Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ευρείας έκτασης ανασχηματισμός προ των πυλών


Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα προχωρήσει ο πρωθυπoυργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του προφίλ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ξεπεράσματος μιας σειράς τριβών και δυσλειτουργιών που θεωρεί ότι εμποδίζουν το κυβερνητικό έργο.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Υπολογίζεται ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η πολιτική αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και επομένως η στροφή της προσοχής της κοινής γνώμης στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα βοηθήσει να ξεχαστούν ή να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι αντιδημοφιλείς ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρά ρήγματα μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Συγχρόνως, η πραγματοποίηση του ανασχηματισμού πριν ξεκινήσουν για τα καλά «τα μπάνια του λαού», θα επιτρέψει σε όσους υπουργούς ή υφυπουργούς αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα ως περιφερειάρχες ή δήμαρχοι, να εκμεταλλευτούν τις καλοκαιρινές διακοπές για να οργανώσουν την προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια τους.
Ο αριθμός των υπουργών και υφυπουργών που θα αποχωρήσουν δεν είναι καθόλου αμελητέος, τόσο επειδή αρκετοί θα κληθούν να δώσουν την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου όσο και γιατί θεωρείται ότι πολλοί υπουργοί δεν έχουν πετύχει στο έργο που έχουν αναλάβει. Το Tvxs έχει υπόψη του μια σειρά από πρόσωπα που θα κληθούν να παραδώσουν τα πόστα τους ή να αλλάξουν θέση. Δεν προχωρά όμως σε απαρίθμηση ονομάτων, τόσο επειδή οι αλλαγές στο νέο σχήμα δεν έχουν πλήρως οριστικοποιηθεί όσο και γιατί η ονοματολογία-φημολογία, που συνήθως προηγείται των ανασχηματισμών στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για να προωθήσουν την θέση τους στο παιχνίδι εξουσίας ή και για «συντροφικά μαχαιρώματα» , με όπλο τα μέσα ενημέρωσης.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο τα μέτρα του μνημονίου που προκαλούν την λαική δυσφορία αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις , τα λάθη και οι συχνές παλινωδίες που παρουσιάζονται στον τομέα δράσης πολλών υπουργείων. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι οι συνεχείς τριβές μεταξύ υπουργών και υφυπουργών του ίδιου υπουργείου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μιλούν ο ένας στον άλλο. Σχεδόν εννέα μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, υπάρχουν υφυπουργοί στους οποίους οι προϊστάμενοι τους δεν έχουν ακόμη αναθέσει ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Αναπαράγεται έτσι το γνωστό μοντέλο όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στις οποίες οι υφυπουργοί αντιμετωπίζονταν σαν νεοσύλλεκτοι από τον υπουργό τους που τους έκανε καψόνια και δεν είχαν παρά να κάνουν υπομονή ,ώστε να ..παλιώσουν για να γίνουν κάποτε υπουργοί. Ως αντάλλαγμα για την ..υπομονή τους οι υφυπουργοί έπαιρναν την δυνατότητα να κάνουν ρουσφέτια στους ψηφοφόρους της εκλογικής τους περιφέρειας, αλλά αυτή η δυνατότητα έχει περιοριστεί λόγω της πολιτικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αλλά και των περιορισμών που θέτει το πρόγραμμα σταθερότητας.
Σε αυτά τα πλαίσια ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου, με τους υπουργούς να διαλέγουν οι ίδιοι τους υφυπουργούς, ή να προτείνουν στον πρωθυπουργό ένα κατάλογο με 2-3 πρόσωπα δικής τους επιλογής για κάθε θέση υφυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει αν θα υιοθετήσει την πρόταση η οποία, χωρίς να λύνει όλα τα προβλήματα της κυβερνητικής απόδοσης, αποτελεί ασφαλώς τομή με τις πρακτικές του παρελθόντός. 

Θα μπορούσαν να λένε...


-Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα...
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Ντροπή ρε συ Παπαρήγα να κάνεις περικοπές σε "Ριζοσπάστη" και "902" και να μιλάς για εργατική τάξη

Η Παπαρήγα βάζει το ΠΑΜΕ να κλείνει τα λιμάνια της χώρας και την ίδια τι κάνει; Ανακοινώνει περικοπές στον "Ριζοσπάστη" και τον ραδιοφωνικό σταθμό "902". Ας βγει να το διαψεύσει αν δεν είναι όπως το καταγγέλλουν.
Ένα ολόκληρο κόμμα που δήθεν κάνεις αγώνες για την λαική τάξη κάνει περικοπές και ακολουθεί τα
κελεύσματα των καιρών και του ΔΝΤ. Και δεν ντρέπονται να βγαίνουν με ντουντούκες και να το παίζουν παλικαράδες; Όταν τους αναζητούσε η αστυνομία απλά το έβαλαν στα πόδια για να αποφύγουν το αυτόφωρο. Τζάμπα μάγκες είναι κάποιοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση…

thumb
topontiki.gr/

Το συνέδριο της ΝΔ και οι μετανάστες..

Καραμανλής - Καλομοίρα μαζί;

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ "ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ !…