Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αιχμηρή παρέμβαση Παπουτσή

Αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η τροπολογία για τις γονικές παροχές, γεγονός που αποδεικνύει πως η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αντίθετα με τα όσα ζητά η ηγεσία, μόνο κλίμα συναίνεσης δεν κρύβει. Με αιχμηρή του παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής μετέφερε την αντίθεση τόσο του ιδίου, αλλά και πολλών βουλευτών του κόμματος για την τροπολογία, την οποία χαρακτήρισε «άσχετη» και υποστήριξε πως είναι αντίθετη με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη διασφάλιση της διαφάνειας. Διαβεβαίωσε δε, πως οι βουλευτές του κόμματος δεν πρόκειται στο μέλλον να δεχθούν ξανά μια τέτοια τροπολογία, παρά το γεγονός πως, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, η κατάθεσή της ήταν σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής και μπορεί να περιληφθεί στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. «Δεν συνάδει με τη δέσμευσή μας, τη βασική μας πρόθεση, η οποία είναι να μην έρχονται άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια τα οποία συζητούμε», δήλωσε, χωρίς, παράλληλα, να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της τροπολογίας, η συζήτηση της οποίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα γίνει με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη. Για το θέμα ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις πρακτικές των «νυχτερινών» τροπολογιών». «Η τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα, πριν τη συζήτηση στη Βουλή, άρα κανείς βουλευτής δεν θα στερηθεί του δικαιώματος να εκφράσει την άποψή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
http://www.kalimera.gr

Στην Κίνα ξαναχτύπησαν οι χάκερ του «Ιρανικού Κυβερνοστρατού»

Λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχημένη επίθεσή τους στο Twitter, χάκερ που αυτοαποκαλούνται μέλη του «Ιρανικού Κυβερνοστρατού» κατέλαβαν για αρκετές ώρες την Τρίτη τη διαδικτυακή διεύθυνση της Baidu, της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στην Κίνα. Οι εκατομμύρια Κινέζοι χρήστες που προσπαθούσαν να συνδεθούν στη μηχανή έβλεπαν μια εικόνα της ιρανικής σημαίας που συνοδευόταν από το μήνυμα «αυτός ο δικτυακός τόπος δέχτηκε επίθεση από τον Ιρανικό Κυβερνοστρατό». Το ίδιο μήνυμα, μαζί με ένα αντιαμερικανικό μήνυμα, είχε εμφανιστεί στη σελίδα υποδοχής του Twitter όταν η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε ανάλογη επίθεση το Δεκέμβριο. Αναλυτές που μίλησαν τότε στο Reuters είχαν εκτιμήσει ότι η ιρανική κυβέρνηση είναι απίθανο να εμπλέκεται στα δύο περιστατικά. Παραμένει άγνωστο αν οι χάκερ έχουν όντως σχέση με το Ιράν. Το Twitter χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τους αντιφρονούντες στη διάρκεια των ταραχών του Ιουνίου στο Ιράν, έπειτα από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές. Δεν είναι σαφές γιατί οι χάκερ επέλεξαν αυτή τη φορά το Baidu, δεδομένου ότι η Κίνα και το Ιράν διατηρούν καλές σχέσεις και συνεργάζονται εμπορικά σε θέματα ενέργειας.

Κύρκος: Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Σε προσκλητήριο συναίνεσης προχώρησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου αποδεχόμενος τη χείρα πολιτικής φιλίας που του έτεινε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. «Ίσως ήρθε η ώρα να ρίξουμε τα τείχη της αντιπαράθεσης και του ανταγωνισμού και να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις στη βάση αρχών για να πάμε μπροστά, για να υπηρετήσουμε τον τόπο και να θέσουμε εθνικούς στόχους για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Νωρίτερα ο Λ. Κύρκος παρέθεσε δείπνοπαρέμβαση και μιλώντας με την ευκαιρία της έκδοσης των δύο τελευταίων βιβλίων του («Εκ βαθέων» και «Σκιές 3») σε 45 προσωπικότητες της πολιτικής ζωής και του πολιτισμού υιοθέτησε το προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Κάλεσε επίσης τις δυνάμεις του τόπου να αποδεχθούν τις επιβαλλόμενες θυσίες μέσα σ΄ ένα σχέδιο που θα καταμερίζει δίκαια και τα κοινωνικά βάρη. Ζήτησε παράλληλα την επίτευξη εθνικής συνεννόησης για μείζονα εθνικά θέματα. Ενώ ο κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση, λέγοντας μάλιστα ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η μετατροπή του κράτους από ένα σύστημα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων σε κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση στο προσκλητήριο Κύρκου. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς που είχε προσκληθεί στο δείπνο δεν κατάφερε λόγω υποχρεώσεων, όπως είπε, να παρευρεθεί στο Ζάππειο. Ουσιαστικά ο κ. Κύρκος μιλώντας κατά τη διάρκεια του δείπνου προσέφερε στήριξη- υπό προϋποθέσεις- στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας παράλληλα τις δυνάμεις εκείνες που όπως είπε, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, πυροδοτούν τον πόλεμο στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας ως λύση στα προβλήματα και ως υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο. «Περιμένω ότι θα εγερθεί σαν τείχος η θέληση της πλειοψηφίας του λαού με πρώτους τους εργαζόμενους που θα εγγυηθούν την εσωτερική ειρήνη και θα απορρίψουν τους νεοζαχαριαδικούς τυχοδιωκτισμούς», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως όταν απορρίπτει το φιλοπόλεμο κήρυγμα δεν συνιστά πάση θυσία υποταγή στα κελεύσματα της ολιγαρχίας και των μονοπωλίων. Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως ένα καλό δείγμα της εναλλακτικής μορφής πάλης έδωσε η τελευταία απεργία του ΠΑΜΕ (της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ) που θα προβληματίσει περισσότερο από τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές τα κέντρα του κοινωνικοοικονομικού κατεστημένου, γι΄ αυτό και τη χαιρετίζει.
ta nea