαν ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο Αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης, ο Αντιπρόεδρος του ΚεΟΤ, δήμαρχος Θιναλίων Σπ. Βάρελης και ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Γιάννης Τρεπεκλής, παρουσία και εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας.
Η κ. Γκερέκου συνεχάρη το Νομάρχη για το περίπτερο της Κέρκυρας και τόνισε την ανάγκη προβολής και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας του τόπου.
Ο Νομάρχης από την πλευρά του σημείωσε ότι αυτήν ακριβώς την ανάγκη εξυπηρετεί η μορφή και η οργάνωση του περιπτέρου, αλλά απαιτείται να συνδυαστεί με την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στο νησί μας.
Στην WTM άλλωστε είναι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ισχυρή η αίσθηση του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού, από χιλιάδες τουριστικούς ανά τον κόσμο προορισμούς.
Οι τουριστικοί επιχειρηματίες
Στο πλαίσιο αυτό, οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κέρκυρας αξιοποίησαν την παρουσία τους στην διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου για επαφές και συνεργασίες με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρών ταξιδιωτικών οργανισμών, ενώ στο πρόγραμμα των εκπροσώπων της Νομαρχίας είναι επίσης τέτοιες επαφές, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών για βελτίωση των όρων ταξιδιών προς το νησί μας.
Ανάμεσα στους Κερκυραίους επιχειρηματίες που πέρασαν από το περίπτερο της Κέρκυρας ήταν και οι Γιώργος Δούκας, Πρόεδρος της ΠΟΕΤ, Δημ. Χαρίτος, Πρόεδρος AOCTA, Bασ. Κοντός, Γεν. Εφορος HATTA, ο Ξενοδόχος και Τουρ. Πράκτορας Δημ. Διαβάτης, ο ξενοδόχος Βλάντης Ρίζος, οι τουριστικοί Πράκτορες
Δημ. Πανιπέρης, Κ. Βλασερός, Διον. Γιαννιώτης, Β. Καλούδης, Μ. Καλούδη, Α. Απέργη, Α. Κάντας, Δ. Κραχτόπουλος, Γ. Μάνεσης, Θ. Αρβανιτάκης, Γ. Σαμοϊλης, ο τουρ. Επιχειρηματίας Ν. Λούβρος και ο Τμηματάρχης του ΕΟΤ Κ. Λούμπος.
• Αξιοποίηση του Κρίκετ
Η Νομαρχία της Κέρκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, τον ΕΟΤ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρίκετ οργανώνει επίσημη εκδήλωση αύριο στο «ναό» του αθλήματος, στο γήπεδο Lords.
H εκδήλωση αποσκοπεί στην αξιοποίηση του δημοφιλούς στην Βρετανία αθλήματος για την προσέλκυση της ειδικής μορφής αθλητικού τουρισμού στο νησί μας.
http://kerkreports.blogspot.com

Διάφανη οθόνη AMOLED από την LG

H LG παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα νέο πρωτότυπο οθόνης 15" που ενσωματώνει την τεχνολογία AMOLED. Η ιδιαιτερότητα του: η διαπερατότητα του στο φως ανέρχεται στο 30%, κάτι που το κάνει διάφανο. Και αυτό είναι εφικτό μέσω της απουσίας του οπίσθιου φωτισμού, τον οποίο χρειάζονται οι οθόνες LCD. Επειδή οι οθόνες OLED σχηματίζονται με αυτόφωτα δομικά στοιχεία από οργανικά ημιαγώγιμα υλικά, οι κατασκευαστές μπορούν να τους δώσουν μια διαφάνεια. Στις οθόνες AMOLED τα μεμονωμένα pixels σχηματίζονται μέσω ενός ενεργού πίνακα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε pixel διαθέτει τη δική του τροφοδοσία, εκπέμποντας φως ανεξάρτητα από τα άλλα. Το πότε η νέα τεχνολογία θα μπει στη μαζική παραγωγή παραμένει ακόμα άγνωστο.
http://pcnea.blogspot.com

ΠΛΑΚΕΣ !

Χριστός on board...

Ο Jim Stevens από το Τζοουνμπουρο στο Τενεσί βλέπει το πρόσωπο του Χριστού κάθε πρωί τον τελευταίο καιρό. Παρά το γεγονός οτι δεν είναι ιδιαίτερα θρήσκος δηλώνει εντυπωσιασμένος. Ήταν πριν 2 εβδομάδες όταν και πρωτοεμφανίστηκε το πρόσωπο του Χριστού στο τζάμι του συνοδηγού στο αυτοκινήτο του. Ακόμα και όταν κατεβάζει το παράθυρο ή το σκουπίζει, το άλο πρωί το πρόσωπο εμφανίζεται ξανά...

Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν μπλόγκερ που θεωρείται «εχθρός του κράτους»

Θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τρεις «πράκτορες με πολιτικά» έπεσε την Παρασκευή στην Αβάνα η Γιοάνι Σάντσες, η Κουβανή μπλόγκερ που έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της Generacion Υ, η οποία θεωρείται από το κουβανικό καθεστώς «αντεπαναστάτρια» και «εχθρός του κράτους». Όπως κατήγγειλε η 34χρονη Σάντσες, βρισκόταν μαζί με έναν φίλο της, τον Ορλάντο Λουίς Πάρντο, στη συνοικία Βεντάντο της Αβάνας και κατευθύνονταν προς το προσυμφωνημένο σημείο εκκίνησης μιας διαδήλωσης εναντίον της βίας, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά τους βγαίνοντας από ένα «μαύρο κινεζικό αυτοκίνητο» τρεις πράκτορες με πολιτικά. «Με χτύπησαν και με έσπρωξαν βίαια μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε το Σάββατο η Σάντσες. «Έστριψαν τους καρπούς μου πολύ δυνατά, με χτύπησαν στην πλάτη, στην περιοχή των νεφρών και όταν κάποιοι προσπάθησαν να παρέμβουν τους είπαν πως είμαστε αντεπαναστάτες». Η απαγωγή της Σάντσες και του Πάρντο διήρκεσε μόνο μισή ώρα, οι «ασφαλίτες» τους εγκατέλειψαν σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της. «Πονάω παντού, νιώθω σαν μια ηλικιωμένη που υποφέρει από ρευματισμούς», δήλωσε η 34χρονη την επομένη. «Παρόλα αυτά, το πνεύμα της μπλόγκερ παραμένει άθικτο. Απάντησαν στα λόγια με τη βία. Είναι το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν. Δεν ξέρω πώς θα το εξηγήσω στον γιο μου. Αλλά δεν θα σταματήσω να γράφω».
ΤΑ ΝΕΑ

Στην Αμφισσα η δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας παρέπεμψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εκδίκαση της υπόθεσης των αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια. Το Ποινικό Τμήμα ενέκρινε σχετική πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη για την παραπομπή τη υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, για λόγους που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη. Κατά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τέτοιοι λόγοι συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν το θάνατο του μαθητή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Το Βερολίνο γιόρτασε την ιστορική 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους

9 Νοεμβρίου 1989 γκρεμίζεται το τείχος του Βερολίνου.
20 χρόνια μετά πέφτει και πάλι με την μορφή ντόμινο.
09 Νοεμβρίου 2009, η γερμανική πρωτεύουσα γιόρτασε την πτώση με κάθε επισημότητα. Πυροτεχνήματα, συναυλίες, εκθέσεις και ένα τεράστιο ντόμινο που "γκρεμίστηκε" συμβολικά. Ο κόσμος θυμάται τα γεγονότα που ήταν η αρχή του τέλους για τον υπαρκτό σοσιαλισμό.
Περίπου 100 χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν παρά την βροχή στο ντόμινο που είχε στηθεί στην καρδιά της πρωτεύουσας και παρακολούθησαν την πτώση του τείχους για μία ακόμη φορά. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν με την πτώση των χιλίων τεράστιων ντόμινο που είχαν στηθεί πάνω στην πορεία του Τείχους. Τα κομμάτια, ύψους 2,5 μέτρων και βάρους 20 κιλών το καθένα, ξεκινούσαν από την Πλατεία του Πότσνταμ και κατέληγαν μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.
Το πρώτο κομμάτι του ντόμινο έριξαν ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας και επικεφαλής του συνδικάτου "Αλληλεγγύη", Λεχ Βαλέσα και ο πρώην ηγέτης της Ουγγαρίας Μίκλος Νέμετς.