Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Aman - Gia nasai esy xontros (Everything)

Έχεις επιλογή μη τη χαραμίσεις

Rafael Nadal: Αμφίβολη η συμμετοχή του στο Wimbledon

Στις αρχές τις εβδομάδες θα κριθεί η συμμετοχή του Ναδάλ στο φετινό Γουίμπλεντον σύμφωνα με το προπονητή και θείο του, Τόνι Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και ακόμα δεν ξέρει αν θα «σερβίρει» στο βρετανικό γκραν σλαμ.

Mundial 2010: Εισητήριο για Ολλανδία, Ιαπωνία, Ν.Κορέα και Αυστραλία

Το «παρών» στα τελικά του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική, θα δώσει η Ολλανδία, η οποία νίκησε σήμερα 2-1 την Ισλανδία στο Ρέικαβικ και σε έξι ματς του 9ου ομίλου έφτασε τους 18 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο των επιτυχιών στο ενεργητικό της. Παράλληλα προκρίθηκαν στα τελικά της διοργάνωσης η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.

Νεκρός βρέθηκε ο David Carradine, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ

Θα τον θυμόμαστε σαν Κβάι Τσανγκ Κέιν στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Κουνγκ Φου» το 1972-75 (και σε νέα επεισόδια το ΄90) ή σαν τον Μπιλ που κυνηγούσε να σκοτώσει η Ούμα Θέρμαν στο διπλό «Κill Βill» του Κουέντιν Ταραντίνο. Όμως ο Ντέιβιντ Καραντάιν, που βρέθηκε νεκρός-απαγχονισμένος υπό μυστηριώδεις συνθήκες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του- στην Μπανγκόκ, είχε στο ενεργητικό του μουσικές συνθέσεις, σαιξπηρικές ερμηνείες και μια ταινία του μεγάλου Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Το σίριαλ «Κουνγκ Φου» χαρακτήρισε για ένα διάστημα την καριέρα του ηθοποιού-που βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της ταινίας «Stretch»και σχεδόν αναγκάστηκε να γυρίσει σειρά από ταινίες κουνγκ φου όταν τελείωσε η προβολή της, γιατί χαρακτηρίσθηκε στον ρόλο του μετρ των πολεμικών τεχνών, αν και είχε ξεκινήσει στο σινεμά με το γουέστερν «Τaggart», το 1964. Σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσκημη τροπή ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος του αμερικανού ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Από την ίδια ερωτική παραφιλία είχε καταλήξει το 1997 και ο τραγουδιστής των INXS Μάικλ Χάτσενς.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...

Την ποινή του ...«αργού σερφαρίσματος» σκέφτεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση σε όσους συνεχίζουν να κατεβάζουν ψηφιακό υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα, παρά τις προειδοποιήσεις. Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η αναφορά του προγράμματος «Ψηφιακή Βρετανία», που στόχο έχει την καταπολέμηση της πειρατείας. Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η μουσική βιομηχανία, που πιέζει για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, έχει εισηγηθεί την ιδέα του λεγόμενου «νόμου των τριών χτυπημάτων». Βασική ιδέα είναι η βαθμιαία αντιμετώπιση του παραβάτη με προειδοποιητικά μηνύματα: Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χρήστης που κατεβάζει παρανόμως ψηφιακό υλικό την τρίτη φορά... καίγεται, δηλαδή διακόπτεται η υπηρεσία παροχής Internet. H ιδέα αυτή έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία ή και δυσαρέσκεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να υιοθετείται από τη βρετανική κυβέρνηση.

Air France: Θρίλερ με το μοιραίο Airbus

Είκοσι τέσσερα σήματα, στα οποία ανέφερε ανωμαλία κατά την πτήση, εξέπεμψε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Air France, προτού αυτό χαθεί από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια πτήσης από το Ριο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι. Παράλληλα, μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Airbus Α 330-220 είχε πέσει σε καταιγίδα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες. Δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας της Βραζιλίας συνεχίζουν τις έρευνες στον Ατλαντικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κανένα κομμάτι του αεροπλάνου. Την Παρασκευή προέκυψαν νέα δεδομένα στην αεροπορική τραγωδία, καθώς διαπιστώθηκε πως τα συντρίμμια που είχαν εντοπίσει αεροσκάφη και περισυνελλέγησαν από το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας δεν ανήκουν στο Airbus της Air France.

«Όχι» του Sarkozy στην Τουρκία


Την αντίθεσή του - για ακόμη μια φορά - στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. «Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παραμονή των ευρωεκλογών. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, μετά από συνομιλίες στην πόλη Καέν, δήλωσαν ότι διαπιστώθηκαν «διαφορές» στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ως προς τους τρόπους με τους οποίους στο μέλλον η Τουρκία μπορεί να ενσωματωθεί στην ΕΕ.